Ghidul Constructorului de Piscine

January 7, 2017 | Author: Gabriel Mocanu | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download Ghidul Constructorului de Piscine...

Description

GHIDUL CONSTRUCTORULUI DE PISCINE

ADEZIVI {I PRODUSE CHIMICE PENTRU CONSTRUC}IE

PISCINA PUBLIC~: o construc]ie CORECT~ CONSTRUIREA UNEI NOI PISCINE PUBLICE PASUL 1: pentru a evita scurgerea apei prin \mbin`rile dintre perete [i placa de baz` din beton: PASUL 2: solu]ii pentru \mbinarea unui nou strat de beton cu betonul deja uscat: PASUL 3: solu]ii de evitare a scurgerilor prin fitingurile de PVC: PASUL 4: efectuarea PROBEI DE ETAN{EITATE: umple]i piscina cu ap` timp de 3 s`pt`mâni [i repara]i toate eventualele fisuri care pot ap`rea: PASUL 5: solu]ii pentru tencuirea pere]ilor: PASUL 6: solu]ii pentru realizarea radierului (fundului) piscinei: 1. aplica]i un strat de aderen]`: 2. aplica]i mortarul: PASUL 7: solu]ii pentru etan[area cuvei piscinei: PASUL 8: lipirea pl`cilor ceramice pe stratul HIDROFIX de etan[are: PASUL 9: solu]ii pentru o etan[are adecvat` a rosturilor: op]iunea 1. rostuire economic`: op]iunea 2. rostuire cu produse hidrofuge, flexibile [i rezistente la acizi slabi: PASUL 10: l`sa]i \ntreg ansamblul s` se usuce 5–7 zile dup` care v` pute]i bucura \n siguran]` de noua dvs. piscin`.

2

Pag. FUGA–STOP

26

EPOXIPRIM SELLADOR S10

32 28

SELLADOR S10 FIX REVOCO

28 22

PRIMFIX portland RECRECEM PRE MIX HIDROFIX

30 24 16

TECNOCOL FLEX

18

FIXCOLOR 0/4 sau 4/16 JUNTATEC

8–10 12

CONSTRUIREA UNEI NOI PISCINE PRIVATE PASUL 1: solu]ii pentru a evita scurgerea apei prin \mbin`rile dintre perete [i placa de baz` din beton (sau Beton torcretat): PASUL 2: solu]ii pentru \mbinarea unui nou strat de beton (sau Beton torcretat) cu betonul deja uscat: PASUL 3: solu]ii pentru a evita scurgerile prin fitingurile PVC: PASUL 4: solu]ii pentru tencuirea pere]ilor [i realizarea radierului piscinei: 1. aplica]i un strat de aderen]`: 2. aplica]i mortarul: PASUL 5: solu]ii pentru etan[eizarea vasului piscinei: a. piscine pe terenuri stabile:

Pag. FUGA–STOP

26

EPOXIPRIM SELLADOR S10

32 28

PRIMFIX portland FIX–REVOCO HIDROFIX

30 22 16

(de uz personal [i economic)

FIXAQUA FILM b. piscine pe terasele cl`dirilor sau pe terenuri instabile PASUL 6: cum s` lipi]i pl`cile ceramice sau mozaicul din sticl` a. ... peste stratul de etan[are: b. ...direct peste mortar sau betonul torcretat: PASUL 7: solu]ii pentru o etan[are adecvat` a rosturilor: op]iunea 1. rostuire economic`: op]iunea 2. rostuire cu produse hidrofuge, flexibile [i rezistente la acizii gra[i:

GHID DE SOLU}II

PISCINA PRIVAT~: cum putem evita PROBLEMELE

34

(de uz profesional – presupune costuri mari)

TECNOCOL FLEX FIXSET FIXSET sau

18 14 14

FIXCOLOR 0/4 sau 4/16 8–10 JUNTATEC

12

PASUL 8: l`sa]i \ntregul ansamblu s` se usuce 5–7 zile, dup` care v` pute]i bucura \n siguran]` de noua dvs. piscin`.

3

REPARAREA PISCINELOR cu PIERDERI de AP~: RE–ETAN{ARE F~R~ SCOATEREA FOSTELOR PL~CI DE CERAMIC~ PASUL 1: efectua]i o cur`]are acid` cu: o parte de GRESNET 5 p`r]i de ap`: GRESNET PASUL 2: efectua]i o cur`]are alcalin` cu: o parte de FIX–SABO 20 p`r]i de ap`: FIX–SABO PASUL 3: cl`ti]i pere]ii [i baza cu ap` curat`. PASUL 4: L~SA}I S~ SE USUCE COMPLET PASUL 5: tencui]i cu FIXMAX S2 utiliz=nd o gletier` fin`. Interpune]i (obligatoriu) plasa de consolidare FIX–MALLA REVOCOS. Grosimea maxim` final` a ansamblului ciment–plas`–ciment nu trebuie s` dep`[easc` 1 mm. FIXMAX S2

Pag. 38 36

20

PASUL 6: l`sa]i tencuiala s` se usuce timp de 24 de ore PASUL 7: solu]ii pentru etan[area cuvei piscinei: a. piscine pe terenuri stabile: b. piscine pe terasele cl`dirilor sau pe terenuri instabile PASUL 8: lipi]i noul mozaic din sticl` sau noile pl`ci ceramice cu TECNOCOL FLEX. Utiliza]i o gletier` cu din]i de 10 mm. Utiliza]i tehnica lipirii duble:

HIDROFIX FIXAQUA FILM

34

TECNOCOL FLEX

18

(de uz profesional – presupune costuri mari)

PASUL 9: \n continuare, rostui]i piscina cu un produs hidrofug, flexibil [i rezistent la acizii slabi: JUNTATEC PASUL 10: l`sa]i \ntreg ansamblul s` se usuce 5–7 zile, dup` care v` pute]i bucura din nou de piscina dvs.

4

16

(de uz profesional sau economic)

12

(care nu are PIERDERI de AP~) LIPIREA PL~CILOR CERAMICE F~R~ A LE SCOATE PE CELE VECHI PASUL 1: efectua]i o cur`]are acid` cu: o parte de GRESNET 5 p`r]i de ap`: PASUL 2: efectua]i o cur`]are alcalin` cu: o parte de FIX–SABO 20 p`r]i de ap`: PASUL 3: cl`ti]i pere]ii [i baza cu ap` curat`. PASUL 4: L~SA}I S~ SE USUCE COMPLET PASUL 5: tencui]i cu FIXMAX S2 utiliz=nd o gletier` fin`. Interpune]i (obligatoriu) plasa de consolidare FIX–MALLA REVOCOS. Grosimea maxim` final` a ansamblului ciment–plas`–ciment nu trebuie s` dep`[easc` 1 mm. PASUL 6: l`sa]i tencuiala s` se usuce: 24 de

Pag.

GRESNET

38

FIX–SABO

36

FIXMAX S2

20

TECNOCOL FLEX

18

JUNTATEC

12

GHID DE SOLU}II

RENOVAREA pl`cilor ceramice ale unei PISCINE VECHI:

ore

PASUL 7: lipi]i noul mozaic din sticl` sau noile pl`ci ceramice cu TECNOCOL FLEX. Utiliza]i o gletier` cu din]i de 10 mm. Utiliza]i tehnica lipirii duble: PASUL 8: \n continuare, rostui]i piscina cu un produs hidrofug, flexibil [i rezistent la acizii slabi: PASUL 9: l`sa]i \ntreg ansamblul s` se usuce 5–7 zile dup` care v` pute]i bucura din nou de piscina dvs.

5

PRODUSE de |NTRE}INERE: SOLU}II PENTRU CUR~}AREA PISCINEI DUP~ TERMINAREA SEZONULUI RECE

6

Pag.

PASUL 1: cur`]area marginilor piscinei:

FIX–RESTAURA

37

PASUL 2: cur`]area interiorului piscinei:

GRESNET PLUS

39

ETAN{AREA ROSTURILOR FIXCOLOR 0/4 FIXCOLOR 4/16 JUNTATEC

CIMENT ADEZIV FIXSET HIDROFIX TECNOCOL FLEX FIXMAX S2

{APE DE MORTAR FIX- REVOCO RECRECEM PRE- MIX

ROSTURI DE DILATARE {I ETAN{ARE HIDROEXPANDABIL~ FUGA–STOP SELLADOR S10

LATEX ADEZIV PRIMFIX

ADEZIVI SPECIALI EPOXIPRIM

VOPSELE IMPERMEABILE FIXAQUA FILM

PRODUSE DE CUR~}ARE {I ACIZI FIX–SABO FIX–RESTAURA GRESNET GRESNET plus

Pag.

INDEX

INDEX 8 10 12

Pag. 14 16 18 20

Pag. 22 24

Pag. 26 28

Pag. 30

Pag. 32

Pag. 34

Pag. 36 37 38 39

7

FIXCOLOR 0/4 Mortar de ciment colorat, pentru etan[area rosturilor de la 0 p=n` la 4 mm. Preg`tirea rosturilor: uRosturile trebuie s` fie curate [i s` nu con]in` praf. uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 35ºC. uL`sa]i 24 de ore \ntre lipirea pl`cilor ceramice [i rostuire. u|n timpul verii, la temperaturi ridicate, este necesar` uda– rea rosturilor cu ap`, \nainte de a \ncepe rostuirea propriu–zis` Prepararea amestecului: uAmesteca]i 7,0 litri de ap` cu 25 Kg de FIXCOLOR 0/4, sau amesteca]i 1,4 litri de ap` cu 5 Kg de FIXCOLOR 0/4. u Amesteca]i cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule pe suprafa]a rosturilor. u|n cazul \n care amesteca]i prea \ncet, sau manual, pigmentul care coloreaz` pasta nu se va distribui bine [i pe viitor, rostul se poate decolora. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 minute. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat`

ATEN}IE A nu se utiliza FIXCOLOR 0/4: uPentru rosturile rezistente la acid (folosi]i CERPOXI). uPentru rosturile de dilatare (folosi]i SELLALASTIC). u|n combina]ie cu ap` murdar` sau var (vor ap`rea dife– ren]e de culoare \n rosturi).

Rostuirea mozaicului de sticl`.

Aplicarea amestecului uUmple]i rosturile cu FIX–ESPÁTULA. uRealiza]i mi[c`ri pe diagonala rosturilor, astfel \nc=t spatula FIX–ESPÁTULA s` nu se opreasc` \n marginile pl`cilor ceramice. uPe m`sur` ce rostuim, adun`m [i toate surplusurile cu aceea[i spatul` FIX–ESPÁTULA. Utiliza]i spatula FIX–ESPÁTULA din cauciuc.

8

Utiliza]i g`leata FIX–BUCKET [i buretele FIX–ESPONJA

ETAN{AREA ROSTURILOR

Cur`]are: u Dup` 30 minute, [terge]i pl`cile ceramice cu buretele FIX–ESPONJA sau cu gletiera pentru cur`]are FIX–LLANA PARA LIMPIAR, u[or umezit` \n ap`. u |n cazul utiliz`rii buretelui FIX–ESPONJA, acesta NU trebuie s` fie \mbibat \n ap`: ci doar u[or umezit. u Pute]i cur`]a instrumentele de lucru cu g`leata special` FIX–BUCKET. u Cur`]a]i o singur` dat`. Mai multe sp`l`ri nu fac dec=t s` sl`beasc` at=t culoarea, c=t [i rezisten]a rosturilor.

Cur`]area final`: u A doua zi, \ndep`rta]i pelicula de vopsea cu o c=rp` uscat`. u Nu este necesar s` utiliza]i nimic altceva: nici ap`, nici mop, ... doar o c=rp` sau un burete uscat. Realiza]i o cur`]are uscat`

Cur`]area final` a pl`cilor ceramice rugoase: u La 7 zile de la rostuire, \ndep`rta]i rezidurile cu o parte de acid GRESNET [i 10 p`r]i de ap`.

Dac` este necesar, cur`]a]i cu GRESNET.

CONSUM: Dimensiune (mm.)

Grosime (mm.)

Rost (mm.)

Randament (Kg/m2)

25x25 100x100 150x150 200x200

4 6 6 8

2 2 3 4

1,10 0,40 0,40 0,50

Rostuire economic` [i de durat`

9

FIXCOLOR 4/16 Mortar de ciment colorat, pentru etan[area rosturilor de la 0 p=n` la 4 mm. Preg`tirea rosturilor: uRosturile trebuie s` fie curate [i s` nu con]in` praf. uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 35ºC. uL`sa]i 24 de ore \ntre lipirea pl`cilor ceramice [i rostuire. u |n timpul verii, la temperaturi \nalte, este necesar` udarea rosturilor cu ap`, \nainte de a \ncepe rostuirea propriu–zis`.

Prepararea amestecului uAmesteca]i 5,3 litri de ap` cu 25 Kg de FIXCOLOR 4/16, sau amesteca]i 1,0 litri de ap` cu 5 Kg de FIXCOLOR 4/16.

ATENN}IE A nu se utiliza FIXCOLOR 4/16: uPentru rosturile rezistente la acid (utiliza]i CERPOXI). uPentru rosturile de dilatare (utiliza]i SELLALASTIC). u|n combina]ie cu ap` murdar` sau var (vor ap`rea dife– ren]e de culoare \n rosturi).

uAmesteca]i cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule pe suprafa]a rosturilor. u|n cazul \n care amesteca]i prea \ncet, sau manual, pigmentul care coloreaz` pasta nu se va distribui bine [i pe viitor, rostul se poate decolora uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat` Etan[area rosturilor din suprafa]a piscinelor.

Aplicarea amestecului: uUmple]i rosturile cu spatula FIX–ESPÁTULA. uRealiza]i mi[c`ri pe diagonala rosturilor, astfel \nc=t spatula FIX–ESPÁTULA s` nu se opreasc` \n marginile pl`cilor ceramice. uPe m`sur` ce rostuim, adun`m [i toate surplusurile cu aceea[i spatul` FIX–ESPATULA. Utiliza]i spatula FIX–ESPÁTULA din cauciuc.

10

Utiliza]i g`leata FIX–BUCKET [i buretele FIX–ESPONJA

ETAN{AREA ROSTURILOR

Cur`]are: u Dup` 30 minute, [terge]i pl`cile ceramice cu buretele FIX–ESPONJA sau cu gletiera pentru cur`]are FIX–LLANA PARA LIMPIAR, u[or umezit` cu ap`. u|n cazul utiliz`rii buretelui FIX–ESPONJA, acesta NU trebuie s` fie \mbibat cu ap`: ci doar u[or umezit. uPute]i cur`]a sculele \n g`leata special` FIX–BUCKET. uCur`]a]i o singur` dat`: mai multe sp`l`ri nu fac dec=t s` sl`beasc` at=t culoarea, c=t [i rezisten]a rosturilor.

Cur`]area final`: u A doua zi, \ndep`rta]i pelicula de vopsea cu o c=rp` curat`. u Nu este necesar s` utiliza]i nimic altceva, nici ap`, nici mop, ... doar o c=rp` sau un burete uscat. Realiza]i o cur`]are uscat`

Cur`]area final` a pl`cilor ceramice rugoase: uLa 7 zile de la rostuire, \ndep`rta]i reziduurile cu o parte de acid GRESNET [i 10 p`r]i de ap`.

Dac` este necesar, utiliza]i GRESNET.

CONSUM: putem calcula consumul aplic=nd urm`toarea formul` G B J

A

A B x J x G x 1,6 Kg./m2 AxB A, B, J, G \n mm.

Rostuire economic` [i de durat`.

11

JUNTATEC Mortar pentru etan[area rosturilor de la 0 la 16 mm resistent la atacuri chimice [i foarte rezistent la temperaturi ridicate. Ideal pentru PISCINE. Preg`tirea rosturilor: uRosturile trebuie s` fie curate [i s` nu con]in` praf. uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 30ºC. uL`sa]i 24 de ore \ntre lipirea pl`cilor ceramice [i rostuire. u |n timpul verii, la temperaturi ridicate, este necesar` udarea rosturilor cu ap`, \nainte de a \ncepe rostuirea propriu–zis`.

Prepararea amestecului: uAmesteca]i 5,75 litri de ap` cu 25 Kg de JUNTATEC, sau amesteca]i 2,3 litri de ap` cu10 Kg de JUNTATEC.

ATEN}IE JUNTATEC nu se va utiliza: uAtunci c=nd este necesar` rezisten]` MAXIM~ la acizi (Utiliza]i CER­ POXI). uPentru rosturile de dilatare anti–acide: utiliza]i SELAFIX u|n combina]ie cu ap` murdar` sau var (vor ap`rea dife– ren]e de culoare \n rosturi).

uAmesteca]i cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule pe suprafa]a rosturilor. u|n cazul \n care amesteca]i prea \ncet, sau manual, pigmentul care coloreaz` pasta nu se va distribui bine [i pe viitor, rostul se poate decolora. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat`. Cea mai bun` solu]ie de etan[are a marginilor [i cuvei piscinei

Aplicarea amestecului: uUmple]i rosturile cu spatula FIX–ESPÁTULA. uRealiza]i mi[c`ri pe diagonala rosturilor, astfel \nc=t spatula FIX–ESPÁTULA s` nu se opreasc` \n marginile pl`cilor ceramice. uPe m`sur` ce rostuim, adun`m [i toate surplusurile cu aceea[i spatul` FIX–ESPÁTULA. Utiliza]i spatula FIX–ESPÁTULA din cauciuc.

12

Utiliza]i FIX–BUCKET [i FIX–ESPONJA.

ETAN{AREA ROSTURILOR

Cur`]are: u Dup` 30 de minute, [terge]i pl`cile ceramice cu buretele FIX–ESPONJA sau cu gletiera pentru cur`]are FIX–LLANA PARA LIMPIAR, u[or umezit` \n ap`. u |n cazul utiliz`rii buretelui FIX–ESPONJA, acesta NU trebuie \mbibat cu ap`: ci doar u[or umezit. u Pute]i cur`]a sculele \n g`leata special` FIX–BUCKET. u Cur`]a]i o singur` dat`: mai multe sp`l`ri nu fac dec=t s` sl`beasc` at=t culoarea, c=t [i rezisten]a rosturilor.

Cur`]area final`: u A doua zi, \ndep`rta]i pelicula de vopsea cu o c=rp` uscat`. u Nu este necesar s` utiliza]i nimic altceva: nici ap`, nici mop, ... doar o c=rp` sau un burete uscat. Utiliza]i gletiera pentru cur`]are FIX–LLANA PARA LIMPIAR.

Cur`]area final` a pl`cilor ceramice: u La 7 zile de la rostuire, \ndep`rta]i reziduurile cu o parte de acid GRESNET [i 10 p`r]i de ap`.

Dac` este necesar, utiliza]i GRESNET.

CONSUM: Dimnensiune (mm.)

Grosime (mm.)

Rost (mm.)

Randament (Kg/m2)

120x240 200x200 250x250 300x300

12 8 10 8

8 6 20 6

2,40 0,96 3,2 0,64

Rostuirea piscinei cu produse hidrofuge.

13

FIXSET Ciment adeziv foarte flexibil pentru lipirea [i rostuirea mozaicului de sticl` din piscine Preg`tirea stratului suport: uStratul suport pe care urmeaz` s` fie lipite pl`cile ceramice va fi mortar sau beton torcretat. uStratul suport trebuie s` fie curat, rezistent [i s` nu se descompun`. uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 35ºC. uPe timpul verii, la temperaturi foarte mari, trebuie s` ud`m cu ap` stratul suport de mortar, \nainte de a \ncepe lipirea pl`cilor ceramice.

ATEN}IE FIXSET nu se va utiliza: uPrin aplicarea de tu[e: va fi aplicat cu ajutorul unei gletiere cu din]i. uPe lemn,metal sau P.V.C.(a se utiliza ELASTICER). uPe suporturi care sunt supuse la vibra]ii puternice.

Prepararea amestecului: uAmesteca]i 5,8 litri de ap` cu 25 Kg de FIXSET GRIS, sau amesteca]i 6,1 litri de ap` cu 25 Kg de FIXSET BLANCO. uAmesteca]i u[or cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule \n mortarul de ciment u|n cazul amestec`rii manuale, aditivii nu se vor dispersa \n mod corespunz`tor, iar cimentul adeziv nu va avea calitatea adecvat`. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat`.

uPe HIDROFIX (a se utiliza TEC­ NOCOL FLEX).

FIXSET: recomandat pentru pavarea [i acoperirea suprafe]elor

Aplicarea amestecului: u Utiliza]i \ntotdeauna o GLETIER~ CU DIN}I. u Pentru o plac` ceramic` de 30x30cm, utiliza]i o gletier` cu din]i de 10x10mm; iar pentru a lipi mozaic de sticl` de 2,5x2,5cm, de exemplu, utiliza]i o gletier` cu din]i de 6x6cm. u Nu uda]i niciodat` pl`cile Utiliza]i o gletier` cu din]i

14

1

2

3

\n continuare

Cu ajutorul unei gletiere cu din]i de 6 mm, \ntinde]i FIXSET pe suportul de mortar [i a[eza]i mozaicul.

|n continuare, “bate]i” cu putere mo­ zaicul, utiliz=nd spatula FIX–ESPATU­ LA. Astfel...

4

...”surplusul” de FIXSET va ie[i prin rosturi, fiind ulterior utilizat pentru rostuirea mozaicului.

5

6

l`sa]i s` se usuce 15-20 minute

Utiliza]i din nou spatula FIX–ESPÁTU­ LA, efectu=nd mi[c`ri \n diagonala rosturilor.

CIMENT ADEZIV

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE: LIPIREA MOZAICULUI DE STICL~ |N PISCINE

l`sa]i s` se usuce minim 7 zile

Dup` 15–20 minute, pute]i cur`]a pelicula albicioas` cu pu]in` ap` [i un burete.

Iat` cum, \ntr–un timp foarte scurt, am lipit [i am rostuit mozaicul utiliz=nd un singur produs: FIXSET.

CONSUM: Pentru lipirea [i rostuirea mozaicului de sticl`: Mozaic de sticl` de p=n` la 5x5 cm: Gletier` cu din]i de 6 mm.

aprox. 3,4 Kg./m2

15

HIDROFIX Mortar pentru etan[area piscinelor, rezervoarelor, bazinelor,... Flexibilitate [i siguran]` sporite. Preg`tirea stratului suport: uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 35ºC. u|n general toate straturile suport trebuie s` fie curate, s` nu con]in` praf, cear`, gr`simi, oxizi, etc. u Umezi]i \nainte stratul suport de mortar sau beton cu ap`, \ndep`rt=nd surplusurile [i evit=nd acumularea de ap`. Prepararea amestecului: u Amesteca]i 6,0 litri de ap` cu 25 Kg de HIDROFIX. u Amesteca]i u[or cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule \n mortar. u|n cazul amestec`rii manuale, aditivii nu se vor dispersa \n mod corespunz`tor, iar cimentul adeziv nu va avea calitatea adecvat`. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat`. GARAN}IA ETAN{EIT~}II PISCINELOR {I BAZINELOR Etan[eitatea unei piscine, a unui bazin etc DEPINDE |N EXCLUSIVITATE de cuva de beton din care este alc`tuit`, de vreme ce construc]ia, stabilitatea, dimensionarea sa, calitatea betonului, stabilitatea terenului, formarea de fisuri etc. nu depind de etan[area cu HIDROFIX. Produsul HIDROFIX etan[eaz` structuri stabile [i suport` perfect mici fisuri ale structurii care se pot produce, \ns` \n cazul apari]iei de cr`p`turi \n beton, acestea vor rupe [i HIDROFIX–UL. Din acest motiv, recomand`m efectuarea |NTOTDEAUNA a probei de etan[eitate pentru a asigura stabilitatea structurii cuvei de beton, \nainte de a aplica HIDROFIX.

ATEN}IE HIDROFIX nu se va utiliza: u|n cazul structurilor instabile. u|n straturi mai groase de 1 mm pe strat uLa temperaturi mai mici de 5ºC. uAlter=nd formula cu nisip, var, ciment...

Ideal pentru etan[area cuvei piscinelor.

Poate fi aplicat cu pensula, trafaletul sau cu o gletier` fin`

16

1

2

|n cazul piscinelor, vom face \n prim` faz` proba de etan[eitate: umple]i piscina timp de 3 s`pt`m=ni.

4

3

Odat` verificat` etan[eitatea structurii [i, dac` este cazul, odat` reparate eventualele fisuri...

5

Apoi amesteca]i praful de HIDROFIX cu ap`, utiliz=nd un dispozitiv de malaxare electric.

7

8

C=t timp acest prim strat este \nc` umed, aplica]i o plas` din fibr` de sticl` de 5x5 mm.

...putem demara procesul de protejare FIX–BANDA.

6

Rezultatul trebuie s` fie un produs lichi­ d–p`stos, care poate fi aplicat cu pensula sau trafaletul.

l`sa]i s` se usuce minim 4 ore

CIMENT ADEZIV

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE: PA{I DE URMAT

Aplica]i un prim strat cu pensula sau trafaletul. Asigura]i–v` c` acest prim strat nu are mai mult de 1mm grosime.

9 l`sa]i s` se usuce \ntre 24 [i 36 de ore

4 ore mai t=rziu, aplica]i [i al doilea strat \ncruci[at, p=n` la acoperirea complet` a plasei de fibr`.

Putem acoperi HIDROFIX cu pl`ci cera­ mice prin folosirea de TECNOCOL FLEX.

CONSUM: 1,25 Kg./m2 pentru un strat de 1 mm. (aplica]i cel pu]in 2 straturi)

17

TECNOCOL FLEX Ciment adeziv cu ADEREN}~ MAXIM~ pentru lipirea mozaicului de sticl` sau gresiei por]elanate pe stratul de etan[are. Preg`tirea stratului suport: uStratul suport pe care vom lipi pl`cile ceramice va fi din mortar, HIDROFIX, sau FIXAQUA FILM. uStratul suport trebuie s` fie curat, rezistent [i s` nu se descompun` uTemperatura mediului de lucru trebuie s` fie \ntre 5ºC [i 35ºC. u Nu este recomandat` lipirea pl`cilor ceramice \n timpul verii [i \n plin` expunere la soare. Este recomandat` lipirea la prima or` a dimine]ii sau protejarea stratului suport de razele soarelui.

Prepararea amestecului u Amesteca]i 5,2 litri de ap` cu 25 Kg de TECNOCOL FLEX GRIS, sau amesteca]i 5,7 litri de ap` cu 25 Kg de TECNOCOL FLEX BLANCO. u Amesteca]i u[or cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule de aer \n mortarul de ciment u|n cazul amestec`rii manuale, aditivii nu se vor dispersa \n mod corespunz`tor, iar cimentul adeziv nu va avea calitatea adecvat`. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. uMai amesteca]i \nc` o dat` cu dispozitivul de malaxare electric. uPasta este gata pentru a fi aplicat`. u Not`: NU ad`uga]i ap` acestui amestec. Doar re–amesteca]i.

ATEN}IE A nu se utiliza TECNOCOL FLEX: uPentru lipirea pl`cilor ceramice pe alt tip de straturi de etan[are, f`r` con­ sultarea \n prealabil a Departa­ mentului Tehnic. u|n timpul verii [i la exterior, f`r` a utiliza tehnica dublei lipiri.

Ideal pentru lipirea pl`cilor ceramice \n piscine.

Aplicarea amestecului: uUtiliza]i \ntotdeauna o GLETIER~ CU DIN}I. Nu lipi]i “petice”. uPentru o plac` ceramic` de 30x30 cm, de exemplu, utiliza]i o gletier` cu din]i de 10x10mm. uNu uda]i niciodat` pl`cile. Utiliza]i o gletier` cu din]i.

18

Asigura]i–v` c` cimentul este \nc` proasp`t

CIMENT ADEZIV

Cum putem evita formarea stratului superficial? u|n cazul \ntinderii de ciment adeziv pe suprafe]e mari, stratul superior al cimentului se va usca \nainte de a putea a[eza pl`cile ceramice. u Pentru a evita astfel de situa]ii, \ntinde]i suprafe]e de aprox. 2 m2 [i verifica]i constant cu degetul, pentru a v` asigura c` cimentul este \nc` moale. uDac` s–a format deja un strat: rearanja]i cimentul cu gletiera cu din]i. Cum realizez priza dintre ciment [i piesa ceramic`? uAp`sa]i constant asupra pl`cii, pentru a asigura priza cimentului cu placa, realiz=nd astfel o aderen]` corespunz`toare. u Pentru aceasta, este ideal s` bate]i pl`cile cu un ciocan de cauciuc.

Utiliza]i un ciocan de cauciuc.

Rostuirea pl`cilor ceramice: u Dup` ce au trecut \ntre 4 [i 12 ore, putem demara procesul de rostuire. u |n cazul piscinelor este recomandat` utilizarea de FIXCOLOR 0/4 sau 4/16, ca produs pentru rostuire, iar pentru etan[are: JUNTATEC, un mortar hidrofug, flexibil [i rezistent la acizii slabi din piscine. Rostui]i la 4–12 ore de la aplicare.

CONSUM: Mozaic de p=n` la 5x5 cm:

gletier` cu din]i de 3 mm.

aprox. 2,4 Kg./m2

Plac` de p=n` la 15x15 cm: Plac` ceramic` mare:

gletier` cu din]i de 6 mm. gletier` cu din]i de 10 mm.

aprox. 2,5–3,0 Kg./m2 aprox. 4,0 Kg./m2

Lipirea peste stratul de etan[are.

19

FIXMAX S2 Ciment adeziv FLEXIBIL [i cu ADEREN}~ MAXIM~: ideal pentru repararea piscinelor vechi sau piscinelor cu pierderi de ap`, cu realizarea urm`torului proces. Preg`tirea stratului suport: u FIXMAX S2 particip` \n acest caz la un proces constructiv av=nd ca scop repararea piscinelor vechi sau a celor cu pierderi de ap`. |n consecin]`, este necesar s` urm`m TO}I pa[ii acestui proces. uStratul suport va fi constituit din pl`ci ceramice vechi, pe care le vom cur`]a perfect: w PASUL 1: efectua]i o cur`]are acid` cu: o parte de GRESNET 5 p`r]i de ap`. w PASUL 2: efectua]i o cur`]are alcalin` cu: o parte de FIX–SABO 20 p`r]i de ap`. w PASUL 3: cl`ti]i pere]ii [i baza cu ap` curat`. w PASUL 4: L~SA}I S~ SE USUCE COMPLET

ATEN}IE A nu se utiliza FIXMAX S2: uPentru a lipi pl`ci ceramice noi DIRECT pe pl`ci ceramice vechi, \n cazul piscine­ lor. uPe timpul verii, \n plin` expunere la soare: este recomandat` apli­ carea sa la primele ore ale dimi­ ne]ii, la temperaturi mai bl=nde.

Prepararea amestecului: u Amesteca]i 6,0 litri de ap` cu 20 Kg de FIXMAX S2 GRIS. uAmesteca]i u[or cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u|n cazul amestec`rii manuale aditivii nu se vor dispersa corespunz`tor, iar cimentul adeziv nu va avea calitatea adecvat`. uAmesteca]i bine [i l`sa]i amestecul s` stea timp de 2 min. Utiliza]i partea fin` a gletierei metalice.

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE: PA{I DE URMAT

1

2

Realiza]i o cur`]are acid` cu: o (1) parte de GRESNET 5 p`r]i de ap`.

20

Realiza]i o cur`]are acid` cu: o parte de FIX–SABO 20 p`r]i de ap`.

3

Apoi, cl`ti]i pere]ii [i baza cu mult` ap` curat`.

5

L~SA}I S~ SE USUCE COMPLET AT+TA TIMP C+T ESTE NECESAR

7

|ntinde]i un strat fin de FIXMAX S2 peste pl`cile ceramice vechi. Utiliza]i gletiera fin`...

8

Plasa de consolidare se aplic` pe toat` suprafa]a piscinei (pere]i [i fund) [i...

10

... se \ntinde imediat un alt strat fin de FIXMAX S2 p=n` la acoperirea complet` a plasei.

11

Op]iunea 1: HIDROFIX

l`sa]i s` se usuce atât timp cât este necesar \n func]ie de produsul utilizat

6

CIMENT ADEZIV

4

...[i c=t timp stratul este \nc` proas– p`t, este obligatorie interpunerea plasei de consolidare FIX–MALLA REVOCOS de 10x10mm...

9

L~SA}I ANSAMBLUL CI– MENT–PLAS~–CIMENT S~ SE USUCE TIMP DE APROXIMATIV 24 DE ORE.

12 l`sa]i s` se usuce \ntre 4 [i 12 ore

Op]iunea 2: FIXAQUA FILM

ETAN{ARE: alege]i varianta optim` \n func]ie de stabilitatea terenului: HIDROFIX: teren stabil FIXAQUA FILM: terenuri instabile

Este obligatorie utilizarea cimentului TECNOCOL FLEX pentru lipirea noilor pl`ci ceramice peste stratul de etan[are. Este obligatorie de asemenea utilizarea tehnicii de lipire dubl`.

|n cele din urm` rostui]i cu JUNTATEC, [i l`sa]i |NTREG ANSAMBLUL s` se usuce \ntre 5 [i 7 zile \nainte de a umple din nou piscina.

CONSUM de FIXMAX S2: 1,8 – 2,0 Kg./m2 pentru un singur strat maxim 1 mm.

21

FIX–REVOCO Mortar pre–amestecat pentru tencuirea PERE}ILOR [i RADIERULUI piscinelor. Este un mortar de o CALITATE CONSTANT~, atunci c=nd aplicarea necesit` siguran]`, durabilitate [i rapiditate. Straturi suport incompatibile cu FIX–REVOCO: u Putem tencui pere]ii sau radierul piscinei cu FIX–REVOCO pe straturi de beton sau beton torcretat cu grosime de p=n` la 25 mm. u Aceste straturi suport trebuie s` fie curate, rezistente, nu trebuie s` se descompun`, nu trebuie s` fie fisurate, etc. u Temperatura mediului de lucru: \ntre 5ºC [i 35ºC. Preg`tirea stratului suport: |n cazul piscinelor este esen]ial` aplicarea anterioar` a unui strat de aderen]`: u Acest strat de aderen]` aplicat anterior se prepar` prin amestecarea a o parte de lichid adeziv PRIMFIX cu o parte de ciment Portland. uDe preferat, amesteca]i cu un dispozitiv de malaxare electric. uStratul de aderen]` se aplic` \n mod continuu [i uniform, utiliz=nd o pensul`, un trafalet, etc. u C=t stratul de aderen]` este \nc` umed, prepara]i [apa cu FIX–REVOCO.

ATEN}IE uF I X – R E V O C O s e v a amesteca doar cu ap`. NU ad`uga]i nisip. uNu utiliza]i FIX–REVOCO \n alte scopuri dec=t cele prev`zute. uFIX–REVOCO nu este un mortar pentru lipirea pl`cilor de ceramic`.

Stratul de aderen]`: PRIMFIX portland pur

Prepararea mortarului cu FIX–REVOCO: u Amesteca]i 2,5 litri de ap` cu 25 Kg de FIX–REVOCO. u Amesteca]i utiliz=nd o betonier` sau un malaxor. u Amesteca]i p=n` c=nd mortarul cap`t` o consisten]` plastic` [i p=n` c=nd devine pl`cut la atingere. Dac` este necesar, ad`uga]i pu]in` ap`, \ns` nu \n exces. Mortar cu o consisten]` “plastic`”

22

Stratul de aderen]`: PRIMFIX portland.

{APE DE MORTAR

PASUL 1: ESEN}IAL u Aplica]i stratul de aderen]` cu o pensul`, trafalet sau instrumente similare [i, c=t timp acesta este \nc` umed, efectua]i pasul urm`tor:

PASUL 2: |ntinderea mortarului u Aplica]i o prim` m=n` de FIX–REVOCO utiliz=nd partea fin` a gletierei. u Odat` aplicat stratul fin anterior, mai r`m=ne doar s` umple]i spa]iul dintre doi martori de ghidare [i s` nivela]i... Aplica]i mai \nt=i un strat fin.

PASUL 3: Nivelare u Nivela]i suprafa]a folosind metodele tra­ di]ionale, ca [i cum ar fi un mortar normal.

Utiliza]i acelea[i unelte ca [i \n procesele anterioare

Nivela]i \ntre martorii de ghidare.

PASUL 4 (op]ional): Netezire u Dac` dori]i ca stratul de FIX–REVOCO s` fie c=t mai fin, \l pute]i netezi u[or cu o gletier` fin`.

Dac` este necesar, pute]i chiar netezi.

CONSUM: Strat de aderen]`

Portland: 0,2 Kg./m2

(acolo unde este necesar)

PRIMFIX: 0,2 lt./m2

FIX–REVOCO

15–18 Kg./m2 pe cm de grosime (\ntotdeauna \n func]ie de gradul de compactare)

Tencuieli omogene.

23

RECRECEM PRE–MIX Mortar pre–amestecat cu priz` normal` [i uscare rapid` pentru realizarea de RADIERE, pe care pl`cile de ceramic` pot fi lipite dup` 24 de ore. Ideal pentru PISCINE. Straturi suport compatibile cu RECRECEM PRE–MIX: u Putem realiza radiere cu RECRECEM PRE–MIX aplicat pe structuri de beton, mortar... u Aceste straturi suport trebuie s` fie curate, rezistente, nu trebuie s` se descompun`, nu trebuie s` fie fisurate, etc. u Temperatura mediului de lucru: \ntre 5ºC [i 35ºC. Preg`tirea stratului suport: u Realizarea RADIERULUI PISCINEI nu este un proces dificil, \ns` implic` aplicarea anterioar` a unui strat de aderen]` peste betonul piscinei: uacest strat se realizeaz` prin amestecarea unei p`r]i de lichid PRIMFIX cu o parte de ciment portland pur. uaplica]i acest strat cu o pensul`, un mop, etc... u NU L~SA}I S~ SE USUCE. uv`rsa]i RECRECEM PRE–MIX deja amestecat cu apa necesar` peste stratul de aderen]` proasp`t. u nivela]i [i crea]i pantele necesare.

ATEN}IE uRECRECEM PRE–MIX se va amesteca doar cu ap`. NU ad`uga]i nisip. uNu construi]i radiere cu RECRECEM PRE–MIX f`r` a fi apli­ cat un strat de aderen]` anterior. uRECRECEM PRE–MIX nu este un mortar pentru lipirea pl`cilor de ceramic`.

Stratul de aderen]`: PRIMFIX portland pur.

Prepararea mortarului cu RECRECEM PRE–MIX: u Amesteca]i 2,5 litri de ap` cu 25 Kg de Recrecem Pre–Mix. u Amesteca]i \ntr–o betonier` sau cu un utilaj automat de pompare–­ transport.. u Amesteca]i p=n` ce mortarul cap`t` un aspect asem`n`tor “nisipului ud”. Dac` este necesar, ad`uga]i pu]in` ap`, \ns` nu \n exces. Mortar cu aspect de “nisip ud”.

24

V`rsa]i amestecul direct pe stratul de aderen]`

{APE DE MORTAR

PASUL 1: Aplicarea pe stratul de aderen]` PROASP~T u Este necesar` aplicarea mortarului cu RECRECEM PRE–MIX direct pe stratul de aderen]` c=t acesta este \nc` proasp`t.

PASUL 2: |ntinderea mortarului u Mortarul cu RECRECEM PRE–MIX se aplic` ca orice alt mortar: \n acest punct trebuie s` \l distribuim uniform.

Radiere omogen`.

PASUL 3: Nivelare u Nivela]i suprafa]a folosind metodele tra­ di]ionale, ca [i cum ar fi un mortar normal.

Utiliza]i acelea[i unelte ca [i \n procesele anterioare.

Nivela]i \ntre martorii de ghidare.

PASUL 4 (op]ional): Netezire u Dac` dori]i s` ob]ine]i o suprafa]` mai fin`, pute]i netezi u[or cu o gletier` fin`.

Dac` este necesar, pute]i chiar netezi.

CONSUM: Strat de aderen]`

Portland: 0,2 Kg./m2 PRIMFIX: 0,2 lt./m2

RECRECEM PRE–MIX

18–20 Kg./m2 pe cm de grosime (\ntotdeauna \n func]ie de compactare)

Distribui]i amestecul uniform \ntre martorii de ghidare.

25

FUGA STOP Cordon hidroexpandabil pentru etan[area rosturilor de construc]ie a piscinelor. Unde putem aplica FUGA–STOP?: u FUGA STOP poate fi aplicat \n structurile de beton. u Structurile de beton au rosturi de lucru, rosturi de construc]ie, rosturi reci, rosturi de betonare, etc. Toate acestea reprezint` c`i posibile pe unde apa se poate infiltra. uDac` introducem FUGA STOP \n beton, apa care se va infiltra printr–unul va ajunge la FUGA STOP, iar acesta o va absorbi [i se va expanda, \nchiz=nd astfel fisura [i \mpiedic=nd avansarea apei. u FUGA–STOP este un produs utilizat ca mijloc de preven]ie. NU este un produs de reparare.

ATEN}IE Nu utiliza]i FUGA–STOP: u|n fisurile betonului: nu este un chit de reparare. Este un produs de etan[are uti– lizat ca mijloc de preven]ie. u|n mortarele slabe. uF`r` \ndeplinirea tuturor con­ di]iilor tehnice descrise \n cele ce urmeaz`.

Condi]ii \n momentul aplic`rii FUGA–STOP: u Aplic`m FUGA–STOP pe orizontal` sau vertical`, fix=ndu–l cu ajutorul cuielor. u V`rs`m betonul nou \n cofraj astfel \nc=t FUGA–STOP s` fie \nconjurat de minim 7 cm. de beton. uBetonul con]ine mult` ap`. Aceast` ap` vine \n contact cu FUGA–STOP, \ns` \n primele 48 de ore de contact, produsul nu se va expanda deoarece expandarea sa este \nt=rziat` inten]ionat. Introduce]i FUGA–STOP [i turna]i betonul \ntre cofraje.

FUGA–STOP reprezint` garan]ia etan[eit`]ii.

26

Cum func]ioneaz` FUGA–STOP? u FUGA–STOP se expandeaz` doar \n locurile unde intr` \n contact cu apa. Restul de FUGA–STOP nu reac]ioneaz`, \ns` se p`streaz` pentru alte eventuale fisuri care s–ar putea forma \n viitor, pe unde ar putea p`trunde ap`. u Produsele de etan[are hidroexpandabile din portofoliul nostru, sunt diferite: se expandeaz` total [i o singur` dat`: la formarea altei fisuri aceste produse nu o vor putea \nchide.

1

2

FUGA–STOP este livrat \n role de 5 ml: este necesar` doar desfacerea acestora.

4

Introduce]i FUGA–STOP \n interiorul rostului de lucru care urmeaz` a fi etan[at.

5

Acesta va fi fixat cu produse simple. Scopul este ca produsul s` nu se depla­ seze \n timpul beton`rii.

3

Stratul suport trebuie s` fie cur`]at de praf. M`tura]i \nainte de introdu­ cerea produsului.

6

La finalizarea unei role, pute]i \ncepe urm`toarea rol`, suprapun=nd primii 3 cm.

PRODUS DE ETAN{ARE HIDROEXPANDABIL

INSTRUC}IUNI DE APLICARE FUGA–STOP

Odat` finalizat` turnarea betonului, FUGA–STOP trebuie s` aib` minim 7 cm de beton \mprejur.

Cum ac]ioneaz` FUGA–STOP spre deosebire de produsele din portofoliul nostru?

1

2

Odat` aplicat FUGA–STOP r`m=ne \n stare latent`.

La deschiderea rosturilor dintre betoane FUGA–STOP se expandeaz` doar \n sensul scurgerii apei.

din use stru prod oliul no of port

Celelalte produse de etan[are se expan­ deaz` \n toate direc]iile, gener=nd tensiuni \n beton

CONSUM: Este direct propor]ional cu num`rul de metri liniari care urmeaz` a fi etan[a]i. V` recomand`m ad`ugarea unui metru \n plus, pentru situa]iile \n care opta]i pentru suprapuneri la \mbinarea a dou` role.

27

SELLADOR S10 Chit poliuretanic cu ELASTICITATE FOARTE MARE: mai mult de 800%. Ideal pentru etan[area fitingurilor de PVC. Unde [i cum putem utiliza SELLADOR S10? uPutem utiliza rosturi de dilatare cu SELLADOR S10. u Putem etan[a fisuri active \n beton. u Putem sigila fitingurile de PVC – beton. u Temperatura mediului de lucru: \ntre 5ºC [i 40ºC. Preg`tirea \mbin`rii PVC–ului cu betonul: Este necesar s` respecta]i 4 pa[i de baz`: uPasul 1: – deschide]i cu un ciocan [i un ra[pel toat` zona din jurul ]evii PVC. Realiza]i un V c`tre interior. uPasul 2: – \n \mbinarea dintre PVC–beton, exist` un element foarte absorbant: betonul. Pentru a \mpiedica aceast` absorb]ie, vom imprima betonul cu IMPRIMACION SELLADOR S10. Aplica]i produsul cu o palet` fin`, satur=nd betonul 100%. uPasul 3: – l`sa]i produsul IMPRIMAT s` se usuce minim 1 or` [i maxim 4 ore. uPasul 4: – aplica]i chitul SELLADOR S10, ap`s=nd cu o spatul`, pentru ca acesta s` penetreze p=n` la ad=ncime.

ATEN}IE uNu utiliza]i SELLADOR S10 pe straturi suport ude, murdare sau cu gr`simi sau uleiuri. uNu utiliza]i SELLADOR S10 pe panourile de ipsos. uNu utiliza]i SELLADOR S10 atunci c=nd dori]i s` ob]ine]i elasticitate [i rezisten]` la acizi (utiliza]i SE­ LLAFIX).

Este ESEN}IAL~ realizarea unei grunduiri corespunz`toare.

Sub ce form` este comercializat SELLADOR S10? u SELLADOR S10 este un produs comercializat gata de utilizare. Este de culoare gri. u SELLADOR S10 se vinde la batoane de 600 ml. u SELLADOR S10 se aplic` prin utilizarea unui pistol special pentru acest tip de recipient. Utiliza]i un piston special cu cap`t rotund.

28

PASUL DOI: u L`sa]i IMPRIMACION SELLADOR S10 s` se usuce timp de minim 1 or` [i maxim 4 ore, \nainte de aplicarea SELLADOR S10. u T`ia]i v=rful batonului de SELLADOR S10 cu foarfecele. PASUL TREI: u Introduce]i batonul \n pistol cu t`ietura la v=rf. u |nchide]i pistolul cu inelul filetat [i cu canula de plastic, iar apoi t`ia]i canula pe diagonal`.

Impregna]i betonul cu IMPRIMACIÓN.

T`ia]i batonul cu foarfecele.

CHIT PENTRU FITINGURI PVC–BETON

PASUL UNU: u Odat` deschis` cu ajutorul unui ciocan [i al unui ra[pel zona din jurul tubului \n form` de V, impregna]i p=n` la satura]ie 100% IMPRIMACIÓN SELLADOR S10, utiliz=nd o pensul`.

Introduce]i batonul \n pistol.

PASUL PATRU: u Chitui]i cu SELLADOR S10 de jur \mprejurul tubului de PVC asigur=ndu–v` c` produsul p`trunde p=n` \n profunzime. Asigura]i–v` c` p`trunde \n profunzime.

PASUL CINCI: u Presa]i SELLADOR S10 cu o spatul` pentru ca aceast` s` fac` priz` perfect` cu PVC–ul [i cu betonul. u |n cele din urm` netezi]i toat` suprafa]a.

Netezi]i toat` suprafa]a.

CONSUM: Pentru un tub cu diametrul de: 63 mm. 90 mm. 110 mm.

200 mm.

IMPRIMACION SELLADOR S10:

0,04 litri

0,05 litri

0,06 litri

0,09 litri

SELLADOR S10: nr. de batoane

0,4 uts.

0,5 uts.

0,6 uts.

0,9 uts.

Rezultatul final este sigur, flexibil, etan[.

29

PRIMFIX Latex pentru realizarea de straturi de aderen]`, mortare [i grunduiri. |n ce scop [i c=nd utiliz`m PRIMFIX? u PRIMFIX prezint` multe posibilit`]i de utilizare: – \l putem utiliza pentru a realiza STRATURI DE ADEREN}~ \ntre mortare diferite. – \n amestec cu nisip [i portland, putem ob]ine MORTAR pentru {APE. u Cu PRIMFIX putem cre[te aderen]a, flexibilitatea, rezisten]a la compresie [i rezisten]a la flexare a mortarelor sau a straturilor de aderen]` pe care le realiz`m.

ATEN}IE PRIMFIX nu se va utiliza: uLa temperaturi mai mici de 5ºC. u|n amestec cu ciment adeziv (utiliza]i ADIFLEX). uPentru alte utiliz`ri dec=t cele prezentate \n cele ce urmeaz`. uDiluat mai mult dec=t este recomandat \ n c e l e c e urmeaz`.

Prepararea amestecului: uCantitatea de PRIMFIX utilizat` depinde de scopul pentru care \l utiliz`m. V` recomand`m s` consulta]i tabelul de consum. u Amesteca]i u[or cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u |n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule \n mortarul de ciment. u Amestecarea manual` va \mpiedica distribuirea uniform` a latexului, iar calitatea cimentului adeziv nu va fi corespunz`toare Cu PRIMFIX grunduim suprafe]ele absorbante.

CONSUM:

Este disponibil la 25 litri [i 5 litri.

30

• Grunduire • Strat de aderen]` • {ape de la 1 mm. la 3 mm. • {ape de la 3 mm. la 30 mm.

(aprox. pe fiecare mm. de grosime a mortarului). PRIMFIX (lt./m2)

Ap` (lt./m2)

portland (Kg./m2)

Nisip (Kg./m2)

0,05 0,20 0,27 0,09

––– ––– ––– 0,18

––– 0,20 0,43 0,36

––– ––– 1,30 1,45

1

2 beton de minim 28 de zile

La turnarea unei [ape de mortar pe beton, este necesar` o \mbinare ADECVAT~.

Pentru aceasta amesteca]i o parte de PRIMFIX cu o parte de portland [i aplica]i–l cu o pensul`.

3 NU L~SA}I S~ SE USUCE

V`rsa]i imediat mortarul de [ap` peste stratul de aderen]` [i nivela]i.

Instruc]iuni de utilizare: pentru a ob]ine MORTAR PENTRU {APE de \nalt` calitate

1

Alege]i propor]iile de ciment [i nisip conform tabelului de consum [i \n func]ie de mortarul pe care urmeaz` s` \l realiza]i.

2

Urm`rind tabelul de consumuri, turna]i cantitatea de PRIMFIX necesar` [i amesteca]i \ntr–o betonier`.

LATEX ADEZIV sau IMPERMEABILE

Instruc]iuni de utilizare: utilizat ca STRAT DE ADEREN}~

3

Turna]i mortarul peste stratul suport, nivela]i [i netezi]i ca de obicei.

31

EPOXIPRIM Adeziv epoxi cu aderen]` MARE pentru a \mbina betonul sau betonul torcretat proasp`t cu beton torcretat uscat; ideal pentru sigilarea fisurilor inactive. C=nd este necesar s` utiliz`m EPOXIPRIM? u Este necesar s` utiliz`m EPOXIPRIM \ntr–unul din urm`toarele cazuri: – pentru a \mbina beton proasp`t din ziua respectiv` cu beton deja \nt`rit din ziua aterioar`, sau cu beton foarte vechi. – pentru a sigila prin turnare mici fisuri ale betonului, care deja nu se mai deplaseaz`.

ATEN}IE EPOXIPRIM nu se va utiliza: uLa temperaturi care nu se \nca­ dreaz` \n intervalul 10ºC – 30ºC. uPe suprafe]e cu acumul`ri de ap`. uCa mortar pentru repara]ii.

Prepararea amestecului: u EPOXIPRIM este foarte u[or de preparat, deoarece este un produs pre–dozat, alc`tuit dintr–o past` [i o sticl` de lichid. u Amesteca]i u[or cele dou` componente cu un dispozitiv de malaxare conectat la o borma[in`. u |n cazul \n care amesteca]i prea repede, pot ap`rea bule \n mortar. uAmestecarea manual` va \mpiedica dispersarea corspunz`toare a lichidului, iar mortarul care rezult` nu va avea calitatea adecvat`.

uPentru lipirea pl`cilor de cera­ mic`.

EPOXIPRIM: ideal pentru \mbinarea betonului nou cu cel uscat.

CONSUM:

Este disponibil la 2 Kg [i 6 Kg.

32

Pentru \mbinarea straturilor de beton

se va ]ine cont de porozitatea aprox. 0,5–1,0 Kg./m2 stratului suport [i de c=t de regulat este acesta

Pentru a sigila fisuri

prin turnare simpl`

aprox. 1,4 Kg./l.

1

2

3 la +20ºC avem 2 ore de via]`

Betonul nou [i proasp`t nu se lipe[te de betonul uscat: de aceea este necesar` folosirea EPOXIPRIM.

Odat` amestecat, aplica]i EPOXIPRIM pe betonul uscat cu o pensul`...

ADEZIVI SPECIALI

Instruc]iuni de utilizare: pentru a \mbina suprafe]e de BETON NOU cu suprafe]e de BETON USCAT

... [i turna]i betonul proasp`t \n acest interval de via]` de 2 ore. Aderen]a este perfect`.

Instruc]iuni de utilizare: pentru etan[area de mici fisuri, f`r` deplasare \n beton

1

Dac` deschiderea fisurii care urmeaz` a fi etan[at` este prea mic`, aceasta poate fi \n prim` faz` l`rgit` \n form` de V.

2

Amesteca]i EPOXIPRIM [i realiza]i o turnare simpl` direct \n fisura care urmeaz` a fi etan[at`.

3

Dup` 24 de ore produsul se va usca cre=nd o uniune de monolit care nu se va rupe.

33

FIXAQUA FILM Membran` lichid` de poliuretan pentru etan[area super–elastic`, la fa]a locului [i f`r` suprapunere a piscinelor, teraselor. Ideal pentru structurile instabile. Preg`tirea stratului suport: u Straturile suport trebuie cur`]ate de praf, rugin`, vopsea, cear`... u La etan[area bazinelor de ap` sau piscinelor aplica]i |NTOTDEAUNA mai \nt=i un strat de FIXAQUA PRIMER \nainte de aplicarea FIXAQUA FILM. u |n cazul rosturilor de dilatare ale piscinei, lipi]i mai \nt=i pe margini banda auto–adeziv` FIX–BANDA.

ATEN}IE Nu utiliza]i FIXAQUA FILM: u|n saune sau b`i de abur (utiliza]i HIDROFIX). u|n parc`ri sau \n locuri unde cir­ c u l ` c ` r u ] e , autoturisme... u|n depozite cu acizi sau baze puternice.

Prepararea amestecului: u FIXAQUA FILM este o bi–component`. Este necesar` amestecarea con]inutului sticlei mici cu cutia mare de vopsea. u Amesteca]i \ncet cu un agitator electric timp de 2–3 minute. u Dac` dori]i s` aplica]i produsul cu airless, va fi necesar s` ad`uga]i amestecului maxim 5% de FIXAQUA DISOLVENTE.

u|n piscine f`r` aplicarea anterio­ ar` a FIXAQUA PRIMER.

Aplicarea amestecului: u |n cazul aplic`ri cu airless, da]i 2 sau 3 m=ini, l`s=nd s` treac` 6 ore \ntre o m=n` [i cealalt`. u |n cazul aplic`rii manuale: – pe perete: aplica]i 2 sau 3 m=ini utiliz=nd un trafalet de l=n`. – pe pardoseal`: aplica]i o m=n` cu o gletier` cu din]i de 3 mm. Etan[are pe terenuri instabile.

CONSUM: |n cazul pardoselilor, utiliza]i o gletier` de 3 mm.

34

FIXAQUA PRIMER FIXAQUA FILM

300 gr./m2 aplicat cu trafalet cu peri lungi 1,5 Kg/m2 pentru a ob]ine o grosime de 1,5 mm.

Instruc]iuni de utilizare: 2

3

• Aplica]i un strat de FIXAQUA PRIMER. Amesteca]i cele dou` componente [i aplica]i cu un trafalet de l=n`. L`sa]i se se usuce 24 de ore.

• FIXAQUA FILM: amesteca]i poliuretanul cu acceleratorul [i agita]i timp de 3 minute. Acum ave]i 30 de minute ca s` \l folosi]i.

• Turnare: este realizat` \n continuarea [i \n paralel cu ultima zon` etan[at`.

4

5

6

• Distribuire: efectua]i o mi[care continu` din interior c`tre exterior. Utiliza]i o gletier` de 3 mm.

• Dezaerisire: c=t timp este proasp`t, trece]i cu un trafalet cu ace peste suprafa]`, pentru a evita formarea de bule de aer.

• |n final, lipi]i noile pl`ci de ceramic` exclusiv cu TECNOCOL FLEX. Este obligatorie utilizarea tehnicii lipirii duble.

VOPSELE IMPERMEABILE

1

35

FIX–SABO Degresant bactericid cu multiple utiliz`ri, ideal pentru cur`]area alcalin`. Elimin` petele de ulei [i gr`simi. La ce ne putem a[tepta din partea lui FIX–SABO? u FIX–SABO este un produs trei \n unu: – este un detergent – este un degresant – este un bactericid puternic u Cu aceste caracteristici, este ideal pentru cur`]area gr`similor umane, resturilor organice, etc. lipite pe pl`cile ceramice care urmeaz` a fi cur`]ate. u Cu FIX–SABO beneficiem de eficacitatea unui detergent [i puterea le[iei \ntr–un singur produs.

ATEN}IE uFIX–SABO nu va fi folosit pentru cur`]area veselei. uFIX–SABO este un detergent–dezinfectant pentru tencuieli [i pardoseli.

CONSUM: De FIX–SABO: 0,2 lt./m2 (\n func]ie de gradul de murd`rie [i de num`rul de aplic`ri)

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE:

1

Amesteca]i FIX–SABO cu 20 p`r]i de ap` p=n` la ob]inerea unei spume co­ respunz`toare.

36

2

Cur`]a]i pl`cile ceramice cu Scotch–­ Brite sau cu perii din p`r de animal [i cl`ti]i cu ap`.

3

L`sa]i s` se usuce complet, \nainte de a trece la urm`torul pas.

FIX–RESTAURA Produs FOARTE EFICACE pentru cur`]area murd`riei [i ruginei acumulate \n piesele de CORONAMENT ale piscinelor pe timpul sezonului rece. La ce ne putem a[tepta de la FIX–RESTAURA? u FIX–RESTAURA are un aspect de “gel de du[”. Aceasta permite aplicarea sa at=t pe orizontal`, c=t [i pe vertical`, f`r` a se scurge. u NU este agresiv, prin urmare poate fi aplicat [i pe piatr` natural` sau artificial`. u Cu FIX–RESTAURA putem elimina cu eficacitate toat` murd`ria [i rugin` acumulate \n general \n coronament. u Cu FIX–RESTAURA putem recupera aspectul piesei originale F~R~ A D~UNA |N NICIUN FEL suprafe]ei piesei.

ATEN}IE uNu dilua]i produsul. uNu utiliza]i pe aluminiu, lemn sau vopsele care nu urmeaz` a fi \ndep`rtate. uF`r` a v` lua toate m`surile de protec]ie personal` necesar`: ochelari, m`nu[i, etc.

CONSUM: De FIX–RESTAURA: 0,2 lt./m2 (\n func]ie de gradul de murd`rie [i de num`rul de aplic`ri)

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE:

1

Produs ideal pentru cur`]area pietrelor albe din coronamentul piscinelor sau pietrelor naturale din coronament.

2

Aplica]i cu pensula [i l`sa]i s` ac]ioneze \ntre 15 minute [i 2 ore.

3

Dup` maxim 2 ore, cl`ti]i coronamentul cu ap` curat` [i l`sa]i s` se usuce.

37

GRESNET Acid concentrat pentru eliminarea resturilor de ciment, oxizi, murd`rie... este ideal pentru deschiderea porilor. La ce ne putem a[tepta de la GRESNET? u GRESNET elimin` u[or resturile de produse de ciment, cum sunt FIXCOLOR, EUROCOLOR FLEX, EUROCOLOR FLEX PLUS, JUNTATEC, etc. u GRESNET poate fi utilizat pentru cur`]area piscinelor; petelor de oxizi; resturilor de ipsos, portland, var, ciment–var... u |nainte de a utiliza GRESNET, este necesar` protejarea tuturor suprafe]elor sau obiectelor care ar putea fi afectate de stropii sau vaporii de acid.

ATEN}IE GRESNET nu va fi utilizat: uPe suprafe]e de marmur`, piatr` calcaroas` sau derivatele acesteia. uF`r` a v` lua toate m`surile de protec]ie personal` necesar`: ochelari, m`nu[i, etc.

CONSUM: De GRESNET: 0,05 lt./m2 (\n func]ie de gradul de murd`rie [i de num`rul de aplic`ri)

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE:

1

Pentru cur`]area acid` a piscinei, ames­ teca]i o (1) parte de GRESNET cu 5 p`r]i de ap`.

38

2

3

Aplica]i amestecul cu un mop, sau prin pulverizare. |n orice caz freca]i insistent. Apoi cl`ti]i totul cu ap`.

{terge]i pl`cile ceramice cu un burete [i l`sa]i s` se usuce complet \nainte de a trece la urm`torul pas.

GRESNET PLUS Acid foarte concentrat pentru cur`]area piscinelor dup` trecerea sezonului rece. La ce ne putem a[tepta din partea GRESNET PLUS? u GRESNET PLUS este un acid foarte puternic ideal pentru cur`]area eflores­ cen]elor albicioase formate pe partea exterioar` a c`r`mizii aparente. uGRESNET PLUS este mai puternic dec=t GRESNET. GRESNET PLUS ac]ioneaz` acolo unde GRESNET nu reu[e[te. u |nainte de utilizarea GRESNET PLUS, este necesar` protejarea tuturor suprafe]elor sau obiectelor care ar putea fi afectate de stropii sau vaporii de acid.

ATEN}IE GRESNET PLUS nu se va utiliza: uPe suprafe]e din marmur`, pia­ tr` calcaroas` sau derivatele acesteia. uF`r` a v` lua toate m`surile de protec]ie personal` ne– cesar`: ochelari, m`nu[i, etc.

CONSUM: De GRESNET PLUS: 0,05 lt./m2 (\n func]ie de gradul de murd`rie [i de num`rul de aplic`ri)

INSTRUC}IUNI DE UTILIZARE:

1

Este recomandat` amestecarea GRESNET PLUS cu ap` pentru acest tip de aplicare. |n caz contrar efectul va fi foarte agresiv.

2

Aplica]i GRESNET PLUS gata diluat direct pe verdea]a piscinei [i freca]i cu Scotch–Brite sau un produs similar.

3

Odat` cur`]at` suprafa]a, cl`ti]i cu ap` din abunden]`, trec=nd cu un bu­ rete peste suprafa]a cur`]at`.

39

’ (Barcelona) F I X C E R P R O D U C T S S . A . Ctra. Sant Cugat Km. 3 – Ap. correos 109 • 08290 Cerdanyola del Valles Tel. 93 580 20 00 – Fax. 93 580 15 51 • www. fixcer.com – E–mail: [email protected]

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF