Strategie Sit&Go

March 25, 2017 | Author: Popescu Viorel | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download Strategie Sit&Go...

Description

Sit&Go Cum să joci în faza de început? Dacă ai mai mult de 24 pariuri Big Blind, vei juca conform tabelului pentru faza de început a turneului. Tabelul mâinilor de start pentru faza de început a turneului

Cărţi

AA, KK

Câţi jucători au plusat înaintea ta

Poziţie de început

Niciunul

Plusezi

Exact unu

Plusezi

Mai mult de unu

QQ

AK

JJ, TT

99 la 22

AQ, AJ, KQ

Poziţie de mijloc

Plusezi

Exact unu

Plusezi

Mai mult de unu

Renunţi

Niciunul

Plusezi

Exact unu

Egalezi

Mai mult de unu

Renunţi Egalezi

Plusezi

Unu sau mai mulţi

Renunţi

Niciunul

Egalezi

Unu sau mai mulţi

Renunţi

Niciunul Unu sau mai mulţi

Poziţie blind

Intri All-in

Niciunul

Niciunul

Poziţie târzie

Renunţi

Plusezi Renunţi

Reguli speciale Dacă cineva plusează după tine, vei continua să joci doar cu AA, KK, QQ şi AK şi vei intra All-in. Vei renunţa la toate celelalte mâini. Dacă un adversar plusează mai mult de 6 pariuri Big Blind, vei continua să joci cu AA, KK, QQ şi AK şi vei intra All-in. Vei renunţa la toate celelalte mâini.

Cât de mult plusezi? 

Nimeni nu a pariat încă: plusezi 4 pariuri big blind + 1 pariu big blind pentru fiecare jucător care a egalat



Cineva a plusat: plusezi de trei ori pariul iniţial + 1 dată pariul iniţial pentru fiecare jucător care a egalat



Dacă suma pe care o plusezi este mai mare de jumătate din jetoanele rămase: intri all-in.

Ce este tactica blind steal? Condiţiile care trebuie îndeplinite în cazul tacticii blind steal sunt:



Toţi jucătorii dinaintea ta au renunţat.



Te afli în poziţie târzie (CO sau BU) sau în poziţia small blind (SB).



Vrei să îi determini pe ceilalţi jucători să renunţe şi nu vrei să joci împotriva lor pentru un pot mare. Un blind steal este posibil dacă toţi jucătorii aflaţi înaintea ta au renunţat şi tu te afli în

poziţia CO, BU sau SB. Nu este o situaţie excepţională dacă un jucător egalează. Vei continua să joci mâna normal, ca şi cum ai fi plusat în mod normal, în concordanţă cu următorul articol care analizează cum joci după flop. Situaţia devine neconfortabilă dacă un jucător decide să pluseze din nou. În acest caz, trebuie să renunţi la toate mâinile cu care ai intrat în joc. Uneori te poţi simţi pot committed. Încearcă să rezişti tentaţiei şi rămâi fidel strategiei renunţând!

Situaţiile în care este posibilă aplicarea tacticii blind steal

Poziţia ta

Plusezi ca şi acţiune blind steal cu ...

Cut-off - CO

Aşi

AJ

Popi

KQ

Perechi

99, 88, 77, 66

Aşi

AJ, AT

Popi

KQ, KJ, KT

Dame

QJ

Perechi

99, 88, 77, 66, 55, 44, 33, 22

Aşi

AJ, AT, A9, A8

Popi

KQ, KJ, KT, K9

Dame

QJ, QT

Perechi

99, 88, 77, 66, 55, 44, 33, 22

Button - BU

Small Blind - SB

Ce este tactica steal re-raise? Vei obţine rezultate bune pe termen lung dacă vei respecta următoarele trei reguli:



Un singur adversar a plusat.



Nimeni în afară de acel adversar nu a intrat în joc până acum.



Acţiunea steal re-raise presupune să intri all-in şi să rişti toate jetoanele. Dacă cineva a intrat în joc înaintea jucătorului care a plusat sau dacă cineva e egalat pariul, tactica steal re-raise nu mai poate fi luată în considerare. Până acum era importantă poziţia în care te afli. Însă pentru steal re-raise, este mai important poziţia adversarului tău. Există un motiv simplu pentru aceasta: chiar dacă mulţi jucători nu ştiu principiile poziţiilor, un jucător va plusa cu mâini mai puternice din poziţiile de început.

Situaţiile în care este posibilă aplicarea tacticii steal re-raise

Poziţia adversarului

Vei intra all-in ca şi acţiune steal re-raise cu ...

Poziţie de început

Aşi

AK, AQ

Perechi

AA, KK, QQ, JJ

Aşi

AK, AQ

Perechi

AA, KK, QQ, JJ, TT

Aşi

AK, AQ, AJ

Perechi

AA, KK, QQ, JJ, TT, 99, 88

Aşi

AK, AQ, AJ

Popi

KQ

Perechi

AA, KK, QQ, JJ, TT, 99, 88, 77

Poziţie de mijloc

Poziţie târzie

Small blind

Cum funcţionează această strategie? Jocul corect într-un Sit & Go depinde de câte cât de multe jetoane ai în comparaţie cu mărimea pariurilor blind, pariurile forţate făcute de doi jucători în fiecare nouă rundă. De aceea, la începutul fiecărui joc îţi compari stackul de jetoane cu mărimea pariului big blind:

 

Când ai multe jetoane înseamnă că deţii mai mult de 12 big blind-uri Când ai puţine jetoane înseamnă că ai 12 big blind-uri sau mai puţin

 Ideea din spatele acestei strategii este să joci puţine mâini, foarte puternice când ai mai mult de 12 big blind-uri. Banii se fac doar atunci când blind-urile devin mari. De aceea, cu 12 sau mai puţine big blind-uri începi să joci cu mult mai multe mâini. Atunci ataci adversarii pentru a-i

îndepărta din turneu. Această abordare îţi oferă un avantaj semnificativ împotriva majorităţii jucătorilor.

Cu mai mult de 12 big blind-uri: Cum să joci înainte de flop? Dacă stackul tău este mai mare de 12 ori faţă de big blind, protejarea jetoanelor tale este mai importantă decât asumarea de riscuri. E mai important să nu pierzi jetoane, decât să câştigi jetoane. Experţii noştri în poker au venit cu un tabel care îţi spune exact care este cel mai bun joc după ce ţi-au fost date cele două cărţi la începutul unei noi runde.

Cum acţionezi? În ultimul rând, aruncă o privire la ce acţiune este recomandată în tabelul de mai jos. Cărţile tale determină rândul iar poziţia coloana la care trebuie să priveşti. Tabelul 1: Înainte de flop cu mai mult de 12 big blind-uri Cărţile tale

Early

Middle

Late şi Blind-uri

AA, KK, QQ

Plusare / All-in

AK

Plusare / All-in

JJ

Plusare / Renunţare

TT, 99, 88

Renunţare

77

Plusare / Renunţare

Renunţare

AQ

> Plusare / All-in

Renunţare

> Plusare / Renunţare Plusare / Renunţare

AJ, AT

Renunţare

> Plusare / Renunţare

KQ, KJ

Renunţare

> Plusare / Renunţare

Toate celelalte cărţi

Renunţare

Sfat: Întotdeauna plusează la aproximativ de 3 ori big blind-ul + 1 big blind pentru fiecare jucător care a egalat înaintea ta. Dacă plusezi după ce altcineva a plusat, plusează cam de 3 ori mai mult decât plusarea sa. Exemplu 1 : Cărţile tale:

Poziţia ta: Târzie

Situaţie: Doi jucători în poziţie de mijloc au egalat dar nu au plusat.

Acţiunea ta: Plusezi. În dreptul mâinii popă damă (KQ) în poziţie târzie, tabelul spune "Plusezi / Renunţi". Plusezi o dată şi renunţi dacă cineva de după tine plusează din nou. De asemenea, renunţi şi dacă cineva dinaintea ta ar fi făcut asta. Cei doi jucători care au egalat nu îţi influenţează acţiunea. Pentru tine este important doar dacă alţi jucători au plusat sau nu.

Exemplul 2: Cărţile tale:

Poziţia ta: De început

Situaţia: Toţi cei dinaintea ta au renunţat.

Acţiunea ta: Renunţi. Nu te lăsa păcălit de aceste cărţi care arată relativ puternice. Într-un turneu Sit and Go, o pereche de decari (TT) în poziţie de început nu este puternică.

Cu mai mult de 12 Big Blind-uri: Cum să joci după flop? Dacă jocul nu s-a încheiat în prima rundă de pariere, mai urmează până la încă 3 runde de pariere. Din nou, experţii noştri în poker au schiţat un tabel care te ajută la fiecare decizie:

Pasul 1: Care este acţiunea ta? Vezi care este acţiunea ta privind la rândul şi coloana corectă:

Tabelul 2: După flop cu mai mult de 12 big blind-uri Tu deţii

Flop

Turn

River

Top pair sau o mână mai Pariu / Plusare puternică

Pariu / Plusare

Pariu / Plusare

Draw puternic Pariu / Plusare

Pariu / Plusare

Check / Renunţare

Orice alte cărţi Check / Renunţare

Check / Renunţare

Check / Renunţare

Dacă ai plătit pariul big blind şi ai jucat check înainte de flop, joacă "Check / Renunţare" cu top pair şi draw-uri puternice. Joacă "Pariu / Plusare" cu overpair sau mâini mai puternice.

Excepţie 

Check / Renunţare: Nu investeşti niciun ban. Dacă este posibil, joacă check. Dacă cineva pariază, renunţă.

 o o o

Pariu / Plusare: Dacă nimeni nu a pariat încă, pariezi aproximativ 2/3 din pot. Dacă cineva a pariat înaintea ta, plusează de 3 ori pariul lui + potul. Dacă a fost un pariu şi o plusare înaintea ta, sau o plusare după tine, pariază toate jetoanele (All-in) Reţine: Dacă ajungi pe river cu un draw puternic şi nu ai reuşit să îl completezi şi să formezi o mână, ar trebui să te dai bătut şi să joci check şi să renunţi la orice acţiune.

Exemplul 1: Cărţile tale:

Flop:

Înainte de flop: Te afli în poziţie de mijloc. Un jucător dinainte de tine din poziţie de început a egalat, iar tu ai plusat. Acesta e egalat plusarea ta în timp ce toţi ceilalţi au renunţat. Pe flop: Jucătorul dinaintea ta joacă check. Acţiunea ta: Patiezi în jur de 2/3 din pot. Cu mâna ta overpair deţii o mână de poker foarte puternică. Încearcă să obţii cât mai multe jetoane de la adversarul tău. Dacă acesta te plusează, şi tu plusezi din nou. Dacă acesta egalează, pariezi din nou pe turn şi pe river.

Exemplul 2:

Cărţile tale:

Flop:

Turn:

Înainte de flop: Aceeaşi situaţie ca şi în exemplul 1. Te afli în poziţie de mijloc, plusezi şi eşti egalat de un jucător din poziţie de început. Pe flop: Celălalt jucător joacă check. Cu overpair-ul tău, pariezi aproximativ 2/3 din pot. De această dată adversarul tău îţi egalează pariul şi amândoi vedeţi şi cartea de pe turn. Pe turn: Jucătorul diniantea ta joacă check din nou. Acţiunea ta: Şi tu spui check. Cu asul de pe turn, situaţia s-a schimbat. Nu mai deţii un overpair. Nu are sens să pariezi, deoarece singurle cărţi cu care adversarul va continua să joace sunt cele care sunt mai bune decât ale tale.

Exemplul 3: Cărţile tale:

Flop:

Înainte de flop: Ai plătit pariul big blind. Un jucător din poziţie de începu şi unul din poziţie de mijloc egalează dar nu plusează. Joci check şi poţi vedea cărţile de pe flop gratis. Pe flop: Eşti primul jucător care acţionează. Acţiunea ta: Joci check iar dacă unul dintre ceilalţi doi jucători pariază, vei renunţa. Deţii top pair dar în acest caz nu valorează prea mult. Dacă ai plătit pariul big blind şi ai jucat check înainte de flop, joci doar cu mâini overpair sau mai puternice. Joci check cu top pair şi renunţi la ele împotriva oricărui pariu.

Cu 12 Big Blind-uri sau mai puţine: Cum joci înainte de flop?

Atunci când blind-urile cresc, iar stackul tău de jetoane este de mai puţin de 12 big blind-uri, devii mai agresiv şi joci mai multe mâini. Acm vei plusa doar cu toate jetoanele şi fie vei merge all-in, fie vei renunţa.

Pasul 1: Care este poziţia ta / poziţia adversarilor? În primul rând, trebuie să ştii, din nou, poziţia unui jucător, dar de această dată nu este vorba întotdeauna de poziţia ta. Există o mare diferenţă între situaţiile în care tu eşti primul care poate să acţioneze şi situaţiile în care cineva a pariat, plusat sau egalat deja.



Toţi cei din faţa ta au renunţat: Foloseşti poziţia ta



Altfel: Foloseşte poziţia jucătorului care a egalat, pariat sau plusat primul Pasul 2: Intri all-in sau renunţi? Cu poziţia ta sau cu poziţia adversarului tău, aruncă o privire la tabelele de mai jos. Acestea îţi arată cu ce cărţi să intri all-in. Foloseşte primul tabel când toţi cei din faţa ta au renunţat. În caz contrar, foloseşte al doilea tabel.

Tabelul 3: Tabelul All-in atunci când toţi jucătorii dinaintea ta au renunţat Poziţia ta Big blind-urile tale Cărţi neasortate Cărţi asortate

12-10

9-6

AK-AQ

AK-AT

AA-66

AK-A2 KQ-K4 QJ-Q8 JT-J7 T9-T7 98

AA-22

AK-A2 KQ-K8 QJ-QT JT

AK-A2 KQ-K4 QJ-Q6 JT-J7 T9-T6 98-96 87-86 76-75 65

AA-22

AK-A2 KQ-K4 QJ-Q9 JT-J9 T9

AK-A2 KQ-K2 QJ-Q2 JT-J7 T9-T6 98-96 87-86 76-75 65

AA-22

AK-AT KQ-KT QJ-QT JT

Early şi middle

5 sau mai puţine

Late şi Blinduri

12-1

Perechi

Tabelul 4: Tabelul All-in atunci când cineva a egalat, a pariat sau a plusat înaintea ta Poziţia adversarului Big blind-urile tale Cărţi neasortate Cărţi asortate

Early

Middle

12-7

AK-AQ

AK-AQ

AA-TT

AK-AQ

AK-AQ

AA-88

AK-AQ

AK-AQ

AA-77

AK-AJ

AA-77

AK-AT KQ

AK-A7 KQ

AA-55

6 sau mai puţine AK-A5 KQ-KT QJ

AK-A5 KQ-KT QJ

AA-55

AK-A8 KQ

AK-A2 KQ

AA-22

6 sau mai puţine AK-A2 KQ-KT QJ JT

AK-A2 KQ-KT QJ JT

AA-22

6 sau mai puţin 12-7

6 sau mai puţine AK-AJ 12-7

Late

12-7 Blind-uri

Pereche

Excepţie: Atunci când 2 sau mai mulţi jucători au plusat deja all-in înaintea ta, intri all-in cu AA, KK, QQ, JJ şi AK. La toate celelalte cărţi renunţi. Exemplul 1: Cărţile tale:

Poziţia ta: De mijloc

Stackul tău de jetoane: 7 big blind-uri

Situaţia: Mai sunt doar 7 jucători rămaşi în turneu. Toţi jucătorii dinaintea ta au renunţat. Acţiunea ta: Intri all-in. În acest caz trebuie să te uiţi la primul tabel pe care îl foloseşti atunci când toţi jucătoii dinaintea ta au renunţat. Tabelul îţi spune că dacă ai între 9 şi 6 big blind-uri în stackul de jetoane, ar trebui să intri all-in cu "QJ-Q8" atâta timp cât cărţile sunt asortate (ambele cărţi fac parte din aceeaşi suită). Cărţile tale (Q9) intră în acest grup. În această situaţie ar trebui să mergi all-in cu orice damă dacă a doua carte este cel puţin un 8 din aceeaşi suită.

Exemplul 2: Cărţile tale:

Poziţia ta: Târzie

Stackul tău de jetoane: 12 big blind-uri

Situaţia: Mai sunt doar 7 jcuători în turneu. Toţi jucătorii dinaintea ta au renunţat. Acţiunea ta: Intri all-in. Din nou, trebuie să te uiţi la primul tabel, de această dată la ultimul rând pentru poziţiile "Târzie şi Blind" şi stack-uri de jetoane de "12-1" big blind-uri. Deoarece cărţile tale sunt din suite diferite, de această dată va trebui să priveşti în coloana "Cărţi neasortate" pentru a vedea dacă sunt incluse cărţile tale acolo. Sunt. K5 face parte din grupul "KQ-K4", ceea ce înseamnă că în această situaţie ar trebui să mergi all-in with cu orice popă, dacă a doua carte este cel puţin un 4.

Exemplul 3: Cărţile tale:

Poziţia ta: Blind

Stackul tău de jetoane: 5 big blind-uri

Situaţia: Un jucător din poziţie târzie intră all-in. Toţi ceilalţi renunţă. Acţiunea ta: Intri all-in. În acest caz, trebuie să te uiţi la al doilea tabel pe care îl foloseşti atunci când un alt jucător a egalat sau plusat deja. Trebuie să te uiţi la ultimul rând, deoarece te afli în poziţie Blind şi ai "6 sau mai puţine" big blind-uri în stackul tău de jetoane. Deoarece cărţile tale QJ sunt listate în coloana "Cărţi neasortate" (cărţile tale unt din suite diferite) intri all-in.

Cu 12 big blind-uri sau mai puţin: Cum să joci după flop? Singura situaţie în care vezi un flop fără să fi intrat all-in este atunci când ai plătit pariul big blind şi ai jucat check înainte de flop. În acest caz joci "Pariu / Plusare" după cum ai învăţat înainte cu top pair sau mâini mai puternice şi cu orice draw puternic. Joci "Check / Renunţare" cu toate celelalte cărţi.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF