Sisteme de Securitate

January 30, 2017 | Author: Nistor Alexandru | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download Sisteme de Securitate...

Description

Sisteme de alarma impotriva efractiei • Centrala de alarma Primeste si analizeaza semnalele de stare transmise de detectori (senzori, contacte magnetice, etc.) conectati la aceasta, decide starea de alarmare, declanseaza avertizarea acustica si/sau luminoasa, memoreaza si afiseaza evenimentul corespunzator zonelor (locatiilor) supravegheate; • Acumulatori Mentin sistemul tehnic in stare de functionare in cazul decuplarii accidentale sau intentionate a alimentarii cu energie electrica; • Sirene de avertizare Pentru interior si/sau exterior - au rolul de a avertiza local (acustic si luminos) starea de alarma la obiectivul supravegheat; • Tastaturi De tip LED sau LCD - sunt utilizate pentru comanda sistemului tehnic de alarma (armarea/dezarmarea, programarea si vizualizarea informatiilor de stare sau diverse automatizari asimilate sistemului); • Telecomenzi Utilizate pentru comanda sistemului tehnic de alarma (armarea/dezarmarea, programarea anumitor functii sau actionarea diverselor automatizari asimilate sistemului, buton de panica); • Contacte magnetice Pentru supravegherea deschiderii/inchiderii usilor si/sau ferestrelor; • Detectori de miscare De interior sau exterior, de tip PIR (infrarosu), MW (microunde), ultrasunete, cu imunitate la animale sau combinati - sunt folositi pentru detectia miscari (patrunderea) in perimetrul supravegheat; • Bariere in infrarosu Compuse din doua elemente de comunicare (un emitator si un receptor) - sunt folosite in general la exterior ca “poarta de trecere” in spatiul protejat; • Detectori de soc (vibratii) Detecteaza unda de soc produsa de lovirea sau perforarea (dislocarea) usilor, ferestrelor sau a peretilor; • Detectori de geam spart Detecteaza in spectru acustic zgomotul produs la spargerea geamului; • Detectori de incendiu In functie de rolul pentru care se instaleaza, pot fi de fum, temperatura, gaz, monoixid de carbon, inundatii, etc.; • Comunicator digital/vocal Transmite la distanta starea si/sau datele furnizate de centrala de alarma, catre beneficiar, persoanele abilitate sau un dispecerat de monitorizare;

• Yala electromagnetica (electromagnet, magnalock) Model aplicat sau ingropat - are rolul de a bloca/debloca electronic accesul in spatiul protejat; • Diverse echipamente radio Folosite in general in locatiile unde cablarea nu mai este permisa, pentru comunicarea fara cabluri de legatura a diverselor echipamente tehnice; • Modul de extensie si alte echipamente suplimentare Pentru diverse aplicatii, extinderea parametrilor de functionare a centralei de alarmare, a numarului de zone sau iesiri, actionarea diverselor automatizari, etc.

Sisteme de avertizare la incendiu • Centrala conventionala de incendiu Este un echipament specializat in supravegherea semnalelor de stare transmise de detectori de incendiu (fum, temperatura, etc.) si butoanele de avertizare manuala a incendiului, conectati la centrala de incendiu. Alegerea centralei de incendiu conventionale se face in functie de facilitatile oferite si de numarul de zone de supraveghere necesar protejarii obiectivului. Este recomandata pentru supravegherea obiectivelor mici si mijlocii. • Centrala adresabila de incendiu De principiu are acelasi rol ca si centrala conventionala, diferenta constand in modaliatatea de conectare a detectorilor de incendiu respectiv de citirea si interpretarea informatiilor furnizate de detectori catre centrala. Avantajele oferite constau in identificarea de catre centrala a detectorilor de incediu, monitorizarea permanenta prin intermediul lor a incaperilor in care au fost instalati, posibilitatea de conectare a unui numar foarte mare de detectori (butoane de inceniu, sirene sau lumini de avertizare si module de stingere), probalitatea mica a alarmelor false. Este recomandata pentru supravegherea obiectivelor mijlocii si mari. • Butoane de avertizare a incendiului Pentru declansarea manuala a avertizarii inceputului de incendiu, atentionarea in scopul evacuarii persoanelor si sesizarea echipelor de interventie abilitate pentru stingerea incendiului. • Detectori de fum Detecteaza fumul emis in cadrul arderi diverselor materiale (lemn, hartie, plastic, etc.) si transmit informatiile centralei de avertizare a incendiului. Pot fi de tip optic sau cu camera de ionizare. • Detectori de temperatura Sesizeaza cresterea anormala a temperaturi in spatiul supravegheat (depasirea unui anumit prag de temperatura prestabilit sau cresterea cu un anumit prag a temperaturi intr-o perioada scurta de timp). Pot fi de tip individual sau integrat in detectori de fum. • Detectori de gaz si monoxid de carbon Monitorizeaza permanent spatiul supravegheat detectand scurgerile de gaz. Se pot monta pe tavan sau perete, pot detecta numai un anumit tip de gaz sau pot fi combinati (gaz metan, etan, butan, propan si monoxid de carbon).

• Module adresabile Se folosesc ca interfata pentru legatura intre centralele adresabile si detectorii conventionali. Prin intermediul lor pot fi conectati la centrala adresabila fie detectori conventionali (de fum, temperatura) fie alte tipuri de detectori de incendiu (gaz, monoxid de carbon, inundatie, etc.). • Sirene si indicatoare optice de semnalizare Asigura avertizarea locala sonora si semnalizarea luminoasa a inceputului de incendiu. • Electromagneti si elemente de blocare Actioneaza blocarea usilor pentru reducerea provocarii curentilor de aer in caz de incendiu. Sunt comandati de centrala de incendiu. • Acumulatori Mentin sistemul in stare de functionare in caz de deconectare a sursei principale de alimentare cu energie electrica.

Supraveghere si inregistrare video (CCTV) Complementar sistemului de detectie si avertizare impotriva efractiei, sistemul de supraveghere video permite beneficiarului controlul vizual al activitatii din zonele de interes. Un sistem de supraveghere video (CCTV - televiziune cu circuit inchis) poate fi alcatuit, in principiu, din una sau mai multe camere video, un dispozitiv de prelucrare a imaginilor video, un videorecorder (VCR - Time Laps) pentru inregistrarea imaginilor pe banda magnetica (caseta video) sau un DVR (Digital Video Recorder - model stand alone sau placa de captura pentru calculator) pentru inregistrarea imaginilor pe suport digital (HDD, CD, DVD, etc.) si un monitor pentru vizualizarea imaginilor. Performantele unui sistem de supraveghere si inregistrare video depind de mai multi factori sensibilitatea, rezolutia, posibilitatea de orientare, distanta, unghiul de vizibilitate, lentila camerei video, suprafata si luminozitatea din respectiva locatie, detaliile ce se doresc supravegheate, modalitatea de supraveghere si inregistrare a imaginilor, etc. Sistemul de supraveghere video poate fi interconectat cu un sistem de avertizare la efractie, cu echipamente de control acces, etc. In structura unui sistem de supravegere video pot fi integrate urmatoarele componente: • Camera video In functie de locatia in care se instaleaza (interior sau exterior), de calitatea si claritatea imaginii dorite, distanta de unde se instaleaza pana la subiectul sau obiectivul ce se doreste supravegheat, suprafata si unghiul de vizibilitate, luminozitatea din spatiul respectiv si scopul pentru care se instaleaza, camerele video pot fi: - de tip exterior sau interior; - alb/negru sau color; - la vedere sau mascate; - fixe sau mobile (orientabile atat pe orizontala cat si pe verticala); - echipate cu lentila cu iris fix, manual sau auto, varifocal, zoom motorizat, etc.

• Carcasa pentru camera video Se foloseste pentru instalarea camerei video la exteriorul obiectivului, pentru asigurarea unor conditii optime de functionare si protejare a camerei video de factorii externi (apa, umiditate, praf, temperaturi inalte sau scazute, etc.) Pot fi prevazute cu sistem de incalzire-racire a camerei - lentilei video. • Suport pentru fixarea camerei sau a carcasei camerei video Poate fi de tip fix (orientabil si fixat intr-o anumita directie) sau mobil (prevazut cu motor pentru orientarea camerei video atat pe orizontala cat si pe verticala de la distanta prin intermediul unui pupitru de control). • Iluminator in infrarosu (IR) Se instaleza aditional sau poate fi integrat in carcasa camerei video si este dedicat pentru iluminarea pe timp de noapte (in spectru infrarosu) a spatiului supravegheat. • Sistem de prelucrare a imaginilor video - procesor video (Multiplexor, Switch, Quad) Prelucreaza imaginile video pentru vizionarea lor in diferite moduri si formate. Este utilizat pentru vizionarea mai multor imagini video (furnizate de mai multe camere video) pe un singur monitor. In functie de numarul camerelor video si de sistemul de prelucrare al imaginilor ales, pot fi afisate una sau mai multe imagini pe un monitor, manual sau automat, in mod aleator, programat, prin impartirea ecranului in 4, 9, 16 sau mai multe imagini, etc. • Sistem de inregistrare video (Videorecorder Time Laps, Digital Video Recorder) Pentru stocarea (inregistrarea - vizionarea) imaginilor video. Inregistrare video poate fi activata manual sau automat (programata la anumite ore sau zile ale saptamanii). Imaginile video pot fi prelucrate si inregistrate in format analogic sau digital, pe banda magnetica (caseta video) sau pe suport de inregistrare digital (HDD - Hard Disk Drive, CD - Compact Disc, DVD - Digital Versatile Disc, etc.). Sistemul de inregistrare tip Videorecorder permite inregistrarea imaginilor pe o caseta video normala (de 3 ore) la o durata cuprinsa intre 3 si 960 ore. Sistemul de inregistrare DVR poate fi prevazut si cu functii de procesare a imaginilor video (Multiplexor, Switch, Quad), detectie la miscare cu activarea inregistrarii prin intermediul camerelor video sau a detectorilor de miscare instalati auxiliar, transmiterea imaginilor la distanta (LAN internet), etc. • Dispozitiv de afisare a imaginilor video (Monitor) Monitorul este un dispozitiv folosit pentru afisarea imaginilor video. In functie de dispozitivul de prelucrare a imaginilor video, o imagine sau mai multe pot fi afisate simultan pe ecranul monitorului. Monitoarele pot fi de tip alb/negru sau color.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF