Carcassonne Extensia 3 Printesa Si Dragonul(Full Permission)

April 3, 2018 | Author: MironMarian | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Printesa...

Description

Prinţesa şi dragonul Ţinutul din jurul oraşului Carcassonne este urgisit de un dragon care le face locuitorilor zile amare. Eroi neînfricaţi înfruntă vitejeşte această urgie, însă fără ajutorul zânei nu ar avea şanse de izbândă prea mari. În oraş, cavalerii caută bunăvoinţa prinţesei, iar ţăranii construiesc pasaje secrete ca să pătrundă pe neobservate până la comorile dragonului.

Toate regulile jocului Carcassonne rămân nemodificate!

Conţinut •30 cartonaşe noi de teren (marcate cu

)

•1 pion dragon •1 pion zână

Pregătirea jocului

Amestecaţi cele 30 de cartonaşe noi între cartonaşele jocului de bază. Acestea trebuie aşezate în joc după regulile deja cunoscute. Puneţi la îndemână dragonul şi zâna. Aceşti pioni nu aparţin niciunui jucător şi după începutul jocului vor putea fi aşezaţi pe oricare dintre cartonaşe.

Cartonaşele noi şi semnificaţia lor Vulcanul (6 cartonaşe) Jucătorul care descoperă un vulcan, ataşează cartonaşul în joc în modul cunoscut, însă nu are voie să-şi plaseze vreun supus pe cartonaş. Are însă voie să mute zâna. După aceea, mută dragonul de la locul în care se află în acel moment direct pe acest cartonaş.

Dragonul (12 cartonaşe) Jucătorul care descoperă un cartonaş cu dragon, îl plasează în joc şi poate să aşeze pe acesta un supus respectând regulile originale. Acum jocul se întrerupe pentru câteva momente şi urmează turul dragonului! Începând cu jucătorul care este la rând, fiecare jucător trebuie să mute dragonul cu exact o carte mai încolo, fie în direcţie orizontală, fie în direcţie verticală.

1

De fiecare dată traseul dragonului cuprinde o distanţă de 6 cartonaşe, indiferent de numărul participanţilor la joc (excepţie: fundătura, vezi mai jos). Dragonul nu are voie să păşească de două ori pe acelaşi cartonaş. În afară de aceasta, este tabu şi cartonaşul pe care se află zâna (vezi mai jos). De fiecare dată când dragonul păşeşte pe un cartonaş pe care sunt staţionaţi unul sau mai mulţi supuşi, toţi supuşii vizaţi se refugiază în rezerva stăpânilor lor. După ce se încheie turul dragonului, jocul continuă în mod obişnuit. Fundătura: Dacă dragonul păşeşte pe un cartonaş de pe care nu-şi poate continua drumul în mod regulamentar, turul dragonului se termină înainte de vreme. Atenţie: Până când nu este descoperit niciun cartonaş cu vulcan şi dragonul se află în afara suprafeţei de joc, nu are loc turul dragonului. Puneţi cartonaşul cu dragon deoparte cu faţa întoarsă în sus şi trageţi alt cartonaş. Din momentul în care dragonul intră în joc, amestecaţi toate cartonaşele cu dragon puse deoparte între cartonaşele neutilizate, apoi continuaţi jocul în mod obişnuit. Exemplu cu 4 jucători: Dragonul porneşte din dreapta jos. 1. Jucătorul A îl deplasează în sus, 2. jucătorul B îl mută la stânga, 3. jucătorul C îl mută în jos, 4. jucătorul D îl mută din nou la stânga – Dragonul nu are voie să păşească spre dreapta, fiindcă în acest tur a păşit deja odată pe acel cartonaş. 5. Apoi urmează din nou jucătorul A la rând şi mută dragonul în sus. 6. După aceea este din nou rândul jucătorului B. Acesta mută dragonul din nou în sus şi încheie turul dragonului. Supusul albastru şi cel roşu se întorc în rezerva stăpânilor lor.

6 2 5

3

1

4 Culoar fermecat (6 cărţi)

Dacă unul dintre jucători a plasat pe suprafaţa de joc un culoar fermecat, în acest tur are voie să-şi plaseze un supus fie pe această carte, fie pe oricare dintre cărţile deja expuse. Trebuie doar să respecte regulile de plasare obişnuite. Acest lucru înseamnă că nu are voie să-şi aşeze supusul în teritorii deja ocupate sau finalizate. Roşu îşi aşează culoarul fermecat pe partea stângă şi îşi plasează supusul în oraşul din dreapta, neocupat până acum.

2

Prinţesa (6 cărţi) Dacă unul dintre jucători descoperă un cartonaş cu prinţesă, plasează cartonaşul în joc după regulile cunoscute. Dacă ataşează cartonaşul de un oraş în care staţionează deja unul sau mai mulţi cavaleri, are voie să-l returneze pe unul dintre cavalerii staţionaţi acolo (la alegerea sa) stăpânului acestuia (poate fi şi un supus propriu). În acest caz, jucătorul nu are voie să-şi plaseze vreun supus propriu, nici pe un câmp, nici pe un drum reprezentat pe acest cartonaş. Dacă nu îndepărtează din joc niciun supus, are voie să-şi plaseze un supus propriu în mod obişnuit. Roşu depune cartonaşul cu prinţesă şi elimină cavalerul albastru. Acum Roşu nu are voie să plaseze supuşi.

Zâna (nu este reprezentată pe cartonaşe) La începutul jocului se află lângă suprafaţa de joc. De fiecare dată când un jucător nu-şi plasează în cursul turului niciun supus pe suprafaţa de joc, acesta o poate muta pe zână pe orice cartonaş pe care este deja staţionat un supus de-al lui. Zâna are 3 caracteristici: • Oferă protecţie faţă de dragon: dragonul nu are voie să calce pe un cartonaş pe care se află zâna. Astfel, toţi supuşii staţionaţi pe acest cartonaş sunt protejaţi. • 1 punct la începutul turului: dacă la începutul turului unui jucător zâna se află pe un cartonaş pe care se află şi un supus al acestui jucător, jucătorul primeşte imediat 1 punct. • 3 puncte la evaluarea teritoriului: la evaluarea unui teritoriu (oraş, drum, mănăstire sau câmp) pe care staționează zâna, se întâmplă următoarele: jucătorul al cărui supus se află lângă zână, primeşte 3 puncte, indiferent de faptul că urmează să primească sau nu puncte la această evaluare şi indiferent de numărul de puncte care i se cuvin la evaluare. Supusul se întoarce la stăpân, zâna rămâne pe cartonaş.

Alte cartonaşe noi de teren Tunel Drumul este neîntrerupt, nu sunt întrerupte nici câmpul inferior, respectiv cel superior.

3

Mănăstire în oraş Dacă jucătorul îşi staţionează aici un supus, trebuie să-l plaseze cu precizie, fie în oraş, fie în mănăstire. Dacă supusul este staţionat în mănăstire, evaluarea urmează după ce au fost ataşate toate cele 8 cartonaşe înconjurătoare, chiar dacă nu s-a finalizat construcţia oraşului. Supusul poate fi plasat în rolul de călugăr, chiar dacă restul oraşului este deja ocupat de un cavaler. Această regulă este valabilă şi invers.

Regulile jocului în combinaţie cu alte extensii VULCAN • Jucătorul care creează cu ajutorul vulcanului spaţiul necesar pentru construcţia unei moşii (extensia 5), are voie să-şi plaseze şi moşia. DRAGON • Dragonul elimină următorii pioni de pe terenul de joc: supus normal şi supus mare (extensia 1), porc, constructor (extensia 2), supus de pe turn (extensia 4), primar şi căruţă (extensia 5). • Dragonul nu are voie să intre în oraşul contelui (extensia 6). • Dragonul nu poate îndepărta niciun supus dintr-o cetate (extensia 8). PRINŢESA • Dacă un jucător elimină ultimul cavaler al unui jucător din oraşul în care se află şi constructorul acestuia (extensia 2), atunci şi constructorul se întoarce neîntârziat la stăpânul lui. • Dacă jucătorul elimină din oraş un cavaler, nu mai are voie să plaseze niciun alt pion, de exemplu constructor sau porc (extensia 2), primar, moşie sau căruţă (extensia 5), respectiv zână. ZÂNA • Dacă un jucător execută un tur dublu cu un constructor (extensia 2), obţine doar o singură dată punctul pentru zână de la începutul turului. • Zâna nu oferă protecţie împotriva capturării cu un turn (extensia 4). • Dacă un jucător mută zâna, nu mai are voie să plaseze în acel tur niciun alt pion precum constructor sau porc (extensia 2), primar, moşie sau căruţă (extensia 5), respectiv zână. Toate informaţiile despre jocul Carcassonne sunt disponibile pe pagina noastră de web www.jocul-carcassonne.ro. Aici vi se va răspunde la întrebările legate de joc, veţi putea participa la jocuri cu premii şi veţi putea accesa toate informaţiile actuale referitoare la joc. © 2005, 2013 Hans im Glück Verlags-GmbH Birnauer Str. 15 80809 München, Germania [email protected]

În magazinul nostru online vă oferim atât articole legate de Carcassonne, cât şi de celelalte jocuri ale noastre. www.cutia.ro

4

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF