Salon de Infrumusetare

January 14, 2019 | Author: Applekate Sphynx | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

PLAN MANAGERIAL SALON BEAUTY...

Description

UNIUNEA EUROPEANĂ

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU

Fondul Social European POSDRU 2007-2013

Instrumente Structurale 2007-2013

Plan de afaceri

1.

Motivarea afacerii * Motive care stau la baza lansarii sau dezvoltarii afacerii (oportunitatea afacerii).

2.

Prezentarea afacerii * Descrierea ideii de afaceri. * Obiective care trebuie sa fie atinse. * Factori de succes.

3.

Prezentarea serviciului/ produsului * Descrierea serviciului sau a produsului; descrierea ofertei. * Beneficiile clientului. * Avantajele fata de concurenta.

4.

Piata * Marimea pietei, structura, piedici la intrarea pe piata, tendinte de evolutie a pietei.

Salon de infrumusetare

In mediul urban, serviciile de infrumusetare sunt foarte cautate. Datorita influentei extraordinare pe care o are Media asupra publicului, foarte multe femei investesc sume din ce in ce mai mari in propria lor imagine, apeland la servicii specializate de coafura, cosmetica, infrumusetare etc. In aceste conditii, deschiderea unui salon reprezinta o oportunitate foarte buna de afacere.

Ne propunem sa oferim o gama larga de tehnici de infrumusetare, atat in domeniul hairstylingului, cat si in al cosmeticii si tratamentelor. Ca obiective, ne propunem, in prima faza, atragerea unei clientele fidele, si deschiderea mai multor puncte de lucru in localitate. Factorii de succes pe care ne bazam sunt inalta pregatire a personalului nostru si folosirea unei tehnologii performante si a unor produse de calitate. Salonul nostru va presta servicii de coafor, cosmetica, tratamente corporale si de infrumusetare, solar si reflexoterapie. Clientii vor gasi la noi servicii de cea mai buna calitate, prestate de catre un personal foarte bine pregatit, specializat la cursuri din strainatate si la curent cu ultimele tendinte.

Piata serviciilor de infrumusetare este foarte bine dezvoltata. Exista saloane specializate doar pe anumite tipuri de servicii (coafura / cosmetica / tratamente de infrumusetare / masaj), insa cele mai multe ofera, asemenea noua, servicii complete.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”  Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”  Titlul proiectului: „Universitatea Antreprenoriala -Dezvoltarea -Dezvoltarea si promovarea culturii POSDRU/92/3.1/S /64309 antreprenoriale antreprenoriale in conditii de criza si post-criza”: POSDRU/92/3.1/S 1/3

UNIUNEA EUROPEANĂ

5.

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU

Fondul Social European POSDRU 2007-2013

Concurenta * Ofertanti concurenti care opereaza pe piata.

Instrumente Structurale 2007-2013

Concurenta este reprezentata de saloanele cu profil similar, care ofera aceleasi servicii ca si noi.

* Detalii relevante legate de concurenta.

6.

Clienti / segment de piata * Profilul clientului din segmentul-tinta (varsta, educatie, venituri, comportament de consum, preferinte etc).

7.

Cadru legislativ * Autorizatii pentru desfasurarea activitatii (de mediu, sanitare etc).

8.

Sediu / punct de lucru * Motive pentru alegerea sediului/ punctului de lucru (apropiere de piete/clienti, infrastructura, costuri etc).

9.

Furnizori / parteneri * Tipuri de furnizori. * Modalitati de cooperare. * Conditii de livrare si plata.

10.

Personal * Numar de angajati necesari. * Costuri de personal.

11.

Organizare, management * Activitati care trebuie acoperite (achizitii, marketing, vanzari, contabilitate etc). * Activitati care urmeaza sa fie externalizate (contabilitate, IT, PR etc).

Segmentul nostru tinta este format din persoanele de sex feminin, cu varsta cuprinsa intre 15 si 60 de ani, cu venituri medii si care sunt, in general, bine informate cu privire la ultimele tendinte ale modei in materie de cosmetica.

Pentru deschiderea salonului, avem nevoie de cateva autorizatii: autorizatie de functionare eliberata de Primaria localitatii ; autorizatie de mediu; autorizare din punct de vedere al protectiei muncii; autorizatie PSI; autorizatie de sanatate publica Avem nevoie de un spatiu de minim 60 de metri patrati, amplasat intr-o zona circulata si usor accesibila, preferabil centrala. Spatiul va fi delimitat intre zonele de coafor, cosmetica, tratamente si solar. Principalii nostri furnizori vor fi distribuitorii de produse cosmetice profesionale si producatorii echipamentelor necesare. Vom cauta sa incheiem contracte avantajoase de distributie si vom negocia eventuale discounturi in schimbul promovarii produselor catre clienti. Pentru demararea afacerii, vom avea nevoie de un personal format din cel putin 6-7 persoane (cosmetica, coafor, tratamente, solar si receptie).

Afacerea va fi administrata de catre un manager cu experienta in domeniu. Vom contracta servicii de contabilitate, web hosting si dezvoltare web (pentru crearea unei pagine de internet), precum si servicii de publicitate pentru promovarea salonului.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”  Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”  Titlul proiectului: „Universitatea Antreprenoriala -Dezvoltarea si promovarea culturii antreprenoriale in conditii de criza si post-criza”: POSDRU/92/3.1/S /64309 2/3

UNIUNEA EUROPEANĂ

12.

GUVERNUL ROMÂNIEI MINISTERUL MUNCII, FAMILIEI ŞI PROTECŢIEI SOCIALE AMPOSDRU

Fondul Social European POSDRU 2007-2013

Financiar * Buget de start-up (pentru 3-6 luni); principalele categorii de buget (echipamente; salarii; servicii, utilitati). * Politica de pret.

13.

Marketing * Mesaje de promovare a produsului sau serviciului (denumire, brand, logo, slogan etc). * Cai de promovare a produsului sau serviciului.

Instrumente Structurale 2007-2013

Pentru demararea afacerii, avem un buget de 30.000 de euro. Acesti bani vor fi folositi pentru: Amenajarea spatiului - 3000-5000 euro; Achizitionarea echipamentului necesar (post de lucru, scaune coafura, solar etc.)  –  15-20.000 euro; Mobilier salon - 1000 euro; Produse  –  2000 euro; Utilitati  –  500 euro. -

Vom promova salonul prin lansarea unor oferte speciale de deschidere si prin mijloacele clasice de publicitate (presa + internet). De asemenea, vom incerca sa atragem mai multi clienti prin oferirea unor pachete de servicii la preturi avantajoase.

* Modalitati de desfacere / distributie.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”  Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”  Titlul proiectului: „Universitatea Antreprenoriala -Dezvoltarea si promovarea culturii antreprenoriale in conditii de criza si post-criza”: POSDRU/92/3.1/S /64309 3/3

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF