STUDIU de CAZ Oftalmologie

March 25, 2017 | Author: Dobre Gabriela | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download STUDIU de CAZ Oftalmologie...

Description

SCOALA POSTLICEALA SANITARA “Thoma Ionescu”, Ploiesti

STUDIU DE CAZ

SECTIA: OFTALMOLOGIE PERIOADA PRACTICA: 20-24.04.2015

SCOALA POSTLICEALA SANITARA “Thoma Ionescu”, Ploiesti

Tipografia sectiei: Sectia de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judetean Ploiesti, are 25 de paturi. Personalul medical din Sectia de Oftalmologie asigura ingrijirile si tratamentul pacientilor spitalizati, colaboreaza cu alte sectii din spital si ambulator, este in permanenta legatura cu serviciile de urgenta.

Proceduri medicale in sectia de oftalmologie:                  

consultaţii medic primar, specialist sau professor control medic specialist, primar sau profesor determinarea acuităţii sau refracţiei oculare determinarea simtului chromatic determinarea tensiunii intraoculare oftalmoscopie prescripţie ochelari / lentile de contact pahimetrie computerizată cantitativă ultrasonografia conţinutului orbital (ecografie oculară) examen ortoptic tonometrie test Shrimer excizie pterigion chirurgie plăgi / tumori palpebrale / xantelasmă injecţii perioculare (subconjunctivale, peribulbare, retrobulbare) injecţii subconjunctivale aspiraţia diagnostică a umorii apoase îndepărtarea corpilor străini superficiali de pe cornee

SCOALA POSTLICEALA SANITARA “Thoma Ionescu”, Ploiesti

DETERMINAREA SIMTULUI CROMATIC Examineaza capacitatea pacientului de a distinge culorile. Se face cu ajutorul unor cartoane colorate. Pentru profesiile obisnuite limitele fiziologice ale simtului cromatic sunt distingerea culorilor: rosu , galben, verde si albastru de la 75cm distanta de ochi.

DETERMINAREA TENSIUNII INTRAOCULARE Se determina cu ajutorul OFTALMODIAMETRULUI imediat dupa examenul fundului de ochi. Valoarea normala = 14-20mmHg. Este indicat in: glaucom, boli cardiovasculare, diabet, boli pulmonare.

OFTALMOSCOPIA (examenul fundului de ochi) Examinarea se face intr-o camera obscura cu ajutorul OFTALMOSCOPULUI care mareste elementele de 15 -20 de ori. Prin oftalmoscopie directa se examineaza corpul vitros, retina , pata oarba , pata galbena si vasele retiniene. Pt. examinarea fundului de ochi este necesar ca pupila sa fie dilatata. In acest scop se va distila una, doua picaturi de HOMATROPINA 1% sau MIDRIUM in sacul conjunctival cu 30min. inainte de examinare.

SCOALA POSTLICEALA SANITARA “Thoma Ionescu”, Ploiesti

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF