CURS de MIRACOLE_7.ppt

May 1, 2017 | Author: Odette | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

life...

Description

LECŢIA 29

LECŢIA 30

IDEEA ZILEI

30IDEEA ZILEI

"Dumnezeu este în tot ce văd."

"Dumnezeu este în tot ce văd, deoarece Dumnezeu este în Mintea mea.“

LECŢIA 31

LECŢIA 32

IDEEA ZILEI

IDEEA ZILEI

"Nu sunt victima lumii pe care o văd."

"Eu am inventat lumea pe care o văd."

LECŢIA 30 Ideea de astăzi este trambulina care ne lansează spre viziune. Din această idee, lumea se va deschide în faţa ta şi o vei privi, văzând în ea ce nu ai mai văzut niciodată. Iar ceea ce ai văzut înainte nu îţi va mai fi deloc vizibil. Astăzi încercăm să folosim o nouă formă de "proiecţie." Nu încercăm să ne debarasăm de ceea ce nu ne place, văzându-l in exterior. În schimb, încercăm să vedem în lume ceea ce este în mintea noastră, ceea ce vrem să recunoaştem că este acolo. Astfel, încercăm să ne împreunăm cu ceea ce vedem, în loc să-l ţinem departe de noi. Iată deosebirea fundamentală dintre viziune şi modul tău de a vedea. Ideea de astăzi urmează să se aplice cât se poate de des de-a lungul zilei. De câte ori ai o clipă de răgaz, repet-o, cu luare aminte, în sinea ta, privind în jur, încercând să realizezi că ideea este aplicabilă la tot ce vezi acum sau la tot ce ai putea vedea acum dacă s-ar afla în câmpul tău vizual. Viziunea reală nu este limitată la concepte ca "aproape" sau "departe". Pentru a te ajuta să te obişnuieşti cu această idee, încearcă să te gândeşti atât la lucruri din afara câmpului tău vizual, cât şi la cele pe care le poţi vedea efectiv, atunci când aplici ideea de astăzi. Viziunea reală nu este numai nelimitată în timp şi spaţiu, dar nici nu depinde de ochii corpului. Mintea este singura ei sursă. Pentru a te ajuta să te obişnuieşti mai mult cu această idee, dedică mai multe perioade de exersare aplicării ideii de astăzi cu ochii închişi, folosind orice subiecte îţi vin în minte şi privind mai degrabă înlăuntru decât în afară. Ideea de astăzi se aplică în mod egal la amândouă.

LECŢIA 29 Ideea de astăzi explică de ce poţi vedea tot rostul în toate. Ea explică de ce nimic nu este separat, de sine stătător. Ea explică de ce nimic din ceea ce vezi nu înseamnă nimic. Ea explică fiecare idee pe care am folosit-o până acum, cât şi pe cele următoare. Ideea de astăzi constituie întreaga bază pentru viziune. Probabil că, în momentul de faţă, această idee ţi se va părea foarte greu de priceput. Poate ţi se pare prostească, necuviincioasă, lipsită de sens, nostimă sau chiar reprehensibilă. Desigur, Dumnezeu nu este într-o masă, de exemplu, aşa cum o vezi. Totuşi, am subliniat ieri ideea că o masă împărtăşeşte rostul universului. Iar ceea ce împărtăşeşte rostul universului împărtăşeşte rostul Creatorului său. Încearcă, deci, astăzi, să începi a învăţa cum să priveşti toate lucrurile cu iubire, cu recunoştinţă, şi cu mintea deschisă. Acum nu le vezi. Ai vrea să ştii ce este în ele? Nimic nu este aşa cum îţi apare ţie. Rostul lor sfânt stă dincolo de restrânsa ta sferă de cuprindere. Atunci când viziunea îţi va arăta sfinţenia care luminează lumea, vei înţelege perfect ideea de astăzi. Şi nu vei înţelege cum de ai putut vreodată să ţi se pară dificilă. Cele 6 perioade de exersare pentru astăzi, a câte 2 min fiecare, vor urma tiparul stiut: începe repetând ideea în sinea ta, apoi aplic-o subiectelor din jurul tău, alese la întâmplare. Încearcă să eviţi tendinţa de a face o selecţie autoimpusă, care poate fi mai ales tentantă în legătură cu ideea de astăzi, datorită naturii ei cu totul străine. Ţine minte că orice ordine impusă de tine este la fel de străină realităţii. Exerseaza pe ce iti cade privirea: "Dumnezeu este în acest umeraş." "Dumnezeu este în această revistă." "Dumnezeu este în acest deget." "Dumnezeu este în acel corp." "Dumnezeu este în uşa aceea." "Dumnezeu este în coşul acela de gunoi.“ În completarea perioadelor de practică fixate, repetă ideea de astăzi cel puţin o dată pe oră, privind încet în jur, în timp ce îţi spui cuvintele în sinea ta, fără grabă. S-ar putea să fii pătruns de odihnă, în timp ce le faci.

LECŢIA 32

LECŢIA 31

Astăzi, continuăm să dezvoltăm tema cauzei şi a efectului. Nu eşti victima lumii pe care o vezi, deoarece tu ai inventat-o. Poţi să renunţi la ea la fel de uşor cum ai născocit-o. O vezi sau no vezi, după cum doreşti. Câtă vreme o doreşti, o vei vedea; când n-o mai doreşti, ea nu va mai fi acolo ca s-o vezi.

Ideea de astăzi este introducerea la declaraţia ta de eliberare. Şi de data asta, ideea va fi aplicată atât lumii pe care o vezi în afara ta, cât şi celei pe care o vezi lăuntric. În aplicarea ideii, vom folosi o formă de exerciţiu care va fi întrebuinţată din ce în ce mai mult, cu modificări după cum se va indica. În general, această formă include două aspecte, unul în care aplici ideea într-un mod mai susţinut, iar celălalt, care constă din aplicaţii frecvente ale ideii de-a lungul zilei. Sunt necesare 2 perioade mai lungi cu ideea de astăzi, una dimineaţa şi alta seara, recomandându-se 3-5 min. pentru fiecare. În acest timp, priveşte încet în jur, repetând ideea de 2-3 ori. Apoi, închide ochii şi aplică aceeaşi idee lumii tale lăuntrice. Vei scăpa de ambele dintr-odată, deoarece lumea lăuntrică este cauza celei exterioare.

Ideea de astăzi, asemeni celor precedente, se aplică lumilor tale interioare şi exterioare care, de fapt, sunt una şi aceeaşi. Totuşi, de vreme ce le vezi ca fiind diferite, perioadele de exersare pentru astăzi vor cuprinde din nou 2 faze: una implicând lumea pe care o vezi în afara ta, iar cealaltă, lumea pe care o vezi în mintea ta. Încearcă, astăzi, să introduci gândul că ambele se află în propria ta imaginaţie. Vom începe perioadele de exersare de dimineaţă şi seară din nou prin repetarea, de 2-3 ori, a ideii de astăzi, în timp ce cuprindem cu privirea lumea pe care o vezi ca fiind în afara ta. Apoi, închide-ţi ochii şi cuprinde lumea ta lăuntrică. Încearcă să le tratezi pe amândouă cât mai egal posibil. Repetă, fără grabă, ideea de astăzi, de câte ori doreşti, în timp ce priveşti imaginile de care te face conştient imaginaţia ta. Pentru cele două perioade de exersare mai lungi se recomandă 3-5 min., un minimum de 3min. fiind obligatoriu. Pot fi folosite mai mult de 5 min., dacă exerciţiul ţi se pare odihnitor. Pentru a veni în întâmpinarea acestui lucru, alege o perioadă în care se prevăd distrageri puţine şi în care tu însuţi să te simţi gata. Aceste exerciţii se vor face şi în continuare, de-a lungul zilei, de cât mai multe ori. Aplicaţiile mai scurte constau din repetarea lentă a ideii, în timp ce îţi inspectezi fie lumea lăuntrică, fie pe cea din afară. Nu contează pe care din ele o alegi. Ideea de astăzi urmează, de asemenea, să se aplice imediat oricărei situaţii care ar putea să te necăjească. Aplică ideea, spunând în sinea ta: "Eu am inventat această situaţie, aşa cum o văd."

În timpul introspecţiei, îngăduie oricărui gând care îţi trece prin minte să se prezinte conştienţei tale, ia-l pe fiecare în considerare pentru o clipă, iar apoi înlocuieşte-l cu următorul. Încearcă să nu stabileşti vreun fel de ierarhie între ele. Priveşte-le cum vin şi se duc, fii cât se poate de impasibil. Nu stărui asupra nici unuia în mod deosebit, ci lasă-le să curgă în mod constant şi calm, fără a te implica în mod special. În timp ce stai şi îţi priveşti liniştit gândurile, repetă ideea de astăzi în sinea ta, de câte ori crezi de cuviinţă, dar fără vreo grabă. În plus, repetă ideea de astăzi cât se poate de des de-a lungul zilei. Adu-ţi aminte că faci o declaraţie de independenţă în numele propriei tale libertăţi. Iar în libertatea ta stă libertatea lumii. Ideea de astăzi este, de asemenea, una deosebit de folositoare ca răspuns la fiecare formă de tentaţie care s-ar putea ivi. Ea este o declaraţie că nu vei ceda în faţa ei, înrobindu-te singur.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF