De La Nisip La Energie

March 16, 2023 | Author: Anonymous | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Download De La Nisip La Energie...

Description

 

De la nisip la energie solara Elabort Elab ort:: Cnțe Mihl  Mihl 

 

De la nisip la energie solara

  Cer Cercetătorii cetătorii din Abu Dhabi testează un dispozitiv dispozitiv pilot car caree  poate stoca energia energia solară în nisip pentru a îmbunătăți eficiența centralelor electrice și a furniza energie noaptea.Tehnologia, noaptea.T ehnologia, dezvoltată la Institutul de d e Știință și Tehnologie Masdar, folosește gravitația pentru a scurge nisipul dintr-un bazin superior într-unul inferior, încălzind boabele de nisip cu ener energie gie solară în timpul tranziției. În bazinul inferior, inferior, energia poate fi stocată și extrasă la un cost redus pentru a furniza energie suplimentară, dacă este necesar, de exemplu în timpul orelor de vârf și pe timp de noapte.

 



 Aceste teste vor implica cercetarea stabilității termice a nisipului și a capacității  sale specifice de absorbție absorbți e a căldurii. Rezultatele au arătat o capacitate de  stocare a energiei energiei termice până la 800-1000 grade Celsius.Spre deosebire de mediile tradiționale de stocare utilizate în sistemele de stocare a energiei termice, cum ar fi uleiurile sintetice și sărurile topite, nisipul este abundent în regiunile cu mult soare și este ieftin de obținut.

 

Panourile solare din deșertul Sahara

 

Rolul siliciului ca acumulator   Materialul cel mai utilizat pentru fabricarea de celule solare pe bază de  semiconductori  semiconduct ori este Siliciul. Siliciul. Dacă la încep început ut pentru pr producer oducerea ea celulelor solare se utilizau deșeuri rezultate din alte procese tehnologice  pe bază de semiconductori, semiconductori, aastăzi stăzi se apelează llaa materiale speci special al în acest scop fabricate. Pentru industria semiconductorilor semiconductorilor siliciul este materialul aproape ideal. Este ieftin, se poate produce întru-un singur cristal la un înalt grad de puritate, și se poate impurifica(dota) în  semiconductor  semiconduct or de tip “n” sau sau “p”. Prin sim simpla pla oxidar oxidaree se pot cr crea ea  straturi izola e subțiri. T Totuși otuși lărgimea in interzise terzise fac siliciul mai  puțin poizolatoar potrivit trivittoare pentru exploatar exploatarea ea lăr directă dirgimea ectă a zonei efectului foto fotoelectric. electric. Celule  solaree pe bază pe silici  solar siliciuu cristalin necesită necesită o gr grosime osime de strat de cel  puțin 100 100 µm sau mai mai mult pentru a pute absorb absorbii lumina sol solară ară eficient.

 

Rolul siliciului ca acumulator  Un material semiconductor folosit pentru celule fotovoltaice este siliciul, un element foarte des întâlnit în nisip. Toate Toate celulele fotovoltaice au cel puțin două straturi de asemenea semiconductori, unul încărcat  pozitiv și unul încărcat negativ. negativ. Atunci când lumina bate pe  semiconductor,, câmpul electric de la interfața acestor două straturi  semiconductor  face ca electricitatea să circule, generând curent curent direct (DC). Cu cât lumina este mai puternică, cu atât fluxul de electricitate este mai mare.   Celule solare cu strat subțire din siliciu amorf pe sclă, 4 celule pe rând

 

 Mulțumesc  pentru atenție

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF