SOAL ULANGAN BAHASA INGGRIS SMA KELAS XI DAN JAWABAN.docx

November 30, 2018 | Author: IA Meitri Wijayantari | Category: Albert Einstein, Abolitionism In The United States, Horses, Thoroughbred, Photon
Share Embed Donate


Short Description

Download SOAL ULANGAN BAHASA INGGRIS SMA KELAS XI DAN JAWABAN.docx...

Description

I .STRUCTUREANDWRI TTENEXPRESSI ON DI RECTI ONS:I nt hi spar to ft het es t ,eac hpr obl em c ons i s t sofani nc ompl e t esent enc e.You s h oul dfin do nech oi c ewh i c hi st h eb es ta ns we rt oc o mpl mp e t et h es e nt e nc e . 1 . _ __ __ __ha v ec ap t u r e dt h es pi r i to ft h ec o nq ues to fAme r i c aaswel l a sJ ame sFe ni mor e Cooper . a. f ewwr i t er s b. t hef ewwr i t er s c . t hewr i t er sar ef ew d. f ewar et hewr i t er s e. t hewr i t er sar ef ew 2. Thes por tofhanggl i di ng_____b yt heFeder al Av i at i onAdmi ni s t r at i on( F AA) . a. r egul at edi t b. i sr egul at ed c . ar er egul at ed d. t hatwasr egul at ed e. t hati twasr egul at ed 3. _____,t heout erl a yeroft hes ki nc ont ai nsp i gment s ,por es ,andduc t s . a. t hatt heepi der mi s b. t heepi der mi si s c . t heepi der mi s d. t heepi der mi swhi c h e. t heepi der mi sar e 4. ___ ___apar l i ament ar ys y s t em,t hepr i memi mi ni s t ermus tbeappoi nt edont hebs i so ft he di s t r i but i onofpoweri nt hepar l i ament . a. t hec ons i der ed b. t obec ons i der ed c . c ons i der d. c ons i der s e. c ons i der i ng 5. At el ephoner ec or di ngt el l sc al l er s ____ a . wh atd oe st h et i memo v i es t a r t b. whatt i met hemo vi es t ar t s c . wh att i med oe st h emo mo v i es t a r t d. t hemo vi es t ar t swhatt i me 6. Geor geWa Was hi ngt onCar v er_____i nt er nat i onal f amef orr ev ol ut i oni z i ngagr i c ul t ur er es ear c h

i nt hes out her nUni t edSt at esdur i ngt heear l yt went i et hc ent ur y . a. won b. wi nni ng’ c. whohaswon d. t hewi nnerof e. hadwon 7 . Th ep l a ne tVen usi sa l mo s te x ac t l yt h es a mes me i z ean dma ss_ __ __Ea r t h ,wi t has i mi l a r i nt er i ori nc l udi ngani c k el i r onc or e. a. t o b. as c . i s d. t han e. wi t h 8. Appoi nt ment st ot heUni t edSt at esSupr emeCour tandal l l o werf eder al c our t s_ ___bet he Pr es i dentwi t ht headv i c eandcons entoft heSenat e. a . ma ki n g b . t oma k e c .a r ema de d. havemade e . i sma de 9. Thename“ s qui r r el ”i sc ommonl yus edf ort hos ef or msoft hef ami l ySc i ur i daet hatl i v ei n t r ees ,____i ti sequal l yac cur at ef orgr ounddwel l i ngt y pes . a . wh et h er b. t hat c . al t hough d. i ns pi t eof e. des pi t eof 10. ____i mpor t antde v el opmentoft heNeol i t hi ca gewasn oti nt hema manuf ac t ur eofs t onet ool s buti nt hepr oduc t i onoff ood. a . t h emo s t b. most c . mo s to f d . o ft h emo s t e. mos t l y 1 1. Th es e edhe ad soft e as el p l a nt sr a i s et h en aponc oa r s et we edc l o t h__ ___t h andot h e

i nt hes out her nUni t edSt at esdur i ngt heear l yt went i et hc ent ur y . a. won b. wi nni ng’ c. whohaswon d. t hewi nnerof e. hadwon 7 . Th ep l a ne tVen usi sa l mo s te x ac t l yt h es a mes me i z ean dma ss_ __ __Ea r t h ,wi t has i mi l a r i nt er i ori nc l udi ngani c k el i r onc or e. a. t o b. as c . i s d. t han e. wi t h 8. Appoi nt ment st ot heUni t edSt at esSupr emeCour tandal l l o werf eder al c our t s_ ___bet he Pr es i dentwi t ht headv i c eandcons entoft heSenat e. a . ma ki n g b . t oma k e c .a r ema de d. havemade e . i sma de 9. Thename“ s qui r r el ”i sc ommonl yus edf ort hos ef or msoft hef ami l ySc i ur i daet hatl i v ei n t r ees ,____i ti sequal l yac cur at ef orgr ounddwel l i ngt y pes . a . wh et h er b. t hat c . al t hough d. i ns pi t eof e. des pi t eof 10. ____i mpor t antde v el opmentoft heNeol i t hi ca gewasn oti nt hema manuf ac t ur eofs t onet ool s buti nt hepr oduc t i onoff ood. a . t h emo s t b. most c . mo s to f d . o ft h emo s t e. mos t l y 1 1. Th es e edhe ad soft e as el p l a nt sr a i s et h en aponc oa r s et we edc l o t h__ ___t h andot h e

mac hi net ool si n v ent edt or epl ac et hem. a. mor eeffic i ent l y b. effic i ent l y c . mo r ee ffic i e nt d . mo s te ffic i e nt e . e ffic i e nt 1 2. _ __ _mys t u de nt sb ec o me me ,t h ec l o s erwear et oou rt r i pt oBo s t o n. a. t hemor ee x ci t ed b. t hemos tex c i t ed c . ex ci t ed d. ar eex ci t ed e. t obeex ci t ed 13. I tc os t sa bouts i x t yd ol l ar st ohav eat oot h______ a. fi l l i ng b. t ofi l l c .fi l l ed d. fi l l e. fi l l s 1 4. T oan swe ra cc u r a t e l yi smo r ei mp or t a ntt h an__ __ a. aqui c kfi ni s h b. t ofi ni s hqui c k l y c . fi ni s hi ngqui c k l y d. y oufi ni s hqui c kl y e. qui c kl yy oufi ni s h 15. Unl i k et heear t h,whi c hr o t at eso nc eev e r yt went y f ourhour s ,______onc eev er yt en h o u r s . a. t her ot at i ono fJ upi t er b. t heoc cur r enc eofJ upi t er ’ sr ot at i on c .J upi t err ot at es d. J upi t er ’ sr ot at i ng e. Rot at i ngJ upi t er

PARTB DI RECTI ON:I nqu es t i o ns1 63 0e ac hs en t e nc eha sfi v eun de r l i n edwo r d sorp hr a s es .Yo u s houl dc hoos et heonewor dorp hr as ewhi c hi sno tappr opr i at ei ns t andar dwr i t t enEngl i s h.

16. I nt er es ti naut omat i cd at apr oc es si nghasg r ownr api ds i nc et hefi r s tl ar gec al c ul at or swer e A

B

C D

i nt r oduc edi n1950. E 17. Vas l a vNi j i ns k yac hi e v edwor l dr ec ogni t i onasb ot hadanc eraswel l asac hor eogr apher . A

B

C

D

E

18. Ai r po r t smus tbel oc at edneart oma maj orpopul at i onc ent er sf ort headv ant ageof A

B

C

ai rt r ans por t at i ont ober et ai ned. D

E

19. I ti ssai dt hatEi ns t ei nf el tv er ybadl yaboutt heappl i c at i onofhi st heor i est ot hec r eat i onof A

B

C

D

E

we ap on sf o rwa r . 20. Thepl ant st hatt he ybel ongt ot hef ami l yoff er nsar equi t ev ar i edi nt hei rs i z eand s t r uc t ur e. A

B

C

D

E

21. Des pi t eoft hei nc r e as ei nai rf ar es ,mos tpeopl es t i l l pr ef ert ot r av el bypl ane. A

B

C

D

E

22. Al l ofwes t udent smu mus tha v eani dent i fi c at i oncar donor dert oc hec kbook soutoft he A

B

C

D E

l i br a r y . 2 3. Co l u mb mb usDa yi sc e l e br a t e dont h et we l v eo fOc t o be rb ec au seo nt h atd ayi n1 49 2, A

B

C

D

E

Ch r i s t o ph erCo l u mb mb usfi r s tl a nd edi nt h eAme r i c a s. 2 4. On eoft h emo mo s ti n fl ue nc en ews p ap er si nt h eU. S.i sT heNe wYo r kT i me s ,wh i c hi s A

B

C

D

wi del ydi s t r i but edt hr oughoutt hewor l d. E

25. I ti si mper at i v et hatagr aduat es t udentmai nt ai nsagr adepoi ntav er ageof“ B”i nhi smaj or A B

C

D

E

fi el d. 26. Coas t al andi nl andwat er sa r ei nhabi t edno tonl yb yfi s hbutal s obys uc hseac r eat ur eas A

B

C

D

E

s h r i mp sa ndc l a ms . 27. Noot herqual i t yi smor ei mpor t antf oras ci ent i s tt oac qui r east oobs er v ec ar ef ul l y . A

B

C

D

E

28. Fer t i l i z er sar eus edpr i mar i l yt oenr i c hs oi l andi nc r e as i ngyi el d. A

B

C

D

E

29. Maj oradv er t i s i ngcompani eshav et r adi t i onal l yv ol unt eer edi t st i met opubl i cs er v i c e A

B

C

D

E

a c c ou nt s . 30. Thev al ueofpr ec i ousg emsi sd et er mi nedbyt hei rhar dnes s,c ol or ,andbr i l l i ant . A

B

C

D

E

I I .VOCABULARYANDREADI NG COMPREHENSI ON PARTA DI RECTI ONS: Eac hpr obl em i nt hi spar to ft het es tc ons i s t sofas ent enc ei nwhi c honewor dorphr as ehas b ee nu nd er l i n ed .Fr o mt h efi v ec ho i c esg i v e n,y o us h ou l dc ho os et h eo newo r dorp hr a s ewhi c h c oul dbes ubs t i t ut edf ort heunder l i nedwor dorphr as ewi t houtc hangi ngt hemeani ngo ft he s e nt e nc e .Ma r ky o u rc h oi c eo nt h ea ns we rs h ee t . Ex ampl e: Bot hboat sandt r ai nsar eus edf ort r ans por t i ngt hemat er i al s . A. Pl a ne s B. Shi p s C. Canoes D. Rai l r oads E. Ca r s

Th eb es ta ns we ri s( B) 31. Al t houghs al amander sa r es ome t i mesmi s t ak enf orl i z ar ds ,t het woar eno tr el at ed. A. f r o mt h es amef a mi l y B. t h es a mes i z e C. ofs i mi l arappear anc e D. at t ac hed E. f r o mt h es a mek i n gd om 32. Appr ox i mat el yhal fofAmer i c anhi ghsc hool gr aduat esenr ol l i ni ns t i t ut i onsofhi gher l ear ni ng. A. bui l di ngs B. es t abl i s hment s C. compani es D. i nc i denc es E. h ou s e s 3 3. Noon ek n owse x a c t l yh owma nyPa ci fi ci s l a nd st h er ear e ,b utg eo gr a phe r se s t i ma t et h at t her ear eupt o30, 000. A. t ot hepoi nt B. appr o xi mat el y C. appr opr i at el y D. c er t ai nl y E. pr ec i s el y 34. Al i t er ar ya war dhasb eenes t abl i s hedt ohonorLaur aI ngal l sWi l der . A. aut hor i z e B. pl eas e C. r ec ogni z e D. v i l i f y E. appr ec i at e 35. Thel ar ges tc ac t usi nt heUni t edSt at esi st hes aguar oc ac t us ,f oundi nt hear eas s ur r oundi ngt heGul fofCal i f or ni a. A. a r o un d B. ac r os s C. wi t hi n D. near E. among 3 6. Th eme atmu s tb ech op pe db ef o r ei tc anb eus edi nt h atr e ci p e.

A. s t e we d B. bought C. c o o k e d D. c u t E. s l i c ed 3 7. Th ewa go nma s t e rd ec i d edt of o r dt h es t r e am. A. v al l ey B. s mal l r i v er C. bi gr i v er D. mo un t a i n E. pl ai n 3 8. Fr o m Pa v l o v ’ swo r ko nc on di t i o ne dr e s po ns esi ndo gsc a met h es t i mu l u sr e sp on s et h eor y ofbehav i or . A. t h ou gh t B. phi l os oph y C. f eel i ngs D. conduct E. habi t 39. Hal l e y’ sCome tt r a vel edpas tt hePl ei ades ,as t arc l us t eral s okno wnast heSe venSi s t er s . A. s i gn B. g r o up C. ent i t y D. pr oj ec t i l e E. t eam 4 0. Wh enh e at e dt ot e mp er a t u r e sa b ov e1 25 0de gr e esCe nt i g r a de ,c l a yf u s esa ndb e c ome s pot t er yors t one war e. A. b ur n so ff B. s t e amsu p C. mel t st oge t her D. d ec a y s E. combi nes PARTB DI RECTI ONS:I nt her es toft hi st es ty ouwi l l r eads ev er al pas s ages .Eac honei sf ol l o wedb y s ev e r al ques t i onsabouti t .Youha v et oc hoos et hebes tans wert oeac hques t i on. Ex ampl e:

