Adevaratul Tabel Periodic Al Elementelor!
May 6, 2019 | Author: sadang | Category: N/A
Short Description
Adevaratul Tabel Periodic al Elementelor. Se pare că Tabelul Periodic al Elementelor pe care cu toții l-am învățat la s...
Description
Adevăratul
Tabel Periodic al Elementelor al lui D.I. Mendeleev
-= Dmitri Ivanovici Mendeleev Mendelee v | 08.02.1834 - 20.02.1907 =-
Se pare că Tabelul Periodic al Elementelor pe care cu toții l-am învățat la scoală, în forma lui actuală, reprezintă un FALS! Afirm aceasta, deoarece ultimul tabel original al lui D.I. Mendeleev, conținea înaintea grupei 1 din actualul Tabel Periodic al Elementelor, grupa 0. Această grupă 0 a fost mutată / transformată în grupa 8, inițial, iar ulterior, datorită descoperirii de noi elemente, aceasta s-a transformat tr ansformat actualmente în grupa 18A. sâmbătă, 9 iunie 2012
1
-= Ultimul Tabel Periodic al Elementelor al lui Mendeleev - 1906 =-
Și nu ar fi o mare problemă, faptul că grupa 0, grupa gazelor nobile a fost inițial mutată și transformată în grupa a 8- a, de către Boris Nikolaevici Menshutkin, probabil la ordin (deoarece se pregătea terenul pentru noua paradigmă relativistă), după moartea subită a lui Mendeleev (1907), care actualmente este grupa 18A. Argumentul care a stat la baza acestei mutări, îl reprezintă faptul că acestea s unt gaze inerte care nu interacționează cu alte elemente și nu creează compuși chimici. Aceasta datorită faptului că - conform teoriei actuale a structurii și compunerii atomului - ultimul lor strat orbital, este complet (8e), neavând electroni de valență, astfel acest strat nepermițând cedarea sau absorbția altor electroni, eliminând astfel posibilitatea creării de noi compuși. - ("Wikipedia - Gaz Nobil")
sâmbătă, 9 iunie 2012
2
-= O versiune mai clara a ultimului Tabel =-
Problema este că acest ultim tabel original al lui Mendeleev - tabel publicat în anul 1906, în articolul "Fundamentele Chimiei, ediția a VIII -a" în St. Petersburg, tabel ce purta numele de "Sistemul Periodic al Elementelor pe Grupe și Rânduri" – conținea în capul grupei zero, încă două elemente, și anume "corona" sau "y" ș i "newton" sau "x". Corona avea masa atomică 0,2 din masa atomului de hidrogen, iar newton era echivalentul eterului, acesta din urmă fiind substanța primordială din care proveneau to ate celelalte. Sau mai corect, să expun folosind cuvintele lui Mendeleev:
sâmbătă, 9 iunie 2012
3
"...Dar acum, că nu mai există nici un dubiu, că grupa hidrogenului este precedată de grupa 0, compusă din elemente cu masa atomică mai mică, mi se pare imposibil să negăm existenț a elementelor mai ușoare decât hidrogenul. Să luăm î n considerare elementul din prima serie a grupei 0. Sa îl denumim "y". ...conț in d oar un atom (ca mercur, cadmiu și multe alte metale), rezultă că, dacă 0,4 este cea mai mare masă atomică a elementului "y", densitatea acestuia raportată la cea a hidrogenului, ar trebui să fie mai mică decât 0,2. Rezultă că moleculele acestui gaz, se mișcă cu o viteza cu 2^24 mai mare decât cea a hidrogenului... Totuși, "corona" sau alte gaze cu o densitate de apro ximativ 0,2, nu pot să fie eterul, densitatea acestora fiind prea mare... Elementul y, totuși, ne este necesar pentru a fi capabili să realizam mental existenț a celui mai ușor și de altfel celui mai rapid element "x", despre care eu consider ca îl putem privi ca fiind eterul.... "...Nici gravitaț ia, nici oricare din problemele energiei nu pot fi înțelese corect, fără o reală concepț ie despre eter, ca fiind un mediu universal prin care se realizează transmiterea energiei la distanță. Mai mult, o concepție reală despre eter nu poate fi obținută fără recunoașterea naturii chimice a acestuia, ca fiind o substanță elementară , iar în aceste zile nici o substanță elementară cunoscuta nu este înafara legii periodice..."
-= O versiune prelucrata a ultimului Tabel =-
În articolul pe de Wikipedia, și anume " Noble Gas", în secțiunea "Chemical properties" se argumentează că grupa 0 a fost mutată / transformată în grupa a 8-a, deoarece s-a constatat că și gazele nobile din care este compusă această grupă, și despre care se credea că au valența 0, dau naștere la diferiți compuși. Reiese din această afirmație că grupa 0 a fost mutată abia după descoperirea primilor compuși ale acestor gaze nobile. Afirmația aceasta este eronată de asemenea, deoarece primul compus al gazelor nobile care a fost descoperit, se numește hexafluoridă de xenon, a fost prezis de Linus Pauling în 1933, și descoperit efectiv în 23 Martie 1962 la ora 7 dimineața, de că tre Neil Bartlett în laboratorul acestuia. (" Not So Noble" sau " Neil Bartlett and Reactive Noble Gases" sau "Wikipedia - Noble gas compound"). sâmbătă, 9 iunie 2012
4
O altă afirmație eronată existentă pe Wikipedia, pe pagina "History of the periodic table", este în secțiunea dedicată lui Mendeleev, și în care se afirmă , citez: " His table did not include any of the noble gases, which were discovered later. These were added by Sir William Ramsay as Group 0, without any disturbance to the basic concept of the periodic table.", adică "Tabelul lui nu includea nici un gaz nobil, care a fost descoperit mai târziu. Acestea au fost adăugate de Sir William Ramsey ca și grupa 0, fără nici o modificare a conceptului de baza al tabelului periodic", făcându-se trimitere la o versiune a tabelului lui Mendeleev din
anul 1891, fără a se lua in considerare urmă toarele tabele scoase de acesta, ultimul fiind cel din anul 1906, în care este inclusă și grupa 0, grupa g azelor nobile. Sau poate nu se știe încă de acest tabel din 1906!
-= Versiunea din 1891 a Tabelului Periodic al Elementelor al lui Mendeleev =-
sâmbătă, 9 iunie 2012
5
Și totuși, există o pagină pe Wikipedia în care se face referire la acest ultim tabel, și la elementele "corona" și "newton", la caracteristicile acestora, precum și o reevaluare asupra elementelor prezise de Mendeleev. Această pagină se numește Mendeleev's predicted elements. Informația care m-a inspirat să creez acest topic provine de pe site-ul Russian Physical Society, articolul original fiind scris de V .G. Rodionov, fondatorul asociației și editorul publicației ZHRFM, și are denumirea de "МЕСТО И РОЛЬ МИРОВОГО ЭФИРА В ИСТИННОЙ ТАБЛИЦЕ Д. И. МЕНДЕЛЕЕВА ", din păcate acesta fiind momentan doar în limba rusă. O prezentare scurtă a articolului se poate studia, bineî nțeles în limba rusă, aici "Подлинная, нефальсифицированная Таблица Д. И. Менделеева (1906 г.) ", sau tradus automat de către google translator aici "The real, genuine table of Mendeleev (1906) ". Între timp am terminat traducerea în limba română a articolului, care poate fi citit aici “Locul și Rolul Eterului Universal și Adevă ratul Tabel al lui Mendeleev”.
-= Cartea "Legea Periodica a Elementelor Chimice" publicata in 1934 =sâmbătă, 9 iunie 2012
6
Mai multe pot fi aflate din articolul original în limba rusă al lui Mendeleev, sub numele "Периодический закон химических элементов " paginile 184-222, sau de pe traducerea în limba engleza realizată de George Kamensky în anul 1904, existentă pe rexresearch.com "An Attempt Towards A Chemical Conception Of The Ether ", sau traducerea originală de pe archive.org "An Attempt Towards A Chemical Conception Of The Ether ". De asemenea, aici este un link de unde se pot descărca majoritatea articolelor scrise de D.I. Mendeleev, bineînțeles în lim ba rusă: “Дмитрий Иванович Менделеев ”.
sâmbătă, 9 iunie 2012
7
View more...
Comments