Fem 4.004
November 22, 2022 | Author: Anonymous | Category: N/A
Short Description
Download Fem 4.004...
Description
Sayfa 1 Telif Hakkı FEM Product Group IT'ye aittir. Almanca (D), İngilizce (E) olarak mevcuttur
FEDERATION EUROPEENNE DE LA MANUTENTION Ürün grubu Endüstriyel Kamyonlar
Endüstriyel Kamyonların Periyodik Muayenesi
FEM 4.004 2 Sürümü nd
05.2009 (E) I ndex 0 Önsöz: Müfettiş için önemli not ........................................... ..... 2 1 Giriş ................................................. .................................................. .... 2 2 Dürbün ................................................. ................................................. ...................................... .................................................. ............ .............. 2 3 Normatif referanslar ............................................. ................................................ ... ...................................... 2 4 Tanımlar................................................. Tanımlar................. ................................ .................................................. ....... 3 5 Denetimlerin yapılması ................................................ .................................... 3 5.1 Kaldırma cihazları ............................................... .................................................. .................. 3 5.2 Tahrik ünitesi ve frenler ............................................. .................................................. ........ 4 5.3 Operatör koltuğu ve kumandalar ............................................. .................................................. 5 5.4 Elektrikli ekipman ............................................... .................................................. ........ 5 5.5 Hidrolik sistem ............................................... .................................................. ............. 6 5.6 Araç şasisi ve güvenlik donanımı ............................................ .................................... 6 5.7 Çeşitli ve özel ekipman ............................................. ................................ 6 5.8 Yükseltilmiş operatör konumuna sahip kamyonlar ............................................ ................................ 7 5.9 Diğer denetimler ............................................... .................................................. ............ 7
6. Kontrol listesi, 2 sayfa ...................................... .............................................. ........ ............................................... 8 Fédération Européenne de la Manutention (Ürün Grubu Endüstriyel Kamyonlar) Sayfa 2 Sayfa 2 FEM 4.004 (5/2009)
0 Önsöz: Müfettiş için önemli uyarı a) Bu Kılavuz Notunda yer alan tavsiyeler ve tavsiyeler, spesifikasyonlara, proZEE tarafından üyelerinden toplanan bilgiler ve diğer bilgiler. Onlar temsil eder FEM'in bildiği kadarıyla, inşaatın yayınlandığı sırada mevcut olan en iyi veriler nedir ve endüstriyel forkliftlerin açıklanan genel koşullarda kullanılması ve bu tür kullanın. b) Bununla birlikte, endüstriyel forkliftlerin kullanılabileceği kullanılabileceği çok çeşitli uygulamalar uygulamalar vardır. tüm durumlarda bu Kılavuz Notunun uygunluğu, başvuran kişinin kanaatine göre belirlenmelidir. kullanımın öngörüldüğü ve ilgili tüm yasal hükümlere tabi olan koşullara uygun olarak Gereksinimler. c) FEM, tavsiye, tavsiye, beyan ve sonuçlar için hiçbir sorumluluk kabul etmez. basılı veya zımni ve doğruluk veya geçerliliğe geçerliliğe ilişkin hiçbir garanti, güvence be beyanı yanı vermez aynısı.
1. Giriş Değiştirilen Direktif 95/63 / EC'de periyodik aralıklarla çalışan ekipmanın muayenesi öngörülmüştür. İşletim Ekipmanı Kullanım Direktifi 89/655 / EC'ye.
Bu direktiften çıkarılan ulusal düzenlemeler, bir ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceğinden dikkate alınacaktır. diğer. 89/655 / EC numaralı Avrupa direktifi ve 95/63 / EC numaralı değişiklik direktifi minimum gereksinimleri tanımlar. Bu kılavuz, üreticinin yayınladığı bakım talimatlarına ek olarak hizmet eder. endüstriyel kamyon. Bununla birlikte, üreticinin talimatları bu öneriye göre önceliğe sahiptir.
2 Kapsam Bu kılavuz, ISO 5053'e göre motorlu endüstriyel kamyonlar ve yaya tahrikli endüstriyel araçlar için geçerlidir. kaldırma fonksiyonu olan ve olmayan deneme kamyonları.
3ISO Normatif Referanslar 3691 Elektrikli endüstriyel kamyonlar - Güvenlik kodu 1 ISO 5053: 1987 Elektrikli endüstriyel kamyonlar; Terminoloji ISO 5057: 1993 Endüstriyel kamyonlar - forkliftlerde kullanımda olan çatal kollarının muayenesi ve onarımı ISO 2330: 2002 Forkliftler - Çatal kolları - Teknik özellikler ve test EN ISO / IEC 17020: 2004 Çeşitli türdeki organların çalışması için genel kriterler muayene EN 1175-1: 1998 Endüstriyel kamyonların Güvenliği - Bölüm 1 - Akülü kamyonlar için genel şartlar 2
ISO 3691'in 1 revizyonu şu anda DIS aşamasında mevcuttur 2 Not:
2009'da yeni sorun olması bekleniyor bekleniyor
3. Sayfa 3. Sayfa FEM 4.004 (5/2009)
4 Tanımlar Uzman Uzman, yeterli bilgiye sahip olması gereken endüstriyel forkliftlerin forkliftl erin periyodik muayenelerini gerçekleştiren kişidir. Bir endüstriyel forkliftin durumunu değerlendirmek ve endüstriyel forklifti kurmak için üstünlük ve deneyim güvenli durumda çalışmaya devam edebilir. Bu tür kişiler, örneğin üretici tarafından özel olarak eğitilmiştir. üretici firma ve yetkili amirleri veya imalat şirketinin servis teknisyenleri. Hangi kişi Sanayi araçlarını muayene etmek için uzman olarak görevlendirilecek olup, şirketin takdirine kalmıştır. seçilen kişi belirtilen gereksinimleri karşılar. Uzmanlar, güvenlik açısından değerlendirmelerinde objektif olmalıdır (referans için bkz.EN ISO / IEC 17020). Çatal yükü ve standart yük merkezi mesafesi Çataldaki spesifikasyonlara göre (bkz. ISO 2330) veya üreticinin spesifikasyonlarına göre.
5 Denetimlerin yapılması Muayeneler bir uzman tarafından yapılacaktır. Muayene sonuçlarının bir kaydı sağlanmalıdır. (Bu kılavuzun 8. ve 9. sayfalarındaki kontrol listesine bakın). Muayeneler bir yıldan fazla olmayan aralıklarla yapılmalı veya kullanıcı tarafından belirtilmelidir. tehlike değerlendirmesinin ardından. Ulusal düzenlemeler dikkate alınacaktır . Münferit inceleme kalemleri bu belgenin kontrol listelerinde li stelerinde listelenmiştir ve aşağıda açıklanmıştır: 5.1 Kaldırma cihazları Çatal kolları, mandalları ve durdurucular, ISO 5057'ye göre ve özel dikkat gösterilerek incelenecektir. kime: 5.1.1 Çatallar, topukta kalınlık Topukta aşınmadan kaynaklanan izin verilen minimum kalınlık, üretici tarafından belirtilecektir. turer veya belirtilmemişse ISO 5057'ye göre. 5.1.2 Kalıcı deformasyon Her çatal kolu, aşağıdakilere uygun olarak kalıcı deformasyon ve yanlış hizalama açısından kontrol edilecektir. ISO 5057. 5.1.3 Topuk ve montaj yerlerinde çatlaklar Kollarda çatlak olup olmadığını görsel olarak kontrol edin. 5.1.4
Zincirler Her zincirde en az 6 adımdan fazla uzunluk, maks. üretici tarafından belirtilmiş veya belirtilmemişse, % 3. Maksimum aşınma alanında, bir kural olarak, çatal kullanıldığında kasnaklar üzerinde çalışan zincir bölümüdür. taşıyıcı seyahat için kaldırıldı. Zincirleri ve / veya ilişkili bileşenleri aşağıdakiler açısından inceleyin:
4. sayfa 4. sayfa FEM 4.004 (5/2009) (a) Çatlak veya eksik bağlantı plakaları. (b) Hasarlı kafalara sahip gevşek veya aşınmış pimler. (c) Pas veya korozyona bağlı çukurların kanıtı. (d) Dış plakada dönen pimler. (e) Serbest hareket kaybı (sert zincir) (f) Bağlantı plakası kenarlarının aşınması - yani kasnaklar üzerinden geçmenin neden olduğu aşınma. (g) Çapa pimi kilitleme cihazı hasarı. (h) Ankraj piminin ve çapanın aşınması ve korozyonu (entegre ankrajlar dahil) (i) Pim ile plaka ve / veya ilişkili bileşenler veya uzama arasındaki aşınma. (j) Ankraj pimi kilitleme mekanizmasının bütünlüğü. Yukarıdaki kusurlardan herhangi biri bulunursa, zincir (ler) değiştirilmelidir. 5.2 Tahrik ünitesi ve frenler 5.2.1 Dizel motorlarda egzoz testi Kurum indeksini üreticinin spesifikasyonlarına veya ulusal düzenlemelere göre ölçün. 5.2.2 Servis frenleri, frenleme performansı Frenleme performansı, endüstriyel forklift üreticisinin özelliklerine göre test edilecektir. turer. 5.2.3 Park frenleri, frenleme performansı Frenleme performansı, endüstriyel forklift üreticisinin özelliklerine göre test edilecektir. turer. 5.2.4 Endüstriyel forklift yeke ile fren sistemi Yeke dik konuma bırakıldığında veya alt konuma bastırıldığında, endüstriyel kamyon fren yapmalıdır. 5.2.5 Fren sistemi Fren sistemi bileşenlerini hasar, aşırı aşınma, korozyon, montaj güvenliği açısından kontrol edin ve doğru sökmeden mümkün olduğunca ayarlama. 5.2.6 Tekerlekler ve lastikler Lastiklerde aşınma, hasar ve yapışma hatası olup olmadığını gözle kontrol edin. Tekerlekleri T ekerlekleri ve benzerlerini görsel olarak inceleyin. Durum, güvenlik, sabitleme ve varsa lastik basıncı için montaj.
5.Sayfa 5.Sayfa FEM 4.004 (5/2009) 5.3 Operatör koltuğu ve kumandalar 5.3.1 Operatör emniyet sistemi Emniyet sisteminin güvenlik işlevini görsel olarak inceleyin ve kontrol edin, örn. Kucak kemeri. takılıysa, koltuk belirli bir açıda olduğunda koltukla tutukluk yapıp yapmadığını kontrol edin. Diğer sınırlama ekipmanlarını doğru işlev ve hasar açısından kontrol edin. 5.3.2
Koltuk montajı Koltuk montajını ve ayar fonksiyonunu kontrol edin. 5.3.3 Direksiyon sistemi İzin verilen oynama ve hasar olup olmadığını kontrol edin. 5.3.4 Kontroller ve işaretleme Tüm kontrol işlevlerini ve işaretlerini kontrol edin. 5.4 Elektrikli ekipman 5.4.1 Pil durumu Akü ve hücre bağlantılarının durumunu görsel olarak inceleyin, ayrıca ilgili kabloların ve bağlantılar sağlam ve iyi yalıtıma sahip. sahip. 5.4.2 Pil tutucusu Akü tutucusunu endüstriyel forklift üreticisinin spesifikasyonlarına göre görsel olarak inceleyin. 5.4.3 Pil verileri Akü voltajını ve ağırlığını (akü veri plakasında) kamyon üreticisinin veri plakasıyla karşılaştırarak kontrol edin. kamyon. 5.4.4 Koltuk anahtarı veya diğer kapatma cihazı (yalnızca elektrikli kamyonlar) Sürücü forkliftten ayrıldığında, tahrik motoruna giden gücün kesilip kesilmediğini kontrol edin. 5.4.5 Acil kapatma Acil kapatmanın kontrol işlevi (ayrı anahtar veya pil konektörü). 5.4.6 Emniyet kesilmesi Üretici, güvenlik ayırmasının periyodik olarak kontrol edileceğini belirtirse, bu taşınmalıdır. EN 1175-1'in 5.9.4 maddesi uyarınca. 5.4.7 Elektrik kabloları ve sigortalar Elektrik kablolarını hasar (yalıtım hasarı, bağlantılar) ve sigortalar için görsel olarak kontrol edin.
Sayfa 6 Sayfa 6 FEM 4.004 (5/2009) 5.4.8 Yeke üzerindeki güvenlik anahtarları Yaya kontrollü kamyonlarda yeke bırakıldığında, tahrik ünitesine giden güç değiştirilmelidir kapalı. Doğru işlev için acil durum ters anahtarını kontrol edin. 5.5 Hidrolik sistem 5.5.1 Kaldırma sistemi sürünme testi Nominal yükte sürünmeyi kontrol edin (10 t veya maks. 200 mm'ye varan değerle değerlere re sahip kamyonlarda 10 dakika içinde maks. 100 mm 10 t'den yüksek değerlere sahip kamyonlar için i çin 10 dakika), ISO 3691 veya üreticinin teknik özelliklerine bakın. Bu test Hidrolik yağ ile çalışma sıcaklığında ve tüm kaldırma silindirleri basınçlı olarak yapılmalıdır. 5.5.2 Eğim sistemi sürünme testi 2,5 m kaldırma yüksekliğinde (10 dakika içinde maks. 5 °) nominal yükte öne sürünmeyi kontrol edin, bkz. ISO 3691 veya manuolgucunun şartnamesi. Bu test, çalışma sıcaklığında hidrolik yağ ile yapılmalıdır.
5.5.3 Sızıntı ve hasar
Hortumları, boruları ve bağlantıları hasar, sızıntı, aşınma, şişkinlik ve bükülme açısından görsel olarak kontrol edin. 5.6 Araç çerçevesi ve güvenlik ekipmanları 5.6.1 Montaj noktaları Direk, karşı ağırlık, yönlendirmeli aks, tepe koruması, eğim silindiri için montaj noktalarını görsel olarak kontrol edin. der vb.
5.6.2 Çerçeve ve güvenlik ekipmanları Şasiyi ve güvenlik ekipmanını, örneğin tepe koruması, çatlak, hasar, bozulma açısından görsel olarak kontrol edin bu güvenliği etkileyecektir. 5.6.3 Römork bağlantısı Güvenli çalışma için römork bağlantısını görsel olarak kontrol edin. 5.6.4 Tahrikli gazlı forkliftlerde alt açıklık Tahrik gazı motoru bölmesinin en alt noktasındaki serbest açıklıkları görsel olarak kontrol edin (ISO 3691'e göre). 5.6.5 Kaput kilidi İşlev ve güvenliği kontrol edin. 5.7 Çeşitli ve özel ekipman 5.7.1 Etiketleme Güvenlik etiketlerinin mevcut ve okunaklı olup olmadığını kontrol edin. Kapasite-veri plakalarının güvenli bir şekilde takıldığını, okunabilir olduğunu ve kamyon için kapasite sınıflandırmasına sahip olduğunu kontrol edin ve kamyonla birlikte kullanılan herhangi bir ataşman.
7. Sayfa 7. Sayfa FEM 4.004 (5/2009) 5.7.2 Kullanma talimatları İlgili belgeleri içeren talimat el kitabının operatörün kullanımına açık olup olmadığını kontrol edin. (örneğin, attakma talimatı el kitabı). 5.7.3
Ekler Ek parçalarda hasar, aşırı aşınma, sızıntı, montaj güvenliği ve güvenli çalışıp çalışmadığını kontrol edin. şartnamelere. 5.7.4 Opsiyonel donanım Doğru işlev için aydınlatma, aynalar, ön cam silecekleri vb. Gibi isteğe bağlı donanımları kontrol edin. 5.8 Yükseltilmiş operatör konumuna sahip kamyonlar Kaldırma operatör pozisyonunun henüz kapsanmamış olduğu kamyonlara özgü güvenlik fonksiyonlarını kontrol edin. üreticinin spesifikasyonu. 5,9 Diğer denetimler Uzman, bu belgede detaylandırılmayan ancak üzerinde mevcut olan belirli kalemlerin muayenesini kaydedecektir. kamyon inceleniyor. Bu maddeler uzman tarafından kontrol listesinde detaylandırılacaktır.
8. Sayfa
8. Sayfa FEM 4.004 (5/2009)
6. Kontrol listesi, 2 sayfa Bölüm 5'e göre endüstriyel araçların periyodik muayenesi Sayfa 1/2 Endüstriyel forklift tipi Üretici / Model
Kullanıcı / Kiralayan Anma kapasitesi t Seri No./saatleri Üretim Yılı Çalışma Hayır. Görsel Ölçek Ölçüm Açıklamaları / Yorumları 5.1 Kaldırma cihazı Çatallar: Topukta kalınlık 5.1.1 Kalıcı deformasyon 5.1.2 Topukta ve bağlantılarda çatlaklar 5.1.3 Zincirler: En az 6 saha üzerinde uzunluk 5.1.4 5.2 Tahrik ünitesi ve frenler Dizel üzerinde egzoz testi 5.2.1 Servis frenleri, frenleme 5.2.2 Park frenleri, frenleme 5.2.3 Yeke 5.2.4 ile fren sistemi Fren sistemi 5.2.5 Tekerleklerr ve lastikler Tekerlekle 5.2.6 5.3 Operatör koltuğu ve kumanda Operatör emniyet sistemi 5.3.1 Koltuk montajı 5.3.2 Direksiyon sistemi 5.3.3 Kontroller ve işaretleme 5.3.4 5.4 Elektrikli ekipman Pil durumu 5.4.1 Pil tutucusu 5.4.2 Pil verileri 5.4.3 Koltuk anahtarı veya diğer kapatma 5.4.4 Acil kapatma 5.4.5 Emniyet kesilmesi 5.4.6 Elektrik kabloları ve sigortalar 5.4.7 Yeke üzerindeki güvenlik anahtarları 5.4.8
Organizasyon: Kontrol: Tarih: İsim:
Sayfa 9 Sayfa 9 FEM 4.004 (5/2009)
Bölüm 5'e göre endüstriyel araçların periyodik muayenesi Sayfa 2/2 Endüstriyel forklift tipi Üretici / Model
Kullanıcı / Kiralayan
Anma kapasitesi / t Seri No./ Üretim Yılı Çalışma saatleri Hayır. Görsel Ölçek Ölçüm Açıklamaları / Yorumları 5.5 Hidrolik sistem Kaldırma sistemi sürünme testi 5.5.1 Eğim sistemi sürünme testi 5.5.2 Sızıntı ve hasar 5.5.3 5.6 Araç çerçevesi ve güvenlik donanımı Montaj noktaları 5.6.1 Çerçeve ve güvenlik ekipmanları 5.6.2 Römork bağlantısı 5.6.3 Tahrikli gazlı forkliftlerde alt açıklık 5.6.4 Kaput kilidi 5.6.5 5.7 Çeşitli ve özel ekipman Etiketleme 5.7.1 Kullanma talimatları 5.7.2 Ekler 5.7.3 Opsiyonel donanım 5.7.4 5.8 Yükseltilmiş operatör konumuna sahip forkliftler Göre güvenlik fonksiyonları fonksiyonlar Üreticinin denetim listesi ı 5.9 Diğer muayeneler
View more...
Comments