Re adt h ef o l l o wi ngpa ss a ge : J o hnQu i n cyAd ams ,wh os e r v edast h es i x t hp r e si de nto ft h eUn i t e dSt a t e sf r o m1 82 5t o18 29 , i st oda yr ec ogni z edf orhi smas t er f ul s t at es mans hi panddi pl omac y .Hededi c at edhi sl i f et o publ i cser v i c e,bot hi nt hepr es i denc yandi nt hev ar i ousot herpol i t i c al offic eshehel d. Thr oughouthi spol i t i c al c ar eerhedemons t r at edhi suns wer v i ngbel i efi nf r eedom ofs peec h,t he ant i s l a v er yc aus e,andt her i ghto fAmer i c anst obef r eef r om Eur opeanandAs i andomi nat i on. T owh atd i dJ oh nQu i n c yAd amsd ev o t ehi sl i f e ? A. I mpr ov i ngh i sper s onal l i f e. B. Ser v i ngt hepubl i c . C. I nc r eas i nghi sf or t une. D. Wor k i ngonhi sp r i v at ebus i nes s . E. Ser v i ngt hepr es i dent . Ac c or di ngt ot hepas s age,J ohnQui nc yAdams“ dedi c at edhi sl i f et opubl i cs er v i c e. ”Ther ef or e, y o us ho ul dc ho os ea ns we r( B) . Qu es t i o ns4 14 4 Th eWo r k sPr og r e ssAd mi n i s t r a t i o n( WPA) ,f o r me dd ur i n gt h eGr e atDep r e s si o na sp ar to f Roos ev el t ’ sNe w Deal ,wasc r eat edwi t ht heex pr es si nt entofput t i ngt owor kasman yas pos s i bl eoft hemor et han10mi l l i onunempl o y edi nt heUni t edSt at es .Oneoft hemo r e c ont r o ver s i al pr ogr amsoft heWPAwast heFeder al Ar t sPr oj ec t ,apr ogr am t oempl o yar t i s tf ul l t i meats uc ht as kaspai nt i ngmur al si nl i br ar i es ,t heat er s ,t r ai ns t at i ons ,andai r por t s :t eac hi ng v ar i oust ec hni quesofar t ;andpr epar i ngac ompr ehens i v es t udyofAmer i c anc r af t s .Cr i t i c i s m of t hepr ogr am c ent er edonwhatwasper c ei v edast hef r i v ol i t yofs uppor t i ngt hear t satat i me whenmi l l i onswer es t ar v i ng,i ndus t r ywassaggi ng,f ar mswer ebar r en,andal l t hatc oul dfl our i s h wa sba nk r u pt c yc ou r t sa nds ou pk i t c he ns . 4 1. Th i sp as s ag ema i n l yd i s c us s es A. Th eGr e atDe pr e s s i o n B. Fr a nk l i nDe l a noRo os e v e l t ’ sNe wDe al C. TheFeder al Ar t sPr oj ec t s D. Ba nk r up t c yc o ur t sa nds o upk i t c he ns E. TheRoosevel t ’ sNewDeal 4 2. Ac c or d i n gt ot h epa s sa ge ,t h es t a t e dpu r p os eo ft h eWPAwa st o A. c r e at en ewAme r i c a nma s t e r p i e c es B. r ai s et hes t andar do fAmer i c ana r t C. i nt r oduc ene w ar tt ec hni quest ot heAmer i c anpubl i c D. decr easeunempl oyment

E. s uppor t st hear t 43. Al l t hef ol l owi ngpr obabl yhel pedt omak et heFeder al Ar t sPr oj ec t sc ont r o v er s i al EXCEPT t h a t A. Th eFe de r a lAr t sPr o j e c te mp l o y e dma n ywh owo ul do t h er wi s eh a v ebe eno uto fwo r k B. T r ai nsa ndai r por t swer edec or at edwi t hmur al s C. Th eFe de r al Ar t sPr oj e c tc ommi s s i on edar two r k sd ur i n gt h eDe pr e s si o n D. At r e me nd ou ss t u dyo fAme r i c a nc r a f t swa sp r o du c ed E. T eac hi ngv ar i oust ec hni quesofar t 44. Whent heaut hors t at est hat“ …al l t hatc oul dfl our i s hwasb ank r up t c yc o ur t sa nds oup k i t c hens , ”hepr obabl ymeanst hat A. Bank sand r es t aur ant sdi dwel l dur i ngt heDepr es s i on B. Th epo orc ou l dn ota ffo r dt ou s eba nk so re ats o up C. Man yr es t aur ant sdec l ar edbank r up t c ydur i ngt heDepr es s i on D. Theonl yor gani z at i onst ot hr i v ewer et hos et hatdeal twi t ht hepoor E. Thep oorc er t ai nl yc o ul dno taff or dt ous ebank so reats oup Qu es t i o ns45t o5 0 Dur i ngt heni net eent hc ent ur y , womeni nt heUni t edSt at esor gani z edandpar t i c i pat edi nal ar ge n umb ero fr ef o r m mo v eme nt s ,i n c l u di n gmo v eme nt st or e or g ani z et h ep r i s o ns y s t e m,i mp r o v e educ at i on,bant hesal eofal c ohol ,andmos ti mpor t ant l y , t of r eet hes l a v es .Somewomensa w s i mi l ar i t i esi nt hes oc i al s t at usofwomenands l a v es .Womenl i k eEl i z abe t hCadySt ant onand Luc ySt onewer ef e mi ni s t sandabol i t i oni s t swhos uppor t edt her i ght sofbo t hwomenandbl ac k s . Anumberofmal eabol i t i oni s t s ,i nc l udi ngWi l l i am Ll o ydGar r i s onandWendel l Phi l i ps ,al s o s uppor t edt her i ght sofwoment os peakandpar t i c i pat eequal l ywi t hmeni nant i s l a ver y ac t i v i t i es .Pr obabl ymor et hanan yot hermo v ement ,abol i t i oni s m off er edwomenapr e vi ous l y deni edent r yi nt opol i t i c s.The ybec amei nv ol v edpr i mar i l yi nor dert obet t erl i v i ngc ondi t i onsand t hec ondi t i onsofot her . Wh ent h eCi v i l Wa re nd edi n1 86 5,t h eFo ur t e en t ha ndFi f t e en t hAme nd me nt st ot h e Cons t i t ut i onadopt edi n1868and1870gr ant edc i t i z ens hi pands uff r aget obl ac k sbutno tt o wo me n.Di s c o u r a ge db utr e s o l v e d ,f e mi n i s t si n fl u en c e dmo r ean dmo r ewo me nt ode ma ndt h e r i ghtt ov ot e.I n1869,t heWy omi ngT er r i t or yhady i el dedt odemandsbyf emi ni s t s ,buteas t er n s t at esr es i s t edmor es t ubbor nl yt hanbef or e.Awomen ’ ss uff r agebi l l hadbeenpr es ent edt o ev er yCongr es ssi nc e1878buti tc ont i nual l yf ai l edt opas sunt i l 1920,whent heNi net eent h Ame nd me ntg r a nt e dwo me nt h er i g htt ov o t e . 45. Wi t hwhatt opi ci st hepas s agepr i mar i l yc o nc er ned? A. Th eWy o mi n gT er r i t o r y

B. Th eF o ur t e en t ha ndFi f t e en t hAme nd me nt s C. Abol i t i oni s t s D. Women’ ssuffr age E. Me n’ ss u ffr a ge 4 6. Th ewo r db a ni np a r a gr a pho n e mo s tn ea r l yme an st o A. e nc o u r a ge B. publ i s h C. pr ohi bi t D. l i mi t E. p er mi t 4 7. Ac c or d i n gt ot h ep as s ag e,wh yd i dwo me nb ec o meac t i v ei npo l i t i c s ? A. T oi mpr ov et hecondi t i onsofl i f et hatex i s t edatt het i me B. T os uppor tEl i z abe t hCadySt ant onf orpr es i dent C. T ob ee l e c t e dt ob ep ub l i coffic e D. T oa me ndDe c l a r a t i o no fI n de pe nd en c e E. T od emandt her i ghtt ov o t e 48. Thewor d“ s uff r age”i npar agr apht woc oul dbebes tr epl ac edbywhi c hoft hef ol l o wi ng? A. pai n B. c i t i z ens hi p C. f r eedom f r om bondage D. t her i ghtt ov ot e E. s a d ne s s 4 9. Wh atd oe st h eNi n e t e en t hAme nd me ntg ua r a nt e e? A. Vot i ngr i ghtf orbl ac k s B. Ci t i z ens hi pf orbl ac k s C. Vo t i ngr i ght sf orwo men D. Ci t i z ens hi pf orwomen E. Vot i ngr i ght sf orwhi t es 5 0. Wh enwe r ewo me nal l o we dt ov o t et h r o ug ho utt h eUn i t e dSt a t e s ? A. Af t er1866 B. Af t er1870 C. Af t er1976 D. Af t er1878

E. Af t er1920

Ans werKey

I . St r uc t ur eandWr i t t enEx pr es si on Par tA 1. A 2. B 3. C 4. E 5. B 6. A 7. B 8. C 9. C 10. A 11. A 12. A 13. C 14. B 15. C Par tB 16. C 17. D 18. B 19. C 20. A 21. A

22. A 23. D 24. B 25. C 26. E 27. D 28. E 29. D 30. E I I . Vo c ab ul a r ya ndRe ad i n gCo mp r e he ns i o n Par tA 31. A 32. B 33. E 34. C 35. A 36. D 37. B 38. D 39. B 40. C Par tB 41. C 42. D 43. A 44. D 45. D 46. C 47. A 48. D 49. C 50. E

1. Grover Cleveland was the first president _________ in theWhite House. (A) got married (B) to get married (C) has got married (D) was married . !f "auliflowers __________ from e#treme temperatures$ theheads get dis"olored. (A) were not prote"ted (B) are not prote"ted (C) are not %eing prote"ted (D) will not %e prote"ted &. 'he first nu"lear power rea"tor was designed _________ in 1. (A) %* +ermi (B) through +ermi (C) with +ermi

(D) to +ermi . Greenland is the main sour"e of "r*olite. _________ softmineral used in the  produ"tion of aluminum. (A) that is a (B) whi"h is a (C) it is a (D) who is a ,. _________ is the s"ien"e of ma-ing artifi"ial repla"ements forparts of the human  %od*. (A) rostheti"s (B) rostheti" (C) A prostheti" (D) 'he prostheti"s /. 0i"e is the staple diet of_________. (A) a large amount of Asians (B) mu"h Asians (C) most Asians (D) num%er of Asians . William B*rd was the owner of_________ li%rar* in "olonialtimes. (A) the most large (B) a larger  (C) a largest (D) the largest 2. 3#o%iolog* is the stud* of life __________. (A) in other planets (B) at other planets (C) on other planets (D) to other planets . 'he De"laration of !ndependen"e$ _________ the Constitution ofthe 4nited 5tates$ was drawn up with the help of Ben6amin +ran-lin. (A) and (B) also (C) as well as (D) so too 17. !t was from the 8owell 8a%orator* that _________. (A) luto was sighted 1&7 (B) luto in 1&7 was sighted (C) luto was in 1&7 sighted (D) luto was sighted in 1&7 11. 'he rodent$ "omprising of the mouse$ rat$ guinea pig$ andpor"upine$ __________ with in"isor9li-e teeth in %oth 6aws. (A) are mammals (B) is a mammal (C) is the mammal

(D) are the mammals 1. __________ into o"eans and rivers is a serious form ofpollution. (A) Having dumped sewage (B) Being dumped sewage (C) Dumped sewage (D) Dumping sewage 1&. rodu"ts whi"h are made from natural earths and are__________ are -nown as "erami"s. (A) %eing su%6e"t to high temperatures (B) su%6e"ted to high temperatures (C) su%6e"t to high temperatures (D) having %een su%6e"ted to high temperatures 1. __________ "alled melanin prote"ts the underl*ing la*ers ofs-in from sun ra*s. (A) A "olor pigment (B) A "olorful pigment (C) 'he pigment (D) A pigment 1,. :ranges are a __________ sour"e of vitamin C. (A) well (B) %etter  (C) good (D) ver* 1/. Walt Disne* was used to ma-e numerous visits to Disne*land tofind out what the needs and interests of the pu%li" were. 1. !f ;ames B. Connoll* would not ta-e part in the first modern:l*mpi" Games$ in 12/$ he might have graduated from Harvard. 12. uest (B) 5u%6ugation of !ndians (C) 3sta%lishment of semi9militar* governments (D) 'reaties and negotiation &. +rom the passage$ it "an %e assumed that a peninsula is

(A) a vol"ani" island. (B) an island "ompletel* surrounded %* water. (C) an e#tension of land surrounded almost "ompletel* % *water. (D) an island inha%ited %* !ndians. &2. 'he tone of the word advan"ed in line  suggests that (A) adelantados favor progress. (B) progress "ould not have o""urred without su%6ugation. (C) progress is related to "on>uest and su%6ugation. (D) "on>uest$ su%6ugation$ and semi9militar* government are not progress. &. A""ording to the passage. on"e de 8eon %elieved the land he dis"overed was (A) part of the .Bahamas. (B) the new island of +lorida. (C) the mainland of the 4nited 5tates. (D) uerto 0i"o. 7. on"e de 8eon was "lassified as an adelantado %e"ause he (A) was a great e#plorer. (B) was the first 5paniard to see the shores of the 4nited 5tates. (C) "on>uered and ruled %* militar* for"e. (D) "laimed +lorida for the Iing of 5pain.

Questions 41 to 50 refer to the following passage:

An* list of the greatest thin-ers in histor* "ontains the name of the %rilliant ph*si"ist Al%ert 3instein. His theories of relativit* led to entirel* new wa*s of thin-ing a%out time$ spa"e$ matter$ energ*$ and gravit*. 3instein?s wor- led to su"h s"ientifi" advan"es as the "ontrol of atomi" energ*$ even television as a pra"ti"al appli"ation of 3instein?s wor-. !n 17 3instein %e"ame an e#aminer in the 5wiss patent offi"e at Bern. !n 17,$ at age /$ he pu%lished the first of five ma6or resear"h papers. 'he first one provided a theor* e#plaining Brownian movement$ the ig9ag motion of mi"ros"opi" parti"les in suspension. 'he se"ond paper laid the foundation for the photon$ or >uantum$ theor* of light. !n it he  proposed that light is "omposed of separate pa"-ets of energ*$ "alled >uanta or photons$ that have some of the properties of parti"les and some of the properties of waves. A third paper  "ontained the spe"ial theor* of relativit* whi"h showed that time and motion are relative to the o%server$ if the speed of light is "onstant and the natural laws are the same ever*where in the universe. 'he fourth paper was a mathemati"al addition to the spe"ial theor* of  relativit*. Here 3instein presented his famous formula$ 3 J m("")$ -nown as the energ* mass e>uivalen"e. !n 11/$ 3instein pu%lishedhis general theor* of relativit*. !n it he proposed that gravit* is not a for"e$ %ut a "urve in the spa"e9time "ontinuum$ "reated % * the presen"e of  mass. 3instein spo-e out fre>uentl* against nationalism$ the e#alting of one nation a%ove all others. He opposed war and violen"e and supported Kionism$ the movement to esta%lish a ;ewish homeland in alestine. When the =ais "ame to power in 1&&$ the* denoun"ed his ideas. He then moved to the 4nited 5tates. !n 1& 3instein learned that two German "hemists had split the uranium atom. 3instein wrote to resident +ran-lin D. 0oosevelt warning him that this s"ientifi" -nowledge "ould lead to German* developing an atomi" %om%. He suggested the 4nited 5tates %egin its own atomi" %om% resear"h.

1. 3instein?s primar* wor- was in the area of  (A) "hemistr*. (B) %iolog*. (C) ph*si"s. (D) engineering. . Whi"h of the following inventions is mentioned in the passage as a pra"ti"al appli"ation of 3instein?s dis"[email protected] (A) 0adio (B) Automo%iles (C) Computers (D) 'elevision &. A""ording to the passage$ 3instein supported all of the following e#"ept (A) the esta%lishment of a ;ewish homeland in alestine. (B) nationalism. (C) atomi" %om% resear"h in the 4nited 5tates. (D) the defeat of the =ais. . !n whi"h "ountr* was 3instein %[email protected] (A) 5witerland (B) 4nited 5tates (C) German* (D) !srael ,. What is Brownian movement@ (A) 'he ig9ag motion of mi"ros"opi" parti"les in suspension (B) 'he emission of ele"trons from solids when stru"- %* light (C) 'he motion of photons in light (D) 'he %asis of the theor* of relativit* /. 3instein was a "itien of all of the following "ountries 3LC3' (A) Belgium. (B) German*. (C) 4nited 5tates. (D) 5witerland. . !t is "lear from the tone of the passage that the author feels (A) 3instein?s wor- in ph*si"s was somewhat tarnished %* his "onservative politi"al views. (B) Al%ert 3instein was one of the most %rilliant thin-ers in histor*. (C) 3instein?s wor- in ph*si"s$ though theoreti"all* impressive$ led to few pra"ti"al appli"ations. (D) 3instein?s theories have %een "onsistentl* proven in"orre"t. 2. A""ording to 3instein?s spe"ial theor* of relativit*$ (A) all properties of matter and energ* "an %e e#plained in a single mathemati"al formula. (B) light is "omposed of separate pa"-ets of energ*. (C) time and motion are relative to the o%server. (D) some solids emit ele"trons when stru"- %* light. . !n line 12$ the word e#alting most nearl* means (A) elevation. (B) "riti"ism. (C) support. (D) elimination. ,7. A""ording to 3instein$ light is "omposed of separate pa"-ets of energ* "alled (A) ele"trons. (B) photoele"trons. (C) >uanta. (D) gamma ra*s.

Questions 51-60 refer to the following passage .

We %elieve the 3arth is a%out ./ %illion *ears old. At present we are for"ed to loo-  to other %odies in the solar s*stem for hints as to what the earl* histor* of the 3arth was li-e. 5tudies of our moon$ uent erosion and "rustal motions have o%literated the "raters that must have formed during this epo"h. 5"ientists estimate the 3arth?s age %* measuring the ratios of various radioa"tive elements in ro"-s. 'he oldest 3arth ro"-s tested thus far are a%out & 1M& %illion *ears old. But no one -nows whether these are the oldest ro"-s on 3arth. 'ests on ro"-s from the moon and on meteorites show that these are a%out ./ %illion *ears old. 5"ientists %elieve that this is the true age of the solar s*stem and pro%a%l* the true age of the 3arth

,1. !n line 2$ the word o%literated means (A) "reated. (B) destro*ed. (C) "hanged. (D) eroded. ,. A""ording to this passage$ how do s"ientists estimate the age of the [email protected] (A) B* measuring the ratios of radioa"tive elements in ro"-s (B) B* e#amining fossils (C) B* stud*ing sunspots (D) B* e#amining vol"ani" a"tivit* ,&. 5"ientists estimate the age of the 3arth as (A) & 1M& %illion *ears old. (B)  %illion *ears old. (C) ./ %illion *ears old. (D) / %illion *ears old. ,. Whi"h of the following pro"esses led to the o%literation of the "raters f ormed %* the %om%ardment of the 3arth %* "elestial %[email protected] (A) ol"ani" a"tivit* (B) 5olar radiation (C) Gravit* (D) Crustal motions ,,. A""ording to the passage$ wh* are s"ientists for"ed to loo- at other %odies in the solar s *stem to determine the earl* histor* of the [email protected] (A) Human alteration of the 3arth (B) 3rosion and "rustal motions (C) 5olar flares (D) Deforestation ,/. What is the B35' title for this [email protected] (A) Determining the Age of the 3arth (B) Determining the Age of the 5olar 5*stem (C) 3rosion and Crustal ual rights as men B. women didn?t have e>ual rights as men C. women do not have e>ual rights as men D. women have not had e>ual rights as men 3. women might not have e>ual rights as men ;awa%an F B SMU/Ebtanas/Bahasa Inggris/Tahun 2001

en*elesaian F Ialimat ini menggun-an conditional setence tipe &. 3If !o%en in the late 1450.s had been gi*en e6ual rights as %en$ there !ould not ha*e been .!o%en.s liberation %o*e%ent73 !f N su%6e"t 1 N past perfe"t N su%6e"t  N would N have N %een N &. Ialimat pengandaian ini men*ata-an sesuatu *ang se%enarn*a %ertentangan dengan apa *ang se%enarn*a sudah ter6adi di wa-tu lampau *ang artin*a 'o%en didn.t ha*e e6ual rights as %en& . 'he %est arrangement of the following senten"e is ..... 1. We have to6og at least three times a wee- or ever* other da*. . We "an 6og on the streets$ in the %ig s>uares$ in the par-$ et". &. We onl* need a pair of running shoes$ a sport shirt$ shorts$ and so"-s. . 5o$ don?t 6og onl* on 5unda*s. ,. ;ogging does not need a lot of mone*. /. !f we want to ma-e our %od* fit. A. /91999,9& D. /919,9&99 B. ,99/919&9 3. ,9&9/9199 C. ,9&99/919 ;awa%an F A SMU/Ebtanas/Bahasa Inggris/Tahun 2001

en*elesaian F 5usunan -alimat *ang ter%ai- adalah F !f we want to ma-e our %od* fit. We have to 6og at least three times a wee- or ever* other da *. We "an 6og on the streets$ in the %ig s>uares$ in the par-$ et".

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF