Savcı M., Arpacı A. (Mukavemet Problemleri) Mehmet H. Omurtag (Mukavemet, Cilt: I – II) E.Popov, H. Demiray (Katı Cis. Mekaniğine Giriş) Ugural, A.C. (Mechanics of Materials)
(Mechanics of Materials)
http://web.mst.edu/~mecmovie/ Dersle ilgili teori, çözümlü örnekler ve ödev soruları var.
http://nusretmeydanlik.trakya.edu.tr/Mukavemet-I.htm http://www.engin.umich.edu/students/ELRC/me211/AddditionalProb.html 2. 2. D Döönem nem Ba Başşlama lama
Cismin, herhangi bir kesitinde dış kuvvetlerin etkisi yalnız eğilme momentinden ibaretse veya diğer zorlama çeşitleri ihmal edilebilecek kadar az ise buna mukavemette Basit Eğilme hali denir. Cismi, bir kesitle ikiye böldüğümüz takdirde parçalardan birini dengede tutacak etki kesit ağırlık merkezine tesir eden yalnız bir eğilme momentinden ibaretse basit eğilme hali mevcuttur. #ekildeki simetrik yükle yüklenmiş basit mesnetli kirişte C, D aralığında kiriş basit eğilmeye zorlanmaktadır. A-C ve D-B aralıklarında ise kirişin kesitlerine kesme kuvveti de tesir ettiğinden bu aralıklarda basit eğilme hali mevcut olmayıp genel eğilme hali mevcuttur. 2. 2. D Döönem nem Ba Başşlama lama
Diğer Yükleme Tipleri • Eksantrik Yü Yükleme: Kesitin ağırlık merkezinden geçmeyen eksenel yükler,bir eksenel kuvvet ve momentin ürettiğine eşdeğer iç kuvvetler üretir.
• Enine dik yü yükleme : Tekil yükler yada yayılı yükler, bir kesme kuvveti ve bir momentin ürettiğine eşdeğer iç kuvvet üretir.
• Superposition Prensibi: Prensibi: Basit eğilme nedeniyle ortaya çıkan gerilme durumunu elde etmek için süperposizyon prensibi kullanılabilir.
Thank you for interesting in our services. We are a non-profit group that run this website to share documents. We need your help to maintenance this website.