Format A5- Boli Vindecabile.
June 10, 2019 | Author: Preda Mihai | Category: N/A
Short Description
Sanatate...
Description
(Coperta 1) Eugen Giurgiu
Boli vindecabile cu tratamente din plante medicinale. Nr. 1.
1
(Coperta 4) În această carte veţi găsi tratamentele naturiste care vă pot auta. !ă pute puteţi ţi vind vindec ecaa sing singur urii de " pros prosta tată tă## in$e in$ecţ cţii ii urinare# problemele menopau%ei# imunitatea scă%ută a copiilor doar aplic&nd remediile din această carte.
'tenţionare. În absolut toate a$ecţiunile s$atul medicului specialist este prioritar i trebuie să $ie anunţat că dv doriţi să $aceţi anumite tratamente pe l&ngă cele indicate de medicul specialist. re%enta carte nu *nlocuiete competenţa i pro$esionalismu smul medicului ci vine cu terapii suplimentare suplimentare *n tratarea a$ecţiunilor diagnosticate de medicul specialist. Nu *nlocuiete *n nici un ca% medicul ci doar poate veni *n autor cu acceptul medicului respectiv de care aparţineţi dv.
2
re$aţă. Ar fi fost foarte simplu să spun că o anumită plantă acţionează în toate cazurile identic dar din păcate nu pot afirma acest lucru ci este nevoie ca fiecare bolnav să testeze pe propria piele cum reacţionează tratamentul la el. La alţii poate reacţiona perfect, dar pe dv nu vă interesează cum a reacţionat la alţii ci vă interesează să obţineţi dv o metodă prin care să vă vindecaţi. Există doi fraţi gemeni care nu sunt identici i atunci vă înc!ipuiţi că este foarte dificil să aflaţi doi bolnavi cu aceiai afecţiune care să reacţioneze identic la un tratament. "eci va trebui ca dv singur să încercaţi care din tratamente se potrivete cu dv. #ratamentele sunt uor de aplicat sunt relativ ieftine, ba nunele plante se pot obţine prin culegerea lor c!iar de dv dv.. $ăm%ne ca dv să le testaţi. Am scris mai multe plante pentru că fiecare poate are o singură plantă care se potrivete, sau poate nu veţi găsi anumite plante. "eci pentru ca dv să vă trataţi am scris mai multe plante cu care puteţi să vă trataţi. &n plus nu este indicat ca să se facă un tratament de mai lungă durată 'peste () zile * cu aceiai plantă pentru a nu se obinui organismul cu aceasta. #oate sunt plante bune pentru tratament dar dv va trebui să descoperiţi planta care vi se potrivete dv. &n cazul în care nu veţi reui să vă descurcaţi+ cu toate că am scris foarte lămurit, sau aveţi o afecţiune care nu este în prezenta carte vă rog să+mi trimiteţi copie xerox după actele medicale 'nu originale* i să+mi scrieţi ce anume doriţi să obţineţi. "e asem asemen enea ea ate atept pt su suge gest stii iile le dv dv,, în care care să+m să+mii spuneţi ce aţi dori să citiţi în continuare în aceste cărţi+ &n limita posibilităţilor voi răspunde tuturor. ă rog de asemenea să+mi trimiteţi un plic timbrat cu
(
adresa dv inclusiv codul nou potal cu - cifre. Eugen iurgiu /tr. Aleea "etunata bloc "2 scara A ap 10 Alba ulia cod potal 31))-4 #elefon )235 5((3)) sau )64102555)
'NE+,'. Anemia este un sindrom care apare ca urmare a reducerii nivelului de !emoglobină din s%nge. 7ea mai frecvent înt%lnită cauză a anemiei este deficitul de fier din organism 'anemie feriprivă*. Această lipsă apare adesea în urma !emoragiilor. 8emeile sunt supuse unui risc mai mare dec%t bărbaţii de a face anemie, datorită pierderilor mari de fier din timpul ciclului lunar, a sarcinii i alăptării. 9rincipalele manifestări ale anemiei sunt oboseală, stări de lein, paloarea pielii i a mucoaselor 'con:unctivală, bucală, etc*, ţiuitul în urec!i, friabilitatea ung!iilor, stomatita, etc. Amploarea acestor simptome depinde de rapiditatea cu care s+a instalat anemia cu c%t deficitul de fier s+a produs mai lent, cu at%t organismul reuete să compenseze mai bine scăderea concentraţiei de !emoglobină din s%nge, iar manifestările bolii să fie estompate, uneori fiind c!iar trecute cu vederea. "iagnosticul anemiilor se pune cu a:utorul unor analize simple, pentru care este suficientă recoltarea unei picături de s%nge din buricul degetului.
4
7auzele anemiei pot fi diverse !emoragii cronice, diferite maladii care se soldează cu deficitul de fier din organism, creterea foarte rapidă 'în perioada pubertăţii*, depăirea mecanismelor de reglare la v%rstnici. 9entru prevenirea anemiei feriprive, se impune ca în primul an de viaţă, alimentaţia să se bazeze mai mult pe laptele matern, iar apoi !rana să includă alimente bogate în fier carne, pete, alune, ouă, ficat, legume, fructe. #oate formele de anemie se tratează identic. &n primul r%nd se va depista care este cauza care a produs anemia i se va îndepărta cauza după care se va administra un tratament naturist care poate rezolva această afecţiune. /e vor da sucuri de legume i $ructe c%t mai multe obţinute atunci i consumate foarte proaspete, înainte de a se oxida. /e va lua de asemenea polen de albine c%te 2) g pe zi în ( reprize. 9%inea albă va fi înlocuită cu p%ine integrală, margarina se va înlocui cu unt, sucurile din comerţ se înlocuiesc cu sucuri naturale din legume i fructe preparate doar atunci pe loc. ;a!ărul se va înlocui cu miere. /e consumă lactate, ouă, pete, carne, ficăţei, alune, nuci, seminţe oleaginoase de floarea soarelui, dovleac, spanac. /e vor consuma de asemenea proteine animale care au acizi organici esenţiali foarte necesari organismului. -e vor putea $olosi următoarele plante medicinale angelică, banane, cais, cătină, coacăz negru, coada calului, genţiana, gr%u, !rean, lăm%i, mazăre, măce, nuc, orz, ovăz, păpădie, pătrun:el, portocala, sc!induf, secară, sfeclă roie, spanac, troscot, ungura, urzică, urzică mică, varză, viţa de vie, zmeur. +odul de $olosire al plantelor medicinale. 'ngelică ('ngelica arangel/ica) 0 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru
3
13 minute apoi se strecoară. /e pot consuma ( căni pe zi îndulcite cu miere. /e poate folosi i tinctura c%te 1 linguriţă de ( ori pe zi, diluată în 1)) ml apă. Este indicată mai ales în anemiile cauzate de !emoragii boli infecţioase, convalescenţe prelungite, etc. 7onţine fier. /e poate lua praf de plantă c%te un v%rf de cuţit+1 linguriţă care se va pune după cernere în gură sub limbă pentru 13 minute apoi se îng!ite cu puţină apă. Este cea mai eficientă formă de administrare. Banane se consumă aceste fructe crude fiind singurele fructe neutre în privinţa acidităţii i care au o mare cantitate de vitamine. /ingurul fruct neutru din punct de vedere al acidităţii. Cais ('rmeniaca vulgaris) se consumă fructele fiind foarte bogate în vitamine. /e pot consuma de către copii ( seminţe de caise sparte i curăţite sau, de către adulţi 3+6 bucăţi pentru că acestea conţin vitamina < 16 care a:ută i la lupta cu cancerul printre alte afecţiuni la care a:ută. Cătina (2ippope ramnoides) se consumă fructe ca atare sau în diferite ceaiuri sub formă de decoct din fructe uscate. 2 linguriţe puse la 23) ml apă i fiert timp de 1) minute. /trecurat apoi consumat. Este unul dintre cele mai indicate remedii fiind considerată o polivitamină naturală. /e poate folosi perioade mai lungi de timp. Coacă%e negre (3ibes nigrum) vin c%te 1)) ml pe zi luat în 2+( prize, înainte de mesele principale. 8ructele se pot consuma crude, sirop, compot, dulceaţă, etc. Coada calului (Euisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e poate bea zilnic c%te 2+( căni pe zi. "e asemenea se poate lua i sub formă de praf care se îng!ite cu apă c%te 1 linguriţă de ( ori pe zi. 7onţine foarte multe minerale printre care siliciu.
-
Genţiana (Genţiana lutea) rădăcină i rizomi 1 linguriţă mărunţită la 23) ml apă i se fierbe timp de 13 minute. /e strecoară apoi se poate consuma îndulcită eventual cu miere dacă nu aveţi contra indicaţii. Este foarte utilă mai ales la cei cu afecţiuni digestive, inclusiv parazitoze. 2rean ('rmoracia rusticona)1)+13 g de rădăcină mărunţită se pun la 3)) ml apă i se fierbe timp de 13 minute. /e strecoară. /e beau zilnic 2+( căni. Este foarte indicat pentru copii în special care sufere de ra!itism i sunt anemici. /e mai poate tăia rădăcină de !rean sau c!iar se rade i se pune un strat de !rean i unul de za!ăr. /e lasă 2+( zile apoi se scurge lic!idul i se dă copilului c%te 1 lingură pe zi. 5ăm&i (Citrus lemon) se indică consumul sucului de lăm%ie cu apă i miere polifloră după gust. 7onţin foarte multă vitamina 7. +a%ăre (isum sativum) se indică folosirea acesteia în diferite preparate culinare, pentru mineralele care le are în compoziţia ei. +ăce (3osa canina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e poate bea zilnic c%te 2+( căni pe zi. 7onţine multă vitamina 7. /e poate consuma i sirop, dulceaţă, etc. Nuc (6uglans regia) 1 linguriţă de plantă mărunţită 'frunze* se va pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e poate bea zilnic c%te 2+( căni pe zi. Este un ceai astringent. /e pot de asemenea consuma seminţele care sunt foarte bogate în minerale, ulei i vitamine. 7onţin de asemenea lecitină i sunt indicate în special la tineri mai ales în combinaţie cu miere. 7r% (2ordeum vulgare) verde se spală planta t%nără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt i se pune în centrifugă.
6
/e consumă c%te 3) ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu () minute de a m%nca i seara cu () minute înainte de cină. /e mai poate folosi i cu suc de morcov sau de fructe de pădure. &n cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de ( ori pe zi. /e pot face cure oric%t de lungi pentru că cu c%t se continuă cura mai multe zile cu at%t va fi mai bine pentru organism. 7vă% ('vena sativa) se indică consumul sucului din mlădiţe tinere din care se va lua o linguriţă de ( ori pe zi, diluat în 1)) ml apă sau alte sucuri. ăpădie (8ara9acum o$$icinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se va pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e poate bea zilnic c%te 2+( căni pe zi. /e poate folosi i rădăcina, fiartă 3 minute, sau frunzele tinere în salată sau ceai. ătrunel (etroselinum crispus) se indică folosirea sucului de pătrun:el c%te 2) ml la 13) ml suc de morcovi care se va consuma de ( ori pe zi, cu 13 minute înainte de fiecare din cele ( mese principale. ortocala (Citrum auratium dulcis) se indică consumul acestui fruct pentru că acesta conţine multe vitamine i este un fruct mult apreciat i de copii. -cindu$ (8rigonela $oenum graecum) este indicat să se folosească seminţele care au o vastă arie de activitate în foarte multe afecţiuni, astenii nervoase, afrodiziac, etc. /e pune 1 linguriţă de pulbere de seminţe la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute, apoi se strecoară. /e bea călduţ în cursul zilei. /e poate prepara un vin din 2) g de seminţe măcinate, puse într+un litru de vin rou. /e lasă timp de 1) zile agit%nd des, apoi se strecoară i se îndulcete cu miere după gust. /e poate folosi i acesta ca afrodiziac sau antiinflamator, la tulburări digestive sau anemie
5
-ecară (-ecale cereale) se pun 2+( linguri de seminţe la fiert în 3)) ml apă i se lasă să fiarbă p%nă se moaie boabele. /e strecoară i se consumă acest lic!id în cursul zilei. /e poate de asemenea consuma seminţe încolţite c%te 1)) g pe zi. -$eclă roie (Beta vulgaris rubra) /ucul de sfeclă roie este foarte bogat în săruri minerale, fosfor, fier i vitaminele rinar >rinarea ea se va face st%nd de scaunul de la Bc+u i nu în picioare. /e mai poate lua Apilarnil sau Apilarnil potent, în cure de () zile cu 6 zile pauză, apoi se repetă.
16
/e mai poate face o cură de lăm&ie zilnic. 9entru aceasta se va stoarce sucul din lăm%ie, într+un pa!ar. /eparat se va tăia lăm%ia în feliuţe i apoi se fierbe în 23) ml apă, p%nă se moaie coa:a aceasta. /e strecoară după răcire peste sucul obţinut anterior i dacă nu aveţi diabet îndulciţi cu miere după gust. /e face zilnic. &n toate cazurile polenul de albine , c%te 2) g pe zi a:ută foarte mult, la fel i lăptiorul de matcă din care se va lua ),2 g zilnic c%te 2) zile, împreună cu miere, în special polifloră. /e face o cură de minimum () zile în acest caz. 'limentaţia" se recomandă să se urmeze un regim vegetarian sărac în proteine. Este bine să se reducă sau c!iar să se anuleze complet consumul sării din alimentaţie. /e exclude de asemenea condimentele, alcoolul i cafeaua. /e vor consuma multe sucuri naturale proaspăt preparate din legume i fructe struguri, morcovi, castraveţi, sfeclă roie, ţelină, puţin pătrun:el fiind cele mai indicate. /e recomandă alimente ce conţin zinc stridii, germeni de gr%u, dro:die de bere, ouă. = cură cu polen c%te 2) g pe zi, mestecat foarte bine înainte de a fi îng!iţit a:ută foarte mult.
'$ecţiunile aparatului urinar. 7istite, nefrite, litiaze, insuficienţă renalăC sunt doar c%teva dintre afecţiunile aparatului urinar. /e caracterizează prin dureri în abdomenul inferior sau la nivelul rinic!ilor 'în cazul litiazei*, senzaţie de greaţă, nevoie imperioasă de a urina 'în cazul cistitelor*, etc. 9entru prevenirea i c!iar vindecarea acestor boli se recomandă, un regim alimentar adecvat, bazat pe sucuri, infuzii i macerate din legume i fructe, cu efect diuretic i depurativ. Astfel pentru a pre%nt%mpina formarea calculilor la persoanele predispuse, dar i pentru a a:uta în cazul în care acestea sunt de:a prezente i a putea fi mai uor eliminate, se pot folosi
15
infuzia de morcovi, suc de dovleac, de pepene verde, infuzia de sparang!el, etc. Dulte dintre legume prezintă proprietăţi diuretice, favoriz%nd eliminarea apei în exces din organism. "intre acestea amintim ceapa, ţelina, ridic!ea neagră, dovleacul, cireele, etc. 7a bacteriostatice, de mare a:utor în caz de cistite i pielite sunt fructele de pădure i multe plante medicinale. -e pot $olosi următoarele plante medicinale afine, albăstrele, anason, brad, br%nca ursului, brustur, cartof, ceapă, cerenţel, cimbrior, ciuboţica cucului, coacăz negru, coada calului, fumăriţă, ienupăr, lăsnicior, ipcărige, leutean, limba mielului, măcee, măg!iran, mei păsăresc, merior, mesteacăn, micunele ruginite, morcov, năprasnic, năvalnic, nemţiori de c%mp, obligeană, osul iepurelui, păpădie, perior, pir, plăm%nărică, plop negru, porumb, porumbele, priboi, rotun:oară, sc%nteiuţă, sc!induf, sc!inel, scoru de munte, sfeclă roie, siminoc, smoc!ine, soc, sorbestrea, spori, strugurii ursului, sulfină, trei fraţi pătaţi, troscot, turiţă mare, untul păm%ntului, urzică, ventrilică, vetrice, vinariţă, viin. @iuretice castravete, cireul, coada calului, feciorica, ienupăr, meriorul de munte, mesteacăn, osul iepurelui, pirul, porumbul, roiba, vinariţa. +odul de $olosire al plantelor medicinale. '$ine (!accinum m:rt:lis) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e pot consuma 2+( căni pe zi în afecţiunile renale i ale vezicii urinare. -uc de a$ine+ beţi 2 pa!are de suc pe zi din fructe proaspete o perioadă mai lungă de timp. /unt indicate la cistite acute sau cronice. "iminuează secreţiile i a:ută în toate cazurile cu diaree. 'lbăstrele (Centaurea c:anus) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru
10
13 minute apoi se strecoară. /e pot consuma 2+( căni pe zi în afecţiunile renale i ale vezicii urinare. /timulează secreţiile. 'nason (impinella annisum) 2 linguriţe de plante mărunţite se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e pot consuma 2+( căni pe zi în afecţiunile renale i ale vezicii urinare. Are i efect diuretic i de mărire a secreţiilor interne. A:ută la curăţirea organismului de toxine. Brad ('bies alba) se pune 2 linguriţe de ace de brad sau conuri verzi mărunţite la 23) ml apă. /e fierbe apoi timp de 1) minute i se strecoară. /e pot consuma ( căni pe zi, pentru efectul antimicrobian puternic pe care+l are. $ăina de brad+ 3 linguri de răină se pun în 1)) ml alcool de 6) grade i se ţin timp de 13 zile agit%nd de mai multe ori pe zi. /e strecoară. /e poate lua c%te 3 picături de ( ori pe zi diluate cu 1)) ml apă. Este un efect puţin mai slab ca tinctura de ienupăr dar foarte mult apreciată pentru rolul de diminuare a calculilor renali i fiind mai uor suportată dec%t cea de ienupăr. Este i cicatrizantă totodată i sporete imunitatea paratului renal i urinar. Br&nca ursului ( 2eracleum spond:l:um) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e pot consuma 2+( căni pe zi în afecţiunile renale i ale vezicii urinare. Are efecte deosebite în foarte multe afecţiuni. Există i în magazinele naturiste o serie de preparate cu această plantă 'tincturi, extrase, etc* care se folosesc conform indicaţiilor producătorului. Brustur ('rctium lappa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 23) ml apă i se fierbe timp de 13 minute. /e strecoară i se pot consuma ( căni în cursul zilei pentru efectul emolient i cicatrizant asupra epiteliului renal.
2)
Carto$ (-olanum tuberosum) se consumă sucul din cartofi proaspeţi c%te 1)) ml de ( ori pe zi, pentru efectul cicatrizant. Castravete (Cucumis sativus)+ Are un puternic efect diuretic. /e poate consuma cu diferite m%ncăruri crud sau sub formă de suc obţinut din castraveţi proaspeţi caz în care se poate lua c%te 1)) ml de ( ori pe zi. /e poate de asemenea folosi cu alte sucuri în combinaţie. Ceapă ('llium ceppa) @ecoct de ceapă curăţiţi coa:a i spălaţi 1)) g de ceapă. 9uneţi+o într+un vas i turnaţi peste ea 23) ml apă. Acoperiţi vasul i lăsaţi să fiarbă la foc domol 13 minute. "upă răcire stoarceţi ceapa i strecuraţi lic!idul. &ndulciţi cu 3) g de miere. presiunea arterială crescută cu semne de !ipertrofie cardio+vasculară '!ipertrofie vasculară st%ngă i artere retiniene îngroate* dar fără alte semne de suferinţă organică. -tadiul ?" presiune arterială crescută i leziuni organice atribuite !ipertensiunii cardiomegalie, insuficienţă ventriculară st%ngă, accidente vasculare cerebrale, encefalopatie, retinopatie i nefropatie !ipertensivă. 9e fondul !ipertensiunii pot să apară o serie de simptome ca ameţeli, bufeuri, palpitaţii, transpiraţii reci, etc. 8ratament"
35
-e pot $olosi următoarele plante medicinale ang!inare, ardei gras, armurariu, brusture, cartof, ceapă, dovleac, fragi, !rean, isop, lăm%ie, leurdă, leutean, mesteacăn, nemţiori de c%mp, păducel, pătrun:el, pelin, pir, priboi, praz, roibă, roiniţă, salată, sasc!iu, secară, sfeclă roie, sulfină, sunătoare, talpa g%tei, ţelină, ciobanului, troscot, usturoi, varză, v%sc, viin, viţa +de+vie. 'nginare (C:nara scol:mus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute apoi se strecoară. /e consumă 2 ceaiuri pe zi. Este indicat datorită faptului că a:ută în cazurile uoare de tensiune ridicată, a:ut%nd să se dezintoxice corpul de toxine. 'rdei gras (Capsium anum) se consumă în alimentaţie ardei gras c%t mai copt, datorită componentelor. 'rmurariu (-:libum marianum) este planta care poate să regleze tensiunea arterială+ /e pun 1 linguriţă de seminţe la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute, apoi se strecoară. /e beau 2+( căni pe zi. A:ută în toate cazurile la reglarea tensiunii arteriale. /eminţele sunt cele mai eficiente dar se poate folosi i planta. Brusture ('rctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 23) ml apă i se fierbe timp de 3 minute. /e strecoară. /e vor consuma 2 căni pe zi. A:ută elimin%nd toxine din organism. Carto$ (-olanum tuberosum) ar fi foarte bine să se consume suc de cartof crud cel puţin 1)) ml pe zi împreună cu alte sucuri, dar i cartoful fiert este util, ar fi foarte bine ca sucul de cartofi să se consume în părţi egale cu cel de varză i să se consume în acest fel 2)) ml de ( ori pe zi cu () minute înainte de fiecare masă, c%te 2)) ml. Ceapă ('lium cepa) se va consuma ceapă zilnic pentru că a:ută la curăţirea arterelor i venelor de depuneri. Este un bun curăţitor al vaselor de s%nge, nu at%t de puternic ca
30
usturoiul dar suficient de puternic ca să, a:ute c!iar i în cazurile grave. Conopida+ este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă i energizantă. 7onstituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect !ipoglicemiant. /e indică în tratamentul ad:uvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. 8olosită în alimentaţia curentă a:ută la redresarea tensiunii arteriale atunci c%nd are valori prea mari '!ipertensiune*. Acţionează de asemenea în bolile prostatei i în ulcerele gastro+ duodenale. @ovleac ( Curcubita pepo) pulpa dovleacului se poate consuma fiartă sau c!iar sub formă de suc împreună cu alte sucuri, a:ut%nd în special în cazurile de obezitate sau pentru faptul că este un bun laxativ. =ragi (=ragaris vesca) se consumă fructe proaspete sau sub diferite forme preparate+ sirop, dulceaţă, gem, etc+ frunze+ infuzie, 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute, apoi se strecoară. /e consumă 2 căni pe zi. 9e l%ngă minerale, vitamine, etc mai aduce i o serie de principii active care pot a:uta c!iar i la scăderea tensiunii i la constipaţie. 2rean ('rmoracia rusticona) rădăcină rasă cu miere este cea mai indicată, dar se poate folosi i fiert pentru rolul antibiotic. Activează secreţiile stomacale, pancreatice, ale ficatului, etc. ,sop (2:sopus o$$icinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 23) ml apă clocotită. /e acopere pentru 13 minute, apoi se strecoară. /e pot consuma 2+( căni pentru rolul
-)
dezinfectant i de reglarea tensiunii. Este planta care este indicată i în
View more...
Comments