Cum Sa Reduc Consumul de Baterie La Smartphone

February 9, 2017 | Author: sebbba8nstttt | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

util...

Description

Cum sa reduc consumul de baterie la smartphone-ul Android?

1. Reducerea luminozitatii ecranului Desigur, ne place ecranul mare si frumos al smartphone-ului, dar este inamicul cel mai de temut al bateriei. Mai mult decat orice alta componenta a device-ului, ecranul consuma foarte multa energie. Cele mai multe telefoane isi pot regla singure luminozitatea ecranului in functie de lumina ambientala si de modul de functionare. Aceasta setare ajuta la reducerea consumului, dar cea mai eficienta metoda este de a seta cea mai mica luminozitate pe care o poti suporta si de a-l lasa asa. Chiar si numai prin aceasta metoda, viata bateriei deja va deveni semnificativ mai lunga decat inainte. 2. Un “screen timeout” cat mai scurt In meniul de setari exista o comanda care se numeste “screen timeout” care stabileste cat de mult sa stea aprins ecranul telefonului dupa ce primeste un semnal. Fiecare secunda conteaza, asa ca seteaza timpul cat mai scurt. La cele mai multe telefoane cu Android minimul este 15 secunde, la iPhone minimul este 1 minut. 3. Inchide Bluetooth

Indiferent cat de mult sau de putin folosesti Bluetooth, acest dispozitiv merge tot timpul. Atunci cand nu esti in masina sau cand nu astepti un apel pe care vrei sa-l preiei prin casti, inchide-l. In ciuda aparentelor, o plimbare cu castile in urechi, desi nu vorbesti cu nimeni si nu astepti vreun apel, nu-ti va creste respectul vecinilor. Inchiderea Bluetooth-ului cand nu-l folositi va adauga o ora sau mai mult la viata bateriei. 4. Inchide Wi-Fi cand nu-l folosesti Ca si in cazul Bluetooth, dispozitivul Wi-Fi mananca serios din viata bateriei. Desi poate fi foarte folositor, nu exista un motiv real pentru a-l tine deschis atunci cand nu-l utilizezi. Inchide-l cand pleci si deschide-l doar cand vrei sa utilizezi serviciile de date din reteaua ta Wi-Fi. Userii de Android pot adauga un buton de on/off pe ecran pentru a scurta procesul. 5. Nu abuza de GPS GPS este un alt dispozitiv care cere multa energie. Aceasta unitate primeste constant semnale de la sateliti pentru a localiza precis pozitia telefonului pe suprafata planetei. Mai multe aplicatii acceseaza GPS-ul smartphone-ului pentru a furniza diverse servicii precum gasirea de restaurante situate in apropiere sau conectarea la retelele sociale. Poti bloca accesul acestora la GPS pentru a salva energie. Atunci cand le instalezi, multe o sa ceara permisiunea de a-ti folosi locatia, iar daca ai dubii alege “nu”. Iar daca un joc, screensaver sau wallpaper cere aceasta permisiune atunci chiar ar trebui sa te intrebi de ce are nevoie de aceasta informatie. Eu tin GPS-ul inchis intotdeauna, il pornesc doar cand am stricta nevoie de el. 6. Opreste aplicatiile inutile Smartphone-urile sunt renumite si pentru capacitatea de multitasking, ele putand sa efectueze mai multe aplicatii in acelasi timp. Totusi, asta cere multa energie. In consecinta, oprind aplicatiile care nu-ti trebuie salvezi multa energie. La device-urile cu Android, “celebre” pentru consumul mare de energie tocmai din cauza capacitatii multitasking, exista o aplicatie eficienta: Advanced Task Killer. Aceasta are o setare care monitorizeaza si opreste aplicatiile de care nu ai nevoie. In iOS fa un dublu-click pe butonul Home pana apare bara de multitasking, apasa pe un icon pana apare X, apoi apasa X pentru a o inchide. 7. Fara vibratii Poate e cea mai aberanta metoda de a salva energie bateriei si nu stiu daca exista cineva care o va aplica dar sa stiti ca este foarte eficienta. Tonul trebuie doar sa faca o mica membrana din speaker sa vibreze, in timp ce motorasul de vibratii trebuie sa faca asta cu intregul telefon. Daca nu vrei sa fii deranjat cu sunete, inchide-le pe toate si pastreaza telefonul la vedere.

8. Inchide notificarile neimportante Se pare ca aproape toate aplicatiile cauta mereu update-uri si informatii de orice fel pe internet. Atunci cand gasesc ceva incep sa se auda sunete sau/si sa se vada semnale video. Ati ghicit, toate astea consuma energie. Intr-adevar, nu vrei sa ratezi vreun apel sau mesaj, dar poate ca nu vrei mereu sa primesti notificare ca badboy666 tocmai ti-a batut scorul la Booty Blast. Inchizand notificarile redundante va creste viata bateriei si vei elimina sursele care-ti pot distrage atentia. 9. Inchideti 3G-ul Conexiunea 3G necesita mult mai multa energie decat o conexiune EDGE sau GPRS deci daca nu aveti nevoie de internet e bine sa lasati 3G-ul inchis. 10. Folosirea unui sistem de operare nemodificat Stiti cu totii la ce ma refer. Jailbreak-ul la iPhone sa root-ul si custom ROM-urile la Android. Aceste sisteme de operare modificate de cele mai multe ori duc la un consum de energie mai mare decat daca ati avea sistemul de operare stoc. 11. Modul “Power Saver” pentru Android Telefoanele mai noi cu Android au si un mod denumit Power Saver care te ajuta sa administrezi diversele setari legate de economisirea de energie. Aceasta setare previne updatea automata in background a diverselor aplicatii, scade luminozitatea, reduce “screen timeout”, dezactiveaza animatiile on-screen si inchide vibratiile. Acest mod intra in functiune in mod automat cand viata bateriei ajunge la 20%, dar poti seta pragul la 30%. Cu cat mai devreme, cu atat mai bine.

Android Booster - utilizare Android Booster reprezinta o aplicatie pentru sistemele de operare Android ce are rolul de a asigura buna functionare si stabilitate a telefonului sau a tabletei tale. Android Booster are proprietatea de a inchide procesele care ingreuneaza sistemul de operare, eliberand astfel memoria ram a telefonului precum si proprietatea de a monitoriza traficul conexiunilor la Internet si consumul de energie al telefonului.

Pentru a utiliza aplicatia gratuita Android Booster pe telefonul tau bazat pe sistemul de operare Android, nu este necesar decat sa urmaresti acesti simpli pasi: Nota: Daca nu ai instalat in telefonul tau aplicatia gratuita Android Booster, citeste intai acest articol: Android Booster - descarcare si instalare Pasul 1. Cea mai usoara si rapida modalitate de a accesa serviciile Android Booster o reprezinta setarea widget-ului aplicatiei. Apasa ecranul si tine apasat acolo unde doresti ca widget-ul aplicatiei gratuite Android Booster sa fie instalat, pana vei observa aparitia meniului Add to Home screen:

Pasul 2. Continua apasand pe butonul Widgets:

Pasul 3. Selecteaza din lista widget-ul Android Booster, asa cum se poate observa in imaginea de mai jos:

Pasul 4. In acest moment, widget-ul aplicatiei Android Booster de intretinere a sistemului de operare este instalat si gata de utilizare. Optimizarea sistemului de operare Android prin intermediul Android Booster se face foarte simplu, prin actionarea butonului Optimize:

Pasul 5. Aplicatia gratuita Android Booster iti va oferii posibilitatea de a selecta manual, in functie de preferinte si nevoi, procesele neutilizate care ocupa memoria ram sau anumite functii ale telefonului care consuma inutil bateria. Executa o optimizare completa, accesand butonul Optimize:

Pasul 6. Acum sistemul de operare Android al telefonului sau tabletei tale este optimizat si intretinut prin intermediul Android Booster. Memoria ram a fost eliberata de procesele inutile, iar bateria telefonului va avea un randament mai bun. De asemenea, aplicatia gratuita Android Booster ofera posibilitatea utilizatorilor de a optimiza sistemul de operare Android mai in detaliu. Apasa butonul Android Booster, evidentiat in imaginea de mai jos:

Pasul 7. Urmeaza setarea avansata a aplicatiei Android Booster. Citeste licenta de utilizare a aplicatiei gratuite Android Booster, apoi tap pe butonul Agree:

Pasul 8. Seteaza, in functie de preferinte si nevoi, limita maxima de trafic in Internet a telefonului tau. Odata atinsa aceasta limita vei fi instiintat cu privire la acest aspect de catre Android Booster. Continua printr-un tap pe butonul Next:

Pasul 9. In aceasta etapa, procesul de setare al aplicatiei gratuite Android Booster iti va sugera sa instalezi widget-ul, lucru pe care deja l-ai facut la pasul 4. Tap pe butonul Use Now si meniul avansat al aplicatiei gratuite Android Booster va porni:

Pasul 10. Meniul avansat al aplicatiei Android Booster ofera o perspectiva mai buna asupra starii sistemului tau de operare Android. Android Booster poate fi manipulat mai in detaliu prin intermediul meniului Utilities, facilitand o optimizare si o intretinere cat mai avansata. Cu toate acestea, o simpla apasare a butonului Optimize va fi de ajuns, optimizarea standard a aplicatiei Android Booster fiind suficienta pentru cea mai mare parte dintre utilizatori:

Acestia au fost toti pasii necesari utilizarii aplicatiei gratuite Android Booster, valabila pentru telefoanele si tabletele bazate pe platforma Android. Acum poti optimiza si intretine sistemul de operare Android foarte usor, cu doar cateva tap-uri regulate! Succes!

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF