Asteptari Si Impliniri La Locul de Munca

January 5, 2019 | Author: Mirela T. Petrisor | Category: N/A
Share Embed Donate


Short Description

Asteptarile si implinirile unui loc de munca....

Description

Primul meu loc de munca  a fost o experienta foarte placuta pe care as dori sa o repet, unde am invatat in ce consta lucrul in echipa si unde am avut parte de oameni minunati. In ordinea importantei asteptarilor pe care le am de la urmatorul loc de munca, primul este : 1.Oportunitati 1.Oportunitati de dezvoltare si promovare. Posibilitatile de promovare promovare si dezvoltare dezvoltare in plan profesional reprezinta reprezinta o prioritatea in ceea ce priveste asteptarile de la un loc de munca. Daca salariatul beneciaza de educatie si formare in cadrul organizatiei o rganizatiei respective, respective, el poate devein o persoana importanta sau chiar indispensabila pentru aceasta, contribuind prin activitatea sa la dezvoltarea continua a rmei. 2.Stabilitatea si claritatea. As vrea sa stiu exact care imi sunt obiectivele si cum se pot masura. Acest aspect m-ar face sa ma implic mai mult in ceea ce fac . De asemenea punctarea clara a ariei de responsabilitate mi-ar oferi siguranta ca ceea ce fac fa c corespunde cu pregatirea pregatirea mea profesionala 3. Increderea. As vrea sa ma asigur ca managementul companiei respective respective este de incredere, ca isi respecta promisiunile promisiunile facute la angaare si ca nu incearca sa prote sau sa ma amageasca. !data insamantata indoiala ca acest lucru ar  posibil, m-as demoraliza, scazandu-mi interesul pentru realizarea realizarea intr-un mod cat mai adecvat al muncii mele provocanducandu-se o atmosfera incordata si neproductiva. 4.Promovarea egalitatii egalitatii intre angajati. "avoritismul si grupuletele mici dintr-o dintr-o companie creeaza creeaza o atmosfera neplacuta pentru unii salariati, inclusiv pentru mine. mine. Atunci cand o persoana se simte simte exclusa exclusa discriminate sau neindreptatita, aceasta nu va mai  motivate sa lucreze la standarde inalte. !data cu stoparea favoritismului si inlaturarea senzatiei de marginalizare marginalizare , vom  mai motivati la locul de munca.   5.Salariul. #n aspect care ne face sa m multumiti cu postul de munca ocupat, si eventual beneciile colaterale acestuia. $aoritatea oamenilor muncesc doar pentru salar, nu pentru condiiile de munca, nu pentru atmosfera de la locul de munca, poate indca aceasta nu exista, si singurul beneciu pe care il au este salariul. Insa, dupa o perioada de timp ne dam seama ca primind acea suma de bani nu ne mai motiveaza sucient. "iecare "iecare

dintre noi, are nevoie de recunoastere, de identitate, de atentie, de control asupra muncii sale.

6.onditiile de lucru. Acest aspect in%uenteaza modul in care sunt sau nu sunt motivata sa lucrez. &pre exemplu locatia, asezarea in birou, mobilierul, echipamentul, luminozitatea, temperature, zgomotele etc sunt factori care isi pun amprenta asupra calitatii muncii unui salariat.

!."partenenta la grup. #nii oameni isi doresc sa lucreze individual, nu le plac multimile, interactiunile multiple cu alte persoane. Pe ei ii motiveaza un loc de munca ce respecta aceste conditii. $ie, spre exemplu, imi place sa lucrez in echipa, sa socializez, sa simt ca apartin unui grup, unei multimi, sa stabilesc cat mai multe interactiuni, iar un loc de munca solitar nu m-ar motiva niciodata. #.omunicarea. $i-as dori sa a%u la zi cu informatiile legate despre locul de munca, despre munca mea si tot ce are legatura cu ea, de rma la care lucrez, de strategiile care urmeaza sa e implementate, de schimbarile care intervin etc. 'u pun accent pe comunicare sip e obtinerea in timp util a informatiilor. (u mi-as dori sa lucrez la o companie care nu comunica, care ii lasa pe salariati sa a%e informatii primordiale prin alte surse neociale. $.%eedbac&. "eedbac)-ul le permite angaatilor sa a%e daca activitatea lor prezenta coincide cu ceea ce si-au propus sa faca. &atisfactia personala apare atunci cand actiunile angaatilor sunt in conformitate cu obiectivele lor. $i-ar place sa stiu daca munca mea adauga valoare organizatiei, daca eforturile mele nu sunt irosite, daca fac lucrurile cum trebuie sau daca a r trebui sa schimb ceva, poate ca exista un comportament care are nevoie de consolidare pentru a auta la cresterea ecientei muncii mele. 1'.(eaders)ip. Angaatii au nevoie de indrumare, sa e ghidati, vor sa stie care sunt caile pe care sa o ia, ce au de facut, cum trebuie sa lucreze, care este scopul lor etc. Au nevoie de un management puternic .

*heia pentru crearea unui mediu de lucru care stimuleaza cu adevarat motivatia salariatilor pune accent pe nevoile individuale ale acestora.

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF