Dumitru Balan
January 26, 2018 | Author: ayannaxem | Category: N/A
Short Description
despre alergii...
Description
I : Avocado nu este bun pentru un bb de 1 an cu dertamtita atopica si intoleranta la cazeina? ! R: Dumitru Balan Sunt de acord cu d-na Nicoleta Paun. Avocado este un superaliment, insa sunt destule persoane care sufera de intoleranta la histamina,ca atare nu recomand acest aliment in dieta lor. Avocado contine amine biogene precum tiramina,iar suferinzii de IH au o capacitate limitata de a descompune aminele biogene regasite in avocado. Avocado in sine nu este considerat un aliment alergenic care starneste IgE-ul,dar poate atrage oricand o reactie pseudoalergica.In cazul nostru,imediat dupa ce i-am dat avocado,i-au aparut niste bubite baietelui,nestiind la acea vreme care este originea acestora. Ulterior,am sapat mult acest subiect si i l-am reintrodus abia dupa ce am avut confirmarea ca metabolismul lui incepea sa secrete suficiente diaminoxidaze (enzime care descompun histamina si celelalte amine biogene).Am dezbatut pe larg acest subiect in subcapitolul "Intoleranta la histamina" a cartii noastre. O seara frumoasa.
I : Va rog sa imi recomandati si mie un medic bun care sa aiba si competente homeopate. Vreau sa incerc si varianta aceasta. Cel mai tare ne supara o inflamatie a intestinului care nu cedeaza ba mai mult de atat s-a inrautatit (calprotectina 1037 de la 399) am capatat-o dupa o enterocolita acum un an. Provlema e ca as vrea sa discut cu cineva care priceput nu sa se uite la mine crucis si sa imi dea apa de ploaie in sticlute scumpe. Sunt satula de incompetenti si sarlatani fara scrupule care nu vor decat sa profite de suferinta oamenilor care se agata de orice fir de speranta. Va rog, daca cunoasteti o astfel de persoana sa imi spuneti si mie, suntem la capatul puterilor. R: Dumitru Balan D-na Daniela.Nu veti gasi medici care sa se concentreze pe recomandarea unei diete antiinflamatorii.Am avut acces la cei mai buni medici si am constatat ca cel mai bun protocol in vederea inhibarii acestor sensibilitati este cel naturopat.Am testat nenumarate suplimente si am interactionat cu nenumarati medici naturopati care aplica cu succes aceste remedii.In cazul nostru si al multora dintre cunoscuti au functionat instant,acesta fiind si motivul pentru care am decis sa scriuo carte in acest domeniu Dumitru Balan Actualmente abordez specialisti din Austria si Germania in zona afectiunilor alergologice.In schimb sunt foarte multumit si de Popescu Madalina (homeopata in cadrul clinicii Naturalia). I: Dragi mamici cu copii cu intoleranţă la histamină,daţi copiilor pâine facuta cu drojdie? R: Dumitru Balan Este interzisa drojdia in intoleranta la histamina!
I : Bună Seara! Sunt noua în grup și ne luptam cu intoleranta la histamina.Am o fetiță de 4 ani și 10 luni , și de la vârsta de 2 luni , ne luptam cu dureri de burta,scaune acide , derm.atop.Umblat prin 20 de medici, cel puțin. Și majoritatea. Ba cai alergie PLV ba k nu este...etcetera. ..Doar 2 med.ne_au zis k este intoleranta la histamina..Știe cineva un remediu ptr această intolerant? R: Dumitru Balan Părerea mea este ca aceasta clinica trebuie abordata numai in cazurile cele mai severe.Aceasta clinica este a dr John Ionescu.Se concentrează foarte mult pe cazuri grave de alergii.Intoleranta la histamina este o sensibilitate care se tratează in cel Putin 6 luni.Sunt si alte suplimente cate pot creste DAO.Chiar am abordat acest subiect in cartea noastră.Am explicat destul de rational mecanismul cresterii si scăderii DAO.Cei care spun ca aceasta analiza nu e relevanta gresesc enorm.Noi ne-am confruntat cu aceasta problema aproape un an.Am dezvoltat si subiectul alimentelor interzise si permise in dieta celor cu IH.Personal,cred ca IH se poate rezolva in urma solutionarii problemelor intestinale.Poate sa fie o infectie cu Candida'pot sa fie putini Lactobacili si Bifidusi etc.Sunt multe de spus,dar totul se reglează in timp.Consider nenecesara internarea la Neukirchen in aceasta situatie. I: Va rog mult, am nevoie de sfatul vostru. Al celor cu copii alergici la ou si posibil la PLV. Al celor ai caror copii fac dermatita atopica dupa ingerarea produselor alergene. Vineri fetita mea va fi vaccinata. Ar fi al 2lea vaccin, primul i-a fost administrat la 6 luni si a reactionat destul de dur, febra mare, letargie. Acum au decis sa-i faca vaccinul spitalizata si supravegheata strict timp de 4 ore. Tot Infarix Hexa. Iar eu ma perpelesc pentru ca nu am incotro si pentru ca in 2010 eu insami am facut cunostinta cu adrénalina dupa un soc anafilactic facut din cauza unui vaccin. Intrebarea/rugamintea mea este sa-mi impartasiti experientele voastre postvaccinale la ingerasi alergici la ou si PLV. Sarah, fetita mea, este alergica la ou si posibil la PLV. Mai suspectam si altele si eu simt ca ma pierd, era temerea mea cea mai mare, sa nu ma mosteneasca. R: Dumitru Balan Stati departe de vaccinuri mai ales in situatia in care stiti ca ati avut un istoric neplăcut legat de acest subiect.Sau cel putin'amanati cat mai mult acest proces extrem de stresant pentru un copil.In cartea noastră am abordat in detaliu acest subiect.Sunt nenumărate studii care confirma punctul meu de vedere.Vaccinurile se administrează in conditii de siguranta numai in anumite conditii!Multa sănătate si sper sa luati cea mai corecta si rationala decizie! I: Buna ziua,stiti cumva daca sucul tedi are gluten?
R: Dumitru Balan Aceasta bautura nu are gluten,dar contine multe alte substante care pot atrage atrage diferite sensibilitati (in mod special intolerantele alimentare).Pasteurizarea este un procedeu care distruge majoritatea nutrientilor regasiti in suc.In plus,acest suc contine prea mult adaos si zahar,afectand in mod profund echilibrul microflorei intestinale.Zaharul distruge probioticele benefice din intestin. Sfatul meu este sa limitati zaharul cat mai mult cu putinta,indiferent ca vorbim de glucoza,sucroza sau fructoza.Iar in final,va spun ca nimic nu se compara cu un suc proaspat de morcovi preparat in casa, utilizand un storcator de legume/fructe care actioneaza prin presare la rece.Acest storcator nu distruge vitaminele,mineralele si enzimele din alimentul stors.In schimb,centrifuga storcatoarelor clasice reduce in mod drastic cantitatea nutrientilor din alimentul stors. Numai bine! Dumitru Balan Sucul de legume este cel mai sănătos.Practic'in acest suc se inmagazineaza toti nutrientii benefici:vitamine'minerale'enzime'antioxidanti'clorofila.Acesti nutrienti ajung direct in sânge in max 30 minute.Legumele ca atare sunt foarte sănătoase'intrucat contin fibre.Acestea reglează tranzitul intestinal.Cu toate acestea'fibrele legumelor contin celuloza pura'necesitand multe celulaze (enzime care descompun celuloza).In acest proces al digestiei fibrelor'nutrientii pot ajunge in sânge chiar si in câteva ore de la consumul legumei.De aceea'asociez întotdeauna sucul de legume sau de ierburi cu o transfuzie de sânge.Nutrientii ajung in sânge exact asa cum ajung prin intermediul transfuziei.In schimb'nu recomand mai deloc sucul de fructe.Fructul trebuie consumat ca atate'adica cu tot cu fibre.Fructele contin fructoza naturala care in fond este un zahar la origine.Zaharul distruge culturile benefice in intestin.Un suc de fructe creste cantitatea de insulina produsa in organism aproape instant(acelasi lucru se intampla si in cazul consumului de cereale).Iar când se intampla acest fenomen'se poate produce in timp si o rezistenta la insulina'adica se poate alimenta un diabet.In fine'sunt multe de spus.Puteti găsi nenumarate recomandari si in continutul cartii noastre.O seara frumoasa. Buna mamici! Daca bebe are aplv, are voie sa consume carne de vitel? Multumesc Dumitru Balan Nu recomand carnea de vitel copiilor sensibilizati de alergia la plv.De fapt'nu o recomand in general copiilor mai sensibili.Carnea de vitel poate contine mai multe toxine decât carnea de vaca'asa ca optati întotdeauna pentru carnea de pasare (pui'curcan'rata'gasca) provenita din microfermele individuale de încredere.Multa sănătate! Domnu Dumitru Balan as avea o întrebare am descoperit de curînd la fata de 10 ani ca e alergica la alune asa a iesit la test doamna doctor a zis sa nui dau nuci alune migdale puteti sa îmi spuneti ce sa nui dau sa mânînce daca are alergia la alune Multumesc!
Dumitru Balan Faceti intai IgE-ul specific pe toate categoriile de nuci si alune cu coaja tare (alune de padure,caju,migdale,nuci de macadamia,nuci,pecan,arahide etc).Proteinele regasite in aceste alimente sunt diferite si atrag in mecanisme diferite sistemul imunitar,adica activarea anticorpilor IgE.Sunt sanse mari ca migdalele si nucile de Macademia sa aiba cel mai scazut grad alergenic dintre toate alimentele,asa ca nu e corect sa privati alimentatia copilului de aportul acizilor grasi esentiali regasi in nucile cu coaja tare.Testarea se poate face si prin administrare orala,dar numai in cantitati ortomoleculare,ca sa nu declanseze sistemul imunitar.Celulele mastocite memoreaza pe viata un alergen categorisit periculos si atunci recomand sa evitati pe cat posibil declansarea acestui mecanism extrem de sensibil.Numai bine Mamici aveti copii alergici la alune? Copii alergici nu ar trebui sa le dam fructe cu sîmburi mici puteti sa ma ajutati dv domnu Dumitru Balan a mîncat astazi doua kiwi si are o multime de bubite iesite pe corp .Multumesc!
Dumitru Balan Kiwi-ul este un fruct care contine amine biogene,ca atare se interzice in afectiuni pseudoalergice precum intoleranta la histamina.Testati nivelul enzimei DAO la Synevo si in felul acesta veti afla daca copilul are aceasta deficienta enzimatica.In aceasta afectiune,diaminoxidazele (enzimele) nu se produc in cantitati suficiente cat sa descompuna in mod eficient histamina,tiramina,putrescina (amine biogene) regasite in citrice,kiwi,rosii,vinete,alimente fermentate sau maturate,peste, alcool etc.Am acordat acestui subiect multe pagini in cartea noastra si veti intelege modalitatea prin care veti elimina aceasta afectiune des intalnita in randul copiilor alergici.Estimez ca cel putin 1 din 4 copii atopici prezinta aceasta afectiune,inca neelucidata de catre medicii nostri.In luna decembrie a acestui an se va lansa cartea "Vindeca natural dermatita atopica,alergiile si intolerantele copilului tau",asa ca personal o recomand.Ceea ce veti gasi in continutul acestei carti nu se afla in niciun protocol administrat in Romania,dar veti intelege de unde pleaca toata problemele copilului dumneavoastra.Pe acest grup este o lista de asteptare cu persoanele care au solicitat accesul la carte si va recomand sa va treceti si dumneavoastra.Deja cred ca sunt acontate 90 de carti.Primele 100 de carti vor fi distribuite pana la sfarsitul lui decembrie,urmatorul tiraj distribuindu-se incepand cu februarie 2015.Multa sanatate copilului !!! buna cine ma ajuta si pe mine cu un ras.am o fetita de un an si patru luni alergica la plv ii pot indulci ceaiul cu miere de albina? Ms Dumitru Balan Personal'nu recomand indulcitorii pana la împlinirea vârstei de 2 ani.Alimenteaza culturile patogene in intestin si nu e recomandat celor care suferă de astfel de afectiuni.Daca nu îl ia deloc'atunci puteri adauga un pic de stevie.Stevia este cel mai sănătos indulcitor al acestei planete!Numai bine!:)
In nici un caz zaharul brun! Fetita mea cu alergie la proteina din lapte de vaca este pe Lactopriv din soia. De 6 luni nu a luat in greutate ( de la 1 an la 1 an si 6 luni) . Vreau sa ii dau altceva. Care sunt variantele de " lapte" din aminoacizi si ce chimicale mai contin , care sunt ok la gust si indicate de medicii vostri? Dumitru Balan Singurele formule de aminoacizi puri (formule semi-elementale) sunt Neocate si Humana Sineall.La nivel International mai sunt alti 3 mari producători.Toate aceste formule speciale se introduc numai pe baza unor considerente bine intemeiate'nicidecum la întâmplare.Nu uitati ca toate formulele chimice prezinta si alte multe dezavantaje(toxine precum sarurile de Aluminiu'Cupru etc)'vitamine si minerale sintetice care nu se acumulează in mod optim in organism)'indulcitori de sinteza care alimentează inflamatia si culturile patogene etc.In schimb'm-as orienta foarte mult pe formulele de lapte vegetal obtinut in casa.In acest mod copilul beneficiază de niste nutrienti adevarati.Laptele de nuca de cocos'laptele de mei'laptele de quinoa'laptele de migdale'laptele de orez reprezintă surse mult mai naturale si mai prietenoase pentru sistemul imunitar al unui copil sensibil.Corporatiile obtin profituri imense in urma distributiei acestor alimente moarte.Atat timp cat un aliment sta ambalat intr-o cutie de aluminiu timp de 2 ani'nu putem vorbi de nutrienti reali.Nutrientii artificiali sunt greu digerabili si nu aduc un aport major pentru organism.In cazuri exceptionale pot fi introduse'dar numai in acele situatii(boli autoimune'digestive'infectii intestinale'cazuri severe de alergii).Laptele praf sintetic necesita foarte multe enzime digestive'ceea ce le lipseste copiilor afectati de Dermatite'Alergii'Intoletante.Natura reprezintă cel mai bun remediu pentru vindecarea trupeasca si sufleteasca a noastra'asa ca va recomand întotdeauna sa puneti mare pret pe alimentele naturale.O seara frumoasa. pentru a depisata o alergie la lactate la un adult ce teste ar trebui sa faca?cutanate sau de sange? Dumitru Balan Recomand intotdeauna proba ingerarii alergenului incriminat.Dozele incipiente de pornire sunt extrem de reduse (ortomoleculare).Testele din sange sau cutanate nu reflecta intordeauna gradul real al severitatii unei alergii.Conteaza foarte mult cand ai avut contact cu un alergen, dar si gradul de acuratete al laboratorului,pentru ca este posibil ca uneori alergia sa treaca de la sine,pe masura repararii breselor intestinale. In alte situatii,alergia este pe viata,asta pentru ca sistemul imunitar produce niste celule cu memorie care au rolul protejarii noastre. De aceea,reactiile alergice sunt imediate in momentul in care si gradul severitatii alergiei este mai ridicat.In acele momente,sistemul imunitar "crede" ca te protejeaza prin activarea sistemului defensiv (de scoatere a alergenului din corp).Este in fond o eroare sistemica,intrucat acea proteina nu iti pune viata in pericol.
Sensibilitatea alergica difera de sezon,de calitatea nutrientilor,de gradul permeabilitatii intestinale,de gradul toxicitatii sangelui si de alti factori independenti,ca atare consider ca de foarte multe ori testele alergice nu fac altceva decat sa te deruteze si mai mult. Sunt utile intr-un procent de pana in 50%,dar majoritatea rezultatelor testelor actuale (mai ales cele lucrate in Romania) sunt foarte inselatoare.Severitatea simptomatologiei rezultate depinde in primul rand de calitatea nutrientilor ortomoleculari regasiti in fiecare persoana,iar acest fapt duce la rezultate interpretabile. Sunt dese situatiile in care astazi esti reactiv la o proteina alergena cu un scor de 0,65,iar peste 2 saptamani inregistrezi un scor de 3.Si atunci,care test este mai concludent?Dupa care te ghidezi in momentul instaurarii protocolului de rotatie a alimentelor? Numai bine si o seara frumoasa tuturor! Buna seara,acum 1 luna i-am facut fetitei mele de 1,1ani panel pt alergii,a iesit alergica la PLV,cartof ,albus si galbenus.Azi am fost cu ea la alergolog si i-a facut teste cutanate si a iesit alergica doar la ou.eu ce sa mai cred?e alergica sau nu la celelalte ?pe piele nu are nici o reactie decat la albusul de ou. Dumitru Balan Testul practic este cel mai elocvent.Ca atare'recomand testarea unui aliment in cantitati extrem de mici(in primele zile 1 ml/1 gr).Apoi veti creste progresiv cantitatile.Dupa 10 zile veti stii daca copilul e alergic sau intolerant la acel alergen incriminat.Numai bine! Dumitru Balan Alergiile sunt mediate de IgE-uri'in timp ce intolerantele sunt mediate de IgG4.Veti intelege in curând complexitatea acestor probleme.Numai bine!
Dragi parinti, aveti copilasi cu alergie la cartof? Ati dat cartof dulce? Am inteles ca ar fi ok dar vreau sa aflu cazuri concrete. Multumesc Dumitru Balan Cartoful dulce este foarte recomandat in primul rand pentru ca contine carotenoizi,adica o forma de proVitamina A.Cartoful dulce contine mai mult betacaroten decat morcovul,asa ca il voi recomanda intotdeauna,dar usor gatit la aburi.Vitamina A este foarte sensibila la caldura,ca atare se distruge daca alimentul respectiv este supus unui soc termic ridicat.In anumite situatii,unele persoane sunt sensibile la oxalatii si salicilatii din legume,cartoful dulce avand cantitati semnificative de astfel de compusi chimici.Acelasi lucru este valabil si in cazul sfeclei rosii care se introduce in dieta copiilor,dar in cantitati mici.In sucul de legume,ponderea sfeclei rosii in ponderea totala a suclui nu va depasi 5%-10%. A mai avut cineva cresteri de valori la IgE specific lapte de vaca, dupa regim? Intreb pentru ca baietelului meul i-a iesit in martie la Medlife 0.35 (avea 6 luni) si acum la
1 an am repetat la Synevo unde a iesit 3.39. Diferenta e destul de mare ca sa ma faca sa ma gandesc ca e mai mult decat o eroare de laborator. Dumitru Balan D-na Flavia,testul practic este cel mai important.In situatia in care IgE-ul este 0,nu se exclud totusi anticorpii ptr intoleranta la una din proteinele laptelui de vaca.Intolerantele produc alti anticorpi non IgE,dar care dau reactii adverse precum: eruptii,mancarimi,varsaturi,crampe,diaree etc.De aceea panelul alergologic nu poate sa vada aceste intolerante.Partea cea mai dificila in identificarea unei intolerante este ca aceasta poate starni simptomatologii chiar si dupa 10 zile de la ingerare,ca atare trebuie sa actionezi precum un detectiv cand vine vorba sa surprinzi factorul alergen. Cu toate acestea,nu recomand unui adult sa bea laptele de vaca (mai ales cel pasteurizat),cu atat mai putin unui copil.Laptele de animal produce inflamatie in intestin,pentru ca proteinele sunt greu digerabile,iar zaharul din lapte este si mai greu digerabil (lactoza).In mod natural,lactaza din noi (enzima care descompune lactoza) scade dupa varsta de 5 ani.Cand bei lapte simplu,suprasoliciti toate enzimele pancreasului,iar uneori acestea se epuizeaza mult prea rapid.Apoi incep problemele,pentru ca resturile nedigerate alimenteaza agentii patogeni din intestin care la randul lor vor arunca in sange toxine inflamatorii. De aceea,asociez intotdeauna zicala "laptele de vaca este numai pentru vitei'nicidecum pentru copii".Singurele produse lactate care sunt cat de cat compatibile(mai usor digerabile,pentru ca contin probiotice) sunt iaurtul,kefirul sau branzeturile fermentate (ex. gouda).In aceste situatii,probioticele descompun lactoza din produsele lactate,si ca atare ramane foarte putina lactoza in produsul final.De aceea,celor care sufera de o usoara intoleranta la lactoza li se recomanda iaurtul,pentru ca are foarte putina lactoza.Alergologii nostri nu sesizeaza aceste tipare,pentru ca nu avem infrastructura dedicata care sa creeze niste conditii reale ale simularii alergiilor/intolerantelor.Pot sa spun cu toata sinceritatea ca alergologii nostri lucreaza dupa tiparele din anii 70'80 ale laboratoarelor din Vest.Numai ca de atunci au trecut 3'4 decenii'iar metodele de diagnosticare au avansat destul de mult.Suficient de mult cat sa "batem pasul pe loc".Numai bine si pe curand. Ce probiotice v-au fost recomandate ca fiind cele mai bune? exclus protectis si altele care se tin la.frigider pentru ca ma emerveaza maxim sa le dau reci. ne mai trezim si cu rosu in gat. Dumitru Balan Biokult este un produs foarte bun,insa nu e adresabil celor care au alergie la soia sau laptele de vaca.Probioticul acesta a fost construit in prima faza pentru copiii afectati de autism,ADHD,ADD sau alte afectiuni neurologice,de aceea nu s-au gandit sa il produca hipoalergenic.El nu se adreseaza copiilor alergici la soia si PLV,mai ales acelora care sunt alergici chiar si la urmele acestor proteine.Cei care sufera de alergii usoare cuprinse intre 0,35 si 0,55 IgE specific pot sa tolereze si BioKult,atat timp cat nivelul inregistrat este cel real resimtit de corp.Numai bine!
Dumitru Balan Asa cum am mentionat anterior'BioKult nu este indicat celor care suferă de sensibilitati la soia sau plv.Acest probiotic a fost conceput pentru alte afectiuni'in special cele neurologice. Tot ce se cheama apa de orez, de migdale, de aline sau de ce samburi o mai fi lasat Dumnezeu, are f multa histamina si e total contraindicata copiilor alergici! Tot ce se cheama quinoa, chia, goji , tapioca, nu fac parte din arealul nostru enzimatic, organismul adultului nu e proiectat genetic sa le tolereze,darmite al copilului. Un copil cu intolerante e sensibil,sa ii bagi un aliment nou pt arealul enzimatic e ceva chinuitor si nefolositor. Ati vazut voi chinezi sa mamance paine? Sau japonezi sa treaca pe slaninuta? Un prieten sud american, doctor, imispunea ca ei isi comanda mancare de a lor pentru ca enzimatic, nu sunt proiectati pt a noastra. La noi e trendy, nu ne gandim la consecinte. Mancam germeni de soia, de grau,de orice, cu tone d ehistamina, goji, quinoa, chia. La bietul organism se gandeste cineva? Unui rus din Siberia i-ati da quonoa? Ar manca- o? Probabil ca nu. Nu va mirati atunci de ce sunt atatea intolerante si alergii,pentru ca sunt alimente noi, la care organismul nostru nu e pregatit enzimatic sa raspunda. Dumitru Balan Personal,nu impartasesc rationamentul d-nei Nidelea.Din experienta personala si va rog sa ma credeti cand spun acest lucru (investighez alaturi de sotia mea problema alergiilor si intolerantelor de 2 ani),cunosc producatori de suplimente enzimatice mai siguri decat Sciotec.Germanii recomanda alte suplimente similare,dar mult mai sigure din punctul de vedere al compusilor regasiti.In plus,nu sunt de acord cu ideea ca noi sa nu fim construiti sa digeram proteine din quinoa,chia sau goji (ca exemple),pentru ca parintii nostri nu le-au avut in alimentatie.Daca pancreasul secreta suficiente protease,amilase,lipase,lactaze,etc,atunci nu vad de ce nu ar digera proteina din quinoa care este un superaliment.Spre deosebire de grau,orz,secara etc nu contine gluten,deci se recomanda in boala celiaca sau intolerante la gluten.Si reprezinta o alternativa ideala la consumul de grau care este modificat genetic inca de acum 30 ani.De fapt,gliadina din grau este molecula proteica care pune probleme mari in digestie si care produce alergii si intolerante.In fine,sunt de parere ca atat timp cat disbioza intestinala se va rezolva,nimic nu va ridica probleme digestiei,ma refer chiar si la alimentele la care reactionam prin anticorpi IgE sau IgG4.Intolerantele se dobandesc ca urmare a aparitiei unor dezechilibre majore in intestin pe masura ce majoritatea celulelor intestinului sunt stimulate sa transmita creierului (prin nervul vag) semnale de inflamatie.80% din celulele imunitare se regasesc in intestin.Daca intestinul este inflamat,atunci tot metabolismul este dat peste cap,adica pancreasul nu va secreta suficiente enzime digestive si metabolice.Sunt multe de povestit pe acest subiect,dar in scurt timp veti intelege tot acest proces.Alaturi de sotia mea am scris o carte specializata in aceste afectiuni si sunt sigur ca o sa va ajute in descifrarea tuturor misterelor.Pana atunci,sfatul meu este sa incercati pe cat posibil sa reduceti aciditatea din corpul copiilor.O alimentatie constituita din 80% alimente alcaline si 20% alimente acide constituie calea perfecta de a creste nivelul ph-ului la
un nivel usor alcalin,adica exact cat trebuie sa functioneze la parametrii optimi. Noi functionam intr-un mediu bogat in oxigen (asa cum se intampla in mediul alcalin) si nu intr-unul bogat in hidrogen(asa cum se intampla in mediul acid).O seara minunata si pe curand. Dumitru Balan Medicii formati de catre companiile farmaceutice care isi infing ghearele in scolile si facultatile medicale din toata lumea au o singura culpa si anume aceea de a crede cu o incapatanare persistenta in terapiile alopate.Singurul lor defect este ca nu au inteles cu adevarat unde bat interesele meschine ale grupurilor care obtin anual zeci de miliarde de dolari speculand suferinta noastra.Nenumarate afectiuni serioase ale unui copil sunt declansate de problemele sistemului digestiv,cu atat mai mult afectiuni precum dermatita atopica,alergiile sau intolerantele alimentare.Numai bine! Dacă e așa că trebuie să mâncăm doar fructe și legume doar din zona din care provenim păi atunci excludem avocado, mango, papaya și toate pseudocerealele care sunt pe piață pentru bebeluși de care eu în copilăria mea nici nu am auzit, le excludem din alimentația bebelușilor noștri? Cred ca acest rationament nu este valid,ca atare nu sunt adeptul unei filozofii culinare strict autohtone. Intolerantele genetice dobandite in timpul evolutiei a zeci sau uneori sute de ani nu au legatura cu intolerantele dobandite ocazional in anumite etape ale vietii. Daca japonezii nu beau lapte de vaca,pentru ca nu au lactaze (enzime care descompun zaharul din lapte),asta nu inseamna ca japonezului ii lipsesc enzimele care descompun merele si perele romanesti. Ba dimpotriva,o diversitate culinara este cheia solutionarii alergiilor si intolerantelor.Cu cat ai un spectru de alimente mai limitat,cu atat viteza rotatiei alimentelor in dieta noastra va scadea,si atunci sunt toate sansele sa se declanseze alergiile sau intolerantele chiar la alimentele autohtone pe care le consumam zilnic. In fapt,asta este si ideea.Este o greseala sa consumi in mod regulat acelasi aliment zi de zi,pentru ca acest lucru va determina in timp si o sensibilizare a organismului care ulterior va produce anticorpi de tip IgE si IgG4. Noi avem nevoie de nutrienti preluati dintr-o gama foarte larga de alimente,iar limitarea noastra la consumul de tip autohton ingradeste posibilitatea organismului de a se hrani cu o gama inepuizabila de vitamine,minerale,enzime,proteine sau grasimi. Spectrul culinar romanesc este destul de ingust si personal nu sunt un mare fan al sarmalutelor cu mamaliguta,al mititeilor sau al ciorbei de burta. In schimb,ador semintele de dovleac,pentru ca stiu ca au mult Zinc,un mineral care sta la baza functionarii tuturor enzimelor digestive.In plus,sunt antiparazitare si antifungice,iar proteina lor este de o calitate incontestabila. Daca le analizam din punct de vedere nutritional,constatam ca foarte multe din produsele culinare romanesti contin prea multe grasimi saturate,deci nu prea aduc un beneficiu real pentru conationalii nostri,din moment ce romanii intampina mari
probleme legate de afectiunile cardiovasculare sau diabet. Aceste afectiuni sunt legate in mod exclusiv de alimentatie,iar Romania este pe primele 3 locuri in Europa ca nr de bolnavi cronici incadrati pe una sau ambele categorii de afectiuni. In schimb,am ales sa mananc papaia pentru ca contine o enzima digestiva numita papaina si ananas pentru ca contine o alta enzima numita bromelaina.Daca veti analiza cu atentie suplimentele de enzime digestive ale celor mai mari producatori mondiali,veti regasi cu siguranta papaina si bromelaina in continutul produselor oferite pietei.Acum intelegeti si rationamentul facut. In acelasi timp,am ales cartoful dulce in detrimentul cartofului nostru,tocmai pentru ca primul contine mai multa Vitamina A decat morcovul daca ne raportam la 100 gr. Am ales sa consum broccoli,pentru ca stiu ca persoanele care consuma deseori crucifere prezinta riscuri de a dezvolta cancere digestive cu cel putin 75% mai mici decat acelea care nu le consuma. Am ales sa consum avocado in mod regulat,pentru ca este singurul aliment care te hraneste cu adevarat,in sensul in care nu ai mai nevoie de altceva pentru a supravietui. Am ales cura detoxifierii cu Chlorella,tocmai pentru ca stiu ca aceasta alga scoate mercurul din noi mai bine decat orice alt aliment din aceasta lume.Japonezii sunt cei mai mari consumatori de Chlorellla si tot ei au cea mai ridicata speranta de viata din lume.Nu cred ca este o simpla coincidenta,nu-i asa? Am ales sa consum acerola si guava,tocmai pentru ca acestea au cea mai mare cantitate de vitamina C din toate alimentele lumii.Iar vitamina C reprezinta un antioxidant foarte puternic,in plus in cantitati foarte mari (peste 1 gr/zi) reduce histamina in corp cu cel putin 50%.Iar in alergii,histamina este neurotransmitatorul care ridica cele mai mari probleme. Am ales acaiul,pentru ca contine cea mai mare cantitate de antocianina,adica unul dintre cei mai puternici antioxidanti. Am ales sa consum rodia,pentru ca curata cel mai bine arterele,scazand in mod esential incidenta atacurilor vasculare cerebrale si ale infarcturilor miocardice. Exemplele pot continua,dar eu ma simt din ce in ce mai bine.Nu prezint niciun semn de alergie sau intoleranta,ba mai mult decat atat,simt pulsul vietii in mine.Iar niciunul dintre aceste alimente nu a fost consumat de catre parintii mei inainte de a ma naste.Ca atare,nu vad de ce ar trebui sa ma limitez numai la carnea de porc,branza de oaie sau prunele traditionale. Concluzia este ca sunt multe alimente bogate din punct de vedere nutrional care nu trebuie omise doar pentru ca parintii nostri nu le-au consumat. Enzimele exista in organism atat timp cat sistemul digestiv nu este stresat,asa ca va incurajez sa includeti in dieta cat mai multe fructe,legume,seminte,nuci,chiar si carne (daca provine din fermele individuale neindustrializate),indiferent ca sunt autohtone sau exotice.In plus,diversitatea culinara ataca tot spectrul cromatic al curcubeului,iar acest fapt inseamna ca ne facem si viata mai frumoasa,nu-i asa? Pe curand,Dumitru Balan
Pentru Dumitru Balan, confirm si eu cura detoxifierii cu alga Chlorella, foarte eficienta. Daca nu cer prea mult, sub ce forma consumati acerola, am probleme cu o urticarie urata si banuiesc ca una din cauze este acesta histamina din corp. Dumitru Balan Vitamina C pudra din acerola va fi foarte eficienta luata in megadoze pana la nivelul tolerantei scaunului.Asta înseamnă ca fiecare individ are o limita'ideea este sa identificati care este doza care produce scaunele moi.In acel moment'veti stiu ca dizajul trebuie sa fie mai mic cu cate sute de mg/zi.Sfatul meu este sa luati vitamina C din 2 in 2 ore Vitamina C naturala'nu de sinteza. Dumitru Balan Vitamina C functioneaza ca si antihistaminic natural numai la doze care depasesc 2-3 grame/zi.Din alimentatie este greu sa obtineti acest dozaj terapeutic'dar nu imposibil.Atat timp cat consumati alimentele bogate in Vitamina C nealterate termic(la peste 40 grade se pierde) e totul in regula.Si încă ceva'in alergii este obligatoriu hidratarea corpului cu lichide vii.Apa este cel mai bun lichid viu.Beti 3 litri de apa pura/zi si veti simti efectul terapeutic.Multa sănătate Chlorella poate fi administrata si copiilor? vad ca la noi este foarte promovata, insa in US deloc...din contra. Chlorella poate fi administrata si copiilor'dar cu mare atentie la dozaj.In prima faza nu recomand mai mult de un vârf de citit.Copiii cu multe toxine pot avea reactii adverse urate daca se depaseste dozajul recomandat.Toxinele trebuie scoase din organism pe baza unei strategii de durata'si nu de scurta durata.Altfel'pot apărea reactii de detoxifiere virulente (reactii Herxheiner).Am dezvoltat si acest subiect in cartea noastră(inclusiv dozaje/kg corp).In prima luna e suficient un vârf de cutit/zi amestecat in sucuri de legume.O seara frumoasa. Dumitru Balan ne puteti spune de unde luati acerola si chlorella ( producator) sunt atatea marci pe piata.. Dumitru Balan Va rog sa ma credeti ca nu sunt multumit nici eu de ce am gasit pe piata noastra.Acerola o gasesc sub forma de fruct congelat la un singur distribuitor care livreaza in Bucuresti (fructetropicale.eu).Sunt in farmacii si plafaruri suplimente cu Vitamina C pe baza de acerola,dar se adreseaza celor mai mari(tabletele sunt masticabile).Cat despre Chlorella,utilizez pudra si nu capsulele.Mie nu imi place ca toate suplimente de Chlorella provin din China,chiar daca sunt organice.China se afla printre cele mai poluate state din lume si chiar daca unele zone sunt propice cresterii in conditii de siguranta a acestei alge,asta nu inseamna ca acel produs este 100% pur.Chinezii se bazeaza foarte mult pe industria carbunelui,fiind una dintre industriile care arunca cel mai mult mercur in aer si sol.Daca norul incarcat de metale grele se descarca pe solul in care cresc algele biologice,obtin in final o Chlorella incarcata de mercur.Din pacate,aceasta regula este valabila pentru majoritatea produselor manufacturate in statele puternice,care sunt si printre cele mai poluate.De exemplu,as avea incredere intr-o cultura de Chlorella obtinuta pe solul Noii Zeelande,dar inca nu am identificat-o.Am gasit iarba verde de grau
provenita din Noua Zeelanda si inca mai caut Chlorella sau Spirulina. Prospectez piata internationala in identificarea unei surse pure,dar pana atunci ma vad nevoit sa recunosc ca sursa noastra de aprovizionare este romaneasca.Sunt cativa distribuitori autohtoni care ambaleaza Chlorella organica,dar credeti-ma ca toti au acces la aceeasi materie prima provenita din China.Ca alegeti Naturalia,Paradisul Verde etc produsul e acelasi.Totusi,sunt mai multe tulpini de Chlorella.Cautati sa scrie pe supliment Chlorella Pyrenoidosa.Daca nu precizeaza producatorul,atunci solicitati distribuitorului sa se intereseze de acest aspect.In viitor,ma voi gandi serios sa deschid o afacere in zona naturopatiei,pentru ca sunt foarte multe produse pe piata romaneasca,dar de slaba calitate.Multi nu se intereseaza de provenienta produselor sau de nr excipientilor din suplimente,insa este vital ca acestea sa fie hipoalergenice,adica sa nu contina proteine animale,aditivi,coloranti sau conservanti care declanseaza reactii alergice.Numai bine si pe curand! exista cumva vreun tratament pentru ca o alergie sa dispara? vreun vaccin? o imunizare? Dumitru Balan Desensibilizarile prin vaccinuri se fac numai pe panelul IgE respirator(ex acarieni'prsf'mucegai'polen'iarba etc).Aceste terapii dureaza cativa ani buni'dar sa stiti ca efectul lor este foarte bun.Ideea de baza este simpla'cu cat corpul va fi mai obisnuit cu prezenta infima a alergenului in corp'cu atat cresc si sansele ca sistemul imun sa nu mai considere alergenul un inamic'adica sa declanseze IgE-urile.Cat priveste partea alimentara'desensibilizarile se fac respectand acelasi principiu'dar nu prin injectii'intrucat sunt f. periculoase.Nu poti introduce proteina alergena intramuscular sau pe vena'caci poti da in septicemie si ulterior survine si decesul.Proteina trebuie descompusa la nivelul tractului digestiv'iar desensibilizarea se face introducand pe parcursul anilor fractiuni mici din alumentul problematic(ex. timp de cateva luni o data pe luna introduci 0.1 ml de lapte).Dupa cateva saptamani cresti progresia la 0.2 ml si tot asa'pana cand corpul se va obisnui cu ea.Daca nu se respecta acest principiu 'iar alergia este severa atunci sistemul imun va confunda proteina allimentara cu un microb'declansand mecanismul de auto-aparare.In alergii flora intestinala este cheia solutionarii problemei in peste 50% din cazuri.Restul tine de strategiile adoptate de fiecare in parte. Dumitru Balan Nu incepeti desensibilizarile cu vaccinuri pana cand nu identificati cu exactitate alergenul problematic.Sunt nenumarate afectiuni apartinand spectrului ORELIST care sunt confundate cu alergiile respiratorii sau de mediu.Efectuati intai un test de spirometrie si apoi puteti sa solicitati sprijinul unui alergolog sau orelist in vederea ghidarii spre vindecarea problemei. am facut 3 teste de spirometrie. am si sinuzita dar e veche si e alta poveste. pt mine e clara treaba pt ca de cate ori plec cu masina racesc exact a doua zi.
Totusi'aveti probleme cand porniti aerul conditionat sau cand porniti veentilatia in masina?Daca mergeti cu aerul conditionat pornit atunci cel mai probabil este o alergie la praf sau acarieni'nu si la polen'intrucat filtrul de polen impiedica raspandirea acestuia in masina.Cat despre praf'ma refer la cel de pe bordul masinii si din interiorul acesteia'pentru ca cel de exterior este captat in filtru.Trebuie sa va ganditi foarte bine la momentul in care simptomatologia se agraveaza. nu deschid aerul conditionat delic. nici ventilatia. dar tot intra . imi e dor de dacia. in ea nu raceam :))) Atunci va dau un sfat.Conectati la priza masinii un purificator cu ionizare si in felul acesta veti scapa de o posibila alergie.Dar daca nu mergeti cu aerul pornit atunci presupun ca mergeti cu geamul deschis.In acest caz puteti avea o problema cu sinusurile'afectiunea de care suferiti neavand legatura cu alergiile.Un alt sfat'dupa ce veti merge cu masina si incep simptomele sa se intensifice'luati-va repede IgE-ul total.In felul acesta veti surprinde valoarea reactiei alergice la care ati fost supusa.Daca e in limitele normale atunci sunt sanse mici sa fi capatat o alergie.Noapte buna! Sunt o mamica cu 3 cucuite acasa, insa acum 3 luni in urma unei iritatii f urate la fundulet am descoperit ca bubulina cea mica are mai multe intolerante si alergii inclusiv la laptele de vaca. Eu am alaptat pana la 11 luni, iar acum are 1an si 4 luni. Maine plecam in Germania la o clinica speciala in tratarea alergiilor si intolerantelor asta pt ca nu am reusit sa scoatem definitiv laptele praf, doar ceva fructe si carnea de pui. Imi este greu sa ma vad in situatia asta si mai ales pe ea, dar sper sa trecem cu bine si va doresc si voua acelasi lucru. Dumitru Balan Plecati cumva in Neukirchen,la clinica detinuta de John Ionescu? da acum suntem aici in Neukirchen. Am intrat la dieta si asteptam rezultatele la analize. Cu mancarea e putin mai greu, dar reusim noi cumva. Am aflat totusi ca nu suntem chiar in situatie grava, dar dc reusim sa respectam acest regim suntem pe drumul cel bun. Anni e ok in comparatie cu ce vad aici zi de zi si pleaca cu schimbari destul de mari. Stiam eu,nu sunt sigur ca o veti scoate la capat acolo.E bine ca directorul medical (Dr Antall) vorbeste in romana si va veti intelege.In plus,sunt multi doctori romani acolo.Eu stiu exact ce se face acolo si sper sa reusiti sa vindecati problema copilului.Ei au 2 abordari clinice (investigatii 2-3 zile sau internare+investigatii 3-4 saptamani).Ca idee,in domeniul dermatitelor,alergiilor si intolerantelor alimentare eu si sotia mea stim cam tot ce misca,fapt pentru care va vom propune in curand o carte strict specializata in aceste afectiuni.Citind aceasta carte,aveti mari sanse sa deslusiti si sa tratati eficient problema copilului.Pastram legatura si va rog sa ma tineti la curent cu ceea ce se intampla acolo.Probabil ca va vor prescrie un probiotic,un antibiotic sau antifungic daca vor descoperi candida,si apoi vor face niste teste (chalange meals),urmand a recolta la cateva ore probe de sange pentru
a identifica anticorpii IgE,adica cei care declanseaza alergiile.Numai bine si pe curand. Si inca ceva,d-na Dana.Va recomand sa le solicitati un test toxicologic,atat din sange (sunt sigur ca il vor face),cat si din urina,caca sau par.Factorii toxicologigi de mediu sunt foarte periculosi in alergii sau intolerante si trebuie identificati cat mai devreme.Stiu ca vor costa ceva,dar vor merita.O seara frumoasa. D-nul Dumitru Balan in ce măsura afectează candida in exces alergia fetiței mele la plv? De la 3 luni ne confruntam cu candida in zona fesiera, am avut de vreo 2 luni candida bucala si mai nou am si eu pe sâni (alaptez), ea nu prea mai are in gurita. Am impresia ca luam una de la alta. I-am facut coprocultura la synevo pt prezenta candidei intestinale si a ieșit negativ. Tot bănui de mult ca de la candida asta ni se trag problemele :((( De ce se recomanda antibiotic/antifungic dc. iasa candida?Atat de periculoasa este? Al meu cel mic i-a iesit candida in gurita dar in Ro nu ni s-a dat antibiotic...nu exista alt tratament? Dumitru Balan Pentru Candida nu se recomanda antibiotice ci antifungice clasice cu Nistatina.Personal'eu as recomanda limitarea carbohidratilor si a zaharului(candida este o ciuperca care adora dulcele in general'adica zaharul si amidonul cate se descompune in glucoza).Din experienta antifungicele clasice alopate nu vor rezolva problema atat timp cat candida nu se autoelimina.Ca idee'toata lumea are Candida in intestin(chiar si cei sanatosi)'doar ca problema este atunci cand aceasta ciuperca se inmulteste mai rapid decat culturile bune(lactobacilii si bifidusii).Candida in gura inseamna in mod cert candida in tractul digestiv'iar simptomatologia rezultata este aproape identica cu cea data de intolerante si alergii.Mamele o iau atat in timpul sarcinii cat si dupa si atunci se transmite instant copilului.Cele mai sanatoase antifungice naturale sunt cele date de mama natura prin rotatie'adica 1 saptamana usturoi'1 saptamana oregano'2 saptamana ulei de cocos'1 saptamana seminte de dovleac etc'cat ciupercile sa nu se adapteze la remedii.La Nistatina se vor adapta cu siguranta si dupa va deveni si mai puternica.Structura moleculara a antifungicelor naturale distruge legaturile intre colonii si practic le anihileaza mecanismul de aparare.In fine'sunt zeci de lucruri de povestit.Am detaliat subiectul in cartea ce va aparea spre sfarsitul verii.Va voi tine la curent.Numai bine. Cat despre coprocultura facuta'va spun ca nu e relevanta.Puteti face anticorpi pentru candida din sange si vedeti ce iese.In al doilea rand sunt mai multe tipuri de candida(albicans e cea mai cunoscuta).Daca laboratorul nu lucreaza pe mai multe medii de culturi atunci nu o sa iasa nimic.In mod normal'o analiza sanatoasa trebuie sa scoate in evidenta prezenta candidei in intestin'dar la parametrii normali.Cat despre agravarea alergiilor sau intolerantelor'bineinteles ca le agraveaza.Prezenta candidei in exces va declansa sistemul autoimun sa trimita trupele de autoaparare(linfocitele)'iar asta duce la inflamatia corpului in general.Cand ai o
inflamatie si nu o stingi atunci simptomatologia alergiilor'dermatitelor si intolerantelor se va amplifica.Sper ca am explicat pe intelesul dumneavoastra.O seara frumoasa. Care-s cantitatile aprox/medii pt copil de 1an sa zicem?usturoi/rozmarin/etc Dumitru Balan Dosajul se individualizeaza in functie de fiecare caz in parte.In acest caz consultati-va cu un fitoterapeut specializat pe asa ceva.In functie de anamneza aferenta veti avea si dozajul respectiv.Ca si sfat'remediile anticandida se incep cu cantitati foarte mici la inceput(ex 1/4 catel de usturoi crud).In timp se vor creste progresiv urmarind si reactia copilului.Daca ii dai copilului o doza foarte puternica de antifungic(alopat sau naturopat) atunci corpul declanseaza o reactie numita Herxheimer'adica ciupercile vor elibera dintr-o data toate toxinele pe masura ce mor'iar asta duce la imposibilitatea ficatului de a elimina atat de repede toxinele rezultate.Latinii au un proverb "non multa sed multum"-adica putin'dar bun.Noapte buna! Cat despre ouale de giardia incercati Nikwormul-un produs naturist foarte bun.Parazitii nu se distrug cu antibiotice.Antibioticele se prescriu numai in cazuri de infectii bacteriene(nicidecum virale'fungice sau parazitare). Buna, bebelusa mea este alergica la gluten si pt asta vreau sa incercam pseudocerealele, din cauza ca am folosit mult cereale de orez se constipa frecvent,am cumparat boabe amarath si fulgi de mei si guinoa, va rog sa imi spuneti cum le preparati, cum le pastrati si pt cat timp, am mai scris si pe alte grupuri insa nu m-au lamurit.Va multumesc Un articol foarte bun despre prepararea pseudocerealelor: http://jurnaldenutritie.ro/.../cum-consumam-pseudocerealele/ Adela Craciun, toate alimentele cred ca pot fi alergenice, inclusiv quinoa. Sa stii ca nu este printre cele mai alergenice. Evident, trebuie sa urmaresti reactiile. Si hrisca este alergenica. Quinoa este un aliment foarte valoros, mai ales pentru copiii care nu accepta carnea; e bine sa o fermentezi, asa ii sporesti calitatile nutritive, important mai ales daca bebe mananca putin. Poti incerca sa adaugi in fructe, daca doar asta mananca, ceva seminte rasnite (susan, chia, canepa) sau floarea soarelui/dovleac/migdale/nuci romanesti (astea hidratate in prealabil). Noi am introdus migdalele pe la 10 luni si nu au fost probleme. Cred ca este foarte greu cu asa multe restrictii alimentare; baietelul meu are "doar" la plv si ou si mi se pare foarte greu. Multa sanatate! Dumitru Balan Quinoa nu este alergena.Medicul care a facut aceasta afirmatie ar trebui sa vina cu niste dovezi in acest sens.Quinoa reprezinta cea mai buna alternativa la carne,intrucat contine toti aminoacizii esentiali care nu se gasesc in nicio alta cereala.Lizina este acest aminoacid care nu se gaseste in alte cereale.In plus,intr-o suta de grame de quinoa sunt 14 grame de proteina completa,in plus minerale extrem de importante precum fierul (pentru cei cu anemie-mai mult de
45% din doza zilnic recomandata),magneziu,fosfor,zinc,cupru,mangan,seleniu+multe alte vitamine si fitonutrienti.Aceste minerale nu le veti regasi in carne in procentele in care le veti gasi in Quinoa.Pe vremuri,incasii se hraneau numai cu aceasta pseudocereala.Quinoa a fost denumit in mod oficial alimentul anului 2013 si acum stiti de ce. Pentru moment,numele meu inca nu va spune nimic si s-ar putea sa aveti mai multa incredere in ceea ce va spune un medic,insa va spun din propria experienta ca in materie de diversificare si nutritie,mai toti medicii au mari lacune.In curand,veti afla mai multe despre problema alergiilor si intolerantelor alimentare,intrucat alaturi de sotia mea (medic pediatru) vom lansa o carte specifica acestor probleme.Veti afla o multime de lucruri despre cauzele declansarii acestor sensibilitati,metodele de diagnosticare si investigare+nenumarate recomandari terapeutice menite sa limiteze sau sa elimine aceste sensibilitati.Cu bine,Dumitru Balan buna ziua domnul dumitru balan va rog sa imi spuneti si mie am o vetita de 11 luni sii ii dau chia quinoa mei amarath Hrisca si seminte de canepa in ce cantitate si de cate ori pe sap.pot sa ii dau? va multumesc Buna ziua,Puteti introduce aceste pseudocereale in fiecare zi,respectand principiul rotatiei (spre a nu capata intolerante alimentare),adica astazi mei,maine quinoa,poimaine hrisca,raspoimaine amaranth.Totusi,eu as introduce quinoa o data la 2 zile,intrucat dintre toate pseudocerealele are cele mai multe minerale,aminoacizi si proteine.Pseudocerealele se alcalinizeaza punand bobitele aferente intr-un pahar cu apa si se lasa cateva ore.Pentru indepartarea antinutrientilor aceste bobite se spala foarte bine dupa alcalinizare.Ele se combina foarte bine cu legume precum morcovul,broccoli,conopida,gulie,sparanghel etc.Nu recomand sa depasiti cantitatea de 50 grame pe zi (pana intr-un an),aceasta cantitate fiind impartita in 2 faze zilnice,adica dimineata 25 grame quinoa si la masa principala inca 25 grame mei.Atentie la hrisca dintre toate,intrucat cei care prezinta intolerante la histamina,nu o tolereaza foarte bine,intrucat hrisca contine si declanseaza histamina in corp.Numai bine!!! Tapioca nu este atat de nutritiva precum celelalte pseudocereale amintite anterior,de aceea nici nu se poate introduce ca hrana de sine statatoare.Tapioca se foloseste cu precadere in retete combinate(budinci,diferite deserturi,alte cereale+tapioca etc). stie cineva ce inseamna o val de 653 la calprotectin ( este f mare, dar cum se interpreteaza? copil de 2,5 ani cu alergie la PLV Calprotectina si alfa 1 antytripsyna sunt indicatori de malabsorbtie. malabsorbtia nu e insotita de subponderabilitate? el nu e gras dar e in graphic Nu neaparat.Malabsorbtia denota o slaba capacitate a organismului de a absorbi in mod optim nutrientii din alimentatie(vitamine'minerale etc).
Buna mamici!noi nu stim ce sa mai facem...de cand am aflat ca este alergic copilasul meu imi refuza toata mancarea... i-am dat lapte de orez, ,fructe deshidratate,fulgi ceriale, briose,batoate cu miere si seminte imi refuza tot zice ca nu veau caca....chiar si mancarea gatita o refuza... si inainte era foarte mancacios a fost o luna racit i-am dat foarte multe medicamente si cred ca s-a saturat de mers la doctor si medicamente si refuza tot si inca mai avem de luat scuipa tot imi primeste doar singulair,oscillococcinum si vigantolul....i-am cumparat un sirop pt pofta de mancare Apperin nici nu deschide gura...Are imunitatea foarte scazuta....trebuie sa ii dau Septilin si nu vrea....nustiu cum sa mai procedez sa accepte....l-am lasat o sapt am zis ca poate uita dar tot nu vrea...ce ar trebui sa fac?ati avut si voi probleme de genu? Dumitru Balan Obligatoriu folositi un probiotic bun pentru imunitatea intestinala.Dupa tratamentul alopat flora e dezechilibrata si atunci trebuie ca intestinul sa se repopuleze cu bacterii bune.Va sfatuiesc sa renuntati la medicamente si sa optati pentru echinaceea,propolis,usturoi,ceapa,lucruri care cu adevarat ridica imunitatea organismului Mamici,care varianta de lapte vegetal este Mai bine tolerata de bb cu alergie plv? migdale,orez,etc? Dumitru Balan Recomand pseudo-cerealele ca si meiul,quinoa,amaranthul sau hrisca.Sunt de departe mult mai hranitoare si echilibrate dpdv. nutritiv.In plus,Quinoa a fost ales drept alimentul anului 2013.Puteti sa le introduceti sub forma de lapte (daca aveti un aparat special de facut lapte din vegetale sau cereale) sau in amestec cu legume.Aceste pseudo-cereale nu contin gluten,deci nu incarca sistemul digestiv.Totusi,ideal este sa gasiti aceste pseudo-cereale ambalate in unitati care nu ambaleaza cereale cu gluten,seminte sau nuci.Primeal este o marca buna.Cautati,investigati si imi veti da dreptate. Buna seara! Am un bebelus de aproape 10 luni, diagnosticat cu alergie la PLV la 4 luni, alaptat exclusiv la san. La 7 luni i-am facut analize uzuale, rezultatele au fost proaste la hemoleucograma (eozinofile, trombocite, hematocrit etc in afara limitelor, IgE tot de 20x peste limita admisa), iar pediatrul ne-a spus ca are mai multe intolerante si ca ne recomanda sa facem analiza firului de par in Italia. Am luat legatura si cu cei de la Pinner Test/York Test pt alergii la 200 alimente, insa miau spus ca testele acestea nu sunt concludente pana la 2 ani deoarece sistemul imunitar este in dezvoltare. Prin urmare, am decis sa facem analiza firului de par. Ieri au sosit rezultatele si nu ne-a venit sa credem:la peste 25 % din 400alimente testate a iesit intoleranta. Va dau cateva ex dintre alimentele cele mai uzuale la care a iesit intoleranta:galbenus de ou (testul IgE la galb a iesit OK), drojdie de bere, praf de copt, carne vitel, orez integral, gris de grau, faina de grau, cartofi, stafide, alune, migdale, cirese, curmale, nuci, caju, alune, fistc, foarte multe din categoria lactatelor, margarina, mazare, linte, sardine in ulei, ardei kapia, ulei floarea soarelui, sare de bucatarie, cacao, ciocolata alba, cafea........ Pt ca il alaptez in continuare
pediatrul mi-a spus ca trebuie sa le scot si eu din alimentatie si ca acest regim dureaza pana la 2 ani. Nu cred ca pot supravietui pana atunci cu acest regim, deja am scos lactatele, incep serviciul curand si sunt subponderala. Solutia ar fi sa-l intarc....dar ce ii mai dau? Lista de alimente s-a restrains destul de mult. V-ati confruntatat cu aceasta problema? Cum ati procedat? Ce I-ati mai dat copilului sa manance? Multumesc. Laboratorul care lucreaza Testul de Intolerante Alimentare pe baza prelevarii firelor de par se numeste Daphne Lab(Napoli).Totusi,este incorect mentionat Mineralograma,intrucat aceasta se coreleaza numai cu mineralele si cu metalele grele din corp.Noi am facut acest test in urma cu cateva luni,insa este complet irelevant.Analiza firului de par este optima in diagnosticarea prezentei elementelor chimice din organism,nicidecum in diagnosticarea intolerantelor.Cea mai noua abordare in acest domeniu este IGG4. Boala celiaca se mosteneste genetic,Thema 400 nu este concludent,IGg4 arata intolerantele si nu alergiile.IGE-ul specific denota declansarea mecanismului de autoaparare,in timp ce IGg4 declanseaza pseudo-alergiile.Dermatita nu trece daca scoti Plv din alimentatie,intrucat pot fi numeroase cauze care o declanseaza.La noi nu a trecut nici dupa 6 luni de la scoaterea laptelui.In Romania aiesit alergic la albus de ou si Plv,in Germania nu are nicio alergie.In Romania,toti lucreaza cu aceleasi kituri de prin anii 60.Asta este diferenta intre vestici si noi. in rom nu existau kituri in anii 60..dg corect se pune clinic,paraclinic si proba terapeutica.Chestia cu glutenul este noutate ESPGHAN pt o boala da, declansata genetic..nu cautam de alerrgii decat copii care au simptome, deci chiar dc ig e sunt normale dupa o vreme asta nu inseamna ca au fost proaste kiturile.by the way synevo trimite in germ Dumitru Balan Synevo trimite in Germania si face foarte bine.De ce credeti ca fac chestia asta?:)Pentru ca romanii sunt in urma atat cu parte de laborator (cu cel putin 30 ani),iar medicii cu inca 50 ani.Medicii romani (in special dermatologii) sunt depasiti de situatie si recomanda in 90% din cazuri administrare de cortizon si antihistaminice.Eu chiar as desfiinta aceasta ramura,intrucat nu trateaza decat efectele bolii.Cauzele dermatitelor sunt nenumarate (alergii alimentare,pseudoalergiile alimentare,de mediu,chimice,gastro etc),incat in Romania iti gasesc cu totul altceva decat ceea ce are.In Romania tratau copilul de malabsortie si alergie la Plv,cand de fapt copilul avea infectii intestinale,flora intestinala data peste cap si permeabilitate intestinala ridicata cu intoleranta la histamine.Deci,vorbim despre altceva.De multe ori,afectiunile gastro-intestinale ascund cauza alergiilor,dand niste pseudo-alergii (manifestari date de ingerarea unui aliment problematic),pe care IGEul nu il vede.De aceea,se confunda diagnosticul,iar alergologii romani sunt depasiti de situatie.La asta faceam referire cand spuneam ca romanii folosesc tehnicile din anii 60,total primitive si ineficiente.Daca analizele erau credibile,atunci si medicii puteau sa isi faca meseria,dar daca analizele ies total aiurea,atunci nu ai nicio baza
in ele.Repet,in Romania copilul a iesit de 4 ori alergic la PLv si albus de ou,iar in Germania nu i-a iesit nimic.In Romania,Calciul era in regula,in Germania Calciul i-a iesit ridicat.Si multe altele,dar nu cred ca este cazul sa dezbatem in contradictoriu.Important este sa ne folosim de toate informatiile postate pe acest Grup,pentru ca ulterior sa le fie mai bine copilasilor nosti.In fond,pentru asta ne zbatem toata viata.Fericirea lor este nepretuita pentru un parinte si nu poate fi cumparata cu VISA. Dumitru Balan, unde pot afla mai multe informatii despre IGG4? Unde se face testul acesta? Imi poti recomanda un gastroenterolog, alergolog si pediatru bun in Ro , de preferat Buc? Eu tot ii incerc, dar m-am cam saturat sa arunc banii pe incompetenta. Dumitru Balan Incercati la World Clinic Bucuresti.Sunt singurii care va pot da niste raspunsuri,si nu ei o fac,ci cei cu care lucreaza,adica laboratorul din Germania.Prin intermediul analizelor,am putut vedea tot trecutul si istoricul al acestei nenorocite de dermatite.Tratamentul se recomanda de germani si se administreaza in Romania.Produsele se cumpara tot din Romania.Va dau nr de tel al administratorei de acolo 021.316.68.31.Puteti sa-i spuneti ca veniti ca recomandare din partea mea,avand o relatie foarte buna cu dumneaei.Veti vedea ca nu voi da gres cu aceasta recomandare si la un moment dat imi veti multumi ca am facut-o.O seara frumoasa si pe curand.Daca aveti nevoie de vreun sfat,puteti sa imi scrieti in privat.Nu de alta,dar in curand voi ajunge "doctor in alergii si dermatite". andreea ma numesc, iar bebelusul meu de 7l2s, darius, are LPV. nu prea mai am san si ma chinui de 1 sapt jumatate sa ii dau seara la culcare LP Althera. nu mi-l ia deloc cu biberonul, cu toate ca bea ceai din biberon. I-am pus si cereale si pic Stevia (indulcitor) si granule din ceaiul care ii place si deloc. ii dadeam cu seringa( f greu si cu o mie de nervi si plansete) pana aseara cand I-am dat cu lingurita, ca o masa normala si am avut success la 150ml LP cu cereale. peste noapte si dim la 5.30 san. dar ce fac atunci cand nu mai am san deloc? doctorita mi-a zis ca tre sa bea zilnic 400 ml lapte. ma trezesc la 5.30 sa ii dau masa cu lingurita? ce ma sfatuiti? Recomand Neocate Lcp(formula pe baza de Aminoacizi) sau Humana Sineall.Sunt foarte scumpe (200 lei/1 cutie),dar nu se compara cu celelalte formula extensiv hidrolizate.In plus,stii clar ca nu are niciun alergen in ele.Formulele extensiv hidrolizate au o mare problema.Proteina din laptele de vaca este sparta in peptide foarte mici,dar in unele cazuri corpul le recunoaste chiar si asa.De aceea,cele mai sigure formule sunt cele pe baza de Aminoacizi. Mamici, am o fetita de 5 luni, alaptata exclusiv si de la 2 luni a facut dermatita seboreica de care a scapat si apoi dermatita atopica ce se tot extinde. O are pe fata, gat, axila, in spatele genunchilor, urechilor. Am mers la dermatolog la spitalul de copii si ne-au dat doua creme: Imazol si Tanno. Nu s-a observat nici o ameliorare, dar dermatologul ne-a spus sa nu mai venim la control si sa continuam cu acele
doua creme si sa o spal cu ceai negru pe rani. Nu mi-au spus ca trebuie sa evit eu anumite alimente, nu ne-au recomandat analize, absolut nimic. Am mai citit pe net si am decis sa scot lactatele din alimentatia mea. De 3 zile le evit, dar dermatita fetei este mai pronuntata De 2 zile se si scarpina la urechi si plange noaptea prin somn. Ce ma sfatuiti? Hainutele sunt doar din bumbac, le spal cu dero special si dubla clatire si calcate pe fata/spate. Camera o umidificam si incerc sa mentin 2425 de grade, nu reusesc sa scad temperatura cu toate ca tin caldura inchisa, o tin intr-o pijama din bumbac. Dermatologul ne-a spus ca dupa ce isi va tine capul sus si va merge nu vom mai avea aceasta problema, dar eu nu prea cred asta. Dumitru Balan Recomand sa-i faceti fetitei niste analize mai elaborate prin intermediul World Clinic Bucuresti.Aceasta clinica este singura din Romania care lucreaza cu un laborator din Germania care opereaza niste analuze de ultima ora.Si noi am fost in aceeasi situatie cu dumneavoastra si stim chinul prin care treceti.Dematitele astea blestemate nu trec de la sine,credeti-ma pe cuvant.Ba din contra,se agraveaza cu timpul si se cronicizeaza.In Romania nu se fac analize amanuntite legate de flora intestinala,de Diaminoxidaza,de minerale,de coproculturi,de alergii si intolerante.Aceste investigatii amanuntite ne-au costat foarte mult,dar au scos la iveala absolut toate problemele.La 2 luni au inceput toate problemele,acum avem 11 luni si nu mai avem nicio pata.Scarpinatul inca il are,dar va trece in timp si nu mai e atat de insistent.Va mai recomand sa luati legatura cu d-na dr Popescu Madalina(homeopata la clinica din Voluntari Naturalia).Remediile dansei naturiste ne-au ajutat foarte mult si este specializa in astfel de cazuri.Cu niste analize bune,cu un homeopat la fel de bun veti scapa de acest calvar.Cu remediile alopate(gen cortizon,antihistaminice,creme si prostii de toate felurile) veti agrava si mai mult starea fetitei.Eu am incercat peste 20 creme(care mai de care mai miraculoase),dar singura care ne-a ajutat a fost Lipobase Repair.Temperatura in casa trebuie sa fie de 21-22 grade,iar aerisirea permanenta.NU FOLOSITI CORTIZON!!!Puteti sa-i faceti baie cu ceai bio de musetel.La noi,a calmat de fiecare data.In plus,este antiseptic si antifungic,deci si dezinfecteaza pielea.Laptele de san 100% se recomanda si nu folositi porcariile de pe piata.Daca este alergica la ceva,atunci puteti face Testul IGE pentru 50 alimente si Testul IGG4 pentru intolerante alimentare.Numai asa,va veti da seama ce ar trebui sa scoateti din alimentatie.Cele mai vizate sunt Plv,oul,soia,glutenul,pestele,alunele.Poate fi si din alte directii(respirator sau chimic),adica sensibilitati la praf,acarieni,detergenti.Eliminati toti detergentii din casa,iar hainutele dumneavoastra si ale fetei le veti spala cu nuci de sapun.Sunt perfecte pentru aceste situatii.Renuntati la detergentii clasici de splat vase,la sprayuri de mobila,la tot.Hainute numai din bumbac sau din matase speciala de la Dermasilk.Suny foarte scumpe,dar acestea functioneaza precum cortizonul,adica au un strat antimicrobian care distruge nenorocitele de bacterii de pe piele.Singurele formule de lapte complet nealergenice sunt Neocate Lcp sau Humana Sineall,asta in situatia in care
credeti ca un alergen trece prin lapte.Daca veti tine seama de aceste sfaturi,imi veti multumi intr-o buna zi. Va rog sa imi scuzati greselile de ortografie,dar am scris aceste randuri in graba,tocmai pentru ca mi-a tremurat inima cand am citit mesajul dumneavoastra.As putea scrie o carte despre cele petrecute in aceste 9 luni,iar daca aveti nevoie si de alte sfaturi va stau la dispozitie un privat.Si inca o chestiune,VACCINUL A AGRAVAT DERMATITA,pentru ca a dat peste cap tot sistemul imunitar.Sper ca nu aveti de gand sa il faceti pe cel de 6 luni!!!Cu drag,Dumitru Balan Cremele dermatologice nu fac altceva decat sa irite si mai mult pielea.Detmatologia nu rezolva "cauza" problemei,ci doar o ascunde.Dermatologia ar trebui desfiintata,pentru ca nu face NIMIC Advantanul este un cortizon periculos(cred ca face parte din clasa a 4-a),deci aveti grija cu el.Uitasem saentionez faptul ca sotia mea este pediatra,iar ea a recunoscut ca toate remediile alopate nu au mers la baietelul nostru.Chiar ea insista acum sa urmam la sange tratamentul homeopat.Cand boala s-a agravat,s-a vazut pusa in situatia dificila de a nu putea face nimic.Folositi remedii naturiste date de specialisti,nu de babe si mosi.Unele plante pot face mai mult rau decat bine,asa ca nu ezitati sa imi urmati sfatul.Altfel,e posibil sa se agraveze si sa nu o mai tineti sub control.O seara frumoasa. Multumesc pentru sfaturi. Voi cauta un alt dermatolog si homeopat ca sa ii facem analizele totusi. Din pacate nu locuim in Romania, dar daca cunoasteti vreun medic bun in Viena, Padova sau Praga, astept recomandari. Azi am observat ca a facut aceasta iritatie si la fundulet, desi folosim aceeleasi creme si pampersi ca si pana acum. Este oare posibil sa nu fie totusi dermatita atopica? Din ce citisem eu nu apare si in zona pampersului. Luati legatura cu o clinica care lucreaza analizele la un laborator din Germania,Linburg,BIOVIS.Acolo se fac toate analizele de ultima ora care va vor ajuta in elucidarea cauzelor bolii fiicei dumneavoastra.Austriecii si germanii sunt foarte dezvoltati pe latura aceasta,asa ca sunt sigur ca veti gasi calea cea mai potrivita.In plus,Germania numara cei mai multi homeopati din Europa.De acolo,au plecat multe lucruri inovative in domeniul cercetarilor medicale.Va tin pumnii si sanatate multa!!! Bebe alaptat exclusiv la san caruia I-am descoperit alergia la proteina laptelui de vaca la 4 luni si jumatate. Acum avem 7 luni si jumatate si nu mai stiu care este gustul produselor lactate. La ultimele analize IgE tot a iesit de 20xpeste limita superioara, eozinofilelele f mari, iar acestea, correlate cu celelalte analize de sange in afara limitelor, au dus dr la concluzia ca ar avea si alte alergii digestive (intolerante). Ni s-a recomandat sa facem analiza minerala tisulara. Din pacate, testul York sau Pinner test pt alergii nu sunt relevante pana la varsta de 2 ani. As
vrea sa stiu daca sunt bebelusi care au scapat de alergia la proteina laptelui de vaca si cum. Analiza tisulara a firului de par nu cred ca este relevanta.Un fir de par prelevat nu poate genera niste concluzii pe alergii.Este bun pentru a identifica mineralele din organism,dar cred ca atat ne poate spune.Personal,am facut acest test fiului meu la un laborator din Italia(testul de intoleranta la 400 alimente),dar este mai mult orientativ.Tot cele de sange dozate cu IG-uri specifice sunt mai bune,numai cu conditia sa fie facute de un laborator foarte bun (Synevo sau unul din strainatate).Noi acum suntem pe Humana Sineall (Aminoacizi),intrucat are o eczema foarte urata.Am incercat si APtamil,Althera,dar fara rezultat.Parca,la Althera a fost mai bine,intrucat a mai luat in greutate.In mod normal,daca flora intestinala se reface dupa ce nu a mai fost agresata,intoleranta la laptele de vaca poate sa treaca si in 6 luni.Insa alergia nu o sa treaca niciodata.Tot timpul o vei avea,doar ca nu in timp nu mai prezinti aceleasi simptome precum in copilarie.Succes! Mamici, stie vreuna dintre voi care este diferenta dintre lapticul Aptamil Pepti si Neocate? Stiu ca Pepti are proteinele extensiv hidrolizate, dar nu stiu Neocate cum este, pentru alergii mai serioase, sau mai degraba cu priteine mai putin hidrolizate. Sper ca ma puteti ajuta. O zi frumoasa Neocate,ca si Humana Sineall sunt formule bazate pe Aminoacizi,adica nu au nimic alergenic in ele(proteina animala).Totusi,formulele cu Aminoacizi contin foarte multe MSG-uri(glutamat,aspartat etc),care sunt niste excitotoxine foarte periculoase si cancerigene. Aptamil Pepti are in jur de 60% din proteina de vaca hidrolizata,adica sub forma unor peptide mai mici de 2500 Daltoni.Totusi,in multe cazuri si aceste peptide sunt alergenice,iar atunci mecanismul de aparare se declanseaza,rezultand alergia sau intoleranta.O varianta extensiv hidrolizata buna este Nestle Althera sau Nutramigen(numai din import).Nutramigenul este cel mai bun,dar un studiu din Canada a aratat ca aceasta formula contine cantitati mari de glutamat si aspartat.
View more...
Comments