Branzeturi Din Franta

October 25, 2017 | Author: Oana Florea | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Scurta prezentare a branzeturilor din Franta...

Description

Branzeturi din Franta

Branzeturi frantuzesti • Franta este recunoscuta fara doar si poate ca fiind patria unei largi varietati de branzeturi. In jur de 400 de tipuri de branza sunt produse in fiecare an in diferitele regiuni ale Frantei, de la branza cu mucegai, pana la branza de capra sau de oaie.

Bleu d’Auvergne • Acest tip de branza din lapte de vaca se fabrica relativ de putina vreme, de pe la mijlocul secolului trecut. Mucegaiul albastru care brazdeaza branza este dezvoltat din painea de secara, dandu-i totodata un miros si un gust pregnant de fan si flori.

Pont l’Eveque • Produsa din lapte de vaca si originara din regiunea Basse Normandie, este unul din cele mai vechi tipuri de branza din Franta, datand din secolul al 12-lea. De abia in secolul al 17-lea a inceput sa fie cunoscut sub numele de Pont L’Eveque, dupa satul in care se producea, aflat in Normandia. Aceasta branza este foarte apreciata datorita gustului bogat obtinut de la soarele si iarba din regiunea Normadiei. Textura ei este cremoasa si fina iar pe masura ce se matureaza, coaja acesteia capata o culoare portocalierosiatica.

Brie de Meaux AOC • Este considerata regele branzeturilor si este produsa in regiunea Champagne-Ardenne din lapte de vaca. Are o consistenta cremoasa iar pe masura ce se invecheste se poate detecta o usoara aroma de nuci. Are o culoare galbenpai iar coaja este de un alb catifelat.

Maroilles • Poate cea mai cunoscuta branza din nordul Frantei, aceasta are un miros puternic sub care se ascunde un gust subtil si bogat.

Emmental Grand Cru • Este produsa din lapte nepasteurizat de vaca fiind necesari in jur de 700 pana la 1000 de litri de lapte pentru a obtine 70 kg de Emmental. Savorea sa unica este data de gustul dulce caracteristic branzeturilor montane. Dupa o perioada indelungata de maturare capata o culoare usor galbuie, interiorul avand gauri de dimensiunea unei nuci.

Camembert • Este o emblema a gastronomiei frantuzesti alaturi de vinuri si specialitatile de panificatie. A fost creata de Marie Harel la sfarsitul secolului XVIII. Este produsa din lapte nepasteurizat incepand din 1983. Exista numeroase copii sau variatii ale retetei dar fara prea mare succes pentru adevaratii amatori de Camembert.

Fromage blanc • numele inseamna branza proaspata fiind asemanatoare la gust cu iaurtul. Se poate servi alaturi de fructe la desert sau i se adauga miere regasindu-se pe lista restaurantelor sub numele de fromage blanc au miel.

Cheddar • Creata la inceputul secolului al 12-lea, a fost declarata cea mai buna branza din Anglia de catre regele Henry al II-lea in anul 1170. Cheddar este originara de pe pajistile bogate din Sommerset, mai exact din regiunea Cheile Cheddar. Deoarece numele de Cheddar nu a fost protejat de-a lungul timpului, in prezent este fabricata in numeroase tari. Gustul si textura sa universala o fac cea mai consumata branza din lume.

Gorgonzola • Este o branza cu mucegai albastru ce provine din regiunea Bergame a Italiei. Totusi a cucerit foarte repede intreaga Europa prin gustul sau cremos ce devine usor picant cu trecerea timpului.

Feta • La origine, branza feta provine din Grecia si era facuta din lapte de oaie sau capra. Deoarece a inregistrat un mare succes pe piata, a inceput sa fie produsa mai mult din lapte de vaca si mai rar din lapte de capra. In orice caz, este un ingredient nelipsit din salatele estivale.

Mozzarella • Initial produsa in regiunea Pouille din Italia exclusiv din lapte de bivolita, in ziua de azi Mozzarella este cunoscuta drept un tip de branza proaspata pe baza de lapte de vaca. Nu sunt putine retetele de salate, pizza,.. ce o au ca ingredient de baza.

Le Comté • Branza Comté este probabil cea mai bine vanduta branza din lume. Creata in 1952, se clasifica in functie de stadiul de maturare. La patru luni este cremoasa iar incepand de la 10 luni devine usor sfaramicioasa si mai densa.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF