Free-Energy-Nikola-Tesla
June 3, 2016 | Author: Doru Kiru | Category: N/A
Short Description
Free-Energy-Nikola-Tesla...
Description
Motto: “Pamantul este de fapt viu, avand vibratii electrice” (N.Tesla)
• • • •
Cucu Cristina Emilia Dalimon Diana Camelia Minulescu Iulia Ruxandra Tincu Alice Mihaela
PENTRU BITCHELE MELE DRAGI SI GRASE >:D< • • • •
CUCKA BUCKA DIANA PUBIANA IULIS PULIS ALICE PENIS
multi pupici cu limba scoasa
ORIGINEA
Marele savant Nikola Tesla a fost roman. Era istro-roman de origine si il chema Nicolae Teslea . Numele initial de familie era Draghici, dar el a fost inlocuit in timp, prin porecla de Teslea, dupa meseria transmisa in familie, de dulgher (teslari).
Genialul savant s-a nascut in 10 iunie 1856, in orasul Smiljan din provincia Lica (Serbia). A dus o viata fascinanta, fiind de trei ori declarat de catre medici bolnav fara scapare, dar si-a revenit de fiecare data, dand dovada de o uluitoare vitalitate, astfel ca prietenii relatau ca la varsta de 60 de ani era mai tanar ca niciodata. Inca de mic, Tesla a avut ceea ce in zilele noastre se cheama “perceptii extrasenzoriale”. Acestea constau in aparitia unor imagini adesea insotite de puternice strafulgerari de lumina, care perturbau vederea obiectelor reale si se amestecau astfel in gandurile si in actiunile sale. Erau imagini de lucruri si diferite scene pe care nu le vazuse niciodata si nici nu si le imaginase vreodata.
In plus, era aceea ca, atunci cand i se spunea un cuvant oarecare, imaginea obiectului desemnat de cuvantul respectiv aparea atat de vie in fata ochilor sai, incat uneori era incapabil sa discearna daca ceea ce vedea era tangibil sau nu. Astfel de imagini apareau spontan in campul sau vizual si persistau in ciuda eforturilor sale de a le alunga. Uneori ramaneau fixe in spatiu chiar daca le “strabatea” cu mana.
Urmarind sa controleze toate aceste aparitii stanjenitoare, Tesla si-a dezvoltat capacitatea de proiectie astrala, pana cand cea mai mare placere a sa devenise aceea de a realiza astfel de incursiuni, facandu-si noi prieteni, vazand locuri si tari necunoscute din lumi paralele. Tesla s-a preocupat in mod constant de aceste perceptii pana la varsta de 17 ani, cand a inceput sa se gandeasca in mod serios la unele inventii bazate pe informatii din lumile inefabile pe care le parcurgea.
Tesla a fost înntreaga sa viaţă obsedat de ideea electricităţii. La vârsta de 24 de ani are şi primul mare răspuns. El însuşi povesteşte: “Într-o după-amiază, veşnic prezentă în mintea mea, făceam o plimbare în parc, alături de un prieten, recitând poezii. Pe atunci, ştiam cărţi întregi pe de rost. Una dintre acestea era Faust a lui Goethe. Soarele tocmai apunea, amintindu-mi de un pasaj celebru; ideea mi-a venit ca o străfulgerare de lumină, şi într-o secundă adevărul era dezvăluit. Cu un băţ, am desenat pe nisip diagrama pe care 6 ani mai târziu am prezentat-o în cadrul alocuţiunii de la Institutul American de Inginerie Eelectrică”. Era motorul cu curent alternativ, o descoperire tehnologică care în curând avea să schimbe lumea.
Tesla a studiat ingineria electrica la Scoala Politehnica din Graz decat 2 ani (1875-’77). El a fost lasat de tatal sau sa studieze energia electrica decat sa intre in serviciul Bisericii Ortodoxe din Serbia. Astfel ca insusi Tesla afirma: “…de-a lungul primului an de scoala incepeam sa lucrez de la 3 dimineata pana la 11 noaptea, fara duminici si fara vacante…” Tot in primul an, s-a remarcat prin rezultatele bune la invatatura la toate materiile.In anul al doilea a renuntat la multe dintre ele, axandu-se doar pe matematica, mecanica si fizica. Acest lucru i-a permis sa-si imbunatateasca cunostintele de literature si limbi straine, si, avand o memorie exceptionala, ii uimeste pe cei din jur cand recita poezii intregi pe de rost.
Intr-o zi, la ora de de fizica, elevilor le este adusa o masinarie ineventata de un fizician Belgian – gram dinamul. Masinaria producea current, iar daca era alimentata cu electricitate, functiona ca un motor. In demomstratia din clasa, masinaria nu a mers tocmai cum trebuie, producand scantei. Tesla intervine cu idea sa de a adauga un comutator, iar daca fluxul de current ar fi modificat, mecanismul ar functiona mai bine, si mai economic. Ideea sa nu este primita cu intelegere de professor, insa asta nu-l descurajeaza “ Am mania sa termin orice incep”. Desi trece printr-o perioada mai grea atat in cercul de prieteni care il tachinau fiindca se remarcase intodeauna prin inteligenta sa, cat si in privinta situatiei financiare, ajungand chiar sa renunte la scoala in 1878, reuseste sa se mobilizeze in anul 1881 cand se angajeaza ca inginer electrician la Societatea de Stat de Telegrafie din Budapesta, unde realizeaza o serie de inventii, printre care si un amplificator de voce.
În anul 1885 Tesla a emigrat în SUA, s-a stabilit la New York, unde a lucrat la Societatea de Iluminat Electric Edison, ca inginer electrician de întretinerea si repararea generatoarelor de curent continuu. La un moment, între Tesla si Edison a intervenit un conflict privind modul de abordare a subiectelor de cercetare. Edison lucra la inventiile sale efectuând exagerat de multe experiente, în timp ce Tesla, atunci când avea în gând o inventie, începea prin a cauta o fundamentare teoretica, dupa care trecea la verificarea experimentala. Tesla explica astfel metoda de lucru a lui Edison: „Daca vrea sa gaseasca un ac într-un car cu fân, nu pierde timpul sa stabileasca locul posibil unde se afla, el ia pai cu pai ca un Sisif, pâna gaseste locul.“
A deschis drumul in generarea, transmiterea si folosirea electricitatii cu curent alternativ (CA) 1888-‘89 care poate fi transmis pe o distanta mai mare decat curentul direct. A patentat un mecanism prin care a produs prin inductie curent electric intr-o bucata de fier (rotor) invartind 2 bobine cu fire electrice. Acest mecanism de camp magnetic rotitor genereaza curent alternativ prin puterea unei energii mecanice, precum hidroenergia sau puterea aburilor. Cand acest curent ajunge la consummator este alimentat intr-un alt mechanism de camp magnetic de rotatie, iar acest al doilea mechanism devenind un motor de inductie al CA care produce energie mecanica. Motoarele de inductie ajuta la functionarea dispozitivelor casnice precum masina de spalat etc.
Dar motorul de inductie era doar o parte a planurilor lui Tesla. Mai mult, el a demonstrat un sistem de CA in mai multe faze. Acesta consta intr-un generator, transformatori, schema de transmisie, motor si lumini. De la puterea sursei pana la puterea consumatorului sistemul a furnizat elementele de baza pentru productia si utilizarea electrica. Acest sistem de putere al curentului alternativ a ramas in esential, neschimbat pana azi.
În anul 1890 a descoperit curentii de înalta frecventa si influentele acestora asupra fiziologiei umane. În 1892 a înaintat cererea de brevetare a transformatorului de înalta frecventa care îi poarta numele si în acelasi an începe în laboratorul lui experientele de radiotelegrafie. În 1897 Tesla a reusit transmiterea bidirectionala de semnale electrice prin telegrafie fara fir la o distanta de peste 20 de mile. În primavara anului urmator, demonstreaza dirijarea unui vas fara echipaj de la mare distanta. În timpul Primului Razboi Mondial, marina militara americana a utilizat un aparat de radiotelegrafie produs de catre Lowestein Radio Company pe baza a sase brevete ale lui Tesla. În anul 1899 a construit la Colorado Springs un post de radio de 200 kW si a realizat transmisiuni prin telegrafie fara fir la o distanta de peste 1000 km. În acelasi an a obtinut tensiuni de 12 milioane volti.
Statie radio care urma sa transmita semnale electrice si energie pe intreaga planeta. Marele sau vis nu a fost dus pana la capat, din lipsa banilor.
In 1888, George Westinghouse, seful Companiei de Electricitate Westinghouse, a cumparat drepturile de autor ale lui Tesla privind masina dynamo-electrica, transformatorii si motoarele. Westinghouse a folosit curentul alternativ al lui Tesla pentru a lumina Expozitia Lumii Columbiene in Chicago in 1893. Apoi, in 1896, sistemul lui Tesla a fost utilizat de Niagara Falls in prima mare fabrica a lumii de hidroenergie. Bobina lui Tesla, inventata in 1891, inca mai este folosit in ansamblul readiourilor si al televizoarelor, in dispozitivele de pornire ale masinilor si intr-o mare varietate de echipamente electronice.
The World’s Columbian Exposition of 1893 in Chicago
Experimentul de la Colorado este poate evenimentul cel mai învăluit de mister şi secrete. Ideea de la care a pornit acest experiment este legată de o furtună. Tesla povesteşte: ”Observam undele staţionare. Deşi pare imposibil, această planetă, în ciuda dimensiunilor sale, se comportă ca un conductor de dimensiuni mici. Semnificaţia extraordinară a acestui lucru în ceea ce priveşte transmiterea energiei wireless, mi-a devenit clară. Nu numai că puteam transmite orice mesaj telegrafic fără fire oriunde, dar şi să imprim la orice distanţă de pe glob slabele modulaţii ale vocii umane, mai mult, să transmit energie, în cantităţi nelimitate oriunde pe glob, fără pierderi.”
La Colorado, Tesla a construit o staţie experimentală, cu 2 bobine absolut uriaşe. Şi astăzi se mai pune întrebarea „A reuşit Tesla să transmită energia wireless?” Într-un articol Tesla a susţinut că a reusit să aprindă de la distanţă, fără fire, lămpile oraşului, producând tensiuni de peste 12 milioane de volţi. Cert este că oamenii au putut vedea cel mai mare fulger produs vreodată de mâna omului: peste 40 metri. Tunetul s-a auzit la o distanţă de peste 22 de mile, iar o aură albastră a înconjurat întreaga zonă. Oamenii au putut vedea pe stradă mici scântei electrice, fluturii aveau aripi înconjurate de lumină, iar la robinet curgeau pe lângă apă, curenţi electrici. S-a considerat ca Tesla era un adevărat vrăjitor. Tesla a ajuns la concluzia că atunci când fulgerul loveşte pământul, crează unde puternice care traversează pământul. Dar pământul nu este numai conductor, ci şi puternic electrizat, cu un potenţial imens. Dacă s-ar reuşi creşterea amplitudinii încărcăturii energetice a pământului prin mijloace artificiale, energia electrică ar putea fi oriunde extrasă direct din pământ. Timp de 9 luni Tesla a continuat seria experimentelor. Uimitorul inventator a descoperit frecvenţa de rezonanţă a pământului, reuşind să producă primul cutremur artificial. Ela plasat un oscilator în pământ, care a rezonat la aceeaşi frecvenţă cu a Pământului. Abia după aproape un secol, ştiinţa a reuşit să demonstreze veridicitatea acestei teorii. Completarea făcută de Tesla este absolut surprinzătoare şi azi: între război şi cutremure există o legătură directă. Explozile de mină, torpile, rachete, ca să nu mai vorbim de experimentele nucleare, dezvoltă forţe reactive uriaşe care se propagă pe întreg globul. Efectul lor poate fi multiplicat extraordinar de mult prin rezonanţă. Tot la Colorado, Tesla a receptat un semnal repetat din spaţiu, susţinând astfel existenţa altor civilizaţii în spaţiu. Ar fi practic imposibil ca din miliardele de planete, una singură să fie locuită: Pământul. Pentru aceste afirmaţii a fost ridiculizat în presa vremii.
Tesla’s Laboratory
Tesla a brevetat o maşină de zbor care prin descrierile făcute de el însuşi este asemănătoare cu ceea ce noi numim azi OZN. Maşina se poate deplasa în orice direcţie, are decolare verticală şi foloseşte un motor alimentat wireless cu energie electrică, asfel că poate staţiona mult timp în aer. Tesla o destina uzului militar, dar şi celui civil, pentru a înlocui…automobilul. Este foarte probabil că ea a fost de mult fabricată, dar din considerente economice şi de altă natură, nu a trecut în uzul frecvent. Descrierea acestui aparat o va face chiar Tesla, în numeroasele articole publicate în marile reviste americane: „În urmă cu 20 de ani, credeam că voi fi primul om care va zbura, că eram pe punctul de a realiza ceva unic. Munca mea se desfăşura în domeniul electricităţii şi nu mi-am dat seama că motoarele cu benzină se dezvoltaseră atât de mult încât puteau face un avion fezabil. La vremea aceea, lucram la transmisia fără fire a energiei electrice. Ideea mea era să construiesc o maşină de zbor propulsată de un motor electric, alimentat cu energie de la staţiile de la sol. Încă nu am realizat aceasta, dar sunt sigur că o voi face la timpul potrivit. Când am aflat că am fost anticipat de cercetători din alte domenii, am început să studiez problema zborului din alte unghiuri. Devenea o problemă de mecanică, nu de electricitate. Ştiam că există surse de energie mai bune decât cele de acum, şi prin eforturi îndelungate, după ani de zile, am înţeles posibilitatea utilizării principiilor vâscozităţii şi aderenţei fluidelor în construcţia motorului meu”.
“Acum că am realizat motorul, următorul pas este maşina perfectă de zbor.” Un avion care să folosească motorul sau?este intrebarea. Răspunsul lui Tesla este surprinzător şi acum, după aproape 100 de ani. “Maşina de zbor a viitorului - maşina mea de zbor - va fi mai grea decât aerul, dar nu va fi un avion. Nu va avea aripi şi nici propulsoare. Va fi solidă şi stabilă. Văzută la sol, nici nu îţi dai seam că e un aparat de zbor. Totuşi, va putea zbura în orice direcţie în perfectă siguranţă, la viteze mult mai mari decât cele atinse până acum, în ciuda curenţilor de aer verticali şi a golurilor de aer. Va putea urca şi în astfel de curenţi dacă e nevoie, staţiona în aer perioade mari de timp, chiar şi la viteze foarte mari ale vântului. Puterea sa de zbor nu va depinde de aripi, ca la păsări, ci de acţiuni mecanice pozitive”. “Prevăd o dezvoltare a maşinilor de zbor care să o depăşească pe cea a automobilului. Mă aştept la o contribuţie importantă a domnului Ford la realizarea acestui progres. Problema locurilor de parcare şi a drumurilor aglomerate va fi rezolvată. Turnuri de parcare se vor înălţa în marile oraşe, iar şoselele se vor înmulţi doar atât cât este nevoie. În final, şoselele vor deveni inutile pentru că civilizaţia va abandona roţile pentru aripi”. “Copilul visurilor lui Tesla”, cum numea inventatorul maşina sa de zbor,inca mai aşteaptă să fie redat oamenilor.
El s-a gândit la mijloc tehnic pentru a pune capăt problemelor de război. Credea că războiul poate fi transformat „într-un simplu spectacol al maşinilor”. În 1931, la o conferinţă de presă, a anunţat că este pe punctul de a desoperi o nouă sursă de energie. Întrebat referitor la natura sursei, Tesla a replicat „Ideea mi-a venit ca un şoc extraordinar.În acest moment pot doar să spun că va veni dintr-o sursă complet nouă şi nebănuită”. Norii războiului se abăteau din nou asupre Europei. Pe 11 iulie 1934, pe prima pagină a New York Times se putea citi mare “La 78 de ani, Tesla descoperă o nouă rază mortală”. Articolul raporta că noua invenţie „va trimite particule d eatmosferă concentrate prin aer, cu o energie atât de mare încât va doboră o flotă inamică de 10000 de avioane de la o distanţă de 250 de mile”. Tesla declara că noua rază mortală va face războiul imposibil, oferind fiecărei ţări un “zid chinezesc invizibil”. Era de fapt un scut energetic, care şi azi pare doar un produs al imaginaţiei. Din păcate ideea sa de pace a fost vânată în tot acest timp pentru a fi transformată în cea mai redutabilă armă. Chiar după ce a anunţat că a finalizat cercetările privind „raza mortală”, în 1943 Tesla moare,
Cu toţii am auzit de previziunile lui Nostradamus, dar puţini ştiu că Tesla a văzut cu claritate ştiinţifică şi a contribuit la creerea viitorul nostru. Viziunile sale aruncă lumina peste multe din actualelele noastre probleme. Tesla ne-a oferit şi răspunsul la întrebarea fundamentală, pe care ne-o punem toţi cei nu ne considerăm urmaşi de maimuţe “Ce este viaţa?”. “Ştiinţa modernă declară: Soarele este trecutul, Pământul prezentul, iar luna viitorul. Dintr-o masă în flăcări ne-am născut, şi într-o masă îngheţată o să ne transformăm. Legea naturii este nemiloasă, şi suntem în mod irezistibil atraşi de destinul nostru. Lordul Kelvin ne dă o şansă redusă de viaţă: circa 6 milioane de ani, după care lumina Soarelui se va stinge, iar Pământul nostru va deveni un deşert de gheaţă, căzând în noaptea eternă. Totuşi, va rămâne o strălucitoare scânteie de viaţă, existând şansa să reaprindă viaţa pe o stea îndepărtată. Această posibilitate există într-adevăr”.
“Implicarea femeii în noi domenii de acţiune, uzurparea graduală de catre ele a conducerii bărbaţilor, va disipa sensibilitatea feminină, va reduce instinctul matern, astfel că maternitatea şi căsătoria vor părea neplăcute şi civilizaţia umană se va apropia tot mai mult de civilizaţia perfectă a stupului de albine. Urmează o nouă ordine a sexului – conducerea de către femei. Veţi comunica instantaneu, printr-un simplu echipament de buzunar. Avioanele vor zbura fără piloţi, ghidate de la sol prin unde radio. O cantitate uriaşă de energie va fi transmisă fără fire. Cutremurele vor deveni din ce în ce mai frecvente. Zonele temperate vor deveni foarte reci sau toride. Şi cele mai multe dintre acestea sunt foarte aproape să se producă”.
Era plin de obsesii, ciudăţenii şi fobii. Celibatar convins, susţinea că doar castitatea absolută îl ajută să descopere şi să inventeze. Detesta bijuteriile, mai ales cerceii cu perle. Era politicos, sincer, modest şi generos, spun admiratorii. Iubea porumbeii şi stătea de vorbă cu ei prin parcuri. Rafinat cunoscător de vinuri şi delicatese, la bătrâneţe a devenit vegetarian, convins că a fi carnivor este o barbarie. Îşi prezenta invenţiile şi descoperirile în modul cel mai artistic cu putinţă, ca un magician. Printre prietenii săi apropiaţi se număra Mark Twain, printre inamici, Edison. Era convins că femeile vor domina viitorul omenirii, dar era plin de îndoieli în legătură cu acest viitor.
Chiar în timpul vietii s-a bucurat de recunoasterea unanima prin Premiul Nobel, Medalia Edison, multe universitati acordându-i titlul de doctor honoris causa. În anul 1960, a 11-a Conferinta de Masuri si Greutati de la Paris a acordat unitatii de masura a inductiei magnetice numele de tesla, iar relatia matematica prin care aceasta este definita se afla înscrisa pe bancnota de 100 de dinari emisa de Banca Serbiei.
Inventia sistemului de curent alternativ in mai multe faze i-a adus multa faima, insa nu si bani. In perioada apogeului sau professional, cercul de amici era larg, prieten mai apropiat fiind Mark Twain. Cu toate acestea, Tesla a murit singur si aproape fara un ban intr-o camera de hotel (New York 1943). De-a lungul vietii sale, Tesla a creat o mostenire de inventii autentice care fascineaza si astazi. La 6 luni dupa moartea sa in 1943, Curtea Suprema a SUA a afirmat ca Nikola Tesla este creatorul tehnologiei wireless, inlcusiv al radioului (desi in 1895 se considerase ca Guglielmo Marconi era inventatorul radioului). Din pacate, dreptatea a venit prea tarziu, dupa ce Tesla ajunsese printre nemuritori, fara sa se bucure de acest success.
Tesla a reprezentat o valoare. A descoperit lucruri pe care oamenii acelei epoci, si chiar cei din zilele noastre nu le-ar putea intelege. Cu toate acestea, a fost rasplatit prin obscuritate. Printre ultimele sale cuvinte adresate prietenilor, inainte de moarte, Tesla a spus: “Lasati viitorul sa dezvaluie adevarul…Prezentul este al lor, al tuturor, in schimb VIITORUL, pentru care am muncit cu ardoare, ESTE AL MEU”.
View more...
Comments