Retete Bucate PETIT CHEF

February 10, 2017 | Author: riana 77 | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download Retete Bucate PETIT CHEF...

Description

Shrimpi(reteta Moni Canada) In tigaie pui usturoi, unt sa se topeasca la foc mic fara sa se arda usturoiul, dupa aia pui sare si piper si ii lasi sa se faca. Ii invarti pana se aduna vreo 10 min., dupa aia se pune cream half and half si se pune patrunjel tocat. RULADA DIN PIEPT DE CURCAN

Ingrediente: - piept de curcan - sunca presata - kaizer - cascaval - morcov - ardei rosu - sare - piper - unt La aceasta reteta nu dau cantitatile; am luat un piept de curcan si am taiat din el 5 felii mai groase, le-am batut putin cu ciocanul de carne, am condimentat fiecare felie cu sare si piper.

Deasupa fiecarei feii am pus cate o felie subtire de cascaval si cate o felie de sunca presata.

Un morcov l-am taiat bastonase subtiri; la fel am taiat si ardeiul rosu. Am luat cate putin din fiecare si am pus peste feliile de şuncă.

Am rulat cat mai strans si am invelit fiecare piept de curcan cu doua felii de kaizer pe care le-am fixat cu ajutorul a doua scobitori. Am uns un vas de cuptor cu putin unt, am pus morcovul si ardeiul rămas si deasupra am aranjat

rulourile. acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat la cuptor .

Peste rulouri am ras cascaval, am

Dupa 40 de minute am scos folia de aluminiu si

am mai lasat rulourile in cuptor 20 minute. Le-am servit alaturi de morcovii sotati din tava si cartofi prajiti in tigaie.

Chec cu cacao

Ingrediente: O cana de zahar,doua oua,doua cani de faina,100ml ulei,o cana de lapte.o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu cu zeama de lamaie,cacao Preparare: Batem ouale cu zaharul pane ce devine alb si lucios,punem faina si laptele treptat in crema facuta din zahar si oua,punem si uleiul,si bicarbonatul de sodiu cu zeama de lamaie. Trebuie batute bine ingredientele ca sa fie ca o crema nici subtire, nici

groasa.Tapetam o forma de chec cu ulei si faina.Rasturnam aproape trei sferturi din compozitia alba in tava,in restul ramas punem cacao pudra dupa gust,daca ni se pare ca e prea gros punem putin lapte,adaugam peste compozitia din tava si punem in cuptor la foc potrivit.Putem pune in compozitie si nuca,rahat,stafide,cocos, dupa gust. Putem si glazura cand e gata. BRIOSE CU CIRESE NEGRE

Ingrediente: - 80 g unt topit - 100 g zahar - 2 plicuri zahar vanilat - 2 oua - 200 g iaurt - 200 g faina - sare - 4 linguri rom - 2 lingurite praf de copt - 200 g cirese negre - 1 lamaie - zahar praf Se amesteca untul cu zahar, zahar vanilat, un praf de sare, oua, iaurt si rom;

se inglobeaza faina amestecata cu praful de copt.

Se pun in tava de muffins suporturile de hartie. In fiecare se aseaza, cu lingura, cate doua - trei linguri de aluat. Se da tava la cuptor .

Cand briosele sunt coapte pe jumatate se pun ciresele, curatate de codite si samburi, cate 4 sau 5 in fiecare forma si se mai lasa la cuptor pana se coc. In total aprox. 20 min.

Pentru ornare am preparat o glazura din zeama stoarsa de la o lamaie si zahar praf.

Prajitura " Inghetata falsa "

Ingrediente pentru blat : - 6 oua - 150 g zahar - 30 g cacao - 70 g faina Ingrediente pentru crema: - 4 galbenusuri - 2 linguri de faina - 2 plicuri cu zahar vanilat - 200 ml lapte - 200 g unt - 100 g zahar pudra Ingrediente pentru glazura: - 4 albusuri - 200 g zahar tos - 2 plicuri cu zahar vanilat

Mod de preparare: Pentru blat bateti albusurile cu zaharul spuma. Cand aceasta este intarita se incorporeaza, pe rand galbenusurile, batand dupa fiecare, pentru omogenizare.

In spuma adaugati, treptat, faina si cacaoa, amestecand prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma.

Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa, o intindeti cat mai uniform si o dati la cuptor pentru aproximativ 20 minute.

Intre timp preparati crema astfel: amestecati galbenusurile cu zaharul vaniliat, faina si laptele. Puneti vasul pe foc, si le fierbi la foc mic pana ce crema se ingroasa. Se da crema la rece. Separat se spumeaza un unt cu 100 g zahar pudra. Dupa ce s-a racit crema de galbenusuri adaugati untul frecat si omogenizati bine.

Peste blatul de prajitura intindeti toata crema. Deasupra se intinde glazura preparata din albusurile batute cu zaharul si vanilia pe bain-marie.

PRAJITURA "MAIA"

Ingrediente pentru foi:

- 9 albusuri - 225 gr de zahar - 300 gr de nuci Ingrediente pentru crema: - 9 galbenusuri - 9 linguri de zahar - 1 1/2 unt - 2 linguri de cafea ness Nucile se prajesc in cuptor apoi se dau prin masina de macinat nuca. Se lasa sa se raceasca. Ingredientele pentru foi se impart in 3 parti preparand trei foi, astfel : 3 albusuri se bat spuma tare cu 75 gr de zahar. Cand se tin bine de tel se adauga 100 gr de nuca macinata amestecand usor. Compozitia obtinuta se intinde pe dosul unei tavi tapetate cu ulei si faina. Se da la copt pentru 15 20 minute. La fel se procedeaza si cu restul foilor.

Intre timp se prepara crema: galbenusurile se pun intr-un vas pe bain-marie impreuna cu zaharul, si se amesteca pana obtineti o compozitie cremoasa. Cand aceasta s-a ingrosat suficient se adauga cafeaua ness si continuati amestecarea inca 10 minute. Se ia vasul de pe foc si se lasa crema la racit . Separat frecati untul spuma apoi il adaugati in crema de galbenusuri si cafea. Peste prima foaie puneti jumatate din crema, puneti foaia a doua, apoi restul de crema, nivelati si puneti foaia a treia. Presati usor pentru a se repartiza uniform crema. Deasupra prajiturii puneti glazura de ciocolata Dr. Otker, preparata la rece.

Prajitura cu crema de ciocolata alba Pentru realizarea acestei prajituri trebuie sa-i multumesc lui Teo , de la care m-am inspirat in realizarea blatului, iar pentru crema ganache nu stiu cui sa-i multumesc, aceasta reteta avand-o copiata intr-un carnetel de pe vremea cand eram doar o simpla vizitatoare a blogurilor culinare.

Ingrediente pentru blat: - 6 oua - 200 gr de zahar - 40 ml apa - 40 ml de ulei - 3 linguri de cacao - 200 gr de faina - un plic praf de copt Separam albusurile de galbenusuri; galbenusurile se freaca cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, iar spre sfarsit se adauga apa. Se pune pasta de galbenusuri amesecandu-se usor.

La sfarsit se pune, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se da tava la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Ingrediente pentru crema ganache: - 400 g ciocolata alba - 400 ml frisca - 5 gr gelatina Frisca lichida se pune intr-o cratita pe baie de aburi si cand este foarte firbinte se adauga ciocolata rupta bucatele; se amesteca pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza. Se pune cratita direct pe foc mediu si se lasa sa fiarba aproximativ 4 - 5 minute, amestecand continuu, apoi se da deoparte sa se racoreasca; se adauga gelatina dizolvata in putina apa, apoi pusa pe foc mic pana se topesc granulele. Crema astfel preparata am lasat-o de seara pana dimineata la frigider.

Dimineata se bate bine cu mixerul pana ce devine o crema spumoasa si se ingroasa.

Blatul de prajitura se taie in doua si se insiropeaza cu sirop de zahar ars preparat astfel: intr-o craticioara se topeste 250 g zahar impreuna cu 2 linguri de apa. Cand este caramelizat se stinge cu aproximativ 500 ml apa. Cand apa a inceput sa fiarba se adauga capuccino si romul. Se ia siropul de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce blatul a fost bine insiropat se umple cu crema ganache, repartizata uniform pe toata suprafata.

Prajitura am glazurat-o cu glazura rece de la Dr. Otker.

PRAJITURA KINDER In sfarsit a venit vremea prepararii unei prajituri care ma urmareste de cand am vazut-o postata pe blogul lui Teo . Este un blog pe care-l urmaresc de multa vreme inspirandu-ma din multitudinea de retete minunate. Teo a intitulat prajitura Kinder Pingui, spunand ca este mai buna decat kinder-ul din magazin. Asa si este. Am avut mult de lucru la ea dar a meritat efortul.

Ingrediente pentru blat: - 10 oua - 200 gr zahar - 2 plicuri zahar vanilat - 5 linguri cu varf de faina - 5 linguri cacao

- 5 linguri miere - 5 linguri cu gris pt, bebe ( eu nu am avut, am inlocuit cu pesmet fin) - 1 1/2 pachet praf de copt - 50 ml lapte - 270 ml ulei - un praf de sare Separam ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana devin cremoase. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt (se cern impreuna), se adauga si pesmetul si se pun incet la crema de galbenusuri. Se mixeaza incet la treapta inferioara, apoi se adauga, pe rand, laptele, uleiul si la final mierea.

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu sarea. Cand sunt gara se adauga incet la galbenusuri. Aceasta compozitie se imparte in doua si se coc 2 foi, intr-o tava mare, tapetata cu hartie de copt.

Foile se coc intre 12 si 15 minute. Cand sunt coapte se scot din cuptor si se lasa la racit fara a indeparta hartia de copt. Se desprind foarte

usor dupa ce se racesc. Ingrediente pentru crema: - 700 ml frisca lichida - 3 pachete de intaritor de frisca - 3 linguri smantana dulce (am inlocuit laptele condensat) - 2 linguri de miere - 2 plicuri de zahar vanilat Frisca se bate cu mixerul

la viteza maxima, se adauga intaritorul de frisca, vanilia si la sfarsit mierea. Frisca tare obtinuta se da la frigider. Ingrediente pentru glazura 1: - 120 gr de ciocolata - 70 gr de unt - 0 lingura de apa - 2 linguri de ulei. Se amesteca toate si se pun pe bain-marie sa se topeasca. Se lasa apoi la racit. Ingrediente pentru glazura 2: - 220 gr de ciocolata - 100 gr de unt - 3 linguri de ulei - o lingura de zahar pudra In reteta erau prevazute si 3 linguri de apa, pe care eu nu le-am mai pus deoarece mi s-a parut ca untul a lasat destula apa. Si am avut dreptate. Glazura s-a intarit foarte bine dupa ce s-a racit

Cam asta-i toata prepararea. Acum incepem asamblarea. Peste prima foaie se pune 1/2 din cantitatea de crema si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Peste crema turnam glazura 1, racita la temperatura camerei, nivelam foarte bine si dam la frigider pana sa intareste (cateva minute). Punem al doilea strat de crema, nivelam si rasturnam peste a doua foaie. Se preseaza bine pentru a se aranja uniform crema apoi indepartam foaia de copt. Turnam peste prajitura glazura 2 si nivelam cu ajutorul unui cutit. Dam prajitura la frigider pentru cateva ore. Prajitura a iesit super buna. Am adaugat-o la retetele mele culinare preferate.

Tarta cu mere si gem de caise

Cu chiu cu vai am ajuns si la ultima reteta din meniul pentru cina romantica. Am ramas putin in urma cu blogul si asta pentru ca nu am prea dormit noptile lately, de cand ne ies o sumenedenie de dinti... unora dintre noi... acelora care

au sub 90 de cm inaltime :) Este o reteta culinara pe care am incercat-o prima data, dar sunt sigura ca va fi prezenta tot mai des in meniul nostru. E reteta perfecta pentru "prajitura de duminica" pentru ca se face repede, nu are multe ingrediente si mai ales e la fel de pufoasa si dupa ce sta 2-3 zile. Ingrediente: - 120 gr de unt - 70 gr de zahar + 2 linguri pentru toping - 1 ou mare - 1 cana faina (128 gr) - ¼ plic de praf de copt - 8 mere medii, curatate si taiate in 8 felii fiecare - o lingura cu varf de scortisoara - 5-6 linguri gem de caise - 1 lingura suc de lamaie

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Incingem intai cuptorul la 180 de grade, apoi ne apucam de treaba. Mixam untul si zaharul pana cand obtinem o spuma. Adaugam oul. Separat, amestecam faina si praful de copt si apoi le incorporam treptat in amestecul cu unt. Aluatul va fi destul de moale, asa ca trebuie dat la rece 15-20 de minute.

Ungem cu unt si tapetati cu faina o forma de tarta cu diametrul de 20 cm si presam aluatul in tava. Puteti incerca si sa intindeti aluatul, dar pentru asta trebuie sa stea putin mai mult la frigider. Oricum, indiferent ca il intindeti pe planseta sau cu degetele in tava, e important sa folositi faina ca sa nu se lipeasca de toate cele. O data aranjat aluatul, asezam pe el feliile de mar, in cercuri concentrice sau dupa bunul vostru plac, astfel incat sa acoperim tot aluatul. Le pudram cu scortisoara si cele 2 linguri de zahar. Dam tarta la cuptor, unde va sta fain-frumos vreo 55-60 de minute, pana cand crusta devine

aurie.

Intre timp, intr-o tigaie, incalzim gemul de caise si sucul de lamaie, pana cand obtinem un lichid destul de subtire. Scoatem tarta de la cuptor si cu ajutorul unei pensule de patiserie, o ungem frumusel, peste tot, cu gemul caldut. Gata tarta! O puteti servi simpla, ca atare, pentru ca e foarte aromata, sau puteti sa sariti putin calul ca capitolul calorii si sa o serviti cu ciocolata de vanilie si toping de caramel. Daca alegeti sa preparati numai tarta pentru cina romantica, e chiar indicat sa oferiti mai multe tipuri de desert alaturi, pe aceeasi farfurie.

Rafaelo, Raffaelo, Raffaello Zilele trecute am rasfoit impreuna cu mama caietul ei de retete si am dat peste reteta de "Bomboane Rafaelo...Raffaelo..Raffaello" cu 3 titluri pt ca tanti de la care a luat mama reteta nu stia exact cum se scrie, daca sa o ia pe varianta romaneasca, italieneasca sau o abordare proprie si personala :)) Vorba mamei "mai stii cum te amageam prin '90 si ceva ca asta e Raffaello adevarat?" Si asa era, ne amagea pe mine si fratele meu ca e "pe bune" si sincera sa fiu, chiar si acuma, la mai bine de 10 ani distanta, chiar cred ca seamana foarte tare cu reteta adevarata! Pt Raffaello avem nevoie de: - 150g zahar pudra cu vanilie - 200g lapte praf - 200g nuca de cocos - o tabla de unt - 2 foi de napolitane cu vanilie - 100g migdale intregi

Acestea fiind spuse, mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si cele 2 foi de napolitane maruntite bine-bine.In ceea ce rpiveste foile de napolitane, eu prefer "foile pt vafe" de la Vel Pitar, care sunt fine si foarte sfarmicioase,

perfecte pt ce avem nevoie. Obtinem o pasta pe care o tinem 30 de min la frigi. Din pasta luam cate putin, punem o migdala in centru si facem bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

Desi e ceva de munca (ca si la toate prajiturile facute bucata cu bucata) eu zic ca merita si ca rezultatul va fi peste asteptari: chiar are gust de Raffaello si... chiar arata a Raffaello:

Crispy Strips Bun, stim cu totii ca reteta Colonelului e secreta si ca orice Crispy Strips facute acasa nu vor fi identice cu cele de la KFC... dar mai stim si ca ce-i in mana nu-i minciuna, ca o reteta facuta in casa ramane o reteta in care stii tot ce pui, nu te temi de atatea E-uri si nebunii, stii in ce conditii o gatesti etc. Eu am gandit o reteta care sa semene cat de cat cu Crispy Strips si sincera sa fiu, au iesit foarte bune! Secretul sta in marinarea carnii si mai apoi in prajitul efectiv. Ingrediente: - 2 bucati mari de piept de pui - 3 oua - 2 cani de fulgi de porumb aurii - 2 linguri de amidon Pentru marinarea carnii: - o cana de lapte - 2 linguri de praf de usturoi - 2 linguri de chilli iute (o lingura daca nu va plac atat de picante ca si cele de la KFC) - o lingura de paprika - o lingura de piper In primul rand, amestecati toate ingredientele pentru marinata, taiati carnea fasii pe lung si lasati-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o punga cu fermoar, pe care o tin neaparat la frigider. Cand carnea e gata de marinat, se face un sos din ouale batute, 1/2 cana de fulgi si amidon, se condimenteaza cu putina sare si piper, in functie de cat le doriti de picante. Ideea e ca sosul trebuie sa fie destul de gros, asa cum il vedeti pe tel in poza, pentru ca fulgii de porumb sa se prinda cat mai bine. Dati carnea intai prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine maruntiti – eu folosesc in acest scop ciocanul de snitele, asa imi vars si nervii mai bine). Crisy Strips se prajesc in baie de ulei, in tigaie adanca, tuci sau friteuza.

Nu cred ca e cazul sa mai lungesc povestea... am mai zis-o, nu pretind ca e reteta originala si nici ca vor fi identice cu cele de la KFC, dar Crispy Strips ale mele au fost foarte bine marinate, suculente in interior si foarte crocante la exterior, picante bine de tot, ce mai, noua ne-au placut. Pofta mare sa aveti!

Kafta cu cartofi

Tineti minte ca va povesteam cand am pus reteta de rasturnata de prietenii nostri arabi de la care mama a invatat o sumedenie de retete cu? Printre ele se afla si reteta de kafta cu cartofi, care la o prima vedere (si chiar si la a doua) seamana foarte bine cu o musaca. Kafta este de fapt un preparat libanez, respectiv carnea tocata preparata cu ceapa calita si diverse condimente. Prietenii nostri, pe care nu o sa uit never ever, desi nu i-am vazut de foarte multi ani – Abi, Tarek, Amir & co gateau kafta cu cartofi cel putin o data la 2 saptamani, si o serveau de multe ori langa o salata foarte interesanta, Fathi sau ceva de genul, care se facea cu miez de paine (proaspat, nu crutoane), mujdei de usturoi, carne de pui si mult usturoi verde. Nu o am notata si sufar de mor. Dar o gasesc eu si pe asta :D Pentru kafta cu cartofi avem nevoie de: - 1 kg de cartofi - 1 kg de carne tocata - o ceapa mare - cateva rosii - condimente specifice arabesti (nucsoara, 4 epices, sare, piper etc) - un bol de sos de rosii - un bol de apa - patrunjel verde (care lipseste din poza pentru ca era inca in masina sotului) - 100 ml de ulei

Sa trecem la treaba: fierbem cartofii in coaja, in apa cu sare, ii curatam, ii taiem rondele. Intr-o tava sau o cratita, punem ulei cat sa ii acopere funduletul si o tapetam cu feliile de cartof. Preparam carnea: tocam ceapa marunt marunt, cel mai marunt :)) si o calim in ulei. Cand se sticleste, punem si carnea si le calim impreuna. Puteti pune si putina apa, dar in general carnea va lasa apa suficienta. Condimentam bine carnea, punem si patrunjelul verde tocat marunt.

Carnea astfel preparata se pune in tava, peste cartofi. Urmeaza sa amestecam sosul de rosii cu apa si sa il turnam peste carne, apoi sa acoperim carnea cu felii de rosii. Kafta se da apoi la cuptor, 30-40 de minute, pana cand rosiile sunt moi. Se serveste calda si sa savureaza din plin! Merita incercata reteta asta, va promit eu :)

Spaghetti Chicken Alfredo

Sosul Alfredo este foarte popular in Statele Unite si desi are un nume care duce cu gandul la Italieni, se serveste rar in Italia. Daca va macina curiozitatea si doriti sa cititi mai multe despre el, prietena Wiki ne spune, ca de obicei, cam ce ar fi de stiut. Eu am ales aceasta reteta pentru sambata, cand nu prea am avut chef de "cohalit", vorba bunicii dar a intrat direct in carnetelul retetelor culinare favorite. Mama o prepara mereu in State, sau mai bine zis incalzea Sosul Alfredo din borcan, insa curiozitatea mi-a stranit-o o pizzerie din Cluj, unde am regasit Penne Chicken Alfredo. In reteta originala (daca putem vorbi de asa ceva, e vorba de Fettucine Alfredo, insa nu aveam de gand sa investesc in paste, cand aveam niste spaghetti delicioase acasa, asa ca le-am folosit pe alea. A iesit buna, o reteta de

tinut minte. Ingrediente: - 400 gr spaghetti - 300 gr piept de pui - 300 ml de smantana dulce (cea pentru frisca) - 100 gr de unt - 4-5 linguri de parmezan proaspat razuit - 2 catei de usturoi - sare si piper, condimente pentru pui - patrunjel proaspat

Intai si intai, fierbem pastele in 4 litri de apa cu putina sare. Respectati instructiunile de pe pachet si nu aveti cum sa gresiti. Apoi ne ocupam de pui: taiem pieptul de pui fasii, il condimentam cu sare, piper sau condimente pentru pui si il prajim intr-o tava teflonata, fara adaos de ulei sau pe grill. Il tinem la cald pana preparam sosul.

Topim untul intr-o tigaie. Pisam usturoiul si il calim putin in unt, cateva secunde, fara a-l lasa sa se prajeasca efectiv. Punem apoi frisca si le lasam sa fiarba impreuna, 2-3 minute, pana cand frisca e bine incinsa. Punem apoi parmezanul si amestecam foarte bine. Tinem sosul pe

foc mic, amestecand in continuu pana cand parmezanul este topit. Sosul Alfredo este foarte cremos si destul de dens.

Turnam sosul peste spaghetti, garnisim cu patrunjel si servim alaturi de puiul la grill. D-E-L-IC-I-O-S !!!

Pulpe de pui pe pat de cartofi Pentru aceasta minunatie avem nevoie de: - 1 kg de cartofi (de preferinta noi, pt ca sunt muuult mai buni) - 1 kg de pulpe de pui - 1 catel mare de usturoi - 2-3 morcovi - condimente: nucsoara, vegeta, cimbru Intr-o tava se pune ulei cat sa o acopere bine. Se taie cartofii cubulete si se aseaza uniform in tigaie, apoi se taie morcovii feliute si se aseaza despura. Se toata cca o jumatate de cana de apa deasupra,cat sa nu acopere cartofii.

Apoi se freaca pulpele de pui cu nucsoara si celelalte condimente. Se cresteaza carnea din loc in loc si se impaneaza cu usturoi.

Se da la cuptor cca o 45 de min, pana la o ora. Pe la mijocul intervalului se intoarce carnea. Pofta!

Bufet suedez - aperitive asortate Se apropie Sarbatorile de Iarna, Craciunul, revelionul etc, asa ca m-am gandit sa va prezint un minibufet, cu aperitive asortate pe care l-am servit de curand, la o aniversare in familie. Nu sunt spectaculoase, insa multi dintre voi imi cereti idei de meniuri pentru petreceri, sarbatori etc si ca ma gandeam ca va sunt de folos. Sa incepem deci... am facut intai si intai chiftelute din carne de pui si bulete de cascaval. Apoi, am folosit un ananas proaspat, ridichi, cateva boabe de struguri albi si cateva de struguri negri, o mana de scobitori si am facut un ananas impanat cu bulete, chiftelute, struguri si ridichi. Puteti inlocui ridichile cu rosii cherry. Ananasul arata interesant si e mult mai "de efect" decat un platou simplu.

Au urmat apoi clasicul "dobos de sunca si cascaval", intotdeauna apreciat de musafiri si intotdeauna vanat de mine in platourile de la nunti :)) Eu am ales varianta cea mai simpla: am cumparat sunca feliata si branza topita felii de la Hochland (atentie insa, nu pachetele clasice, ci cele Sandwich Scheiben, care sunt fie cu Emmentaler, fie cu Maasdamer si sunt mai groase feliile, deci perfecte pentru asa ceva). Am alternat o felie de sunca cu una de branza, am lipit intre ele cu unt si pentru mai multa stabilitate, am infipt una bucata scobitoare si una bucata boaba de strugure.

Tot din categoria "impresia artistica" avem frigarui cu bacon, branza Brie, fructe confiate si struguri. Apropo, branza Brie sau orice alt tip de branza cu mucegai nobil merge destul de bine cu struguri, asa ca puteti face un platou separat cu branzeturi de genul asta si cu struguri.

Pentru ca nu toti musafirii sunt fani branza "mucegaita", se cerea un platou asortat, care da foarte bine asezat in mijlocul mesei, la un bufet suedez.

Ouale umplute... hm... cred ca nu v-am mai prezentat reteta, desi e atat de populara incat ma gandesc ca o stiti. O sa revin cu reteta, daca e cazul si nu stiti cum se fac. Daca nu, va prezint soriceii oua umplute (Dana (Danone) face si ea niste soricei tari simpatici). Urechile sunt facute din ridici, ochii din cuisoare, cozile din patrunjel.

Pentru ca nu e ok sa imbuibam oamenii cu aperitive fara sa le oferim si o alternativa mai "light", am facut o salata asortata, din salata Romaine, ridichi, rosii, masline negre si mozarella, cu un dressing simplu, din iaurt. E de preferat sa alegeti salata Romaine sau salata Iceberg pentru astfel de salate pe care le serviti la mesele festive, pentru ca sunt mai corcante si rezista mult mai mult timp fresh, chiar daca salata are dressing, salata verde obisnuita "oboseste" foarte usor, in special sub greutatea dressingului.

Ne-am mai delectat si cu "salata de sunca", fie pe tartine, fie in barcute de ardei, fie direct pe feliute de castraveti. Reteta de salata e incredibil de simpla si o gasiti aici.

Sper ca v-am fost de ajutor si ca v-am dat cateva idei bune :)

Salata coleslaw de toamna Posted in gulie, morcov, salata, telina, varza Publicat de Cristina on luni, 19 octombrie 2009 la 08:24

Vroiam o salata care sa cuprinda cat mai multe din aromele toamnei cele frumoase, nu asta cu ploi nesfarsite si frig ingrozitor, asa ca zilele trecute am facut salata care urmeaza.Este chiar spornica, si daca mai pierdeti cateva minute sa va faceti propria voastra maioneza, fara E-urile pe care le contine cea din comert, sigur nu veti regreta deloc.E o garnitura perfecta la un pui la gratar (asa am mancat-o eu) sau un fel principal minunat insotita de o bucata de paine calda. Ingrediente (~8 portii): *1 varza rosie spalata *2-3 morcovi curatati *1 telina curatata *1 gulie curatata *2 mare taiate feliute (optional) *un pumn de seminte (de floarea soarelui, de dovleac, de in) *2 oua crude *400 ml ulei de floarea soarelui *1 lingura de mustar Dijon *1 lamaie *sare, piper Preparare (30 min, daca aveti tehnologie in bucatarie): 1.Eu am un blender minunat care face maioneza aproape singur. Trebuie doar sa pun cele doua oua crude, cu tot cu albus, mustarul si putin de ulei, il pornesc, si apoi torn constant ulei.In 10 minute am maioneza mai tare ca cea cumparata. Alte gospodine fac cu galbenus fiert, mustar si ulei care se freaca incet cu mixerul/o lingura pana se face o "crema" groasa. La sfarsit se adauga suc de lamaie dupa gust, sare si piper. Alta varianta mai comoda pentru unii este un borcan de maioneza din supermarket.Faceti voi cum doriti, oricum iese bine :). 2. Se rad legumele ori pe razatoarea mare, ori pe cea mica.Se amesteca cu maioneza rezultata/ cu un borcan mare cumparat, se aseaza feliile de mar stropite cu suc de lamaie sa nu se oxideze, se decoreaza cu semintele si se serveste. Pofta buna!

Cu maioneza:

Piept de pui pane

Tipul retetei: Felul principal Numarul de portii: 4 Timpul de preparare: 15 Minut(e) Timpul de gatire: 30 Minut(e) Dificultate: Foarte usor

Ingrediente:

Preparare:

- 2 buc piept de pui - 2 oua - 50 gr faina alba - 50 ml ulei - boia iute

Se spala piept de pui, se sterge cu un sevetel de bucatarie, se taie fasii si apoi se bate putin cu partea neteta a ciocanului de bucatarie pentru a se

- sare, piper

Fursecuri cu gem

aplatiza. Se presara sare si piper peste feliile de piept si se lasa putin la rece. Se bat ouale bine, se adauga faina batanduse in continuare pentru a nu face cocoloase, se adauga boia de ardei iute, sare si piper (dupa gust). Se amesteca pana cand obtineti o pasta putin mai groasa decat compozitia de clatite. Se pune uleiul la incins si apoi se trec bucatile de carne prin pasta de ou punandu-se apoi la prajit cateva minute pe fiecare parte...gata...nimic complicat...pieptul de pui pane se serveste alaturi de o portie de cartofi piure si eventual o salata de rosii proaspete...Pofta buna!

Ingrediente • • • • • • • •

400 gr faina 250 gr zahar 150 gr untura de porc 1 ou 1 praf de copt 3 linguri smantana 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie razalita

Se pun toate ingredientele intr-un bol si se framanta bine cu mana pana se face un aluat. Apoi se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Daca se lipeste se mai adauga faina. Se intinde o foaie groasa de 0,5 cm si se decupeaza cu gura unui pahar forme rotunde.

Apoi se fac perechi de cate doua cercuri. Unul se lasa intreg iar celalalt se decupeaza in centru fie cu un pahar mai mic fie cu o forma cum am facut eu cu stea.

Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de bucatarie cercurile pline . Se pune cate o lingurita de gem , eu am folosit gem de mure facut mai grosut. Peste gem se pun cercurile decupate apasand usor pe exterior sa se lipeasca.

Se baga la cuptor la 180 grade timp de 15 minute.

Pui cu conopida

O reteta culinara care poate fi folosita si de diabetici. Ingrediente: 1 kg carne pui, 1 conopida mijlocie, 4 ardei grasi 1 lingurita faina, 1 lingura zeama de lamaie, 1 pahar apa, 1 pahar lapte, ulei, sare, piper Preparare: Carnea de pui se taie in bucati care se rumenesc intr-o cratita cu o ulei. Se adauga faina si se stinge cu un pahar de apa. Se adauga laptele, sucul de lamaie, sarea si piperul. Conopida, spalata si

desfacuta in buchetele, se prajeste usor cu o lingura de unt impreuna cu aredeii taiati bucati si se pune peste bucatile de pui. Se lasa sa fiarba incet, acoperita, pina scade bine sau pentru un gust mai delicios se poate pune la cuptor.

Pui cu rosii si ciuperci

1 caserola de aripioare si pulpe de pui gata condimentate 200g ciuperci din conserva 7 rosii cu sos propriu ulei de masline sare,piper patrunjel verde. -Turnam putin ulei de masline, apoi turnam sosul de rosii si rosiile cubulete.Peste rosii asezam ciupercile,apoi carnea si dam la cuptor la 180C. -Din cand in cand mai scoatem tava din cuptor si cu ajutorul unei linguri turnam sos peste carne.

-Aici numai buna de servit.

Pui cu ciuperci in sos de rosii picant Bucatile suculente de pui ce reprezinta principalul ingredient al acestui preparat care contine ciuperci zemoase, ardei iuti si orez sau paste.

Ingrediente: 2 linguri ulei de masline bucati de pui (ciocanele, pulpe, aripioare,etc) 1 capatana usturoi 1 ceapa mijlocie 2 ardei iuti 250g ciuperci 450 ml rosii inj suc propriu 1 lingurita piper cayenne 6 felii subtiri de salam, taiate fasii 250g orez (sau paste)

150g bulion patrunjel Mod de preparare:

Se incinge uleiul in tigaie, se rumenesc putin bucatile de pui pe fiecare parte, apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte pe o farfurie.

Tocam ceapa, usturoiul, cipercile si ardeii iuti,

In tigaie se calesc ceapa, usturoiul, ardeii si ciupercile, 5-10 minute amestecand mereu sa nu se lipeasca,

Cand sau calit ceapa, usturoiul, ciupercile si ardeiul adaugam si bulionul

Se pune si piperul, eu am pus si sos chili,

Se adauga carnea de pui si salamul taiat fasii,cand amestecul da in clocot, se reduce focul, se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic 20 de minute,

Se pune si orezul fiert intr-o craticioara separat 5 minute cat sa se inmoaie putin, si se amesteca din cand in cand, 15-20 de minute ( 20 de minute daca folositi orez), pana cand pastele sau orezul sunt fierte iar puiul nu mai este roz,

Se adauga si rosiile,

Se adauga si patrunjelul tocat si se stinge focul,

Se orneaza cu patrunjel si se serveste mancarea calda.

Se serveste cu paine su cu mamaliga calda.

Va doresc pofta buna!!

Prajitura Albinuta

Ingrediente: Foi: 450-500g faina 1 ou 1 lingurita bicarbonat 1 ou 150 g zahar 150g miere 50g unt 50 ml lapte

Umplutura: Crema: 60g gris 500 ml lapte 100 g zahar 100 g unt 1 esenta vanilie coaja+zeama lamaie 6 linguri Gem Mod de preparare: Mierea, zaharul, untul, bicarbonatul, oul, laptele se pun intr-o oala pe foc, amestecand pana fierb si se umfla.

Se ia de pe foc si se adauga faina amesecand rapid.

Aluatul caldut rezultat se imparte in 4 si se intind foi ce se coc pe fundul tavii unse.

Foile coc cam in 5 minute, iar cand se scot, se mai lasa cateva minute pe tava, pentru a se raci, deoarece sunt foarte fragede.

Pentru crema, se face un gris cu lapte si zahar tare, se raceste, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, coaja de lamaie si zeama.

Se asambleaza prajitura:Mie mi-au iesit 5 foi.

foaie crema foaie gem foaie crema foaie zahar pudra Pofta buna!!!!!!!!!!

S-ar putea să îţi placă şi:

Ingrediente:

1 ou, 2 linguri zahar pudra, 1 lingura smintina, dulceata la alegere, 1 compot de fructe la alegere, 250 g brinza dulce de vaca, 60 bucati de biscuiti simpli, 1 pahar de lapte, 200-250 g frisca, folie de aluminiu

Mod de preparare:

Se pune intr-o tava folie de aluminiu. Se iau 20 de biscuiti si se baga in lapte (pe rind sa nu se inmoaie) si se scot doar cit sa se ude. Se aseaza in tava ca si in figura de mai jos. In functie de marimea tavii fiecaruia ,poti calcula cantitatea de biscuiti necesara.Eu am pus 19 biscuiti in primul strat ,pe urmatoarele 2 straturi cite 20 .

Se amesteca brinza cu zaharul, oul, smintina si bucati de fructe din compot (eu am folosit mandarine)

Se uda in lapte urmatorii 20 de biscuiti si se aseaza un alt strat in tava peste crema de brinza

Se unge un strat de dulceata la alegere deasupra stratului de biscuiti

Se uda in lapte ultimii 20 biscuiti si se aseaza in tava.

Se aseaza un strat de frisca subtire , peste care se poate presara ciocolata razalita, nuca, sau un biscuite de cacao rupt bucati ca si in figura de mai jos.

Se baga tava la frigider 2 ore, apoi se scoate de la rece ,se ridica de folie si se scoate afara pt a fi taiata. Se poate taia astfel incit bucatile sa fie de marimea unui biscuite sau bucati mai mari. Deasupra se pun fructe din compot.

Lasagna cu carne tocata

Ingrediente: 1 ceapa, 1 cutie (500 g) cu rosii in bulion, 2-3 linguri bulion, 1-2 catei de usturoi, 700 g carne tocata, vegeta, sare, piper, oregano, cimbru

Pentru sos: 4 linguri margarina, 100 g faina, 1l lapte, cascaval ras Mod de Preparare: Se toaca ceapa, se pune impreuna cu celelale ingrediente intr-o tigaie sau cratita, inclusiv condimentele si se lasa sa fiarba 30-45 minute. Sosul: se topeste margarina, se stinge cu faina, se adauga incet laptele, se condimenteaza, se fierbe citeva minute. Sosul trebuie sa fie subtire pentru ca placile de aluat absorb mult lichid. Se unge o forma cu unt. Se pun, in ordinea urmatoare: sos, lasagna, sos plus sos de carne. Se repeta operatiunea de 3 ori. Ultimul strat trebuie sa fie de sos. Se presara cascaval ras. Se coace la 225 grade C cam 25 minute cu forma acoperita cu folie de aluminiu si inca 15 minute fara folie.

Chiftele din carne de vita la cuptor

O reteta simpla si usoara, fara a necesita multa curatenie dupa preparare si totodata aceste chiftele la cuptor sunt mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Ingrediente: 400 g carne de vita tocata pesmet 2 oua 1 ceasca lapte diverse condimente dupa gust (usturoi pudra, praf de ceapa, busuioc) Mod de preparare: Se combina toate ingredientele într-un castron mare.

Se amesteca bine cu mana.

Se formeaza bile cu mana(de marimea unei nuci mari)- si se pun pe o tava cu folie de aluminiu pentru o curatire usoara.

Se coc la 200 C pentru 20-25 de minute .

Cotlet de porc la cuptor

Ingrediente: 1kg cotlet de porc cu os 1 cana supă cremă de ciuperci (plic) 2 cepe 1 / 4 pahar apă condimente Mod de preparare: Cotletul se taie in bucati, se condimenteaza(dupa gustul fiecaruia)si se prajeste in tigaie pana devine auriu. Se amestecă supa cremă de ciuperci cu ceapa taiata marunt si cu apa formand un sos. Se pune cotletul si sosul(sosul ar trebui să acopere carnea)la cuptor. Coaceţi în cuptor la 350 de grade timp de 2 ore. Se serveşte cu garnitura de orez si optional cu brocoli fiert.

Cotlet de porc cu ciuperci la cuptor

Ingrediente 4-6 bucati cotlet de porc sare si piper boia de ardei 2 linguri de unt sau margarina 1 telina tocata 1 ceapa tocata patrunjel 1 cutie ciuperci Mod de preparare Cotletul taiat bucati se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei. Se prajeste la foc mic in unt. Cotletul se pune apoi intr-o tava pentru cuptor. Se face un amestec din telina, ceapa, patrunjel, ciuperci si putina apa. Se toarna amestecul de ciuperci peste cotletul de porc. Se pune in cuptor timp de 30 de minute la 200 g Celsius . Cotletele se mai intorc si se amesteca cu sosul. Se lasa pana sunt bine patrunse si carnea capata o culoare auriu maronie. Se serveste cu garnitura de cartofi piure si/sau fasole verde.

otlet de porc umplut cu sos de ciuperci 23apr2009

Ingrediente: 800 g cotlet de porc intr-o bucata 100 g carne de porc tocata 4-5 felii de bacon 1-2 dinti de usturoi 1 ou sare, piper, patrunjel tocat Pentru sosul de ciuperci: 1 conserva de ciuperci intregi 150 ml smantana 1/2 ceapa 2 linguri de ulei 1 lingura de faina alba de porumb (sau de grau) sare, piper, patrunjel Preparare: Se amesteca intr-un bol carnea tocata cu oul, usturoiul pisat, sare, piper si

patrunjel.

Se deschide

cotletul in trei parti pe lungime, fara a-l taia de tot si se condimenteaza cu sare

si piper.

Se pun feliile de bacon,

pe urma carnea

si se ruleaza.

Se leaga cu ata de bucatarie

si se pune intr-o tava unsa cu

ulei sau margarina.

Se pune

la cuptor 75 minute la 185ºC.

Se prepara sosul: se caleste ceapa taiata marunt in ulei, se adauga ciupercile

taiate pe jumatate, pe urma 100 ml de smantana, sare, piper si patrunjel tocat. Se ia de pe foc si se adauga faina amestecata cu restul de smantana. Se amesteca bine si se pune iar pe foc

pana se ingroasa. taie felii si se serveste cu sos cald.

Cotletul se

Batoane energizante de ciocolata

Mmmmm, ce poate fi mai bun decat o gustare sanatoasa pe baza de ciocolata neagra?! Batoanele de fata sunt super bune, sunt crocante, pliiiiiiine de fructe uscate, seminte si nuci si foarte potrivite pentru a fi consumate de catre persoanele care depun efort (intelectual sau fizic): studenti, sportivi, persoane care lucreaza la birou etc. Se fac rapid si pot fi usor impachetate si luate in geanta. Batoane energizante cu ciocolata - 1 reteta identica cu cea de la Trufe (insa fara fistic, cocos cacao extra) - 1/4 cana cocos - 1/4 cana nuca maruntita (NU macinata!) - 2 lg merisoare uscate (se gasesc la hipermarket) sau caise uscate, taiate marunt - 2 lg goji (de la Pukka Food) - 1 lg seminte de susan sau de canepa - 1 lg seminte de floarea soarelui crude - 1 lg boabe de cacao (de la Pukka Food) Intr-un bol se amesteca toate ingredientele si se toarna compozitia intr-un vas mic, patrat. Se da la rece pt a se intari (la frigider sau la congelator). Se taie in batoane cand este intarit.

Minestra di riso e patate - Supa de orez si cartofi

la ricetta da Il Cucchiaio d'Argento con le mie modifiche per 2 100 g riso 2 patate picole 1 wurstel grande e affumicato ( nel libro 25 gr prosciutto crudo) 650 ml brodo vegetale o acqua cipolla, prezzemolo, burro o olio, sale e pepe Insaporite nella pentola la cipolla e il wurstel a fette ( o il prosciutto tritato )mettiamo nella pentola il

wurstel ( o il prosciutto crudo) con olio o burro. Aggiungete il riso, mescolate, salate e aggiungete le patate (sbucciate e tagliate a cubetti). Versate il brodo poco alla volta e lasciate cuocere 20 minuti. A cottura ultimata aggiungete sale e prezzemolo. fresco tritato. nota : aggiungete anche pepe macinato fresco nei piatti se vi piace. in romana: reteta din cartea Il Cucchiaio d'Argento cu mici modificari pentru 2 portii : 100 g orez 2 cartofi mici 1 cremvurst mare afumat ( in original 25 gr prosciutto crudo taiat marunt) 650 ml supa de legume sau apa ceapa, patrunjel, unt sau ulei, sare si piper Punem prosciutto sau cremvursti-ul felii in putin ulei ( eu nu pun mai mult de 1-2 linguri) sau in unt sa sa caleasca putin impreuna cu ceapa, apoi adaugam orezul si cartofii ( curatati de coaja si taiati in cuburi mici). Cind s-au inmuiat varsam supa putin cite putin si lasam sa fiarba 20 minute. La sfirsit verificam de sare si adaugam patrunjel tocat. nota mea : adaugam piper proaspat macinat direct in farfurii cind servim.

Tort Foret Noire ( Padurea Neagra)

Foret noire ( sau tortul Padurea Neagra )este unul dintre torturile noastre preferate, din cand in cand cumparam cate unul, iar daca nu avem nimic de sarbatorit, inventam ceva. Am tot cautat o reteta care sa-mi placa, si pe forumurile frantuzesti si in limba engleza, dar pana la urma m-am oprit la o reteta postata de Simona E. pe culinar.ro. Am facut doar mici modificari, in functie de ce am avut si de gusturile noastre.

Pentru blat am avut nevoie de: 6 oua, 6 linguri lapte ( sau apa), 200 g faina ( eu am folosit din cea care creste singura, dar nu e obligatoriu ) , 250 g zahar, o jumatate de plic de praf de copt ( al meu este pentru 500 g faina), o fiola de esenta de vanilie, 50 g cacao

Pentru jeleul de visine am folosit: un borcan mare de compot de visine fara samburi, 20 ml tuica prune ( ar fi trebuit tuica de visine sau visinata, dar nu am avut), 4 foi de gelatina ( a fost prea mult, ar fi fost deajuns 2-3 ).

Pentru frisca am folosit: 800 ml smantana lichida pentru frisca, o felie de lamaie, 80 g zahar

Cu o seara inainte am scurs compotul din borcan si l-am pus deoparte, iar visinele le-am acoperit cu tuica de prune ( cine are visine din visinata nu trebuie sa mai treaca prin etapa asta, le poate folosi direct pe acelea, iar visinata poate fi folosita in loc de tuica ). Le-am lasat peste noapte sa se imbibe in alcool.

Dimineata am preparat blatul astfel :

Am amestecat faina cu praful de copt si cacaoa si le-am cernut.

Am separat ouale. Am batut galbenusurile cu zaharul si laptele pana cand s-au albit si si-au dublat volumul. Am batut spuma tare albusurile, apoi le-am amestecat treptat in galbenusuri, amestecand delicat, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.

Am adaugat apoi treptat amestecul de faina, amestecand in acelasi mod.

Am obtinut o compozitie destul de densa si usor lipicioasa pe care am turnat-o intr-o tava de tort, cu diametrul de 26 cm.

Am copt blatul la 180 grade Celsius pana cand la proba, scobitoarea a iesit curata (cca 40 minute ). Al meu a crescut foarte mult si s-a crapat in partea de sus, da nu m-a deranjat, partea respectiva oricum am inlaturat-o, blatul fiind foarte inalt.

L-am lasat sa se raceasca 2-3 minute, apoi l-am scos cu grija din tava si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.

In timp ce blatul s-a racit, am pregatit jeleul. Am incalzit compotul amestecat cu 20 ml tuica pana aproape de punctul de fierbere, apoi l-am lasat sa se racoreasca( nu prea mult ). Am pus gelatina la inmuiat in apa rece cateva minute, conform instructiunilor de pe plic.

Am stors-o si am adaugat-o in compotul cald, amestecand foarte foarte bine pentru omogenizare.

Am lasat-o sa se raceasca. Pentru ca am pus mai multa gelatina, amestecul meu s-a intarit prea mult,

astfel incat am fost nevoita sa il pun cateva secunde la microunde si sa amestec foarte bine pentru a ii schimba consistenta.

Cat timp s-a racit/intarit jeleul, am facut frisca.

Am pus smantana lichida intr-un vas de plastic si am mixat la viteza mare pana cand a inceput sa se intareasca putin. Am adaugat zaharul si am mixat in continuare. Am scazut viteza mixerului si am stors felia de lamaie, mixand in continuare pana cand frisca a fost tare. Am pus vasul in frigider.

Atentie, dupa ce se adauga lamaia nu se mai amesteca mult, altfel frisca se unteste ! Cand blatul a fost complet rece, l-am taiat in 3 felii cat mai egale ( mie mi-au iesit 4 felii din blat, dar una nu am pus-o ).

Am scos visinele din tuica in care au stat si am pus deoparte 15 bucati.

Am insiropat primul blat cu o parte din tuica in care au stat visinele. Pentru ca nu era destul de insiropat si nu am vrut sa pun prea mult alcool, am completat insiroparea cu lapte simplu.

Am uns blatul cu jumatate din jeleul de visine si am pus deasupra jumaate din visine.

Am pus o treime din frisca peste si am nivelat cat mai bine, incercand sa nu mut visinele. Pentru ca a mers destul de greu, la urmatorul strat am procedat altfel.

Am adaugat am doilea blat, l-am insiropat tot cu tuica si lapte, am adaugat jelul, am nivelat, am adaugat frisca, am nivelat, apoi am infipt in ea restul de visine ( exceptandu-le pe cele 15 puse deoparte ).

Am pus ultimul blat, l-am insiropat ca si pe celelalte, apoi am imbracat tot tortul cu frisca ramasa. Am presarat deasupra granule de ciocolata ( se poate folosi ciocolata rasa sau sub alta forma ) atat deasupra cat si pe laterale.

Cu ajutorul unui posh, am facut un cerc din moturi de frisca pe marginea tortului si un mot in mijloc si am infipt in fiecare mot cate o visina scursa.

E un tort usor, care noua ne place foarte mult … ne bucuram de fiecare visina pe care o gasim in el. Pentru cei care au copii sau nu doresc sa consume alcool, se poate inlocui tuica/visinata cu mai mult compot, dar gustul nu mai e la fel.

Noi n-am avut rabdare sa-l lasam pana a doua zi si am mancat cate o felie chiar in seara zilei in care l-am facut.

Spaghete in sos de tomate

Ingrediente: 5 rosii 400g spaghete frunze proaspete de menta usturoi 100 g parmesan 5 linguri de ulei de masline sare piper Mod de preparare: Pastele se fierb dupa intructiunile de pe ambalaj apoi se scurg bine. Se taie in bucati si se fierb rosiile, se trec prin sita pentru a indeparta semintele si coaja. Se sareaza si se pun inapoi la fiert timp de 15 minute apoi se adauga parmezanul ras. Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se adauga la amestecul de rosii si parmezan, apoi se adauga si frunzele de menta taiate marunt . Se adauga uleiul de masline putin cate putin, amestecand constant. Sosul obtinut se amesteca cu spaghetele.

Calamar in sos picant de tomate

Cand sunt singura pe acasa imi place sa ma rasfat cu tot felul de "ciudatenii", asa ca acum cateva zile am incercat o reteta noua: calamar in sos picant de tomate servit cu orez Uncle Bens!

Ingrediente: - bucati de calamar in ulei din conserva - 3 linguri ulei de masline

- 2 catei de usturoi - sare - piper - oregano - 2 ardei chilli - 1 lingura sos tomat - 1 lingura patrunjel maruntit

- 3 rosii din conserva taiate marunt + 1/2 canuta de sos de la ele

Cum se prepara? 1. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajeste usturoiul maruntit timp de un minut. 2. Se adauga, sare, piper, oregano, ardeii uscati chilli maruntiti, rosiile tocate fin si bulionul. Se tine pe foc 10 minute pana cand se formeaza un sos de rosii bun de-ti vine sa-l mananci gol!

3. Se adauga bucatile de calamar si se mai lasa pe foc doar 2-3 minute, timp in care se amesteca in mod constant. 4. Se serveste simplu sau cu garnitura de orez! Preferabil cu garnitura de orez! :) Pofta Buna! PS: este de preferat sa folosesti calamar proaspat, iese mai bun. In acest caz va trebui sa pui bucatile de calamar la prajit inca de la inceput. Se acopera tigaia si se prajeste timp de 5 minute doar calamarul cu usturoiul. Pe urma se adauga restul ingredientelor si se mai lasa maxim 15 minute. De

data asta nu mai acoperi tigaia si amesteci constant.

Pulpe de pui cu mustar

Ingrediente 8 pulpe de pui 2 linguri de mustar 2 linguri de ulei de masline 2 ardei rosii maruntiti 4 ceape rosii, taiate felii 3 catei de usturoi 2 / 3 ceasca vin alb sec 3 ramuri rozmarin proaspat Mod de preparare Preincalzeste cuptorul la 200 ° C. Se pun bucatile de pui intr-un bol, se amesteca bine cu mustarul, uleiul, sarea si piperul. Se aranjeaza pulpele de pui intr-o tava de cuptor ,se adauga usturoiul, ceapa, ardeii, se toarna vinul alb si se pune rozmarinul.

Se coace in cuptor timp de aproximativ 30 de minute, se adaugă anghinarea, apoi se coace inca 10 minute sau pana cand pulpele sunt bine rumenite .

Brownie cheescake De cand a postat Laura reteta ei de Brownie Cheescake m-am tot gandit la ea si n-am mai avut liniste. :)) Asa ca ieri am improvizat o reteta cu ce-am gasit prin frigiderul meu...:))

Pentru blat avem nevoie de: 100 g ciocolata cu lapte 100 g ciocolata amaruie 100 g unt 150 g zahar 2 oua 80 g amidon 1 praf de sare 1 plic zahar vanilat 1 lingurita praf de copt Se topeste untul impreuna cu ciocolata la foc mic. Se lasa la racit. Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul,praful de sare si vanilia dupa care se adauga in ciocolata topita si racita.

La final se pune amidonul si praful de copt si se omogenizeaza. Pentru crema de branza avem nevoie de: 250 g branza de vaci 1 ou 50 ml frisca lichida 3 linguri zahar esenta de rom Toate ingredientele se mixeaza pana obtinem o crema de branza fina.

Punem aluatul intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt, iar pe deasupra din loc in loc punem cate o lingura din crema de branza. Apoi cu o lingurita amestecam foarte putin cele 2 compozitii. Dam la cuptor pentru jumatate de ora, la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Langa cafeaua de dimineata e absolut divina.

Brownie cu branza si visine

>> vineri, 19 iunie 2009

Ingrediente:

120gr.unt 160gr.ciocolata 100gr.zahar 4 oua 1 pachetel zahar vanilat 100 gr. faina 1/2 lingurita praf de copt un pic de sare 230gr. branza de vaci 300~400 gr. fructe (visina) Mod de preparare: 1. Ciocolata se topeste cu untul la bain-marie.

2. Compozitia se raceste si se adauga 2 oua cu zaharul vanilat.

3. Adaugam praful de copt,sare si faina ,amestecam bine.

4. Aparte se mixeaza zaharul cu 2 oua si branza.

5. Intr-o forma de copt diametrul de 20 cm. si inaltimea de 7 cm se asterne cu hartie pentru copt unsa cu unt , sau o forma cu inel detasabil fara hartie pentru copt unsa cu unt.

6. In forma se toarna un strat de compozitia cu ciocolata.

7. Peste primul strat se toarna cateva linguri din compotitia de branza sa se intinda pe suprafata.

8. Se repartizeaza pe toata suprafata 1/2 din visine si se acopera cu un strat de compozitia cu ciocolata apoi inca un strat de branza si visina si ultimul strat din comp. cu ciocolata ramasa .

9. Se da la cuptor pentru 45 min. la 180 grade C. si se raceste in forma.

Placinta cu branza dulce si visine

placinta e aromata, delicioasa... garantez ca nu ramane multa vreme in tava :D

placintele la sfat:

Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (recomand Linco nu Morarita) ulei pt uns foile umplutura de branza: 900 gr. branza de vaci proaspata 5 oua 3-4 pliculete zahar vanilat zahar dupa gust esenta de vanilie (nu apare in poza) umplutura de visine: 700 gr visine congelate sau din compot, fara samburi 8 linguri de zahar sau mai mult daca vreti mai dulce 3 linguri gris pt deasupra: 3 linguri smantana 2 linguri zahar 1 ou oualele nu apar toate in poza, au venit intre timp de la piata :))

visinele se amesteca impreuna cu zaharul si grisul...

compozitia de branza se pregateste adaugand cele 5 oua, zaharul, z.v, esenta de vanilie

pe un prosop de bucatarie se aseaza o foaie de placinta, se pensuleaza cu ulei...

si la una din margini se pune cu lingura din umplutura de branza...

se rasfrang marginile cu grija si se ruleaza cu ajutorul prosopului; se lasa la celalat capat al prosopului... se aseaza o alta foaie, se unge cu ulei, apoi se pune compozitia de visine, se ruleaza si se pastreaza la capatul prosopului langa ruloul cu branza...

pe prosop se aseaza o alta foaie, se pensuleaza din nou cu putin ulei, apoi cele doua rulouri se ruleaza in interiorul foii...

dintr-un pachet de foi rezulta 4 astfel de placinte, eu am avut tava mica si au intrat 3 in tava...

cele 3 linguri de smantana se amesteca impreuna cu oul si cu zaharul si se repartizeaza deasupra placintelor... se dau la cuptor timp de 40 de min pana se bronzeza frumos deasupra... se pudreaza cu zahar... rezultatul:

sectiuni:

Tarta cu branza si visine / Sour cherry tart with cheese..

pt.tava de tarta de 28 cm (11 inches) Blat : 250 gr.faina + un praf scortisoara 50 gr.amidon (5 linguri cu vf.) 1 lingurita praf copt 1 ou mare 80 gr. zahar (3 linguri) 160 gr.margarina Topim margarina si o amestecam cu zaharul.

Adaugam oul si faina amestecata cu praf de copt si amidon.Amestecam bine. Aluatul il punem in folie de aluminiu la frigider pt.30 minute. Umplutura : 400 gr.iaurt gras 500 gr.branza dulce de vaci 2 oua 3 linguri faina 7 linguri zahar esenta rom 1 pliculet zahar vanilat Bourbon visine Se amesteca bine toate, mai putin visinele care se adauga la sfarsit in tava. In tava unsa cu unt si tapetata cu faina, intindem foaia,o intepam din loc in loc, punem umplutura de branza si visinele deasupra ei. Se coace la 160 grade Celsius pana se face in mijloc.(probam cu scobitoarea) Dupa ce se raceste pudram cu zahar.

Negrese cu nuca

Ingrediente:

Preparare:

2 1/2 cani cu apa 1/2 cana ulei1 1/2 cana zahar 3 oua 3 cani faina 1 esenta de rom, 1 esenta vanilie 2 lingurite bicarbonat stins

Intr-un vas se amesteca ouale cu mixerul se pune: apa, uleiul,zaharul. Se adauga si bicarbonatul stins, apoi esentele, faina, nucile, macinate.Se amesteca bine si se toarna in tava cu hartie de copt. Se coace cam 30 de min, se face o proba cu scobitoare, daca iese uscata e gata. O lasi la racit si deasupra poti sa pui o glazura de ciocolata .

cu putin otet 1 cana nuci macinate

Tort cu Ciocolata si Nuca

Ingrediente: Blat: 5 oua 1 cana de zahar 1 cana +1/2 de faina 2 linguri ulei 2 linguri apa Sirop:Apa, zahar, esenta rom Crema: 4 oua 300 g zahar 2 pachete unt 50 g cacao 150 g nuca macinata esenta de rom Mod de Preparare: Blat:Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma, apoi se toarna zaharul putin cate putin si se bat pana iese o spuma tare.

Se adauga faina in ploaie si se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus(nu in cerc).Separat, galbenusurile se amesteca cu 2 linguri de ulei si 2 linguri de apa si se toarna peste compozitia rezultata mai sus.

Se unge o oala rotunda, se adauga pergament pe fundul oalei, se adauga compozitia si se baga la cuptor la foc mic.

Dupa ce se scoate din cuptor se imparte in 2 straturi.

Sirop:Intr-un ibric, se amesteca zahar cu apa si rom si se lasa la foc pana se topeste zaharul. Crema: Se amesteca ouale cu zaharul.

Se pun la foc mic amestecand continuu pana cand arata ca o miere.

Se lasa sa se raceasca. Separat, se amesteca untul cu cacao.

Cand prima crema s-a racit, se amesteca cu untul si cacao.Se adauga nuca si esenta se rom.

Blatul se insiropeaza

Se pune crema intre cele 2 bucati.

Pe deasupra, tortul se acopera cu crema, si se presara nuca macinata.

Pofta Buna!!

Cartofi umpluti

Simplu de facut, repede si deliciosi, cartofii astia pot fi atat felul principal sau pot fi foarte bine serviti pe post de gustare calda(sau chiar si rece) la un party, de exemplu. Avem nevoie de: - 6 cartofi potrivit de mari si aproximativ de aceeasi marime, fierti in coaja - o ceapa - jumatate de ardei - 200 gr kaizer sau bacon (sau ceva sunculita, dar mai grasa) - 200 gr sunculita taraneasca (fara asa multa grasime) - 100 gr cascaval - o conserva mica de ciuperci - 125 gr mozzarella

Taiem kaizerul cubulete, ceapa si ardeiul ii tocam marunt. Punem kaizerul la prajit intr-o tigaie teflonata, fara ulei (o sa se topeasca din grasimea lui). Cand e aproape prajit, adaugam ceapa si ardeiul si mai lasam cateva minute sa se caleasca impreuna. Adaugam apoi un sfert de cana de apa, sa se inabuse legumele. Cand apa a scazut, adaugam sunculita si apoi ciupercile. Lasam la racit.

Curatam cartofii de coaja si ii taiem in 2, pe lungime. Scobim miezul fiecarui cartof cu ajutorul unei lingurite.

Pana am executat operatiunea "scobit cartofi", umplutura s-a racit, deci adaugam cascavalul ras pe razatoare. Omogenizam.

Umplem cartofii cu aceasta compozitie si ii punem intr-o tava unsa cu unt. Peste fiecare cartof asezam o felie de mozzarella si peste presaram oregano.

Dam la cuptorul preincalzit vreo 10-15 min, la foc mare, pana se topeste mozzarella si se rumeneste putin.

Cheesecake cu ciocolata

CHEESECAKE!!! Nu cred ca mai are nevoie de vreo introducere, dar mentionez ca americanii sunt cei mai mari fani cheesecake. E clar insa, ca a inceput sa cucereasca tot mai multe teritorii. Si ca sa se inteleaga foarte bine cat e de valoroasa si apreciata, trebuie neaparat vizionat episodul asta din "2 Stupid Dogs" :D Stiu ei ce stiu, cheesecake ruuulz!! Exista o multitudine de variante: cu ciocolata, cu fructe, cu frisca. Reteta asta eu am luat-o din Good Food si am modificat-o putin, ca sa iasa chocolate cheesecake, dom'le, ca si in "2 Stupid Dogs" :)

Ne trebuiesc: - 250 gr biscuiti digestivi - 100 gr unt - 600 gr crema de branza (gen Philadelphia; eu am avut Exquisa, ideea e sa scrie pe ea soft cheese) alegeti o crema de branza de calitate, chiar daca e mai scumpa merita! - 200 ml smantana dulce pentru frisca - 100 gr zahar pudra - 3 pliculete zahar vanilat - 1 plic si jumatate gelatina - 100 gr ciocolata + 4 linguri frisca lichida - fructe pentru decor (eu am pus struguri taiati in jumatate. In poza apare si un borcan de gem de piersici cu care intentionam la inceput sa fac un jeleu, dar am renuntat)

Zdrobim biscuitii in robot sau daca nu aveti robot, puneti biscuitii intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul.

Topim untul. Punem biscuitii intr-un bol si turnam untul peste ei.

Amestecam pana cand biscutii sunt acoperiti integral.

Tapetam o tava rotunda cu pereti detasabili(diametrul de 24 de cm) cu hartie de copt. Rasturnam biscuitii in forma si apasam deasupra cu putere pentru a obtine un strat uniform. Eu am facut operatiunea asta cu mana. Lasam la frigider o ora ca sa se intareasca.

Se aseaza intr-un bol branza, zaharul pudra, zahar vanilat si se bat cu mixerul pana la omogenizare. Adaugam si smanatana si se amesteca in continuare cateva minute.

Dizolvam gelatina in jumatate de pahar de apa, lasam cateva minute si apoi punem pe bain-marie pana se dizolva (atentie, sa nu fiarba fiindca isi pierde proprietatile). O adaugam in compozitia de branza. O sa rezulte un amestec aproape lichid, pe care il turnam in tava, peste blatul de biscuiti. Lasam la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte. Scoatem apoi peretii formei.

Preparam glazura. Topim ciocolata cu frisca lichida pe bain-marie si o turnam peste prajitura.

Decoram dupa preferinte sau lasam asa simplu. DELICIOUS!!

Budinca de cartofi cu ciuperci

Nu ar trebui sa spun ca mancarea asta s-a nascut din incercarea nereusita de a face altceva, dar asa a fost :) In final a fost delicios si asta conteaza de fapt. Avem nevoie de : - 6 cartofi taiati cubulete fierti - 400 gr ciuperci proaspete, tocate marunt - 3 galbenuse - o lingura marar uscat - 5 linguri bulion - 30 gr parmezan - 50 de gr cascaval - 50 de grame de unt + un cubulet pentru uns tava - 3 catei de usturoi

Punem la calit ciupercileimpreuna cu usturoiul pisat, bulionul si jumatate de cana apa. Lasam pe foc pana se evapora apa. Saram si piperam.

Pisam cartofii ca pentru piure. Adaugam untul, galbenusele si parmezanul ras. Amestecam pana se omogenizeaza.

Ungem o tava de yena cu unt si turnam compozitia de cartofi, peste punem ciupercile si radem cascaval. Dam la cuptor aproximativ 15 - 20 de minute, pana se rumeneste putin cascavalul.

Se serveste ca atare sau ca garnitura.

Coconut Pineapple Muffins

Nu mai tre' sa spun de unde am luat reteta, cred... "Muffin Bible", evident :D Ingrediente: - 2 cups faina (270 gr) - 1 plic praf de copt - 1/2 lingurita sare - 1/2 cup zahar (110 gr) - 1/2 cup nuca de cocos (35 gr) - eu am avut nuca de cocos colorata :D - 1 ou - 1/4 cup ulei (60 ml) - 1/3 cup lapte (80 ml) - 1 esenta de vanilie Dr. Oetkes Finesse - 225 gr ananas din conserva, scurs - 30 gr migdale felii sau bucatele

Mai intai dam drumul la cuptor. Zdrobim ananasul in robot sau blender.

Amestecam faina cu praful de copt, zaharul, sarea si nuca de cocos. In alt bol amestecam oul batut cu laptele, uleiul, esenta de vanilie si ananasul.

Amestecam cele doua compozitii pana sunt omogenizate. Punem cate o hartiuta speciala pentru muffins in fiecare forma. Presaram migdale peste fiecare muffin.

Dam la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade. Eu le coc la foc mediu.

Snitel milanez

Povestea snitelului a inceput in nordul Italiei, insa acesta a fost repede adoptat si desavarsit de austrieci. A devenit apoi foarte popular in mai toate tarile europene...si nu numai. Nu cred ca exista restaurant in meniul caruia sa nu se gaseasca celebrul "snitel" si nici casa in care sa nu se prepare. Reteta asta e putin diferita de reteta clasica, dar mult mai buna, zic eu. Avem nevoie de: - 500 gr piept de pui feliat - 50 gr faina - 2 oua - 80 gr pesmet - 2-3 catei de usturoi - 100 gr cascaval ras - 3 lingurite patrunjel uscat - condimente

Radem cascavalul si pisam usturoiul. Intr-o farfurie amestecam pesmetul cu cascavalul ras, cu usturoiul si cu patrunjelul.

Batem ouale si condimentam bucatile de carne. Fiecare bucata o dam prin faina, ou si amestecul de pesmet si cascaval. Intro tigaie incingem ulei si prajim snitelele la foc mediu spre mic, pana capata o culoare aurie.

Se serveste cu orice garnitura va place. Noi am servit cu budinca de cartofi cu ciuperci.

E prima oara cand fac snitelul altfel decat cel traditional si pot spune ca e mult mai bun! Se simt aromele de patrunjel si usturoi discret...delicios!

Tocanita cu perisoare de pui

Ingrediente: - 1 ceapa mare - jumatate de ardei gras rosu mare - 1 morcov - 4 linguri de boabe de porumb - 2 rosii coapte decojite (eu am folosit vreo 14 cherry) - 1 lingura bulion - 2 linguri ulei - sare, piper

Pentru perisoare: - 500 gr pulpe de pui dezosate - 1 ceapa - 1 ou - 2 catei de usturoi - patrunjel verde - marar verde - sare, piper, vegeta

Tocam carnea de pui, amestecam cu ceapa si verdeata, ambele taiate marunt, cu usturoiul zdrobit si cu oul (eu le-am bagat pe toate la robot). Se asezoneaza cu sare si piper.

Se modeleaza cu mana inmuiata in apa niste perisoare rotunde, care se prajesc in ulei incins. Cand sunt rumene, se scot si se pastreaza la cald (intr-o farfurie acoperita cu folie de aluminiu).

Separat, taiem ceapa si ardeiul marunt, iar morcovul il dam pe razatoarea mare.

Le calim in cele 2 linuri de ulei, adaugam 2-3 linguri de apa si mai lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam boabele de porumb, rosiile taiate marunt si 100 ml apa. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute. Saram si piperam dupa gust. Punem apoi si perisoarele si bulionul.

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent (sau daca cratita in care am facut tocanita, rezista la cuptor o lasam acolo) si dam la cuptor pentru 15 minute, la foc mare. Noi am servit cu piure de cartofi. Foarte bun!

Pui marocan

Marocul a fost pentru noi o experienta "de neuitat", in adevaratul sens al cuvantului. Am ramas impresionati de o gramada de lucruri acolo, printre ele si bucataria marocana. Ne mai amintim si acum de brochettele de miel, sau de omleta plina de arome care noua nu o sa ne iese niciodata asa cum o facea nenea din Fes. Sau de ficateii cu ceapa si orez in lipie, care erau pentru ei un fel de pleskavita. Sau de primul tajine, extraordinar de bun, mancat intr-un local pe care poate nu dadeai doi bani. Anyway, marocanii si aromele lor ne-au intrat la suflet. Asa ca atunci cand am dat de reteta asta, stiam clar ca o sa iasa ceva delicios. Si indeed, mancarea asta e clar printre preferatele noastre. Pentru mancarea asta avem nevoie de : - 6 pulpe de pui (am folosit un piept mare si 4 pulpe dezosate) - 2 lamai medii - 3 lingurite de chimen

- 3 catei de usturoi mari sau 5-6 mai micuti - 4 linguri ulei de masline - vreo 20 de masline verzi - un varf de lingurita boia dulce - sare, piper - sos de rosii pentru servit (optional)

Pregatim mai intai marinata : intr-un bol amestecam bine sucul de la lamai cu chimenul, boiaua, usturoiul pisat, uleiul de masline si maslinele, sare si piper. Punem carnea intr-un alt bol si turnam peste marinata. Agitam bolul astfel incat sosul sa patrunda uniform puiul si lasam la frigider 2 ore.

Scoatem puiul de la frigider, punem bucatile de carne intr-o tava si turnam peste marinata ramasa. Dam la cuptor aprox. 50 de minute.

Maslinele la cuptor, impreuna cu toate aromele din sos sunt absolut extraordinare! Noi am servit cu cartofi gratinati, dar merge la fel de bine cu niste cartofi la cuptor simpli.

Curry de pui cu arahide

"Curry - este numele generic adoptat in Occident pentru a descrie o serie de mancaruri elaborate cu un amestec de condimente tipic bucatariilor asiatice. Numele a fost popularizat de catre colonii britanici in India si era utlizat pentru a descrie o serie de mancaruri locale cu sos. Cuvantul curry deriva din "kari" insemnand "sos", in tamil. De fapt cuvantul este foarte putin utilizat in India, unde se prefera denumiri locale, dintre care cea mai cunoscuta este "massala", care inseamna "amestec". Ingrediente: cmpozitia si proportia condimentelor utilizate variaza. Cu toate acestea se poate spune ca un curry contine in general : ghimbir, usturoi, ceapa, coriandru, cardamom, chimen, scortisora, curcuma, ardei iute, fenicul, asafoetida, cuisoare, sare, seminte de mustar, etc. " - sursa :Wikipedia Am pus definitia curry-ului de pe wikipedia, pentru a nu se confunda cu condimentul cu acelasi nume (care e o combinatie de mirodeniile mai sus mentionate), pe care il gasim prin supermarketuri. Pe scurt, curry-ul e un fel de tocanita asiatica, cu condimente specifice. Avem deci nevoie de : - aprox 700 gr piept de pui - 1 ardei iute - 1/2 deget radacina de ghimbir proaspat - 3-4 catei de usturoi mici (sau 2 mari) - 1 buchetel coriandru (evident nu am gasit proaspat, deci am macinat boabe si am pus 1/2 lingurita) - 5 linguri unt de arahide - 150 ml supa de pui (facuta din 1/2 cub knorr) - 200 gr iaurt gras (de oaie sau de bivolita - am gasit de la napolact)

Taiem pieptul de pui cubulete. Tocam ardeiul iute marunt, ghimbirul il dam pe razatoare, la fel si usturoiul, le amestecam si adaugam si coriandrul.

Incingem 3 linguri de ulei intr-o tigaie si punem pieptul de pui. Cand este rumenit pe ambele parti, adaugam untul de arahide,supa si iaurtul. Amestecam pana se omogenizeaza si apoi adaugam si pasta de ghimbir, usturoi, ardei iute si coriandru. Mai lasam cateva minute pana puiul se patrunde,iar sosul se ingroasa.

Se serveste cu orez. Noi am servit cu orez brun integral :D

Rulada din carne de pui Reteta asta e din inspiratie proprie, prin urmare cantitatile pot varia in functie de preferinte. Ingrediente: -500 gr piept de pui macinat -1 ou -o ceapa -100 gr smantana

-150 gr cascaval -branza topita cu sunca (un sfert de tub sau 2 triunghiuri) -1 ardei rosu mic -3 felii de sunca de praga -optional putin ardei iute (nu unul intreg)

In carnea tocata de pui se adauga oul si ceapa taiata marunt. Se intinde o foaie groasa cam de 1 cm pe o folie de aluminiu.

Se rade cascavalul, sunca se taie cubulete, ardeiul la fel si se amesteca. La aceasta compozitie se mai adauga smanatana, branza topita, sare, vegeta si piper. Se toarna compozitia peste carne, intinzandu-se uniform pe toata suprafata ei.

Se ruleaza usor cu ajutorul foliei de aluminiu.

Se pune intr-o tava (cu tot cu folie) si se lasa la cuptor cam 30 min.

Se poate servi ca aperitiv(rece) sau cu diferite garnituri.

Poulet a la Basquaise Chiar daca titlul suna putin cam sofisticat, reteta e foarte simplu de facut. E luata dintr-o revista si asta era titlul ei acolo. Are specific francez si este una plina de arome si culori. Din ingredientele urmatoare ies 2 portii: - 2 pulpe de pui intregi (eu am facut din 4 ciocanele) - jumatate de ardei gras verde(nu am avut si am pus obisnuit) - jumatate de ardei gras rosu - jumatate de ardei galben - 2 rosii mici - jumatate de legatura patrunjel(am folosit uscat) - 1 catel de usturoi - 1 ceapa rosie mica - 60 de grame sunculita afumata - 120 ml vin alb - ulei de masline - condimente(sare,piper,boia,vegeta)

Se incinge cuptorul. Se face un amestec din sare, piper, boia si o lingurita ulei de masline. Se ung pulpele cu acest amestec, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru aproximativ 50 de minute.

Intre timp se taie ardeii fasii, rosiile cubulete, ceapa si usturoiul felii, iar sunculita fasii.

Sunculita se prajeste in tigaia incinsa.

Se adauga ulei si usturoi, apoi se calesc ceapa, ardeiul si rosiile cateva minute. Se stinge cu vinul si se lasa sa se inabuse cam 10 minute.

Se adauga patrunjelul, sare, vegeta si piper.

Se serveste alaturi de pulpele la cuptor.

Bon apetit! Se afişează postările cu eticheta Deserturi. Afişaţi toate postările

Clatite cu banane, biscuiti si ciocolata undefined

undefined

Nu sunt multi cei care nu stiu sa faca clatite. Dar sunt convinsa ca sunt. Well... pentru ei, dar si pentru cei care nu s-au gandit poate la combinatia asta ce noua ne place foarte mult, am postat totusi reteta de clatite. La noi in casa, sunt specialitatea lu' Razvi, deci nu ma bag decat ca si ajutor de bucatar, respectiv la dirty jobs ca zdrobit biscuiti, feliat banane and so on :D Ingrediente: - 300 gr faina - 550 ml lapte - 1 ou - 2 linguri de zahar - un varf de cutit de sare - esenta de rom Si pentru umplutura: - Nutella sau Finetti - cam 7 biscuiti simpli - 2 banane

Amestecam faina cu zaharul, sarea, si oul. Mixam, apoi adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Taiem bananele felii si zdrobim biscuitii cu sucitorul (pusi in prealabil intr-o punga).

Ungem cu un servetel imbibat cu ulei o tigaie teflonata. O lasam la incins la foc mediu. Cu un polonic, turnam compozitia in tigaie si rotim astfel incat sa fie distribuita uniform. Dupa aproximativ un minut, intoarcem clatita pe partea cealalta.

Trecem la filling. Pe toata suprafata clatitei (sau daca nu vreti asa dulce, puneti doar pe jumatate) punem ciocolata, peste un strat sutire de biscuiti si apoi pe mijloc un rand de banane si rulam.

Evident se mai pot umple cu ce va place mai mult.

Biscuiti cu lavanda

Desi la o prima vedere pare ciudat ca folosim lavanda in biscuiti, sunt de departe cei mai rafinati pe care i-am gustat pana acum. Ingrediente(eu am facut jumatate de portie): - 300 gr faina - 150 gr zahar - un praf de sare - 150 gr unt rece taiat cubulete - o lingura si jumatate de flori de lavanda (se gasesc la magazinele naturiste) - 1 ou - 2 linguri apa rece

Intr-un bol se toarna faina, sarea si untul. Se amesteca cu degetele pana capata un aspect nisipos. Se adauga zaharul, florile de lavanda si se mai amesteca o data dupa care se toarna oul si apa. Se framanta cu podul palmei de 2-3 ori pana capata consisitenta unui aluat (cu cat se framanta mai putin, cu atat mai fragezi vor fi biscutii).

Se impacheteaza intr-o folie alimentara si se pune la frigider pentru cel putin 30 de minute.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.Se iau din aluat bilute de marimea unei nuci, se pun in tava si se aplatizeaza pana ajunge la o grosime de 4-5 mm. Se coc timp de 12-15 minute.

Amandine Daca ar fi sa mergem la cofetarie, amandinele ar fi prima (sau poate a 2-a) alegere. Deci...ne plac foarte mult! Si pentru ca am gasit reteta asta pe net, am zis sa incerc si eu sa fac acasa (desi nu ma asteptam la prea multe). Si...surpriza! Rezultatul e foarte asemanator cu amandinele de la cofe.

Pentru blat avem nevoie de : - 6 oua - 200 gr zahar - 30 ml apa - 30 ml ulei - 20 gr cacao

- 8 linguri faina

Se separa albusurile de galbenusuri si albusurile se bat spuma tare. E important ca albusurile sa fie batute tare, ca sa creasca blatul la copt. Frecam galbenusurile cu uleiul. La albusuri incorporam si zaharul, galbenusurile cu uleiul si apa(se amesteca cu mixerul la viteza mica).

Se amesteca cacaoa cu faina si se adauga in compozitie, amestecand cu o lingura(nu cu mixerul) de sus in jos.

Tapetam o tava cu unt, faina si apoi hartie de copt. Adaugam compozitia in tava si nivelam cu o lingura.

Dam la cuptorul preincalzit cam 25 de minute, la foc mediu.

Intre imp pregatim siropul din : -300 ml apa -2 plicuri capucino(cu rom de preferinta) -200 gr zahar -1 esenta de rom Punem toate ingredientele intr-o oala mai mica si punem pe foc. Dupa ce incepe sa fiarba mai lasam 2 minute, luam siropul de pe foc si il lasam la racit.

Crema: -3 galbenusuri -150 gr zahar pudra -1 pachet margarina (de 250 de grame-lasata cu cateva ore inainte la temperatura camerei)

-3 linguri cacao

Mixam margarina la viteza mare aprox. 5 minute. Adaugam zaharul pudra, galbenusurile si cacaoa si mai mixam pana se topeste zaharul.

Trecem acum la asamblare. Blatul il taiem in 2 jumatati.

Luam primul blat,il insiropam bine, adaugam crema, nivelam, iar apoi punem si cel de-al doilea blat si il insiropam bine si pe acesta. Dam prajitura la frigider cam 1 ora, pana crema se intareste si apoi o taiem bucati (mie mi-au iesit 15 amandine, dar o puteti portiona cat de mic sau de mare vreti)

Deasupra am pus un plic de glazura „Decor”, de la Dr. Oetker, pe care o preparam conform intructiunilor de pe plic. Turnam pe fiecare bucata glazura, astfel incat sa curga si pe margini (ca sa arate ca alea de la cofe :D ) si peste un „mot” de frisca.

Pudding cu suc de portocale Acest desert are specific turcesc. E acrisor, aromat si foarte simplu de facut. Avem nevoie de : -1 plic pudding de ciocolata -2 linguri zahar brun -400 ml suc de portocale

Amestecam praful de pudding cu zaharul si 4 linguri din sucul de portocale.

Restul sucului de portocale il punem la fiert. Cand da in clocot, luam de pe foc si adaugam amestecul pregatit mai devreme. Punem din nou pe foc si amestecam incontinuu pana se ingroasa.

In mod normal se toarna intr-o forma patrata sau dreptunghiulara, se da la frigider cateva ore si apoi se taie patratele, dupa care se dau prin nuca de cocos, fistic, nuca sau alune macinate. Indiferent care ar fi forma in care se toarna, aceasta trebuie clatita cu apa foarte rece sau tinuta 20 de minute in congelator. Eu am turnat-o intr-o forma de silicon, de fluture si am decorat-o cu bombonele.

Se afişează postările cu eticheta Pizza si pasta. Afişaţi toate postările

Pizza undefined

undefined

Dintre toate retetele de aluat de pizza, asta e cea mai apropiata de cea cumparata. La fel nu o sa iasa niciodata, din cauza cuptorului. Cea facuta in pizzerii e coapta pe vatra (cea autentica) si clar are alt

gust. O alta chestie e temperatura foarte ridicata la care trebuie coapta. Noi avem cuptor pe gaz si temperatura nu e asa mare :( Dar tot a iesit foarte buna! Reteta de aluat am luat-o de aici. Pentru aluat avem nevoie de(ingrediente pentru 2 pizza) : - 500 gr faina - 20 gr drijdie proaspata - 250 ml apa plata calduta (nu fierbinte fiindca anuleaza proprietatile drojdiei) - o lingurita miere - 5 linguri ulei de masline - o lingurita sare Pentru topping...fiecare dupa preferinte. Insa remember: less is more! Nu incarcati pizza foarte tare!

Ne ocupam de aluat. Amestecam drojdia cu mierea, apoi turnam amestecul in apa calduta.

Intr-un bol mare punem faina. In mijloc, facem o adancitura, in care turnam amestecul de apa, miere si drojdie si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini si lasam la dospit 3 ore.

Dupa ce a dospit, impartim aluatul in 2 bile egale. Dam drumul la cuptor(la maxim). Intr-o tava de pizza, intindem o bila de aluat CU MANA! Fara sucitor! Aluatul se intinde DOAR cu mana,mai exact cu buricele degetelor.

Incepem apoi sa punem toppingul. Ungem cu un strat de sos de rosii (nu ketchup) peste care presaram oregano, apoi eu am pus diferite tipuri de mezeluri(salam,sunca, bacon), ciuperci proaspete, curatate de pielita, taiate feliute si calite intr-o tigaie teflonata, fara nici un pic de ulei, doar in zeama pe care o lasa ciupercile. Le-am lasat pe foc pana s-a evaporat toata apa ce au lasat-o. Peste am pus din loc in loc cascaval. Ideal e cu mozzarella proaspata. Am facut si cu mozzarella si e mult mai bun, chiar daca e mai scump. Si am mai pus cateva masline negre. Cealalta pizza am facut-o cu sunca, ciuperci, ardei si ceapa.

Dam la cuptor, la temperatura maxima, pana e rumenita putin. Eu am lasat aprox 15 minute.

Lasagna

Exista foarte multe variante de lasagna, insa am ales sa fac una dintre cele mai des intalnite . Cu sos bolognese si sos bechamel. Avem nevoie de: - foi de lasagna - cascaval (aprox 250 gr) - unt pentru uns - sos bolognese - sos bechamel

Preparam mai intai sosul bolognese, pentru care ne trebuiesc: - 400 gr carne tocata (am folosit amestec vita + porc) - 500 gr rosii decojite (am avut cherry) - 250 gr passata - 3 linguri ulei de masline - o ceapa - un morcov - 3-4 catei mici usturoi - piper, sare, salvie, rozmarin

Vreau sa spun ceva legat de rosiile decojite. Le gasiti in orice supermarket, la conserva. Insa macar acum cat inca se mai gasesc pe piata rosii de gradina, eu zic ca mai bine le faceti acasa. Puneti apa intr-o oala si puneti-o la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, puneti rosiile(carora in prealabil le-ati facut o crestatura mica) si lasatile cateva minute. Aparent, e munca de chinez batran sa decojesti juma' de kil de cherry, dar merge foarte repede. Cu rosiile normale clar e si mai rapid. Au gust incomparabil mai bun decat cele la conserva! Parerea mea... Rosiile decojite le taiem cubulete(la mine nu a fost cazul, ca erau mici). Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mare, pisam usturoiul si le punem la calit in cele 3 linguri de ulei de masline incins. Adaugam carnea, lasam sa se prajeasca. Adaugam si rosiile, apoi passata. Lasam pe foc pana scade. Se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.

Sosul bechamel: - 4 linguri de unt - 4 linguri faina - 500 ml lapte - 1 lingura parmezan(sau cascaval, daca nu aveti parmezan) - sare, piper, nucsoara

Se topeste untul, dupa care se adauga faina. Se stinge cu lapte putin cate putin si se amesteca incontinuu. Cand e gata se dauga si parmezanul, sare, piper si nucsoara.

Trecem acum la asamblare. Se unge o tava de yena cu unt. Se pune un strat de lasagna, unul de sos bechamel, unul de sos bolognese si unul de cascaval ras. Se repeta asezarea pe straturi. Pe ultimul strat de lasagna se pune doar sos bechamel si cateva bucati de unt din loc in loc.

Se da la cuptor pentru 45 - 50 de minute.

Pofta buna!

Tort Nesquik

Tortul asta e perfect! Cu multa ciocolata, frisca...exact pe gustul nostru! Ce-i drept,e un pic mai elaborat si ia ceva timp, dar merita din plin! Reteta am luat-o de aici. Ingrediente: O foaie(avem nevoie de 3 foi): - 2 albuse - 2 linguri de zahar - 1 lingura si jumatate nuca macinata - 1/2 lingura faina

Crema 1 (nesquik): - 6 galbenuse - 340 ml lapte - 3 1/2 linguri faina - 3 1/2 linguri zahar + 85 grame - 85 gr unt (la temperatura camerei) - 70 gr Nesquik (praf)

Crema 2 (frisca): - 370 ml frisca vegetala lichida - 3 pliculete zahar vanilat

Glazura: - 100 gr ciocolata amaruie (mie imi place cel mai mult Kandia) - 40 gr unt

Facem mai intai foile. Batem albusurile bine de tot cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam pana se omogenizeaza. Adaugam nuca si amestecam cu o lingura, nu cu mixerul. Si apoi faina, cu aceeasi lingura. Ungem o tava cu unt sau margarina si tapetam cu faina. Intindem compozitia si dam la cuptor aprox 20 de minute, la foc mic. Cuptorul neaparat incalzit dinainte. Repetam operatiunea asta de 3 ori. Data viitoare(fiindca definitely va fi o data viitoare) eu o sa fac din prima o compozitie din 6 albuse si restul ingredientelor si o impart in 3.

Ne ocupam de crema 1(nesquik). Amestecam intr-o craticioara zaharul cu faina, apoi cu galbnusele si cu un pic de lapte. Punem pe foc (foc mic) si adaugam putin cate putin tot laptele si amestecam incontinuu, pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci. Lasam sa se raceasca complet. Batem untul, adaugam cele 85 de grame de zahar, apoi Nesquik-ul. Punem cate o lingura din crema de galbenuse in crema de unt si nesquik si mixam incontinuu, pana o incorporam pe toata. Dam la frigider pana pregatim glazura si crema 2.

Pentru glazura topim pe bain-marie ciocolata, pe care o rupemin bucatele mai mici, cu untul.

Cat inca e calda, ungem fiecare foaie cu acest amestec si lasam sa se raceasca complet.

Iar pentru crema 2 batem frisca cu cele 3 pliculete de zahar vanilat.

Trecem la asamblare. Luam prima foaie, peste turnam 1/3 din crema 1, apoi 1/3 din crema 2, din nou foaie, 1/3 din crema 1 si tot asa.

Decoram dupa preferinte. Azi eu am fost intr-o mare pana de inspiratie, asa ca daca aveti idei mai bune (si sigur aveti!) decorati-l mai frumos. O asa bunaciune de tort, merita un cover mai sexy :D

Trebuie lasat la rece de pe o zi pe alta sa se inmoaie foile. Si sectiune :

Tort diplomat

La o petrecere sau la o nunta cu un tort diplomat nu ai cum sa dai gres. In principiu place tuturor. Asta a fost si motivul pentru care l-am facut si eu, pentru ca urma sa il impartim, fiindca pentru noi2 e mult prea mare. Ne place, dar preferam ceva cu ciocolata :D Facem mai intai un blat. Daca nu aveti chef sa faceti blatul, puteti sa cumparati unul sau sa inlocuiti cu piscoturi. Daca va hotarati sa faceti blatul acasa aveti nevoie de: - 8 oua - 8 linguri de zahar - 8 linguri de faina - 1/2 plic de praf de copt

Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitie, dar cu o lingura prin miscari de sus in jos.

Ungem o tava de tort cu unt si o tapetam cu faina. Turnam compozitia in tava si dam la copt pt aprox 20 de minute. Verificam cu scobitoarea daca e copt.

Asa ceva ar trebui sa arate(mie mi s-a ars putin pe fund, recunosc, dar am razuit cu un cutit partea aia) :

Ne ocupam acum de crema. Avem nevoie de: - 500 ml frisca - 6 galbenuse - 6 albuse - 6 linguri de zahar - 3 pliculete zahar vanilat - 2 plicuri gelatina - 250 ml lapte - o mana de stafide si fructele dintr-un compot de ananas(sau ce fructe va plac)

Frecam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam laptele putin cate putin pana il incorporam pe tot. Fierbem compozitia pe bain-marie pana se ingroasa ca o ciulama.

Preparam gelatina conform instructiunilor de pe plic, o lasam sa se raceasca si o adaugam in "ciulama"

Batem frisca. Separat batem albusurile. Incorporam albusurile in frisca, apoi adaugam putin cate putin compozitia fiarta pe bain-marie. Adaugam si fructele.

Taiem blatul in 2,pe lungime. Luam unul din blaturi, il punem inapoi in tava de tort (cu pereti detasabili), il insiropam cu sucul de la compotul de ananas, turnam crema si lasam la rece jumatate de ora, sa se inchege putin. Mie mi-a iesit crema destul de moale, de asta am lasat-o un pic la frigider. Apoi punem deasupra cel de-al doilea blat si dam la rece pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.

Decoram cu fructe, frisca, ciocolata sau cum va place mai mult. Eu am decorat cu portocale,kiwi si cirese si frisca. O parte am si colorat-o...portocaliu am vrut eu, dar in pitoreasca noastra tara se gasesc doar coloranti alimentari de foarte proasta calitate si nu mi-a iesit tocmai cum am vrut, dar per ansamblu a fost ok :)

Chocolate Chip and Walnuts Muffins

Well, de acum incolo, probabil o sa fac muffinshi la greu. Ieri am facut niste achizitii de capatai, deci here I come. Cea mai importanta dintre ele e "Muffin Bible", luata de la Carturesti(ultima bucata :P), pe care pusesem noi ochii de ceva vreme. Ideea e ca ieri am fost sa o luam din mall si...nu mai era. Telefoane la Carturesti-ul din Unirii, agitatie mare...bine ca am mai gasit-o totusi acolo. Oricum, cartea face toti banii!

Am mai achizitionat apoi o tava speciala pentru muffins, din silicon, cu 12 forme (eu aveam doar una cu 6 si era destul de stresant sa pun la copt doar cate 6 bucati). Si nu in ultimul rand, un set de masurat in "cups" si "spoons", pe care il cautam de ceva vreme si l-am gasit...nu, nu la noi in Romania, evident, ci in Ungaria, la Szeged, mai exact la Tesco. Acesea fiind spuse, sa trecem la treaba. Evident ca reteta e din "Muffin Bible" :D Reteta era in cups, dar le-am si cantarit pentru cei care nu au cu ce masura in "cups". Avem nevoie de: - 2 cups(250 gr) faina - 1/3 cup(57 gr) zahar brun - 1/3 cup(70 gr) zahar normal - 2 lingurite praf de copt(1 plic) - 1/2 lingurita sare - 2/3 cup(150 ml) lapte - 2 oua - 125 gr unt - 1 plic esenta de vanilie "finesse" de la Dr. Oetker - 100 gr ciocolata taiata cubulete(chocolate chip)

- 1/2 cup(50 gr) nuca macinata

Topim untul si il lasam la racit.

Intr-un bol amestecam faina, zaharul (brun si alb), praful de copt si sarea. In altul amestecam ouale batute cu laptele, untul topit si esenta de vanilie.

Facem o gaura in mijlocul ingrdientelor solide si turnam compozitia lichida. Amestecam doar pana sunt incorporate (nu mai mult!). Adaugam ciocolata si nucile si mai amestecam putin, pana le incorporam si pe ele.

Punem in fiecare forma cate o hartiuta speciala de muffins si turnam compzitia in ele pana sunt aproape pline.

Coacem la foc mediu aprox 20 de minute.

Muffins cu portocale Foarte cunoscutele Muffins (sau briose, in romaneste) sunt, se stie, printre preferatele americanilor, in materie de desert. Ce-i drept pe buna dreptate, avand in vedere ca sunt foarte usor de facut, cu ingrediente ce le gasesti prin orice bucatarie, sunt foarte aspectuase si nu in ultimul rand, delicioase! Pentru a le face avem nevoie de urmatoarele: - 125gr unt - 1 portocala (eu nu am avut si am pus esenta dar sunt mai aromate cu portocala) - 3 oua - 200gr zahar - 180gr faina - 2 lingurite praf de copt - 100ml lapte - ciocolata pt ornat

Untul se topeste apoi se lasa la racit.

Portocala se spala bine cu apa calda apoi se rade coaja si se stoarce sucul (nu a fost cazul la mine) Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zaharul apoi se adauga si galbenusurile. - Se bate in continuare pana iese o spuma mai groasa, apoi se adauga untul topit si laptele (al meu amestecat cu esenta de portocala). Va rezulta un aluat lichid. Adaugam faina si amestecam cu lingura(cu miscar de jos in sus)

Se da la copt pt 15-20 minute la 180°C. Dupa ce s-au racit se pot orna cu ciocolata sau gem sau se pot lasa simple. Eu le-am ornat cu Nutella si nuci macinate respectiv bombonele colorate.

- Foaaaarteee buneeee!!!

Tomato, Cheese & Oregano Muffins

E prima oara cand fac muffins sarate si ne declaram incantati! :) Pentru ca reteta am luat-o din "Muffin Bibile", care e in engleza, masurile o sa fie in "cups". Un cup e cana de 240 de ml, cu care masuram toate ingredientele. Ingrediente: - 1 ou - 3/4 cup apa - 1 1/2 cup faina - 1 cup branza cheddar rasa - 1/4 cup parmezan ras - 1 lingurita oregano - 3 rosii (de la care am scos semintele) taiate cubulete mici - 1 praf de copt

Amestecam faina cu praful de copt, apoi toate celelalte ingrediente, pana sunt omogenizate. Recomandarea mea ar fi sa nu se inlocuiasca branza cheddar sau parmezanul cu un cascaval normal. Au arome care merg foarte bine cu rosiile si oregano si sunt branzeturi tari.

Punem compozitia in formele de muffins si dam la cuptorul preincalzit. Eu am pus si in formele de steluta, proaspat achizitionate :D

Se coc aprox 20 de minute la foc mediu. Facem testul "scobitoarea" sa vedem daca sunt coapte.

Si stelutele:

Muffins cu banane si bucati de ciocolata

Dupa muffins cu portocale m-am gandit ca ar fi bine sa incerc si muffins cu banane si bucati de ciocolata Ingredeinte: - 120 gr margarina (lasata la temperatura camerei cu cateva ore inainte) - 250 gr zahar - 1 ou - 3 banane - 1 linurita bicarbonat de sodiu dizolvat in 1 lingurita apa - 225 gr faina - 1 plic zahar vanilat - 50 gr ciocolata taiata cubulete

Mixam margarina cu zaharul si oul

Se piseaza bananele cu o furculita si le adaugam in compozitie.

Adaugam zaharul vanilat, bicarbonatul de sodiu si faina si amestecam cu o lingura.

La sfarsit adaugam si ciocolata taiata marunt.

Punem cate o hartiuta speciala pt muffins in fiecare forma si turnam compozitia, astfel incat sa fie 3/4 umplute (mai cresc la copt).

Le coacem la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Ca sa vedem daca sunt coapte, efectuam testul "scobitoarea"(introducem o scobitoare in muffin si daca pe nu mai ramane nimic atunci cand o scoatem, inseamna ca sunt coapte)

Se orneaza dupa preferinte sau se consuma ca atare.

Purcel cu sos de struguri

Combinatia de carne cu fructe e una extraordinara daca stii ce si cum sa combini. Reteta asta am gasit-o intr-o revista si cand am vazut ce contine, stiam sigur ca o sa fie una plina de arome!Si pentru ca strugurii sunt in plin sezon, am trecut la treaba. Avem nevoie de : - 500 gr struguri - 1 muschi file de porc(aprox 500 gr) - 2 linguri ulei - 150 ml vin (rosu, dar eu am pus alb) - 200 ml supa(din 1/2 cub knorr) - 1 baton scortisoara - 2 cuisoare - 1 lingurita unt - 2 lingurite faina - sare, piper, zahar

Carnea se taie felii gorase de vreo 2 cm, se sareaza si se condimenteaza. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste carnea timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Se scoate si se infasoara in folie de aluminiu, dupa care se da la cuptor pana pregatim sosul.

Boabele de struguri se taie in jumatate si eventual se golesc de samburi. Sosul care a ramas in tigaie de la carne se stinge cu vin. Se adauga supa, batonul de scortisoara si cuisoarele si se lasa sa fiarba sosul la foc moale cam 10 minute.

Se scot batonul de scortisoara si cuisoarele, se potriveste de sare, piper si zahar si se adauga strugurii. Se lasa sa mai fiarba 2 minute. Untul se amesteca cu faina, se adauga peste sos si se lasa sa dea in fiert.

Se scoate si carnea de la cuptor si se serveste cu piure de cartofi.

Pofta buna!

"Gratin" de mamaliga Noi, romanii nu ne putem lauda cu foarte multe preparate traditionale. Pana si vestitele sarmale, de care suntem asa de mandri, sunt turcesti. In schimb mamaliga chiar cred ca ne apartine in totalitate.Tin minte ca bunicul numea mamaliga asta pe straturi "mamaliga cu paturi", doar ca aceea se facea cu un singur tip de branza, cu slanina si mamaliga era o idee mai moale.

Ceea ce am facut de data asta se poate numi cu succes gratin! Avem nevoie de : - 200 gr branza de burduf - 200 gr telemea - 200 gr bacon (sau kaizer sau sunculita) - 150 gr smantana - o bucatica de unt - aprox 300 gr faina de malai

Se face mai intai o malaiga putin mai tare si se rastoarna pe un fund de lemn.

Prajim baconul in putin unt.

Ungem o tava de yena (sau orice alta tava mai inalta) cu unt si incepem sa asamblam : un strat de mamaliga, un strat de branza de burduf, un strat de telemea si unul de bacon. Continuam asa pana sus, iar pe ultimul strat de mamaliga punem unul de branza de burduf si deasupra smantana.

Dam la cuptor pana se rumeneste deasupra.

Peste cu cartofi natur si sos de iaurt Mancarea asta e foarte simplu de facut. Combinatia de arome insa, e dementiala, deci poate fi o idee pentru un pranz sau o cina, cand nu ai chef sa stai mult prin bucatarie sa gatesti chestii complicate. Avem nevoie de urmatoarele: - aprox. 600 grame file de salau de Nil(se poate folosi orice alt peste; noi faceam cu rechin, dar e mult mai bun cu salau, chiar daca e putin mai scump) - cartofi curatati si taiati cubulete

- 1 iaurt - 3-4 linguri faina - 1 lamaie - condimente pentru peste - "Let's dip verdeata" (condimente pentru sosuri din iaurt; cred ca sunt de la Fuchs) - verdeturi uscate (patrunjel, leustean, marar, etc)

Punem cartofii la fiert in apa cu sare. Pregatim mai intai sosul din iaurt si verdeturi + plicul de "Let's dip verdeata" si il dam la frigider pana in momentul servirii, ca sa se intrepatrunda aromele.

Taiem pestele bucati si il dam prin faina si le prajim in ulei incins, la foc mediu, pana capata o culoare aurie. Cand sunt gata,le scoatem si le punem pe o hartie absorbanta.

Scurgem cartofii fierti de apa, ii punem in farfurie si presaram putina verdeata peste ei. Peste pestele prajit se stoarcea zeama de lamaie. Se serveste cu sosul de iaurt, pe care il turnam peste cartofii natur.

Simplu si absolut delicios!

Specialitate turceasca:varza cu carne la cuptor

Reteta urmatoare e tot de pe meleagurile turcesti. Combinatia de ingrediente este una delicioasa si rafinata, varza si carnea calindu-se in unt, ceea ce ii da o savore deosebita. Avem nevoie de urmatoarele(pentru 6 portii): -800 gr varza alba -100 gr unt -200 ml supa(preparata dintr-un cub knorr cu aroma de vita) -4 cepe -400 gr carne tocata -300 ml bulion -3 oua -200 ml smantana -200 gr telemea sau feta

Se toaca varza si o ceapa. Se incing 50 gr unt si se caleste putin ceapa dupa care se adauga si varza.

Se adauga 100 ml din supa pregatitia din cubul knorr, se acopera si se lasa sa se inabuse cam 20 min.

Se toaca restul cepelor si se calesc in restul de unt. Se adauga carnea tocata si se prajeste circa 10 minute,pana se faramiteaza. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se incinge cuptorul.

Restul de supa se amesteca impreuna cu jumatate din cantitatea de bulion. Se bat ouale, la care se adauga smantana si restul de bulion, sare si piper. Branza se faramiteaza cu furculita.

Se unge o tava de yena(sau alta tava mai inalta) cu unt si se aseaza mai intai varza si mai apoi carnea tocata. Se torna peste zeama de rosii, se presara branza faramitata si se toarna peste compozitia de oua.

Se coace la cuptor pana se formeaza o crusta aurie/maronie.

Se serveste cu mamaligutza(pe care am turnat-o fierbinte in castronele clatite cu apa rece si apoi le-am rasturnat).

DELICIOS! Pofta buna!

Tajine Tajine este o mancare specific marocana, alaturi de cous-cous si alte bunatati de-ale lor. Oala in care se pregateste poarta chiar numele mancarii si are o forma conica ce permite caldurii sa circule prin vas si care da o savoare absolut deosebita (bineinteles alaturi de nelipsitele condimente, din nou, specifice zonei). Noi am avut ocazia de a manca un tajine chiar la mama lui acasa in Maroc si tot acolo un berber ne-a aratat pas cu pas de ce ai nevoie si cum se face.

Sunt necesare urmatoarele: -4-5 morcovi -1 piept de pui -1 ceapa mare -4 cartofi -2 rosii -o cutie mica de mazare -300 ml de bulion -condimente (noi le-am am avut aduse chiar din Maroc dar se pot pune urmatorele: sare si piper, chimion praf, sofran, coriandru, ienibahar, un pic de scortisoara, piper de cayenne, ghimbir, piper alb) Optional se mai poate pune un ardei

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF