Sa-l Cunoastem Pe Dumnezeu Prin Cina Domnului

January 12, 2017 | Author: andreeazr | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download Sa-l Cunoastem Pe Dumnezeu Prin Cina Domnului...

Description

Sa-l cunoastem pe Dumnezeu prin Cina Domnului

Ioan 17:2,6, 25-26

Avem un izbăvitor.

Atunci când Domnul Isus a pășit în lumea noastră a făcut-o pentru a-L revela și pentru a-L proslăvi pe Tatăl. Ne-a arătat sfințenia Tatălui, dreptatea Tatălui, dragostea, compasiunea și tot ceea ce trebuie ca oamenii să cunoască despre Tatăl. Aceasta a fost misiunea Sa și prin tot ceea ce a făcut și a vorbit a căutat să aducă slavă lui Dumnezeu. Chiar și în actul Cinei Domnului se regăsesc numeroase elemente care vorbesc despre Dumnezeu. Ce ne spune aceste elemente despre Dumnezeu?1. Este Dumnezeul care izbăvește. Atunci când Domnul Isus a instituit Cina Domnului, se afla, împreună cu ucenicii la masa pascală. Era o masă pregătită pentru a sărbători un eveniment din trecut dar care, în același timp, era un eveniment ce trebuia să le folosească în prezent. Prin intermediul acestui eveniment ei își aduceau aminte de faptul că Domnul îi scosese din robie. El îi eliberase de sub stăpânirea opresivă egipteană. Era un mesaj pe care ei nu trebuiau să-l uite. În condițiile în care, din nou, erau sub controlul romanilor, mesajul paștelor pentru ei era unul foarte important: „Așa cum Dumnezeu ne-a izbăvit în trecut o va face și acum.” Aceasta este o dimensiune valabilă și pentru noi în participarea la Cină. Ea ni-l prezintă pe Dumnezeu în calitatea Sa de izbăvitor. I-a izbăvit pe evrei în atâtea rânduri. Mai mult de atât, El ne izbăvește nu doar din situațiile dificile aici pe pământ, El ne izbăvește de cel rău. Ce asigurare minunată avem chiar și în această dimineață. Suntem amenințați de situații economice, suntem amenințați de boală, suntem amenințați de conflicte…

2. Este Dumnezeul care îngrijește. Specific mesei pascale era pâinea fără aluat. Atât în perioada premergătoare cât și la masa pascală, pâinea trebuia să nu fie dospită. De ce le-a cerut Dumnezeu lucrul acesta? Deuteronom 16:3 „În timpul sărbătorii, să nu mănînci pîne dospită, ci şapte zile să mănânci azimi, pânea întristării, căci ai ieşit în grabă din ţara Egiptului: așa să faci, ca săți aduci aminte toată viața ta de ziua cînd ai ieşit din ţara Egiptului.” Pe de o parte era vorba despre întristarea pe care o avuseseră. Pe de altă parte era mesajul grabei…nu și-au luat provizii, nu au avut posibilitatea să-și facă provizii suficiente pentru călătoria lor. Aceasta pentru că Dumnezeu se va îngriji de ei. El le va da mana în pustie, le va da prepelițe, le va purta de grijă în toate nevoile lor. În momentul în care Domnul Isus spune, luați mâncați, acesta este trupul Meu avem parte de o asigurare că Dumnezeu se va îngriji de nevoile noastre cele mai stringente. El ne va da atât hrana pentru trup cât și hrana pentru suflet. Așadar, prin intermediul Cinei îl vedem pe Dumnezeu îngrijind. 3. Este Dumnezeul credincios promisiunilor Sale. În relatarea ieșirii Egipt, găsim mereu referințe că El va duce poporul în țara promisă părinților lor. Chiar și atunci când ei cârtesc, se arată necredincioși, Dumnezeu rămâne credincios promisiunilor Sale. Este o altă calitate pe care o descoperim la Dumnezeu și care este reflectată în acțiunilor Sale și care este releiefată în contextul Cinei.

Faptul că evreii ieșiseră din Egipt, ajunseseră într-o țară binecuvântată nu se datora credincioșiei lor ci credincioșiei lui Dumnezeu. În acealași mod, Domnul Isus promite prin intermediul Cinei că noi vom ajunge în locul

acela pe care El l-a pregătit pentru noi. El ne promite că vinul Cinei va fi băut din nou în Împărăția Cerurilor împreună cu cei răscumpărați, cu noi.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF