PROIECT Ptr Realizarea Unui Camin de Batrani

September 3, 2017 | Author: cristeadaniela | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download PROIECT Ptr Realizarea Unui Camin de Batrani...

Description

PROIECT I.

Titlul. “Cămin rezidenţial pentru persoane vârstnice ”, capacitate 30 de camere.

Durata proiectului-33 de luni, 1 aprilie 2011-31 decembrie 2013 Program Operaţional-POR- finanţat în perioada 2007- 2013 din bugetul de stat şi bugetele locale, cât şi din surse private, fiind cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) - unul din Fondurile Structurale ale Uniunii Europene. Contribuţia financiară a UE poate ajunge până la 85% din totalul cheltuielilor naţionale (publice şi private). Axa Prioritară 3: Îmbunătăţirea infrastructurii sociale - vizează crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, educaţie, sociale, şi pentru siguranţă publică în situaţii de urgenţă. Domeniul de intervenţie-3.2 Reabilitarea /modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale Instituţie responsabilă AM POR Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional este constituita in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului. II.

Localizare. Judeţul Bacău, oraşul Oneşti, regiunea Moldova NE

III.

Costul Proiectului (7116.610,3€)

IV.

Suma contractată de la Autoritatea Contractantă(456.663€)

V.

Obiective

a)

Obiectiv general.

Construirea şi amenajarea unui spaţiu rezidenţial pentru bătrâni în vederea oferirii de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice la parametri şi în condiţii recomandate de legislaţia în vigoare. b)

Obiective specifice.

Reprezintă paşii de urmat în atingerea obiectivului general dar şi efectele şi beneficiile preconizate ale proiectului: ^ realizarea/construirea unui spaţiu adecvat rezidenţei persoanelor vârstnice la standarde europene şi conform cu legislaţia în vigoare; ^ asigurarea unor servicii sociale specializate: cazare de lungă durată, cadru adecvat de găzduire şi îngrijire: -servicii -masă -îngrijire personală şi medicală asistenţă socială specializată -activităţi de terapie ocupaţională şi de petrecere a timpului liber ^ angajarea de personal calificat şi specializat care să răspundă nevoilor specifice existente în această instituţie; > >

VI.

Jusificare.

Motivele care au condus la alegerea acestei teme sunt problemele de ordin social cu care se confruntă persoanele vârstnice din municipiul Oneşti, care conform analizelor şi statisticilor derivă din fondul problemelor sociale înregistrate la nivel national; scopul principal prin oferirea acestor servicii fiind acela de a le îmbunătăţi calitatea vieţii şi de a preveni instituţionalizarea lor: ^ -sărăcia, datorată veniturilor lunare foarte mici (pensii sub nivelul limitei de subsistenţă); ^ -condiţii de locuire improprii şi în spaţii deteriorate; ^ -lipsa unui sprijin constant sau periodic acordat persoanelor vârstnice cu grad mare de risc; ^ -nivel scăzut de informare şi cunoaştere cu privire la căile de soluţionare a problemelor sociale; VII.

Grupul ţintă

Grupul-ţintă, este reprezentat de persoanele vârstnice dependente care se află în situaţiile prevăzute de Legea nr. 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv: a)

nu au familie sau nu se află în întreţinerea unei sau unor persoane obligate la aceasta, potrivit dispoziţiilor

b) c) d) e)

legale în vigoare; nu au locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii; nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea îngrijirii necesare; nu se pot gospodări singure sau necesită îngrijire specializată; se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile sociomedicale din cauza bolii ori stării fizice sau psihice. Serviciile comunitare asigurate persoanelor vârstnice în camine sunt:

^ servicii sociale, care constau în: a) ajutor pentru menaj; b) consiliere juridică şi administrativă; c) modalitati de prevenire a marginalizării sociale şi de reintegrare socială în raport cu capacitatea psihoafectivă; ^ servicii sociomedicale, care constau în: a) ajutor pentru menţinerea sau readaptarea capacităţilor fizice ori intelectuale; b) asigurarea unor programe de ergoterapie; c) sprijin pentru realizarea igienei corporale; ^ servicii medicale, care constau în: a) consultaţii şi tratamente la cabinetul medical, în instituţii medicale de profil sau la patul persoanei,dacă aceasta este imobilizată; b) servicii de îngrijire-infirmerie; c) asigurarea medicamentelor; d) asigurarea cu dispozitive medicale; e) consultatii şi îngrijiri stomatologice. VIII.

Planificarea activităţilor

Activitatea 1: Lansarea proiectului Având în vedere importanţa subiectului şi necesitatea asigurării unei vizibilităţi adecvate a proiectului, această activitate vizează diseminarea obiectivelor proiectului, atât la nivelul beneficiarilor finali şi al grupurilor ţintă, cât şi la nivel de mass media. În acest scop se prevede realizarea următoarelor sub-activităţi:

1.1Organizarea unei conferinţe pentru anunţarea deschiderii oficiale a proiectului în cadrul acestei activităţi vor fi parcurşi următorii paşi: Alegerea momentului va fi contactat un ziarist cu care Biblioteca Municipală “Radu Rosetti” Oneşti a colaborat întotdeauna foarte bine şi cu care are relaţii mai apropiate, căruia i se va solicita parerea în legătură cu perioada pe care o consideră cea mai potrivită (când nu sunt prevazute alte evenimente). în ceea ce priveşte ziua, intervalul din mijlocul săptămânii (marţi, miercuri, joi) oferă cele mai convenabile momente. Ziua de luni nu este indicată, deoarece jurnalistii sunt ocupaţi fie cu aprofundarea evenimentelor ce au avut loc la sfârşitul săptămânii precedente, fie cu noile evenimente pe care, inevitabil, le aduce sfârşitul săptămânii ; vinerea jurnaliştii sunt deja implicaţi în pregătirea numerelor de final de săptămână ; în plus ziarele şi emisiunile din audiovizualul de sâmbătă alocă ce amai mare parte a spaţiului şi a timpului materialelor de divertisment, de cultură, de sport, precum şi anunţurilor publicitare. Fixarea orei de desfăşurare trebuie să ţină seama de momentul de închidere a ediţiilor, precum şi de timpul necesar prelucrării informaţiei (scrierea, rescrierea articolelor, punerea în pagină, respectiv eleborarea comentariului, selectarea de imagini şi sunete, montajul etc.). Luând în calcul toţi aceşti facori, intervalul cel mai potrivit, în mod general recomandat de lucrările de specialitate, este cel între orele 10 şi 12. Stabilirea locului de desfăşurare. Locul ales este Aula din cadrul Bibliotecii Municipale “Radu RosettiOneşti” deoarece : ^ se poate identifica uşor şi găsi repede de către ziarişti ^ este accesibilă atât pentru cei care vin cu maŢinile proprii cât şi pentru cei care folosesc transportul în comun ^ este situată aproape de centrul oraşului ^ biblioteca este construită la parametri internaţionali , oferind deci un nivel de confort maxim ^ de asemenea aula, factorul principal, oferă toate condiţiile necesare unei conferinţe optime:(este dotată cu scaune şi mese, este mare şi dispune de o staţie de amplificare cu mai multe microfoane).

Stabilirea listei invitaţiilor. Redactarea şi trimiterea invitaţiilor. Pregatirea materialelor ajutătoare Discursul reprezentantului organizaţiei va însoţit de elemente vizuale: filme,planşe,grafice,embleme, machete etc. O planşă cu un logo bine ales în raport cu evenimentul prezentat va scoate în evidenţă aspectele cele mai importante ale mesajului pe care organizaţia doreste să-l transmită şi îi va ajuta pe jurnalişti să sesizeze semnificaţia profundă a poziţiei, a iniţiativei, a acţiunii sau a strategiei care conferinta le prezintă.Membrul biroului de presă care se ocupă de realizarea materialelor ajutătoare va avea grijă ca ele să fie adecvate tematicii conferinţei şi să nu fie prea numeroase ori prea excentrice, astfel încât să distragă atentia jurnalistilor de la discursul reprezentantului organizaţiei. Pregătirea discursului Pregătirea reprezentanţilor care participă la conferinţă Pregătiri şi verificări de ultimă oră 1.2. Lansarea unui comunicat de presă 1.3. Publicarea pe web-site a coordonatelor proiectului. Coordonatele proiectului vor fi publicate pe site-ul Primariei Oneşti (www.oneşti.ro) la secţia “Proiecte 2007-2013” cât şi pe site-ul propriu al proiectului. Activitatea 2.Iniţierea investiţiei 2.1. Iniţierea investiţiei se va face pe baza "Studiului de prefezabilitate", care determină pe baza temei-cadru şi a condiţiilor de amplasare, tema de proiectare propriu-zisă. La această fază se stabilesc toate caracteristicile funcţionale şi spaţiale ale investiţiei precum şi volumul cheltuielilor pentru realizarea obiectivului (proiectare,execuţie, dotare, echipare). " Studiul de prefezabilitate" se întocmeşte conform conţinutului cadru precizat în Ordinul Comun M.F. şi MLPAT nr. 1743/69/N/ 1996, prin grija investitorului, de către unitatea achizitoare în colaborare cu o unitate de consultanţă şi/sau proiectare în domeniu. "Studiul de prefezabilitate" se va aproba de către investitor. 2.2. Concomitent se întreprind demersurile necesare stabilirii statutului terenului de amplasament (concesiune, transfer, cumpărare, expropiere, etc). 2.3. Pentru terenurile neincluse în PUG şi PUZ se vor întocmi la iniţiativa investitorului "planuri urbanistice de detaliu" PUD prin care se vor stabili toate caracteristicile amplasamentului similar PUG şi PUZ. 2.4. .Pentru amplasarea noii investiţii se va obţine "Certificatul de urbanism", document emis de autoritatea administraţiei publice locale. Prin " Certificatul de urbanism ", se stabilesc, pe lângă regimul juridic, economic şi de utilizare al terenului şi avizele necesare din partea autorităţilor responsabile. În cazul existenţei mai multor terenuri de amplasare se poate iniţia un studiu de amplasament, obţinându-se certificate de urbanism pentru fiecare din terenuri. Activitatea 3.Dimensionarea si _ forma terenului 3.1 .Indicele folosit pentru determinarea suprafeţei de teren necesar este exprimat în mp/pat sau mp/ loc de cazare şi se va folosi în special în faza elaborării PUG sau PUZ, înainte de stabilirea dalelor concrete ale temei cadru. . Valoarea indicelui de suprafaţa de teren va fi: - 120 - 150 mp/pat sau loc de cazare 3.2. în amplasarea căminului se vor evita terenurile impermeabile, cu pericol de alunecare sau inundare, cu risc de avalanşe, cu degajări de gaze poluante, neomogene sau umpluturi. 3.3. Căminul se va amplasa într-o zonă nepoluată, ferită de curenţi puternici de aer, de zgomote, vibraţii sau mirosuri dezagreabile. Concentraţiile maxime admise de substanţe poluante se vor înscrie în prevederile STAS 12574 şi Ordin 462 - al Min. Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului. Nivelurile de zgomot exterior se vor înscrie în prevederile normativului P 116. în cazul depăşirii acestor valori se vor lua măsuri de atenuare.

Activitatea 4.Proiectarea căminului Pe baza temei de proiectare şi a Studiului de prefezabilitate aprobate şi a recomandărilor din certificatul de urbanism, proiectantul întocmeşte "Studiul de fezabilitate" in cadrul căruia se va definitiva concepţia spaţiala, funcţională şi plastic- arhitecturală, planul de organizare a incintei, soluţiile tehnice pentru lucrările de construcţii şi instalaţii, principalele echipamente şi dotări;se estimează costul investiţiei.(75.0000 €) 4.1. „Studiul de fezabilitate” se va aproba de guvern sau ordonatorul de credit conform Legii Finanţelor Publice nr.72/1996 şi Ordonanţei Guvernului nr.18/1995. Fără un studiu de fezabilitate aprobat este interzisă elaborarea următoarelor faze de proiectare. 4.2. în baza studiului de fezabilitate aprobat se elaborează "Proiectul tehnic" împreună cu "caietele de sarcini", "liste cu cantităţi de lucrări", liste de materiale si utilaje", conform Ordin Comun MF şi MLPAT nr. 1743/69/N/1996. Proiectul tehnic se elaborează de întocmitorul "studiului de fezabilitate”. Proiectul tehnic se supune verificării privitor la cerinţele de calitate conform Legii nr.10/1995, verificareafacându-se numai de verificatori atestaţi conform H.G. 925/1995. 4.3 Proiectul tehnic verificat şi însoţit de avizele solicitate prin certificatul de urbanism constituie documentaţia necesara eliberării "Autorizaţiei de construire" fără de care nu se poate începe executarea obiectivului. Activitatea 5.Execuţia lucrărilor de construcţii si instalaţii Lucrările de execuţie se voradjudeca pe baza de licitaţie publică în condiţiile Ordonanţelor de Guvern nr. 12/1993; 15/1993 şi H.G. nr. 592/1993. Proiectul tehnic şi anexele sale sunt parte componentă a documentaţiei de licitaţie pentru adjudecarea execuţiei. 5.1.

5.2. concordantă cu Proiectul tehnic se întocmesc de executant "Detaliile de execuţie”

în către proiectantsau

5.3. Verificarea calităţii execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe faze şi categorii de lucrări efectuează de: ^ investitor prin agenţi de consultanţă şi diriginţi atestaţi conf. H.G. nr. 925/1995); ^ proiectant prin specialiştii săi în baza programului de execuţie şi la solicitarea expresă a beneficiarului sau constructorului; ^ executant prin personalul propriu tehnic pe toată durata execuţiei; - organele Inspecţiei de Stat în construcţii. 5.4. cepţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii" la terminarea acestora în condiţiile

G. nr. 273/1994 şi constituie certificarea realizării lor conformitate cu

"Re

în

documentaţia de execuţie. 6.1. Urmărirea în exploatare a construcţiilor se va efectua pe toată durata lor de existenţă. Proiectantul va stabili prin documentaţia elaborată (caiete de sarcini, instrucţiuni de exploatare şi comportare în timp a construcţiilor şi instalaţiilor) 6.2. Utilizatorul construcţiei are obligaţia de a respecta programul de exploatare a construcţiei, de a efectua la timp lucrările de întreţinere şi exploatare, menţinerea părţilor de construcţii şi instalaţii în condiţiile de performanţă impuse iniţial. 6.3 .Intervenţiile la construcţii pe durata lor de exploatare se vor face numai pe baza unui proiect avizat de proiectantul iniţial sau pe baza unei expertize tehnice întocmită de expertul tehnic autorizat (conform H.G. 925/1995). 6.4. Cartea tehnică a construcţiei va fi păstrată de utilizator pe toată durata de existenţă a acesteia, proprietarul având obligaţia de a o completa cu toate elementele şi documentaţiile tehnice referitoare la defecţiuni, reparaţii, remedieri, expertizari, modificări, ele.

Activitatea 6.Exploatarea construcţiilor 6.5. La dezafectarea, demontarea sau demolarea construcţiilor se vor respecta prevederile Legii nr. 10/1995 privind postutilizarea construcţiilor. Demolarea construcţiilor se autorizează de către administraţia publică locală conform Legii nr.50/1991 (Autorizaţia de desfiinţare). Activitatea 7. AVIZE SI ACORDURI A - în faza PIP (Plan urbanistic de detaliu). ^ avize de principiu din partea administratorilor de reţele publice pentru utilităţi (apa, canalizare,energic electrica, energie termica, telefonie, gaze naturale, etc); ^ avize de principiu din partea administraţiei domeniului public, drumuri, reţele de transport publice (după caz); ^ alte avize solicitate de autoritatea care aproba PUD. B - în faza "Studiu de prefezabilitate” şi "fezabilitate" ^ - Certificatul de urbanism; ^ - Avizul Ministerului Muncii şi Ocrotirii Sociale, Ministerul Sănătăţii; ^ - Avizele pentru asigurarea cu utilităţi (dacă nu a fost elaborat un PUD); ^ - Avizul Inspectoratului de Politie Sanitară (IPSMP); ^ - Avizul autorităţii locale privind protecţia mediului; ^ -Alte avize solicitate prin certificatul de urbanism; C - în faza "Proiect tehnic" ^ -avizul autorităţii locale de apărare civilă (H.G. nr. 531/1992 privind amenajarea de adăposturi subterane). ^ -avizul Inspecţiei Teritoriale de prevenire a incendiilor Activitatea 8.Organizarea funcţională si generală 8.1 .Organizarea funcţională se va face în funcţie de categoriile de utilizatori, tipul de activitate desfăşurată cât şi conceptul general de soluţionare a funcţiunilor şi circuitelor pentru toţi utilizatorii. Principalele categorii de utilizatori sunt a) - persoane în vârstă b) -persoane handicapate (pentru persoanele handicapate diferenţierea se poate face după tipul de handicap şi după vârstă).

c) - personal medical şi de îngrijire d) -personal tehnic - administrativ e) -vizitatori

Principalele tipuri de activităţi sunt: a) b) c) d) e)

- activităţi medicale şi cu caracter recuperatoriu; - activităţi de îngrijire a persoanelor internate; - activităţi de conducere şi administrare; - activităţi gospodăreşti; - activităţi de exploatare şi întreţinere a instalaţiilor şi echipamentelor;

Structurarea module

spaţiilor va fi realizată pe compartimente, sectoare sau

funcţionale. Această structurare corespunde în principiu tuturor căminelor de bătrâni, indiferent de capacitate sau profil. Sectoarele şi compartimentele funcţionale ale căminului vor fi: A. B. C. D. E. F. G.

- Serviciul primire, internare, externare - Sectorul cazare şi/sau spitalizare - Sectorul de asistenţă medicală - Sectorul ergoterapie şi/sau activităţi social culturale - Spaţii administraţie, personal, vizitatori - Servicii gospodăreşti - Servicii tehnico-edilitare Activitatea 9.Organizarea funcţională si tehnologică

.Serviciul-primire,internare, externare.Se

va

amplasa

în

zona

accesului principal, în apropierea sau în legătură cu spatiile pentru conducere-administraţie şi se compune din: ^ acces general şi aşteptare (0,5 mp/pers. Au). ^ birou relaţii şi întocmire forme (12 - 16 mp) ^ depozit temporar efecte, valize (20 - 30 mp) ^ filtru igienizare pacienţi prevăzut cu duş (baie), grup sanitar, boxă depozitare temporară haine. 9.2.Sectorul cazare.Cazare tip hotelier în camere cu 1-3 locuri, cu grup sanitar propriu, grupate în unităţi de locuit cu 20 - 30locuri, ansamblate fie monobloc, tentacular sau pavilionar; 9.3.Serviciul de asistenţă medicală.Spaţiile vor fi următoarele sunt: ^ - cabinet consultaţii (16,00 mp) ^ - cameră tratamente (18,00 mp) ^ - salon infirmerie cu 2 paturi şi grup sanitar propriu (18,00 mp) ^ - cameră gardă medic cu grup sanitar (18,00 mp) 9.4.Sectorul ergoterapie şi activităţi social-culturale. Baza de tratament va conţine toate tipurile de proceduri (hidroterapie, kinetoterapie, masoterapie, electroterapie, inhaloterapie, împachetări). Spatiile ataşate acestui sector cu funcţiuni ergoterapeutice şi social-culturale sunt: ^ - bibliotecă cu depozit de cărti (20 - 30 mp). ^ - club sau sală polivalentă (60 - 100 mp). ^ - videotecă filme (4-6 mp)- ateliere ergoterapie ^ croitorie, tâmplarie, lăcăatuşerie, artizanat (20 - 25 mp/atelier). ^ - depozit materiale diverse (16 - 18 mp). în cadrul activităţilor ergoterapeutice şi de petrecere a timpului liber vor fi şi cele de legumicultură şi

grădinărit ce se desfăşoară pe teren special amenajat în vecinătatea construcţiei. 9.5.Spaţii pentru administraţie, personal, vizitatori. a-spaţii pentru conducere şi administraţie compuse din birou director, secretariat,director economie,birouri personal administrativ (4,00mp/pers.Au),casierie,arhi vaşi evidenţa; b-spaţii pentru personalul medical mediu, de îngrijire şi ajutător compuse din vestiare separate pe sexe (organizate centralizat, pe corpuri de clădire sau pe secţii şi servicii) c -spaţii comune pentru personal, internaţi şi vizitatori, sunt diversificate ca funcţiuni, aurolul de a asigura facilitaţi şi servicii auxiliare pentru personal, internaţi şi vizitatori şi se amplasează de regulă în zona accesului principal. ^ - aceste spatii sunt: ^ - serviciu de informaţii şi relaţii ^ - spaţii aşteptare - bufet şi/sau puncte de vânzare produse alimentare, ziare, cărti, timbre. ^ - sală de mese comună, băi ^ - frizerie, coafură ^ - garderobă vizitatori ^ - cabine telefonice ^ - capelă 9.6.Servicii gospodăreşti.Sunt reprezentate de: blocul alimentar, spălătorie Blocul alimentar.Prepararea alimentelor se face centralizat pentru persoanele internate şi personalul ce ia masa în cadrul căminului. Blocul alimentar se soluţionează în circuit închis cu acces din exterior pentru primire materii prime alimentare, depozitare, preparare şi expediţie hrană la oficiile alimentare. în cadrul blocului alimentar se diferenţiază următoarele sectoare: a.- recepţie si depozitare alimente si produse neprelucrate; Spaţiile pentru depozitare alimente şi produse neprelucrate se dimensionează în funcţie de stocul necesar pentru fiecare categorie de produs, durata de păstrare şi frecvenţa aprovizionării. Spatiile de depozitare de durată sau de zi vor fi diferenţiate şi pe produse compatibile igienic; (radacinoase, legume-fructe, paine, spatii frigorifice pentru carne,lapte, peşte, depozite pentru paste făinoase, zahăr, conserve, etc.) b - spaţii pentru prelucrări primare: vor fi trei: preparare legume, preparare carne (pasări), preparare peste. Spatiile de preparare vor fi legate prin circuit orizontal sau vertical (cu ascensor) de bucătăria caldă. c - spaţii de preparare finală se prevăd pentru tratamentul termic al hranei ca sipreparările reci. (bucătăria calda, bucătăria rece), organizate într-o zonă comună cu separări pe compartimente. Anexat bucătăriei se amplasează camera pentru spălarea vaselor pentru gătit. Produsele de cofetărie-patiserie se prepară separat, într-o încăpere distinctă. d. - oficiul de distribuţie a hranei, este spaţiul în care se face porţionarea pe sectoare a hranei şi expedierea spre oficiile de sector sau zonă de cazare. e. spaţiu pentru stabilirea meniului si a dietelor, este reprezentatde biroul dieteticianului (bucătar şef) amplasat în apropierea bucătăriei calde şi a oficiului. f.

- anexele pentru personal vor fi:

^ - vestiare eu dus, WC, lavoar, separat pe sexe; ^ - sala de mese personal in apropierea oficiului. g. - colectarea deşeurilor menajere din blocul alimentar, se face în recipiente închise şi transportate la platforma de deşeuri din incintă. Spălătoria.Colectarea rufelor murdare se va realiza în saci etanşi iar după spălare distribuirea rufelor curate se va face din depozitul spălătoriei prin depozitele sau boxele de rufe curate pe sectoare sau secţii. Amplasarea încăperilor spălătoriei va fi în flux continuu, astfel: ^ primirea şi trierea rufelor murdare:

^ înmuiere şi dezinfecţie ^ spălare mecanică cu program: ^ uscarea şi călcarea rufelor se face mecanizat într-o încăpere distinctă, separată de partea de spălare şi stoarcere ^ repararea rufelor se asigură într-o cameră separată în apropierea depozitului de rufe curate; ^ depozitarea şi expediţia rufelor curate se face într-o încăpere distinctă în care se procedează şi la ambalarea în saci curaţi de transport; ^ pentru personalul spălătoriei se prevăd următoarele anexe: vestiar personal (separat pe sexe) cu grup sanitar şi dus; birou responsabil cu boxa depozitare detergenţi şi substanţe dezinfecţie. Activitatea 10.Echiparea cu instalaţii 10.1.Instalaţii de apă rece.Vor asigura alimentarea tuturor punctelor de consum menajer şi incendiu ale clădirii, distribuţia fiind comună dar cu coloane separate.Instalaţiile vor fi astfel alcătuite încât să nu permită stagnarea apei. Recircularea apei din coloanele de incendiu se asigură prin legarea lor la un obiect sanitar curent. - conductele de distribuţie se vor monta în subsoluri tehnice circulabile (h min.2.10 m). -coloanele de alimentare se vor monta în ghene închise cu posibilitate de intervenţie în caz de avarie. -conductele principale de distribuţie si conductele de legătura se vor executa din tevi de otel zincat sau alte materiale agrementate in România, cu calităţi egale sau superioare celor din otel. 10.2.Instalaţii de apă caldă menajeră şi recirculare ^ - temperatura de furnizarea a apei calde menajere va fi de max. 60 C. ^ - se va prevedea recircularea apei calde atât pe distribuţiile orizontale cât şi pe coloane. ^ -conductele de apă caldă menajeră şi de recirculare se montează paralel cu apa rece, în ghene închise. 10.3. Instalaţii de stingerea incendiilor .Proiectarea şi executarea instalaţiilor de stingere a incendiilor se va face conform Normativului I9.

La dimensionarea instalaţiilor se vor respecta

de

stingere

a

incendiilor

prevederile STAS 1478. 10.4. Canalizare menajeră şi pluvială 10.5.

Dotarea cu obiecte sanitare, armături şi accesorii

^ - toate încăperile cu activităţi medicale se vor echipa cu un lavoar cu apă caldă şi rece. ^ - echiparea grupurilor sanitare obişnuite se va face cu obiecte sanitare curente (closete,lavoare, duşuri, băi, pişoare). ^ - băile de secţie sau sector de cazare se vor echipa cu căzi mari (l= 1,70 m), libere pe trei părţi, cu WC şi lavoar. ^ - armăturile vor fi de construcţie sigură, inoxidabile, cu baterii amestecătoare 10.6.

Dotări pentru bucătării şi spălătorii

La bucătării: ^ -zona de depozitare frigorifică se va echipa cu camere şi dulapuri frigorifice distincte pentru legume si fructe, carne şi preparate din carne, ouă, lapte, peşte. ^ -camerele de preparare primară vor fi echipate cu spălătoare simple sau duble, mese de prelucrare, roboţi de prelucrare, etc. din materiale rezistente şi igienice (inox). ^ - spălătorul de vase se va echipa cu evier, spălător-degresor, rasteluri de vase. ^ -bucătăria caldă se va echipa cu: maşini de gătit, grătare fripturi, cuptoare, marmite,baterii de cazane (pentru ciorbe, supe, ceai, lapte), roboti universali,mese,spălătoare ^ - patiseria se va echipa cu cuptor de patiserie, spălător, robot de patiserie, mese, frigider. ^ - oficiul de distribuţie va fi echipat cu masă caldă, dulap pentru tăvi, cărucioare transport. ^ -la alegerea tipului de utilaj se vor avea în vedere: agentul disponibil, hrana preparată, capacitatea utilajului. ^ - oficiile alimentare de secţie sau sector se vor echipa cu aragaz (resou), frigider, spălător ^ veselă, masă

caldă (după caz), masă de lucru, dulap veselă. La spălătorii: ^ -dotările şi utilajele principale sunt: căzi de înmuiat, maşini de spălat, centrifuge de stors, uscătoare, calandre şi prese de călcat, maşini de cusut, mese de lucru. ^ -alegerea tipului de utilaj se va face în funcţie de energia disponibilă (abur, energic electrică) şi de randament. 10.7.

Instalaţii de alimentare cu apă şi canalizare exterioară

10.8.Instalaţii electrice pentru iluminat şi prize Iluminatul in camerele de cazare se iluminat local la masa de lectura si la pat.

prevede un iluminat

general si un

Iluminatul in cabinetele de consultaţie si tratament:se asigura un iluminat general (200 Ix) combinat cu iluminat local (300 Ix) cu un indice de redare a culorilor de 90-100. Iluminatul in ateliere, săli de lucru: se combina iluminatul general (200 Ix) cu iluminatul local (400 Ix). Iluminatul coridoarelor si scărilor: se asigură atât ziua cât si noaptea cu diferenţe minime de luminanţă la un nivel de 50-75l.x. Pentru altetipuri de încăperi se vor respecta ca nivele minime de iluminare valor ile prevăzute in normativul PE 136. 10.9.Iluminatul de siguranţă ^ iluminatul de evacuare se prevede pe coridoarele de circulaţie,pe scări de evacuare şi la accese. ^ iluminatul de siguranţă trebuie să fie alimentat independent faţâ de orice alt sistem de iluminat. ^ iluminatul de veghe se prevede în camerele de cazare, la nivelul pardoselii (2 Ix) pentru orientare 10.10.Instalaţii de telefonie 10.11.Instalaţie de recepţie colectivă RTv 10.12.Instalaţii de semnalizare a incendiilor.Pentru semnalizarea incendiilor în faza incipientă se prevăd instalaţii de semnalizare cu butoane şi detectori racordate la centrala de semnalizare incendiu plasată într-un spaţiu cus upraveghere permanentă (camera gardă, portar), conform prevederilor I18. Pentru alarmarea utilizatorilor se va asigura un sistem de semnalizare optică şi acustică. 10.13.Instalaţii de protecţie.Protecţia împotriva tensiunilor accidentale: se realizează prin legarea aparatelor electrice la nulul de protecţie conf. STAS 2612; 8275; 12608; 2604/4; 2605/5; 1-7; Protecţia impotriva trăsnetului: paratrăsnet conform normativului I-20.

se realizează prin instalaţii speciale de

Priza de pământ: se realizează fie priza naturală prin legarea armăturilor metalice ale fundaţiilor la centura de împământare interioară, fie cu centura de împământare exterioară cu priză artificială conform normativului I-20. 10.14.Alimentarea cu energie electrică 10.15.Instalaţii de ventilare 10.16.Instalaţii termice 10.17.Instalaţii de gaze naturale 10.18Instalaţii frigorifice Activitateall.Recrutarea de personal Căutarea şi abordarea directă.Cercetăm piaţa şi creăm o sferă de căutare 3n care ne direcţionam atenţia spre cei mai valorosi candidaţi. Obtinem informaţii despre ei, despre munca lor, despre stilul lor de lucru şi despre rezultatele cu care s-au remarcat. Le prezentăm o ofertă pe măsura aşteptărilor lor şi îi încadrăm în lista finală. Anunţurile din presa scrisă vor fi utilizate în mod adaptat în cazurile în care sursele interne de recrutare nu au potenţialul suficient. Cu excepţia campaniilor de publicitate specială Advice Human Resources suportă toate costurile implicate. Serviciile noastre de creere, design, redactare a anunţurilor de publicitate specială sunt oferite gratuit clienţilor noştri

^ Se va derula pe o perioadă de 4 sau5 luni. ^ Dupa o lună de zile personalul va fi familiarizat cu proiectul(regulament de ordine inetrioară). ^ Personalului îi va fi alocată o săptămână de cunoaştere între ei, în interiorul clădirii,după care vor putea începe activitatea. Echipa de personal dorită este urmatoarea: 1 Medic specialist Medicină de familie 1 Medic specialist Psihiatrie (colaborare) 1 Medic specialist Geriatrie (colaborare). 1 Formator 1 Practician Programare Neuro Lingvistică, Coaching şi Hipnoză Eriksoniană 1

Psihoterapeut experienţă 5 ani.

8 Cadre medicale medii (asistenţi), experienţă 3-5 ani. 2

Infirmiere, experienţă 3 ani.

1 Asistent social, experienţă 5 ani. 1 Preot ortodox (colaborare). Activitatea12.Selecţia candidaţilor ^ Testare profesională-interviu,examen ^ Testare psihologică- oferă informaţii necesare nu în mod strict pentru selecţia candidaţilor dar, mai ales, necesare unei abordări obiective şi adaptate în relaţiile de intervievare, de angajare şi de colaborare. ^ Fiecărui candidat propus îi va fi prezentată descrierea completă a postului, astfel încât va putea aprecia cat mai obiectiv dacă există compatibilitate între acesta şi potenţiala companie angajatoare. Activitatea13.Inchiderea proiectului. închiderea proiectului. IX. Echipa propusă pentru implementarea proiectului -I- Manager de Proiect - o persoană responsabilă cu organizarea, conducerea şi coordonarea întregului proiect şi persoana de legătură cu Autoritatea Contractantă; de asemenea responsabilă cu activităţile de coordonarea echipei de experţi şi formatori şi răspunde pentru legătura dintre aceştia şi grupul ţintă; i- Manager de formare-training personal -I- Asistenţi Manager - 2 persoane de ajutor, una pentru managerul de proiect şi una pentru managerul formare, implicate în implementarea proiectului, coordonarea şi supervizarea echipei de proiect; asigură desfăşurarea procesului de instruire; implicate în monitorizarea şi evaluarea performanţelor formatorilor şi a persoanelor din grupul ţintă; 4- Managerul Financiar - o persoană responsabilă cu managementul financiar-contabil al proiectului; asigură buna desfăşurare a proiectului din punct de vedere financiar-contabil, responsabil cu asigurarea logisticii şi a resurselor materiale necesare proiectului; responsabil cu activităţile care sunt destinate să asigure vizibilitatea proiectului; implicată în activitatea de raportare.

Echipa de proiect este alcătuită din 11 persoane.

VIII.Resurse umane 1. Salarii 1.1. Personal Tehnic 1.2 Personal administrativ auxiliar = echipa de proiect, respectiv personalul administrativ al solicitantului principal care va susţine proiectul din punct de vedere managerial 2.

Transport

2.2. Transport local = reprezintă deplasările echipei de proiect şi ale formatorilor în timpul implementării proiectului 3.

Alte costuri, servicii

3.1.

Costuri pentru conferinţe

3.2. Activităţi de promovare / Acţiuni pentru promovarea vizibilităţii proiectului = s-a prevăzut organizarea a 3 evenimente cu un buget de 100 €/eveniment, pentru afişe, pliante, broşuri, agende, comunicate de presă, anunţuri 4.

Altele

4.1.

Costuri legate de obţinerea autorizărilor legale

4.2. Costuri administrative = s-a prevăzut suma de 3368 € pentru costurile administrative, sumăcare reprezintă o valoare mai mică de 7% din total costurilor directe eligibile proiect 5. Durata proiectului.33 de luni, 1 aprilie 2011-31 decembrie 2013, iar suma maximă solicitata este de:30 de paturi sau beneficiari x 1.411 lei/luna/beneficiar x 33 de luni, adică 465.663€

LUNA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 21

22

ACTIVITATEA l.Lansarea proiectului 1.1Organizarea conferinţei pentru deschiderea oficială a proiectului 1.2.Lansarea unui comunicat de presă 1.3.Publicarea pe web-site a proiectului 2.Iniţierea investiţiei 2.1.Studiul de prefezabilitate 2.2.Demersurile necesare stabilirii statutului terenului de amplasament 2.3.Intocmirea la iniţiativa investitorului "planuri urbanistice de detaliu" PUD 2.4.Obţinerea "Certificatul de urbanism" 3.Dimensionarea şi forma terenului 4.Proiectarea căminului 4.1.Studiul de fezabilitate 4.2.Proiectul tehnic 4.3.Autorizaţia de construcţie 5.Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii 5. 1 .Licitaţia publică 5.2.Detaliile de execuţie 5.3. Verificarea calităţii execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe faze şi categorii de lucrări 5.4.Recepţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii 6.Exploatarea construcţiilor 7. AVIZE ŞI ACORDURI 8.Organizarea funcţională şi generală 8.1.Organizarea funcţională în funcţie de categoriile de utilizatori, tipul de activitate desfăşurată 8.2.Structurarea spaţiilor pe compartimente, sectoare sau module funcţionale. 9. Organizarea funcţională şi tehnologică

23 24

9.1.Serviciul-primire,internare, externare 9.2.Sectorul cazare 9.3.Serviciul de asistenţă medicală 9.4.Sectorul ergoterapie şi activităţi social-culturale. 9.5.Spaţii pentru administraţie, personal, vizitatori. 9.6.Servicii gospodăreşti 10.Echiparea cu instalaţii 10.1.Instalaţii de apă rece. 10.2.Instalaţii de apă caldă menajeră şi recirculare

25

10.3. Instalaţii de stingerea incendiilor 10.4.Canalizare menajeră şi pluvială 10.5.Dotarea cu obiecte sanitare, armături şi accesorii

26

10.6. Dotări pentru bucătării şi spălătorii 27

10.7. Instalaţii de alimentare cu apă şi canalizare exterioară

28

10.8.Instalaţii electrice pentru iluminat si prize 10.9.Iluminatul de siguranţă 10.10.Instalaţii de telefonie 10.11.Instalaţii de recepţie colectivă RTv 10.12.Instalaţii de semnalizare a incendiilor 10.13.Instalaţii de protecţie 10.14.Alimentarea cu energie electrică 10.15.Instalaţii de ventilare 10.16.Instalaţii termice 10.17.Instalaţii de gaze naturale 10.18Instalaţii frigorifice ll.Recrutarea de personal 12.Seleţia candidaţilor

29 30 31 32 33

13.1nchiderea proiectului

X.

Rezultate preconizate.

In prezent, o serie de unităţi sanitare cu paturi aflate în administrarea autorităţilor administraţiei publice locale nu mai îndeplinesc indicatorii de performanţă care să permită menţinerea lor în sistem; astfel standardele caminului conduc la următoarele rezultate. ^ Facilitarea accesului la servicii de asistenţă şi îngrijire în regim rezidenţial pentru persoanele vârstnice care nu mai pot să îşi realizeze singure nevoile zilnice ale vieţii şi a căror familie nu are posibilitatea de a le asigura îngrijirea la domiciliu. ^ beneficierea de aportul unui personal calificat, ^ asigurararea unor servicii sociale de calitate, ^ reintegrarea acestor persoane în societate şi prevenirea marginalizării lor, ^ beneficierea de un cadru adecvat de îngrijire şi găzduire la standarde europene şi conform cu legislaţia în vigoare; XI.

Riscuri potenţiale.

Climatice ^ fenomene naturale ce pot împiedica bunadesfăşurare a construcţiilor Umane

^ părăsirea echipei de proiect de unii dintre membrii cheie ^ greve ^ lipsa de flexibilitate a beneficiarului pentru introducerea şi utilizarea unei noi tehnologii Economice ^ instabilitatea preturilor pe piaţă Politice ^ modificări ale politicilor guvernamentale în domeniul proiectului MATRICEA CADRU LOGIC A PROIECTULUI Logica intervenţiei

Obiective generale

Construirea şi amenajarea unui spaţiu rezidenţial pentru bătrâni în vederea oferirii de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice la parametri şi în condiţii recomandate de legislaţia în vigoare.

Indicatori de realizare verificabili în mod obiectiv

Surse şi mijloace Ipoteze de verificare Documente de evidenţă financiară, analize,evidenţe statistice, evidenţa departamentelor de resurse umane

Obiective ^ realizarea/construirea unui spaţiu adecvat rezidenţei persoanelor specifice vârstnice la standarde europene şi conform cu legislaţia în vigoare; ^ asigurarea unor servicii sociale specializate: ^ angajarea de personal calificat şi specializat care să răspundă nevoilor specifice existente în această instituţie;

Rezultate ^ Facilitarea accesului la servicii de aşteptate asistenţă şi îngrijire în regim rezidenţial pentru persoanele vârstnice care nu mai pot să îşi realizeze singure nevoile zilnice ale vieţii şi a căror familie nu are posibilitatea de a le asigura îngrijirea la domiciliu.

^ beneficierea de aportul unui personal calificat, ^ asigurararea unor servicii sociale de calitate, ^ reintegrarea acestor persoane în societate şi

Lipsa de interes/cooperare a persoanelor din grupul-ţintă privind necesitatea dezvoltării abilităţilor manageriale şi antreprenoriale

Chestionare adresate clienţilor

prevenirea marginalizării lor, ^ beneficierea de un cadru adecvat de îngrijire şi găzduire la standarde europene şi conform cu legislaţia în vigoare;

Activităţi Care sunt principalele activităţi de aplicat si Care sunt mijloacele în ce succesiune pentru a produce rezultatele necesare pentru vizate? implementarea acestor activităţi?

Care sunt sursele de informaţii cu privire la progresul proiectului?

1.Lansarea proiectului Membrii echipei de proiect, Consumabile şi rechizite de birou, Cheltuieli pentru vizibilitatea proiectului,

2.Iniţierea investiţiei

Cheltuieli pentru conferinţă Studiu de prefezabilitate

Ordinul Comun M.F. şi MLPAT nr. Demersurile necesare 1743/69/N/ 1996 stabilirii statutului terenului de amplasament PUG întocmirea Planului

Ce condiţii externe controlului direct al Beneficiarului trebuie să fie îndeplinite pentru implementare a activităţilor planificate?

urbanistic în detaliu 3.Dimensionarea şi forma terenului

Determinarea suprafeţei de teren

4.Proiectarea căminului

Studiu de fezabilitate Proiectul Tehnic Autorizaţia de construcţie

5.Execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii

6.Exploatarea construcţiilor

Licitaţia publică Detaliile de execuţie Obligaţia de respecta programul de exploatare a construcţiilor Menţinerea părţilor de construcţie şi instalaţii în condiţiile impuse iniţial

7. AVIZE ŞI ACORDURI 8.Organizarea funcţională şi generală

Organizarea funcţională în funcţie de categoriile de utilizatori, tipul de activitate desfăşurată Structurarea spaţiilor pe compartimente, sectoare sau module funcţionale.

9. Organizarea funcţională şi tehnologică 10.Echiparea cu instalaţii

Repartizarea pe sectoare şi servicii Instalaţii de apă rece şi caldă menajeră, de stingere a incediilor, de telefonie,de iluminat, de protecţie, de ventilare, termice,frigorifice etc Dotarea cu obiecte sanitare, armături şi accesorii

Dotări pentru bucătării şi spălătorii 11.Recrutarea de personal

Căutarea şi abordarea

directă Anunţuri în presa scrisă Testare profesională (interviu,examene,test e)

12.Seleţia candidaţilor

Testare psihologică 13.1nchiderea proiectului

BUGETUL PROIECTULUI

Cheltuieli 1.Resurse umane 1.1.Salarii(cost total, personal local) 1.1.1 Tehnic Formatori/Trainer 1.1.2Administrativ/ personal auxiliar Manager de proiect Asistent Manager de proiect Asistent Manager formare/training Manager financiar Manager formare/training Manager Resurse Umane Manager Medical Manager de achizţii Consilier Juridic Reprezentant Birou de Presă Diriginte de Şantier Subtotal Resurse Umane 2.Transport 2.1Transport local Subtotal Transport 3.Echipamente şi bunuri 3.1. închirieri de vehicule Subtotal Echipamente si bunuri 4. Birou local 4.1.Chirie birou 4.2.Consumabilerechizite de birou

Unitate

TOŢI ANII Numarul de unităţi

Cost unitar (în Euro)

Costuri în (Euro)

1000 4000

20000 12000

pe lună pe lună pe lună

20 3

pe lună pe lună

33 33

580 400

19140 13200

pe lună

33

400

13200

pe lună pe lună

3 5

500 500

1500 1500

pe lună

5

400

pe lună pe lună pe lună pe lună

3 3 3 5

400 400 500 400

2000 2000 1500

pe lună

20

500

10000 100040

pe lună

25

40

1000 1000

pe vehicul

4

17

4x7=68 € 68x33 luni=2244 22444

pe lună pe lună

33 33

400 300

13200 9900

0

2000

2000

4.3.Abonament electricitate 4.4Abonament telefon/fax Subtotal Birou Local 5.Alte Servicii

pe lună

33

pe lună

33

5.1.Costuri pentru vizibilitatea proiectului

pe lună

25

825

20

660 24585

3

100

300 300

Subtotal Alte Servicii 6.Altele 6.1Costuri legate de pe bucată obţinerea autorizaţiilor legale Subtotal Altele 7.Subtotal costuri directe proiect 8. Total costuri directe eligibile proiect 8.1.Costuri administrative (maximum 7% din linia 9, total costuri 3368 directe proiect 9. Total costuri eligibile

8

200

1600

1600 149969 149969 149969x7% 104978,3

254947,3

UNIVERSITATEA ROMANO -AMERICANĂ BUCUREŞTI Facultatea de Relaţii Comerciale şi Financiar -Bancare Interne şi Internaţionale

Program de masterat- Afaceri Internaţionale

PROIECT- “Cămin rezidenţial pentru persoane vârstnice ”,

Echpă de proiect: ŞTEFAN EMILIA- grupa 5 GURĂMULTĂ OANA-grupa 3 BRAGA ANDREEA-grupa 3 BUZICA ANDRA-grupa 3

Bucureşti 2012

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF