Sacro Tera Pia

September 22, 2017 | Author: Anechitei Mihai-Gabriel | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

sacroterapia...

Description

SACROTERAPIA (terapia prin rugaciune) Anechitei Mihai-Gabriel RRMSF Anul II Refacere anul I

Title

SACROTERAPIA Sacroterapia sau terapia prin rugaciune cuprinde toate acele modalitati de vindecare ce isi au izvorul in tot ceea ce fiinta umana resimte ca fiind sacru, divin si de asemenea in tot ceea ce o ajuta sa traiasca aceasta stare de raportare, comuniune cu ceva inalt, superior, forta dumnezeiasca. Inca din cele mai vechi timpuri omul a cautat indrumarea, ghidarea unei forte supernaturale benefice. Sacroterapia restabileste totodata o legatura intre trup si suflet, intre starea corpului si starile noastre interioare, psihice. Studiile din medicina moderna , precum si analiza psihologica a starilor, emotiilor si gandurilor au evidentiat existenta unei legaturi stranse intre bolile de care sufera omul si atitudinea sa mentala , spirituala. Ca si metode folosite in acesta terapie , desi ele nu sunt regasite mereu intr-o forma sintetizata, am putea aminti : rugaciunea , izolarea in rugaciune, citirea unor texte religioase, postul, credinta, daruirea neconditionata fata de divin si fata de ceilaltti si nu in ultimul rand iubirea.

SACROTERAPIA Orientarea spre sacru, calatoria interioara inseamna a te trezi din punct de vedere spiritual, o renastere la o adevarata viata, a evolua spiritual si nu a adormi intr-un vis proiectat asupra realitatii. Aceasta trezire din punct de vedere spiritual presunpune ca fiinta umana sa devina constienta ca nu este corpul, simturile, mintea, numele, functia ci sa afle cine este cu adevarat.

SACRUL IN LUMRA MODERNA In vremurile pe care le traim, in care viteza evenimentelor este aproape coplesitoare, in care grijile si suferinta predomina, am putea spune ca sacroterapia poate semnifica acele eforturi ale omului modern de a regasi sursa unei armonii perfecte intre trebuintele si activitatile cotidiene si nevoile si cautarile sufletesti, transpunand astfel sacrul in profund. In trecut rolul sacrului cuprindea aproape in intregime viata omului, insa, acum omul modern s-a indepartat de sacru si de valorile sale. Daca in timpurile stravechi , sacru facea parte din viata cotidiana a omului, acum sacrul apare ca o urmare a unei cautari interioare, a unei nostalgii a paradisului pierdut.

Nostalgie ce exprima dorinta de a depasi conditia umana si de a regasi o conditie superioara divina. Desi in mod obisnuit sacrul si rolul sau in viata omului modern aproape ca nu mai exista, atunci cand e bolnav, cand e cuprins de suferinta sau in preajma mortii, omul are tendinta de a se indrepta catre valorile profunde sacre.

Poate si din aceasta cauza sacrul a ajuns sa fie folosit ca o terapie.

PUTEREA RUGACIUNII La fel ca si revelarea spontana a frumosului si a dragostei, deseori in rugaciune nu este necesara nici o cunostinta intelectuala. In general, rugaciunea consta intr-o chemare sincera, intr-o plangere, un strigat tacut de deznadejde sau o cerere de ajutor . Desigur, putem realiza rugaciunea si ca o cerere pentru altcineva. Uneori rugaciunea este acea inaltare a fiintei noastre, a sufletului si a mintii catre Dumnezeu

Cea mai inalta expresie a rugaciunii este acel elan inaltator, spontan si intens plin de dragoste, ce depaseste ratacirea si intunecarea inteligentei Un alt experiment a fost facut asupra formei rugaciunii. S-a cercetat astfel, daca o cerere precisa, in care primeaza dorinta celui ce se roaga, actioneaza mai eficient decat o rugaciune in care se spune sa se faca voia lui Dumnezeu. Cercetarea respectiva a demonstrat ca rugaciunile cele mai eficiente erau cele in care se afirma sa se faca vointa lui Dumnezeu, prioritar fata de planul persoanei ce se ruga. Aceasta descoperire, ce arata ca o rugaciune care cere sa se faca voia lui Dumnezeu este mai eficienta, demonstreaza faptul ca rugaciunea ajuta fiinta umana sa fie integrata intr-o armonie perfecta, superioara

EFECTELE RUGACIUNII ASUPRA FIINTEI UMANE Cand rugaciunea devine fireasca si frecventa in viata omului, efectele ei in fiinta umana devin din ce in ce mai clare. Transformarea pe care rugaciunea o aduce in fiinta umana se produce gradat si ea este cu usurinta sesizata si de ceilalti. Ca urmare a efectelor rugaciunii, fiinta umana se poate vedea asa cum este, descoperindu-si cu luciditate defectele. Pentru cel ce o realizeaza este evident ca rugaciunea, inalta oamenii cu mult deasupra nivelului lor moral si mental obtinut prin ereditate sau prin educatie

Nenumarate cazuri de insanatosiri, in cadrul carora bolnavii suferinzi s-au vindecat aproape instantaneu de boli cum ar fi: cancer, infectii renale, ulcere, tuberculoza pulmonara, osoasa sau peritonita. Contactul inefabil cu Dumnezeu, pe care rugaciune il produce, ii face pe oameni sa fie patrunsi de pacea divina. Aceasta pace emana mereu din fiintele umane care realizeaza rugaciunea frecvent, influentandu-i si ajutandu-i astfel, in mod binefacator chiar si pe ceilalti.

STUDIU REFERITOAR LA EFECTELE RUGACIUNII Un grup de 192 de pacienti a beneficiat de rugaciunile unor persoane straine din diverse zone ale tarii. Celalalt grup de 201 persoane nu a beneficiat de rugaciunile din partea persoanelor respective. Toti pacientii din cadrul cercetarii au stiut ca participa la un studiu legat de fenomenul rugaciunii, dar nici un pacient nu stia din care din cele doua grupuri facea parte. Singura persoana care stia de existenta acestui experiment era sora medicala care ii ingrijea. Studiul a aratat ca persoanele care au beneficiat de rugaciuni s-au vindecat cu 10% mai repede. Raportul a fost primit cu cel mai mare scepticism de catre comunitatea medicala, unde multi considerau ca datele erau eronate ori gresit interpretate. Studiul a fost insa repetat, cativa ani mai tarziu, la Institutul de Cardiologie din Kansas. S-a aplicat aceeasi metodologie pentru un lot de 990 de bolnavi de inima.

Din nou starea de sanatate s-a ameliorat cu 11% mai repede. Dr. William Harris, unul dintre cercetatorii care au condus experimentul, era uluit, dar si incantat de aceste rezultate. Cand i s-a cerut sa redea pe scurt situatia a ridicat din umeri si a facut aceasta remarca: "Pacientii pentru care au fost facute rugaciuni s-au simtit mult mai bine decat ceilalti". Prin acest studiu se arata faptul ca, chiar si o rugaciune facuta de o persoana necunoscuta pentru o alta persoana necunoscuta poate ajuta in cazul unei suferinte provocate de o boala anume.

Din ce in ce mai multi oameni de stiinta sustin ca spiritualitatea este un bun tratament. Prin diverse studii ce au fost efectuate, oamnenii de stiinta arata ca religiozitatea, credinta si rugaciunea contribuie intr-o mare masura la pastrarea sanatatii si prelungirea vietii. In foarte multe tari, in fruntea lor aflandu-se SUA si Canada, sacroterapia face parte din mijloacele folosite pentru prevenirea imbolnavirii. Incurajand practica sacroterapiei, imbolnavirile vor fi mai putine.

VA MULTUMESC

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF