YONI MUDRA Tehnica de executie combinata cu PRANAYAMA: Se realiz realizeaz eaza a in SUKHA SUKHASAN SANA A aspect aspectul ul emisi emisi!! "xecut "xecutam am in preala prealabil bil o expira expiratie tie pro#unda pro#unda de entilatie! entilatie! $om realiza realiza respiratie respiratie %o&hina %o&hina completa completa cu o retentie retentie moderata moderata a su#lului pe id si la s#arsitul inspiratiei realizata pe nas' de oie' se contracta la barbat zona bulboasa a penisului' la #emeie zona perineala a musculaturii a&inale pe intrea&a durata a retentiei su#lului si #ocalizand #luxul de PRANA la acest niel' constientizand ener&izarea intensa a zonei respectie si dinamizarea lui S(A)H*STANA +HAKRA' apoi tot in perioada retentiei su#lului #acem sa ascensioneze ener&ia mult ampli#icata de la acel niel si o aducem in SAHASRARA! "xpiram apoi pe &ura lent' de oie si realizam ,-. respiratii normale' in care care cons consti tien enti tiza zam m e#ec e#ecte tele le ce sur surin in prin prin trans transmu muta tare rea a pote potent ntia ialu lulu luii sexu sexual al si prin prin sublimarea ener&iei sexuale sesizand #ixarea acestei ener&ii in s#erele superioare ale #iintei! Se reia apoi in continuare si se executa in acelasi #el!
1
PRANAYAMA
AGNISARA DHAUTI Tehnica de executie: )in $A/RASANA' plasand palmele in 0urul taliei' ca la SAHA/ A1N*SARA )HAUT*' imediat sub ultima coasta! Prin presiunea palmelor si de&etelor cautam sa atra&em in mod pro&resi' cu putere re&iunea ombilicului impreuna cu zona in#erioara a abdomenului' catre coloana ertebrala cat mai mult posibil! Realizam apoi o expiratie pro#unda' pe &ura' urmarind ca atunci cand atin&em solul cu #runtea' apasarea sa #ie maxima! AT"NT*"2 Nu se realizeaza nici o contractie suplimentara' oluntara sau su&ere a abdomenului 3in &enul Uddi%ana 4andha5! Musculatura abdominala trebuie sa #ie #oarte relaxata! Retentia pe id este moderata' constientizand asimilarea ener&iilor subtile PRANA nedi#erentiate 3rezonanta cu idul creator5! *n tot acest timp apasarea este #erma! *ncepem sa inspiram pe nas 3cu aripioarele narilor dilatate5 preponderent toracic si claicular' ramanem catea secunde in retentie pe plin pastrand apasarea #erma a zonei abdominale' dupa care relaxam aceasta presiune' coborand &radat dia#ra&ma cat mai mult' ca un piston' trans#ormand ast#el respiratia de tip toracic si claicular in respiratie de tip abdominal' pastrand in continuare retentia pe plin! *n #inal' apasarea de&etelor si a palmelor este anulata' ele raman pe abdomen doar pentru a eri#ica trans#ormarea respiratiei 3din toracica si claiculara in abdominala5! Atunci cand dia#ra&ma este coborata cat mai mult' mentalizam ca ener&ia subtila PRAN*+A 3captata in timpul respiratiei toracice si claiculare este coborata la nielul abdomenului' trezind si ampli#icand ener&ia subtila a #ocului 3T"/AS' A1N*5 care &enereaza actiarea lui MAN*PURA' care la randul sau a determina' prin interactiune' starea de ener&izare #oarte intensa a lui ANAHATA' insotita uneori chiar de ascensiunea ener&iei latente #undamentale KUN)A6*N*! Retentia pe plin de oie cu coborarea pro#unda a dia#ra&mei si orientarea ener&iilor PRANA in zona abdomenului la nielul lui MAN*PURA' in care simultan se produce prin interactiune actiarea lui ANAHATA este de #apt A1N*SARA )HAUT* care dinamizeaza MAN*PURA' ANAHATA' ener&ia #undamentala KUN)A6*N*!
2
PRANAYAMA
SURYA BHEDANA PRANAYAMA Tehnica de executie: 7 ,7. expiratii pro#unde de entilatie' 7 se executa in SUKHASANA 385' $A/RASANA sau cel mai bine in PA)MASANA 3859 7 expiratie lenta 3pe &ura5 cu coborare9 7 ramanem apoi in retentie pe id' de oie9 7 se astupa nara stan&a cu de&etul mare de la mana stan&a9 7 inspiram 3sincronizat cu ridicarea5 lent' pro#und' corect' numai ne nara dreapta9 7 retentia pe plin 3in limita posibilitatilor59 7 expiratie lenta cu coborare9 7 catea respiratii de oie 3pe ambele nari5 cu constientizarea e#ectelor! +onstientizare: 6a inspiratia pe nara dreapta' in timpul retentiei pe plin si in timpul respiratiilor de oie dintre cele , executii trebuie sa #im cat mai atenti sa percepem si sa constientizam asimilarea ener&iilor YAN1 si abundenta de ener&ie solara 3HA' YAN15! )upa ;7< executii' om simti in #iinta o stare plenara de polarizare' armonie si #orta!
3
PRANAYAMA
SHITAKARI PRANAYAMA Tehnica de executie: 7 Realizam ,7. respiratii de entilatie 7 realizam o cat mai ampla expiratie pe &ura9 7 ramanem in retentie pe id' moderat 3toate indicatiile re#eritoare la #aza retentie pe id obisnuite' alabile in cazul respiratiei %o&hine complete' sunt aplicabile in mod identic si aici' in aceasta #aza59 7 catre s#arsitul retentiei pe id trecem la #aza esentiala a tehnicii! care creeaza deosebirea esentiala a acestei #orme de prana%ama de alte #orme 7 inspiratia! )in retentia pe id aducem buzele usor inainte' rotun0ite sau tu&uiate' intocmai precum in cazul in care am sorbi un lichid #ierbinte! Trecand limba pe deasupra dintilor de 0os lipim ar#ul acesteia de buza in#erioara si' inchizand #erm ambele nari' aspiram aerul 3care la randul lui ehiculeaza prana5 cu limba si! buzele' inspirand deci in intre&ime P" 1URA! *n aceasta #aza ne concentram totodata sa sesizam #luxul de prana ehiculat de aerul inspirat' realizand ast#el caracteristicile speciale' net distincte' ale acestei #orme de prana pe care o preluam ast#el! 7 la s#arsitul inspiratiei complete 3abdominal' toracic' claicular5 ramanem in retentie pe plin! cat se poate de mult 3#ara a a0un&e la stari de 0ena interioara5 si diri0am #luxul de ener&ie prana7ica speci#ica catre zona sau or&anul asupra caruia urmarim sa realizam e#ecte terapeutice 3aceasta' eident daca a#ectiunile respectie se preteaza a #i tratate prin aceasta #orma de prana%ama5! Pentru a mari e#ectele curatie si a accelera procesul de re&enerare' suplimentar' in retentia pe plin si' pe cat posibil' chiar si la inspiratie' sesizam o dinamizarea lui S(A)H*STHANA +HAKRA 7 expiratia: la s#arsitul perioadei de retentie pe plin! expiram lent pe ambele nari! 7 in continuare respiram de oie' urmarind sa sesizam e#ectele speci#ice &enerate de #iecare respiratie in parte!
4
PRANAYAMA
SHITALI PRANAYAMA "xecutia: 7 Se executa in SUKHASANA 385! 7 ,7. expiratii pro#unde de entilatie 3pe &ura5! 7 "xpiratie pe &ura' cu coborare! 7 Retentie pe id 3aplecat la sol5 cu constientizarea rezonantei cu $idul +reator macrocosmic! 7 =ormam cu buzele un >?>' scoatem limba in a#ara 3 l cm 7 '< cm5 si o rulam lateral 3ca o #runza care abia se deschide5! Aceasta este KAK* MU)RA 3&estul corbului5 7 Pentru cei care nu pot realiza KAK* MU)RA' este #oarte bine sa exerseze la o&linda' eentual a0utandu7se m mana! 7 *nspiram lent pe &ura' cu ridicare' mentinand KAK* MU)RA! +onstientizam preluarea ener&iilor prana7ice din aer la nielul limbii 3de #apt' nadi7urile din plan subtil5! Aceste ener&ii tin de APAS TATT$A 3ener&iile subtile ale apei! *ndoirea limbii #aorizeaza asimilarea ener&iilor prana7ice! 7 *n retentia pe plin' diri0am ener&iile prana7ice 3APAS5 in partea in#erioara a abdomenului' constientizand e#ectele speci#ice: 7 ampli#icarea ener&iilor subtile ale apei 7 actiarea *ui S(A)H*STHANA +HAHR!A9 7 ampli#icarea ener&iilor erotice si controlul lor mult mai bun! )aca dorim sa obtinem e#ecte particulare 3sa operam intr7o anumita zona5' om diri0a ener&ia acolo! Ramanem in retentie pe plin de oie' in limita propriilor capacitati' #ara a #orta! @ "xpiram lent' pe nas' cu coborare! Respiram de oie 3normal5 de catea ori! *n aceasta perioada om mentine neintrerupta concentrarea speci#ica in zona lui S(A)H*STHANA sau a or&anului tratat si constientizam e#ectele!
5
PRANAYAMA
SURYA BEDHA KUMBHAKA Tehnica de executie: 7 ,7. expiratii pro#unde de entilatie 7 "xpiram pro#und pe &ura' cu coborare 7 Ramanem in retentie pe id' de oie' #ara a #orta 7 *nspiram pe nara dreapta 3preponderent toracic si claicular5 ! Nara stan&a este acoperita cu de&etul mare de la mana stan&a sau de&etul inelar de la mana dreapta! Se constientizeaza preluarea prana7ei pozitie prin nara dreapta in plan subtil! *nspiratia este lenta' sincronizata cu ridicarea! 7 *mediat dupa inspirarea aerului si asimilarea su#lurilor subtile prin nara dreapta' in timpul retentiei pe plin' se realizeaza: /A6AN)HARA 4AN)HA 7 *n timpul retentiei pe plin 3cam la 0umatatea acestei perioade5 ne spri0inim cu mana stan&a pe &enunchiul stan& 3cu mana dreapta mentinem /A6AN)HARA 4AN)HA5 si realizam simultan U))HlYANA 4AN)HA 3atat cat este posibil in retentia pe plin5 si MU6A 4AN)HA! +ele doua durate trebuie sa #ie aproximati e&ale2 )e asemenea' nu trebuie sa #ortam retentia pe plin! Prin acest procedeu se realizeaza o an&renare a ener&iei KUN)A6*N si ascensiunea ener&iei prin SUSHUMNA NA)*! Totodata se dinamizeaza posibilitatea de control a ener&iilor declansate datorita dinamizarii preponderente a aspectului solar al #iintei 3ener&izare deosebita a lui P*N1A6A NA)* prin intermediul su#lului solar SURYA PRANA care este asimilat5! 7 *n #inal relaxam U))H*YANA' MU6A si /A6AN)HARA 4AN)HA! Acoperim nara dreapta cu de&etul mare al mainii drepte si expiram lent' cu coborare' pe nara stan&a! Respiram de oie de 7< ori si apoi reluam executia! Numarul de executii: *ntr7o prima #aza' este interzis sa se execute mai mult de < executii pe zi! Se poate creste cu o executie dupa an 7 an si 0umatate! +onstientizare: *n timpul inspiratiei: preluarea prana7ei pozitie! *n timpul retentiei pe plin: 7 e#ectele realizarii lui /A6AN)HARA 4AN)HA: dinamizarea aspectelor superioare: blocarea ener&iilor in zona capului! 7 e#ectele realizarii lui MU6A si U))H*YANA 4AN)HA: MU6A 4AN)HA blocheaza ener&ia' nelasand7o sa se descarce si trezeste ener&ia KUN)A6*N*9 U))H*YANA 4AN)HA realizeaza antrenarea in sus a ener&iei KUN)A6*N*! *ntre doua executii si in #inal: e#ectul principal este sublimarea ener&iilor APANA in ener&ii de tip PRANA! Se constientizeaza de asemenea: 7 puri#icarea lui SUSHUMNA NA)* 3aspectul central' RA/AS5 si ener&izarea acestui canal care tine de ener&ia YAN1 385 ceea ce #ace posibil un mult mai bun control al ener&iilor in #iinta si chiar al lui KUN)A6*N*9 7 trezirea ener&iei KUN)A6*N*: 7 stare de incalzire' intai la nielul #etei si apoi in tot corpul9 7 dinamism' solaritate' italitate' control 7 dinamizarea lui P*N1A6A NA)*!
6
PRANAYAMA
SAMA VRITTI PRANAYAMA Tehnica de executie Se realizeaza in SUKHASANA 385' $A/RASANA' PA)MASANA 385 sau S*))HASANA! $om #ace inainte ,7. respiratii pro#unde de entilatie! Aceasta tehnica consta in a include cele #aze ale respiratiei %o&hine complete 3deci inspiratia' expiratia' si retentia pe id si cu plamanii pe plin5' intr7un sin&ur exercitiu' rezerandu7le insa tuturor aceeasi durata! Aceasta durata a #i socotita prin emiterea e&ala a MANTRA7ei AUM! *n timpul retentiilor pe plin si pe id' se a mentine ASH(*N* MU)RA! Pe intrea&a durata a executiei nu este indicat sau necesar ca la expiratie corpul sa #ie aplecat in #ata' ca le celelalte tehnici de PRANAYAMA! +onstientizarea #inala interiorizare' calm mental' e&alitate psihica' chiar intrarea spontana intr7o stare de meditatie ampli#icarea italitatii si acumularea masia de ener&ie PRANA7ica in #iinta!
7
PRANAYAMA
BANDHA TRAYAM PRAKRIYA Tehnica propriu7zisa implica ca dupa ce s7a realizat o expiratie de entilatie cat mai ampla' sa inspiram amplu! )in retentia pe plin realizam /A6AN)HARA 4AN)HA 3care permite lui KUN)A6*N* SHAKT* sa patrunda #ara nici un risc in MAHA )"$A 1RANTH*5! *mediat dupa aceea realizam MU6A 4AN)HA sau contractia radacinii! Se contracta #erm muschiul bulbos 3uneori se antreneaza secundar si ASH(N* MU)RA5! Ne aplecam usor inainte' in SHAKT* MU)RA' pentru a permite ener&iei sa strapun&a 4RAHMA 1RANTH*' in zona dintre anus si sex! *n #inal' dupa ce realizam expiratia pe &ura' se realizeaza U))*YANA 4AN)HA 3in retentia pe id5! Se constientizeaza ascensiunea lui KUN)A6*N* care a permite strapun&erea lui $*SHNU 1RANTH*! )aca e#icacitatea nu e #oarte mare' putem realiza imediat dupa U))*YANA' ca element auxiliar' NAU6*! Se executa la inceput de B ori si putem adau&a o executie pe saptamana!
8
PRANAYAMA
BANDHA TRAYAM PRAKRYA Tehnica de trezire a lui KUN)A6*N*' care urmareste sa strapun&a cele . noduri cunoscute in traditia %o&hina sub numele de 1RANTH*7uri! 7 tripla contractie care ampli#ica si puri#ica ener&ia subtila PRANA! 4AN)HA TRAYAM PRAKRYA este un procedeu de puri#icare si ampli#icare a ener&iei pranice' care are e#ecte complexe asupra deplasarii ener&iei itale de7a lun&ul canalelor neroase spinale' cat si asupra ener&iei subtile a #iintei la nielui NA)* UR*6?R! +and acest procedeu este e#ectuat in mod corect9 si consecent' el reprezinta o puternica modalitate de puri#icare si acumulare a PRANA7"*' care trezeste si #ocalizeaza in eta0ele superioare ale #iintei ener&ia KUN)A6*N* SHAKT*' #acand7o sa patrunda prin asa7zisele TR* 1RANTH*S sau triplele noduri ale #iintei' care opresc aceasta ener&ie mai ales in cazul Y?1*NU6U* impur si care nu are nielul de constiinta care sa #aciliteze aceasta ascensiune a ener&iei in etaiele superioare! Atunci cand executam procedee de PRANAYAMA' poate aparea senzatia de >nod> dureros! +anci acesta apare la nielui lui MU6A)HARA' MAN*PURA sau $*SHU))HA' inseamna ca respectiul 1RANTH*S nu a #ost strapuns! Acest procedeu #aciliteaza eliminarea 3strapun&erea5 acestor bloca0e! *n tradilia tantrica' cea mai diticila etapa pentru barbatC#emeie este strapun&erea nodului din: MU6A)HARA 34RAHMA 1RANTH* S* $*SHU))HA 3MAHA )"$A 1RANTH*5! Ambele pot ti realizate cu acest procedeu! Tehnica propriu7zisa implica ca dupa ce s7a realizat o expiratie de entilatie cat mai ampla' sa inspiram amplu! )in retentia pe plin realizam /A6AN)HARA 4AN)HA 3care permite lui KUN)A6*N* SHAKT*' sa patrunda #ara nici un risc in MAHA )"$A 1RANTH*! *mediat dupa aceea realizam MU6A 4AN)HA sau contractia radacinii! Se contracta #erm muschiul bulbos 3uneori se antreneaza secundar si ASH(*N* MU)RA! Ne aplecam usor inainte' in SHAKT* MU)RA' pentru a permte ener&iei sa strapun&a 4RAHMA 1RANTH*' in zona dintre anus si sex! *n #inal' dupa ce realizam expiratia pe &ura' se realizeaza U))*YANA 4AN)HA' 3in retenlia pe id5! Se constientizeaza ascensiunea lui KUN)A6*N* care a permite strapun&erea lui $*SNU 1RANTH*! )aca e#icacitatta nu e #oarte mare' putem realiza imediat dupa U))*YANA' ca element auxiliar' NAU6*! Se excecuta la inceput de B ori si putem adau&a o executie pe saptamana! Mai ales cei care sesizeaza aceste noduri pshice ca bloca0e adeseori dureroase' trebuie sa realizeze neaparat acest procedeu! *ndi#erent de bloca0ul preponderent' timpul de executie a contractiilor este e&al! 3)oar numarul recomandat5 7 )aca #iinta si7a dezoltat o receptiitate mare in detrimentul emisiitatii' 4AN)HA TRAYAM PRAKRYA a0uta la echilibrarea polara a #iinlei! 7 )aca nodurile nu exista atunci aem ?6* MU)RA7"6"' dar cateodata se remarca ca ener&ia pur si simplu nu urca' 4AN)HA TRAYAM PRAKRYA a0uta la deznodarea acestor noduri! 7 )aca mai exista si alte noduri 3de exemplu' daca simtim pe ANAHATHA nod5' trebuie sa stim ca de #apt nu este un nod' exista tradilional doar . noduri si acestea sunt strapunse prin 4AN)HA TRAYAM PRAKRYA! Se executa in cadrul sedintei de NATHA Y?1A impreuna cu celelalte tehnici de PRANAYAN*A' dupa ASANA7"! )e exemplu' se poate #ace dupa /A6AN)HARA 4AN)HA!
9
PRANAYAMA
BANDHA TRAYAM PRAKRYA prezentata de 1re&orian 4iolaru Astazi om inata un procedeu %o&hin de actiare a ener&iei KUNDALINI, care urmareste sa strapun&a' sa deblocheze cele trei noduri #undamentale cunoscute in traditia %o&hina secreta sub numele de GRANTHIS. Acest procedeu se numeste BANDHA TRAYAM PRAKRYAM BTP! sau in traducere romaneasca TR*P6A +?NTRA+T*" +AR" AMP6*=*+A S* PUR*=*+A "N"R1*A SU4T*6A PRANA! Prin urmare' BTP sau DTripla contractieE' intr7o prezentare succinta' este un procedeu de puri#icare si ampli#icare a ener&iei pranice' care are e#ecte complexe asupra miscarii ener&iei bene#ice itale' de7a lun&ul canalelor neroase spinale' cat si asupra ener&iei subtile a #iintei la nielul nadisurilor! +and aceste procedee' cunoscute sub numele de DTripla contractieE sunt e#ectuate in mod corect si consecent' ele reprezinta puternice modalitati de acumulare si puri#icare a pranei' care trezesc si #ocalizeaza in eta0ele superioare ale #iintei' ener&ia KUNDALINI SHAKTI' #acand7o sa patrunda prin asa zisele TRI GRANTHIS sau DTrei noduriE ale #iintei' care opresc aceasta ener&ie' mai ales in cazul %o&hinului impur si care inca nu are nielul de constiinta care sa #aciliteze aceasta ascensiune a ener&iei in eta0ele superioare! Multi dintre ds! a7ti remarcat ca atunci cand executati anumite procedee de prana%ama' aeti adeseori senzatia unui nod' care la unii dintre ds! chiar se simte dureros' mai ales cand acest nod este constientizat la nielul zonei lui MU sau la nielul zonei lui MA sau VI. Aceste stari de EnodE in respectiele zone indica #aptul ca respectiul GRANTHI nu a #ost patruns' deci inca nu a #ost strapuns! Acest procedeu pe care il inatam astazi urmareste tocmai sa #aca cu putinta aceasta strapun&ere' #acilitand deci ascensiunea ener&iei KU dincolo de ele! Pentru cei care inca se mai con#runta cu asemenea asa7zise Dbloca0eE sau DnoduriE' aceasta tehnica este deosebit de e#icienta! *n traditia secreta tantrica' chiar se #ac mentiuni adeseori ca cea mai di#icila etapa pentru barbat este strapun&erea nodului de la nielul lui MU' este orba de BRAHMA GRANTHI, iar pentru #emeie' cea mai di#icila problema este strapun&erea nodului de la nielul &atului' de la nielul lui VI' si anume MAHA DEVA GRANTHI. "ident ca acest procedeu permite atat #emeii cat si barbatului sa strapun&a cu a0utorul ener&iei KU aceste noduri! Prin urmare' tehnica propriu7zisa implica ca' dupa ce s7a realizat o expiratie de entilatie cat mai ampla' inspiram apoi amplu si din retentia pe plin realizam "ALANDARA BANDHA si in culmea inspiratiei su#lului subtil' impin&em barbia in #ata si lasam apoi in 0os repede ar#ul barbiei in adancitura 0u&ulara a pieptului! Aceasta "ALANDARA BANDHA ii permite lui KU sa patrunda #ara nici un risc prin MAHA DEVA GRANTHI. *mediat dupa aceea' deci in #inalul lui "ALANDARA BANDHA' realizam MULA BANDHA sau Dcontractia radaciniiD la baza coloanei ertebrale! )upa ce su#lul este blocat in retentie pe plin' se contracta #erm muschiul bulbos si adeseori deci aceasta contractie antreneaza intr7o anumita masura' secundar' si contractia s#incterelor anusului si se mentine deci #erma aceasta contractie aplecandu7ne usor inainte in 1#
PRANAYAMA
SHAKTI MUDRA' pentru a permite ener&iei sa strapun&a BRAHMA GRANTHI la nielul zonei dintre anus si sex' deci imediat sub or&anele sexuale! *n #inal' dupa ce realizam expiratia in mod normal pe &ura' se realizeaza cel de7al treilea element al lui BANDHA TRAYAM PRAKRYAM si anume UDHIANA BANDHA. )eci in timp ce su#lul este blocat pe &ol' su&em cat mai mult zona abdominala si impin&em or&anele din aceasta re&iune catre coloana' le masam intens' le ridicam in sus ast#el incat sa se constientizeze totodata prin aceasta urcare' ascensiunea ener&iei subtile KU care totodata a permite strapun&erea lui VISNU GRANDHI. *n cazul in care remarcam ca e#icacitatea doar prin executia lui UDHIANA BANDHA, in ceea ce prieste trezirea lui VISNU GRANDHI nu este #oarte mare' putem sa realizam imediat dupa UDHIANA BANDHA si NAULI KRIYA' in cazul acesta ca element auxiliar! Acest procedeu deci se executa la inceput de 7 ori si marim cu cate o executie pe saptamana' deci la s#arsitul #iecarei noi saptamani putem introduce inca o unitate' deci inca o executie si putem deci creste &radat' realizand ast#el acest procedeu pentru a actia' pentru a strapun&e nodurile psihice' respecti BRAHMA GRANTHI, VISNU GRANDHI si MAHA DEVA GRANTHI si eident' mai ales aceia dintre ds! care sesizati aceste noduri chiar ca niste noduri' chiar daca nu toate' macar unul' trebuie deci strin&ent sa a an&renati in executia lui BANDHA TRAYAM PRAKRYAM. "a a a a0uta imens sa dispara aceste stari de nod' aceste stari care deseori sunt dureroase si a a a0uta sa puteti urca ener&ia KU in mod #luid #ara a mai simti aceste bloca0e! )aca le simtiti pe toate trei' atunci cu atat mai mult acest procedeu a a a0uta' iar daca simtiti numai unul' inseamna ca a mer&e #oarte repede! Aceasta insa nu trebuie sa a #aca sa spuneti ca daca il simt numai la niel de MU 3nodul5' eu #ac numai MULA BANDHA mai mult in cadrul acestui procedeu! NU$ Timpii de executie sunt oarecum e&ali' deci imediat dupa ce ati an&renat "ALANDARA BANDHA, realizati de asemenea MULA BANDHA si in #inal' dupa ce ati expirat' realizati imediat in continuare UDHIANA BANDHA si daca este cazul' daca simtiti neoia de e#ecte deosebite in ceea ce prieste strapun&erea acestor noduri' puteti deci sa aplicati de asemeni si NAULI KRIYA imediat in continuarea lui UDHIANA BANDHA si sa retineti ca nu trebuie sa exa&erati! =aceti mai intai 7 %&'()! executii si mariti cu cate una pe saptamana!
11
PRANAYAMA
BANDHA TRAYAM PRAKRYA 1RANTH*
timp
S*))HASANA Ne aplecam in #ata "xpiratie de entilatie cat mai ampla Retentie pe id 3pana simtim ibratii pe spate5 Ne ridicam si inspiram complet pe nas KU F MAHA7)"$A71RANTH* 3$*5 /A6AN)HARA 4HAN)A 3in culmea inspiratiei impin&em barbia in sus si apoi in #ata 3eentual in&hitim in sec5 si lasam ar#ul barbiei in adancitura &atului5 Retentie pe plin KU F 4RAHMA71RANTH* 3MU5 MU6A 4AN)HA si SHAKT* MU)RA "xpiram pe &ura KU F $*SNU71RAN)H* 3MA5 Retentie pe id su&em cat mai mult zona abdominala' ridicam si impin&em in sus or&anele din aceasta re&iune catre coloana' ast#el incat sa constientizam ascensiunea ener&iei subtile!
Thank you for interesting in our services. We are a non-profit group that run this website to share documents. We need your help to maintenance this website.