Instructiuni Priza Programabila Digitala
December 27, 2016 | Author: Mihai Horhoianu | Category: N/A
Short Description
Download Instructiuni Priza Programabila Digitala ...
Description
INSTRUCŢIUNI DE EXPLOATARE Ceas de conectare digital programabil Nr. articol: 0743H EMT707PA IMPORTANT! Înainte de prima punere în funcţiune, încărcaţi timp de o oră acumulatorul încorporat al aparatului, în aşa fel încât să-i faceţi contact cu baza. Acumulatorul încorporat nu se poate înlocui. Funcţii 1.
2.
3. 4.
Ceasul de conectare digital programabil (în cele de mai jos: ceas de conectare) permite temporizarea anterioară a conectării şi deconectării diferitelor aparate casnice, de exemplu a cafetierei sau a lămpilor de iluminat. Este un mijloc ideal de economisire a energiei şi de mărire a siguranţei locuinţei. Funcţia de numărătoare inversă serveşte la conectarea şi deconectarea aparatelor în momentul programat anterior, şi funcţiile aleatorii (“random”) permit conectarea şi deconectarea aparatelor în mod întâmplător, devenind astfel un mijloc ideal nu numai în automatizarea locuinţei, ci şi în prevenirea jefuirii în lipsa Dumneavoastră. Afişajul LCD afişează modul de reglare a programului şi timpul real. Dispozitivul face posibilă reglarea a 98 programe de conectare şi deconectare pe săptămână.
A. Schiţă şi descriere Nr. crt. Denumire
Funcţii
1
Afişaj LCD
2
Butonul CLOCK – Readuce la indicarea timpului real în cursul reglării programului. – Prin apăsarea butonului şi menţinerea sa în stare apăsată, se poate alterna între afişajul de 24 ore şi cel de 12 ore. – Prin apăsarea butonului împreună cu butonul ▼ se poate schimba la ora de vară.
3
Butonul CD
Apăsarea butonului porneşte / opreşte un program de numărătoare inversă, dacă suntem în modul AUTO, şi ceasul de conectare este conectat la priza de curent alternativ (AC).
4
Butonul RND
În modul AUTO, prin apăsarea butonului se poate porni / opri programul aleatoriu, dacă ceasul de conectare este conectat la o priză de curent alternativ (AC).
5
Butonul ON/OFF Schimbă modurile de reglare în modul ON (conectat), AUTO sau OFF (deconectat). La fiecare apăsare linia orizontală a afişajului LCD alternează între inscripţiile ON AUTO OFF, acestea fiind tipărite cu caractere lucioase pe ceas. Butonul SET Prin menţinerea în stare apăsată a butonului se poate schimba ora exactă şi săptămâna, precum şi confirma reglările.
6
Indică timpul exact şi reglarea programului.
7
Butonul ▼–
Prin apăsarea butonului se poate reduce ora exactă, săptămâna sau grupul de programe.
8 9
Butonul ▲+ Imprimarea “S”
10
Butonul R
Prin apăsarea butonului se poate mări ora exactă, săptămâna sau grupul de programe. Prin apăsarea concomitentă a butoanelor CLOCK şi ▼–, se poate trece la orarul de vară. Timpul afişat creşte automat cu o oră, şi pe LCD apare simbolul “S”. Prin menţinerea apăsată a butonului se pot şterge toate programele.
11
Priză şi fişă de conectare
Conectaţi aparatul la priză, respectiv ceasul de conectare în priza de perete de curent alternativ (AC), de unde primeşte alimentarea.
B. Afişarea orei exacte Sunt posibile două moduri de afişare a orei exacte : 1. 2. 3.
Afişare cu 12 ore: afişare de la 00:00 la 12:00, împreună cu simbolul “AM” (Ante Meridian) sau “PM” (Post Meridian). Afişare cu 24 ore: afişare de la 00:00 la 23:59, fără simbolurile “AM” sau “PM”. Pentru a schimba modul de afişare de la 12 ore la cel cu 24 ore (şi invers) apăsaţi butonul CLOCK, şi menţineţi-l apăsat până la schimbarea modului de afişare. Prin apăsarea reperată a butonului CLOCK se poate restabili afişarea iniţială.
C. Reglarea săptămânii şi a orei exacte 1.
Reglarea săptămânii
1.1 Apăsaţi şi menţineţi apăsat butonul SET, până când afişarea săptămânii începe să sclipească, ceea ce înseamnă că este gata de a fi reglată. 1.2 Prin apăsarea butonului ▲+ se poate mări numărul zilelor, respectiv prin apăsarea butonului ▼– reduce numărul zilelor. Pe afişaj zilele săptămânii se succed în ciclul următor: MoTuWeThFrSaSu (Deci luni > marţi > miercuri > joi > vineri > sâmbătă > duminică > ... luni) 1.3 La apăsarea butoanelor ▲+ sau ▼– o singură dată, numărul zilelor creşte sau descreşte încet. La menţinerea butonului în stare apăsată, zilele afişate se schimbă repede. După eliberarea butonului ziua dorită apare pe afişaj. Pentru confirmarea reglării apăsaţi butonul SET. 2.
Reglarea orei exacte
2.1 După reglarea zilei săptămânii începe să sclipească ora, indicând starea de pregătire pentru reglarea orei exacte. 2.2 La apăsarea butonului ▲+ se poate mări numărul orelor, respectiv cu ajutorul butonului ▼– se poate reduce numărul lor. 2.3 La apăsarea butoanelor ▲+ sau ▼– o singură dată, numărul orelor creşte sau descreşte încet. La menţinerea butonului în stare apăsată, afişajul se schimbă repede. După eliberarea butonului ora dorită apare pe afişaj. Pentru confirmarea reglării apăsaţi butonul SET. 2.4 Acum începe să sclipească “Minute” pe afişaj, indicând starea de pregătire pentru reglarea minutelor. Repetaţi operaţiunile necesare de la punctele 2.2 şi 2.3 pentru reglarea numărului minutelor. 3.
Reglarea orarului de vară
3.1 Apăsaţi concomitent butoanele CLOCK şi ▼– pentru a trece la ora de vară. Aparatul adaugă în mod automat o oră la valoarea afişată, şi pe afişaj apare şi litera “S”.
3.2 La apăsarea din nou concomitentă a butoanelor CLOCK şi ▼– încetează afişarea orei de vară. Observaţii: Afişajul LCD trebuie să fie pe modul de afişare în timp real, când se începe reglarea săptămânii şi a orei exacte. Dacă programul LCD se află pe modul de reglare, apăsaţi odată butonul CLOCK pentru a reveni la modul în timp real. 4.
Reglarea programului
1.
Dacă LCD se găseşte pe modul de afişare în timp real, apăsaţi o singură dată butonul ▲+ pentru a trece la afişarea reglării programului. Acum în colţul stâng inferior al afişajului LCD apare simbolul “1ON”.
1.1 “1” înseamnă numărul grupului (grupul de programe poate fi de la 1 la 14). 1.2 “ON” indică ora de conectare. 1.3 “OFF” indică ora de deconectare. 2.
Pentru selectarea grupului de programe şi a stării ON/OFF (conectat / deconectat) apăsaţi butonul ▲+, şi creşterea numărului de grup are loc în succesiunea următoare: 1ON1OFF…14ON14OFF d ON/OFF (pt. numărătoare inversă) afişare timp real
3.
Pentru reducerea numărului grupului de programe apăsaţi butonul ▼–, şi afişarea pe LCD are loc în succesiunea următoare: d ON/OFF (pt. numărătoare inversă) 14OFF14ON…1OFF1ON afişare timp real
4.
După reglarea grupului de programe se poate regla săptămâna şi ora exactă. Ţineţi apăsat butonul SET, până când inscripţia săptămânii începe să sclipească, după care apăsaţi butonul ▲+. La fiecare apăsare de buton, LCD afişează inscripţiile în succesiunea următoare:
4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6 4.7 4.8 4.9
MO TU WE TH FR SA SU (luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă, duminică), MO TUWETHFRSASU MO WE FR (luni, miercuri, vineri) TU TH SA (marţi, joi, sâmbătă) SA SU (sâmbătă, duminică) MO TU WE (luni, marţi, miercuri) TH FR SA (joi, vineri, sâmbătă) MO TU WE TH FR (luni, marţi, miercuri, joi, vineri) şi MO TU WE TH FR SA (luni, marţi, miercuri, joi, vineri, sâmbătă).
5.
După apăsarea butonului ▼–, afişajul prezintă inscripţiile în succesiune inversă faţă de cea de mai sus.
6.
La apăsarea butoanelor ▲+/▼– o singură dată, afişarea săptămânii creşte sau descreşte încet. Menţinând butoanele în stare apăsată, afişarea se schimbă repede. Eliberaţi butonul, când versiunea dorită apare pe ecran. Pentru confirmare apăsaţi butonul SET, şi cu asta încetează sclipirea săptămânii.
7.
După reglarea zilei săptămânii, ora afişată începe să sclipească. Pentru reglarea orei exacte, repetaţi procedeul descris în capitolul D2: Reglarea orei exacte.
8.
Pentru reglarea orei de conectare / deconectare (ON/OFF) a grupului de programe, repetaţi operaţiunile din punctele 2–7.
Observaţii: (a) Pentru schimbarea programului reglat dinainte, repetaţi operaţiunile descrise în punctele 2–7 ale părţii E, şi înscrieţi datele noi în vederea modificării reglării anterioare. (b) După reglarea programului, la apăsarea butonului CLOCK se revine imediat la afişarea orei exacte, sau dacă nu apăsaţi nici un buton, după 15 secunde se revine în mod automat la afişarea orei exacte. D. Reglarea numărătorii inverse 1.
Dacă LCD se află în modul de afişare în timp real, apăsând butonul ▼– o singură dată se produce schimbarea la afişarea reglării numărătorii inverse. În colţul inferior stâng al afişajului apare “d ON” (sau OFF).
1.1 “d” înseamnă că programul se găseşte în modul de numărătoare inversă. 1.2 “ON” reprezintă numărătoarea inversă a orei de conectare a tensiunii de alimentare. 1.3 “OFF” înseamnă numărătoarea inversă a orei de deconectare a tensiunii de alimentare. 2.
Apăsaţi butonul SET, până când afişajul ON/OFF sclipeşte, ceea ce înseamnă starea de pregătire în vederea reglarea stării ON/OFF a tensiunii de alimentare.
3.
Apăsaţi butonul ▲+/▼– pentru selectarea programului ON/OFF a numărătorii inverse, după care apăsaţi butonul SET pentru confirmare.
4.
După reglarea stării ON/OFF, afişarea orei exacte începe să sclipească. Acum apăsaţi butonul ▲+/▼– pentru creşterea, respectiv reducerea numărului orelor, şi prin apăsarea butonului SET confirmaţi reglarea.
5.
Acum începe să sclipească afişarea minutelor: cu butoanele ▲+/▼– se poate mări, respectiv reduce numărul minutelor, iar cu SET se poate confirma reglarea.
6.
Acum începe să sclipească afişarea secundelor: apăsaţi butonul ▲+/▼– pentru mărirea, respectiv reducerea numărului secundelor, şi cu butonul SET confirmaţi reglarea. Intervalul de reglare: de la 99:59:59 la 1 secundă.
7.
Conectaţi ceasul de conectare la o priză de curent alternativ, şi puneţi ceasul în modul AUTO pentru a porni / opri funcţiile de numărătoare inversă.
8.
Apăsaţi odată butonul CD pentru pornirea funcţiei de numărătoare inversă: “d ON” (sau OFF) începe să sclipească în colţul inferior al afişajului LCD, ceea ce înseamnă numărătoarea inversă în curs. Dacă apăsaţi butonul CD înc-odată, puteţi opri funcţia de numărătoare inversă.
Observaţii: (a) Dacă numărătoarea inversă este în curs, LCD funcţionează în modul de afişare în timp real. Dacă apăsaţi butonul ▼– , veţi putea vedea detaliile legate de numărătoarea inversă. (b) Dacă doriţi să schimbaţi programul dat anterior, repetaţi operaţiile din punctele 2–6 ale părţii F (Reglarea numărătorii inverse), şi introduceţi date noi pentru înlocuirea reglărilor anterioare. (c) După reglarea programului, afişajul revine la indicarea orei exacte prin apăsarea butonului CLOCK, sau dacă nu apăsaţi nici un buton, în 15 secunde se revine în mod automat la afişarea orei exacte. E. Reglarea modului aleator 1.
În modul de exploatare aleator, aparatul este conectat la intervale de timp neregulate.
1.1 Durata minimă a stării de deconectare a alimentării:
26 minute
1.2 Durata maximă a stării de deconectare a alimentării: 1.3 Durata minimă a stării de conectare a alimentării: 1.4 Durata maximă a stării de conectare a alimentării:
42 minute 10 minute 26 minute
2.
Ceasul de conectare se conectează la priza de curent alternativ, şi programul se reglează în modul AUTO, pentru a porni / opri funcţia aleatorie.
3.
Apăsaţi odată butonul RND, şi simbolul “r OFF” apare în colţul inferior al afişajului LCD, ceea ce înseamnă activarea funcţiei aleatorii. Tensiunea de alimentare va fi deconectată timp de 26–42 minute. Modul de exploatare se schimbă la “r ON”, când tensiunea de alimentare este conectată timp de 10–26 minute. Acum se revine la “r OFF”.
4.
Prin apăsarea repetată a butonului RND se poate opri modul aleator, şi simbolul “r OFF” sau “r ON” dispare de pe afişajul LCD.
F.
Anularea / continuarea unui program reglat anterior
Prin apăsarea butonului ON/OFF, se poate anula / continua un program reglat anterior. Inscripţiile de pe afişajul LCD se schimbă în succesiunea următoare: 1.
ON
Anularea programului reglat anterior; aparatul rămâne conectat în mod continuu.
2.
AUTO
Continuarea unui program reglat anterior, aparatul se conectează şi se deconectează în mod automat, conform timpului reglat înainte.
3.
OFF
Anularea unui program reglat înainte, şi aparatul rămâne în stare deconectată continuă.
Observaţii: (a) Funcţiile de numărătoare inversă sau aleatorie, reglate înainte, se activează numai atunci, dacă ceasul de conectare se află în starea AUTO şi este conectat la priza de tensiune alternativă. (b) Dacă funcţia de numărătoare inversă este activată, reglarea aleatorie şi AUTO ON/OFF nu devin active. (c) Dacă funcţia aleatorie este activă, funcţia de numărătoare activă şi programul AUTO ON/OFF nu devin active.
G. Racorduri 1. 2. 3. 4. 5.
Reglaţi programele ON/OFF dorite pe ceasul de conectare, conform operaţiunilor descrise mai sus. Deconectaţi aparatul. Introduceţi fişa cablului de alimentare al aparatului în priza ceasului de conectare, după care conectaţi ceasul la priza de alimentare de curent alternativ, pentru a-l pune sub tensiune. Conectaţi aparatul. Acum aparatul va fi conectat conform programelor reglate înainte, cu excepţie dacă se apasă butonul de şuntare manuală .
H. Instrucţiuni de siguranţă 1. 2. 3. 4.
Acest ceas de conectare este prevăzut numai pentru uz interior, deci NU trebuie folosit în spaţii libere. Caracteristicile aparatelor conectate de ceasul de conectare nu trebuie să depăşească valorile indicate în Datele tehnice. Scoateţi dispozitivul din priză, înainte de a deschide compartimentul acumulatoarelor. Ceasul de conectare foloseşte baterii reîncărcabile (acumulatoare). Când schimbaţi bateriile, toate programele reglate anterior vor fi şterse, deci trebuie să fie reglate din nou.
I.
Date tehnice
1. 2. 3. 4. 5.
Tensiune de alimentare Putere maximă Clasificare IP Temperatură de exploatare Interval de timp de reglare
230 VAC, 50 Hz, 16 A 3500 W IP 20 0...55°C 1 minut
Garanţie În caz de defecţiune acordăm o garanţie de schimbare de un an. Defecţiunile cauzate de folosirea necorespunzătoare destinaţiei produselor anulează garanţia acordată."
View more...
Comments