200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

March 16, 2018 | Author: Charles Downs | Category: Code Division Multiple Access, Modulation, Channel Access Method, Feedback, Rectifier
Share Embed Donate


Short Description

important for je....

Description

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Engineering Interview Questions.com Engineering interview questions,multiple choice questions,objective type questions,seminor topics,lab viva questions and answers ,online quiz test pdf free download for freshers.

Home » ECE Questions and Answers PDF » 200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF

ELECTRONICS AND COMMUNICATION Engineering Questions and Answers :­ 1. Expand ECE ?  Electronics & Communication Engineering. 2. What is Electronic?  The study and use of electrical devices that operate by controlling the flow of electrons or other electrically charged particles. 3. What is communication? 

Communication means transferring a signal from the transmitter which passes through a medium then the output is obtained at the receive (or)communication says as transferring of message from one place to another place called communication. 4. Different types of communications? Explain.  Analog and digital communication. 

As a technology, analog is the process of taking an audio or video signal (the human voice) and translating it into electronic pulses. Digital o other hand is breaking the signal into a binary format where the audio or video data is represented by a series of “1”s and “0”s. 

Digital signals are immune to noise, quality of transmission and reception is good, components used in digital communication can be produ with high precision and power consumption is also very less when compared with analog signals. 5. What is engineering? 

The application of science to the needs of humanity and a profession in which a knowledge of the mathematical and natural sciences gained

study, experience, and practice is applied with judgment to develop ways to use economically the materials and forces of nature for the bene mankind. 6. Difference between electronic and electrical. 

Electronics work on DC and with a voltage range of ­48vDC to +48vDC. If the electronic device is plugged into a standard wall outlet, there w

a transformer inside which will convert the AC voltage you are supplying to the required DC voltage needed by the device. Examples: Compu radio, T.V, etc…  Electric devices use line voltage (120vAC, 240vAC, etc…). Electric devices can also be designed to operate on DC sources, but will be at DC voltages above 48v. Examples: are incandescent lights, heaters, fridge, stove, etc… 7. What is sampling?  The process of obtaining a set of samples from a continuous function of time x(t) is referred to as sampling. 8. State sampling theorem. 

It states that, while taking the samples of a continuous signal, it has to be taken care that the sampling rate is equal to or greater than twice t off frequency and the minimum sampling rate is known as the Nyquist rate. 9. What is pass band?  Passband is the range of frequencies or wavelengths that can pass through a filter without being attenuated. 10. What is stop band? 

A stopband is a band of frequencies, between specified limits, in which a circuit, such as a filter or telephone circuit, does not let signals thro http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

1/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

or the attenuation is above the required stopband attenuation level. 11. Difference between mobile and a cell phone. 

There is no difference, just language use, which differs from country to country, so in Britain it is called a mobile, and in USA and South Afr and other places a cell phone. 

Even in Europe the name differs. The Germans call it a “handy”, which in English has completely another meaning as an adjective, meaning useful.  In Italy it is called a telofonino or “little phone”.  This difference in British and American English is also evident in many other things we use every day, like lifts and elevators, nappies and diapers, pickups and trucks. The list goes on and on, any student of English has to decide which he or she will use, as the default setting. 12. Explain RF? 

Radio frequency (RF) is a frequency or rate of oscillation within the range of about 3 Hz to 300 GHz. This range corresponds to frequency o

alternating current electrical signals used to produce and detect radio waves. Since most of this range is beyond the vibration rate that most mechanical systems can respond to, RF usually refers to oscillations in electrical circuits or electromagnetic radiation. 13. What is modulation? And where it is utilized?  Modulation is the process of varying some characteristic of a periodic wave with an external signals.  Radio communication superimposes this information bearing signal onto a carrier signal.  These high frequency carrier signals can be transmitted over the air easily and are capable of travelling long distances.  The characteristics (amplitude, frequency, or phase) of the carrier signal are varied in accordance with the information bearing signal. Modulation is utilized to send an information bearing signal over long distances. 14. What is demodulation? 

Demodulation is the act of removing the modulation from an analog signal to get the original baseband signal back. Demodulating is necess because the receiver system receives a modulated signal with specific characteristics and it needs to turn it to base­band. 15. Name the modulation techniques.  For Analog modulation–AM, SSB, FM, PM and SM  Digital modulation–OOK, FSK, ASK, Psk, QAM, MSK, CPM, PPM, TCM, OFDM 16. Explain AM and FM. 

AM­Amplitude modulation is a type of modulation where the amplitude of the carrier signal is varied in accordance with the information be signal. 

FM­Frequency modulation is a type of modulation where the frequency of the carrier signal is varied in accordance with the information bea signal. 17. where do we use AM and FM?  AM is used for video signals for example TV. Ranges from 535 to 1705 kHz.  FM is used for audio signals for example Radio. Ranges from 88 to 108 MHz. 18. How does a mobile work?  When you talk into a mobile telephone it converts the sound of your voice to radiofrequency energy (radio waves). The radio waves are transmitted through the air to a nearby base station. The base station then sends the call through the telephone network until it reaches the

person you are calling. When you receive a call on your mobile phone the message travels through the telephone network until it reaches a b

station near to you. The base station sends out radio waves, which are detected by your telephone and converted back to speech. Depending the equipment and the operator, the frequency that each operator utilises is 900MHz, 1800MHz or 2100MHz.  The mobile phone network operates on the basis of a series of cells. Each cell requires a radio base station to enable it to function.  There are three types of base station and each has a particular purpose: The Macrocell is the largest type and provides the main coverage for mobile phone networks.  The Microcell is used to improve capacity in areas where demand to make calls is high, such as shopping centres.  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

2/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

The Picocell only has a range of a few hundred metres and may be used to boost weak signals within large buildings. 

Each base station can only cope with a certain number of calls at any one time. So if demand exceeds the capacity of a base station an additio base station is needed. 19. What is a base station? 

Base station is a radio receiver/transmitter that serves as the hub of the local wireless network, and may also be the gateway between a wire network and the wireless network. 20. How many satellites are required to cover the earth?  3 satellites are required to cover the entire earth, which is placed at 120 degree to each other. The life span of the satellite is about 15 years. 21. What is a repeater?  A repeater is an electronic device that receives a signal and retransmits it at a higher level and/or higher power, or onto the other side of an obstruction, so that the signal can cover longer distances without degradation. 22. What is attenuation? 

Attenuation is the reduction in amplitude and intensity of a signal. Signals may attenuate exponentially by transmission through a medium, increments calculated in electronic circuitry or set by variable controls. Attenuation is an important property in telecommunications and

ultrasound applications because of its importance in determining signal strength as a function of distance. Attenuation is usually measured 

units of decibels per unit length of medium (dB/cm, dB/km, etc) and is represented by the attenuation coefficient of the medium in question 23. What is multiplexing? 

Multiplexing (known as muxing) is a term used to refer to a processwhere multiple analog message signals or digital data streams are combi

into one signal over a shared medium. The aim is to share an expensive resource. For example, in telecommunications, several phone calls m transferred using one wire. 24. What is CDMA, TDMA, FDMA? 

Code division multiple access (CDMA) is a channel access methodutilized by various radio communication technologies. CDMA employsspr

spectrum technology and a special coding scheme (where each transmitter is assigned a code) to allow multiple users to be multiplexed over same physical channel. By contrast, time division multiple access (TDMA) divides access by time, whilefrequency­division multiple access (FDMA) divides it byfrequency. 

An analogy to the problem of multiple access is a room (channel) in which people wish to communicate with each other. To avoid confusion

people could take turns speaking (time division), speak at different pitches (frequency division), or speak in different directions (spatial divi

In CDMA, they would speak different languages. People speaking the same language can understand each other, but not other people. Simil

in radio CDMA, each group of users is given a shared code. Many codes occupy the same channel, but only users associated with a particular can understand each other. 25. Difference between CDMA and GSM. 

These are the two different means of mobile communication being presently used worldwide. The basic difference lies in the Multiplexing m used in the aerial communication i.e. from Mobile Tower to your mobile and vice versa.

CDMA uses Code Division Multiple Access as the name itself indicates, for example you are in a hall occupied with number of people speaki different language. You will find that the one language you know will be heard by you and the others will be treated like noise. In the same

manner each CDMA mobile communication takes place with a “code” communicating between them and the other end if one is knowing tha then only it can listen to the data being transmitted i.e. the communication is in the coded form.

On the other hand GSM (Global System for Mobile Communications)uses narrowband TDMA, which allows eight simultaneous calls on the radio frequency. TDMA works by dividing a radio frequency into time slots and then allocating slots to multiple calls. In this way, a single frequency can support multiple, simultaneous data channels. 26. What is an Amplifier?  An electronic device or electrical circuit that is used to boost (amplify) the power, voltage or current of an applied signal. http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

3/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

27. What is Barkhausen criteria?  Barkhausen criteria, without which you will not know which conditions, are to be satisfied for oscillations.  “Oscillations will not be sustained if, at the oscillator frequency, the magnitude of the product of the transfer gain of the amplifier and the magnitude of the feedback factor of the feedback network ( the magnitude of the loop gain ) are less than unity”. 

The condition of unity loop gain ­Aβ = 1 is called the Barkhausencriterion. This condition implies that | Aβ|= 1and that the phase of – Aβ is z 28. Explain Full duplex and half duplex. 

Full duplex refers to the transmission of data in two directions simultaneously. For example, a telephone is a full­duplex devicebecause both parties can talk at once. In contrast, a walkie­talkie is ahalf­duplex device because only one party can transmit at a time. 

Most modems have a switch that lets you choose between full­duplex and half­duplex modes. The choice depends on whichcommunications program you are running. 

In full­duplex mode, data you transmit does not appear on yourscreen until it has been received and sent back by the other party. This enab

you to validate that the data has been accurately transmitted. If your display screen shows two of each character, it probably means that you modem is set to half­duplex mode when it should be in full­duplex mode. 29. What is a feedback? And explain different types of feedback. 

Feedback is a process whereby some proportion of the output signal of a system is passed (fed back) to the input. This is often used to contro dynamic behaviour of the system.  Types of feedback: 

Negative feedback: This tends to reduce output (but in amplifiers, stabilizes and linearizes operation). Negative feedback feeds part of a syst output, inverted, into the system’s input; generally with the result that fluctuations are attenuated. 

Positive feedback: This tends to increase output. Positive feedback, sometimes referred to as “cumulative causation”, is a feedback loop syste which the system responds to perturbation (Aperturbation means a system, is an alteration of function, induced by external or internal

mechanisms) in the same direction as the perturbation. In contrast, a system that responds to the perturbation in the opposite direction is c a negative feedback system.  Bipolar feedback: which can either increase or decrease output. 30. Advantages of negative feedback over positive feedback.  Much attention has been given by researchers to negative feedback processes, because negative feedback processes lead systems towards

equilibrium states. Positive feedback reinforces a given tendency of a system and can lead a system away from equilibrium states, possibly c quite unexpected results. 31. Example for negative feedback and positive feedback.  Example for –ve feedback is —Amplifiers  And for +ve feedback is – Oscillators 32. What is Oscillator? 

An oscillator is a circuit that creates a waveform output from a direct current input. The two main types of oscillator are harmonic and relax The harmonic oscillators have smooth curved waveforms, while relaxation oscillators have waveforms with sharp changes. 33. What is a transducer and transponder? 

A transducer is a device, usually electrical, electronic, electro­mechanical, electromagnetic, photonic, or photovoltaic that converts one type  energy or physical attribute to another for various purposes including measurement or information transfer. 

In telecommunication, the term transponder (short­forTransmitter­responder and sometimes abbreviated to XPDR, XPNDR, TPDR or TP)  the following meanings:  An automatic device that receives, amplifies, andretransmits a signal on a different frequency (see alsobroadcast translator).  An automatic device that transmits a predetermined messagein response to a predefined received signal.  A receiver­transmitter that will generate a reply signal upon proper electronic interrogation.  A communications satellite’s channels are called transponders, because each is a separate transceiver or repeater. 34. What is an Integrated Circuit?  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

4/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

An integrated circuit (IC), also called a microchip, is an electronic circuit etched onto a silicon chip. Their main advantages are low cost, low power, high performance, and very small size. 35. What is crosstalk? 

Crosstalk is a form of interference caused by signals in nearby conductors. The most common example is hearing an unwanted conversation the telephone. Crosstalk can also occur in radios, televisions, networking equipment, and even electric guitars. 36. What is a rectifier? 

A rectifier changes alternating current into direct current. This process is called rectification. The three main types of rectifier are the half­w full­wave, and bridge. A rectifier is the opposite of an inverter, which changes direct current into alternating current. 

HWR­ The simplest type is the half­wave rectifier, which can be made with just one diode. When the voltage of the alternating current is pos

the diode becomes forward­biased and current flows through it. When the voltage is negative, the diode is reverse­biased and the current sto

The result is a clipped copy of the alternating current waveform with only positive voltage, and an average voltage that is one third of the pea

input voltage. This pulsating direct current is adequate for some components, but others require a more steady current. This requires a full­ rectifier that can convert both parts of the cycle to positive voltage.  FWR­ The full­wave rectifier is essentially two half­wave rectifiers, and can be made with two diodes and an earthed centre tap on the

transformer. The positive voltage half of the cycle flows through one diode, and the negative half flows through the other. The centre tap allo

the circuit to be completed because current cannot flow through the other diode. The result is still a pulsating direct current but with just ov the input peak voltage, and double the frequency. 37. What is resistor? 

A resistor is a two­terminal electronic component that opposes anelectric current by producing a voltage drop between its terminals in prop to the current, that is, in accordance with Ohm’s law: V= IR. 38. What is capacitor? 

A capacitor is an electrical/electronic device that can store energyin the electric field between a pair of conductors (called “plates”). The proc

storing energy in the capacitor is known as “charging”, and involves electric charges of equal magnitude, but opposite polarity, building up o each plate.  Capacitors are often used in electric and electronic circuits asenergy­storage devices. They can also be used to differentiate between high­ frequency and low­frequency signals. This property makes them useful in electronic filters.  Capacitors are occasionally referred to as condensers. This term is considered archaic in English, but most other languages use acognate of condenser to refer to a capacitor. 39. What is inductor?  An inductor is a passive electrical device employed in electrical circuits for its property of inductance. An inductor can take many forms. 40. What is conductor?  A substance, body, or device that readily conducts heat, electricity, sound, etc. Copper is a good conductor of electricity. 41. What is a semi conductor?  A semiconductor is a solid material that has electrical conductivityin between that of a conductor and that of an insulator(AnInsulator is a material that resists the flow of electric current. It is an object intended to support or separate electrical conductorswithout passing current through itself); it can vary over that wide range either permanently or dynamically. 42. What is diode? 

In electronics, a diode is a two­terminal device. Diodes have two active electrodes between which the signal of interest may flow, and most a used for their unidirectional current property. 43. What is transistor? 

In electronics, a transistor is a semiconductor device commonly used to amplify or switch electronic signals. The transistor is the fundament

building block of computers, and all other modernelectronic devices. Some transistors are packaged individually but most are found in integ circuits. http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

5/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

44. What is op­amp? 

An operational amplifier, often called an op­amp , is a DC­coupledhigh­gain electronic voltage amplifier with differential inputs[1] and, usu

single output. Typically the output of the op­amp is controlled either by negative feedback, which largely determines the magnitude of its ou voltage gain, or by positive feedback, which facilitates regenerative gain and oscillation. 45. What is cut­off frequency?  The frequency at which the response is ­3dB with respect to the maximum response.

ECE Interview Questions :: 1.The impedance curve of an R­L­C network cuts the frequency axis only when the frequency is such that  (a) XL=XC (b) XL=XC=0  (c) R=0 and XL=XC (d) none of these 2.In a semiconductor diode, P­side is grounded and N­side is applied a potential of ­5V through a resistance of 100 ohms. the diode shall (a) conduct fully (b) not conduct  (c) conduct partially (d) none of these 3. the junction diode’s capacitance that is made use of in varactors is known as  (a) transition capacitance (b) diffusion capacitance  (c) space charge capacitance (d) inter­electrode capacitance. 4. when current through a zener diode increases by a factor of 2, voltage across its terminals  (a) is halved (b) is doubled too  (c) is practically unchanged (d) none of these 5. SCRs are connected in series to enchance  (a) their overall dv/dt rating (b) their voltage ratings  (c) their current handling capabilities (d) none of these 6. the condition that decides the oscillator’s out put frequency is :  (a) loop gain should at least be unity  (b) loop phase­shift should be zero or integral multiple of 2p radians  (c) loop gain should be precisely unity  (d) loop phase­shift should be precisely zero radian. 7. most popular oscillator configuration for audio applications is :  (a) Hartley oscillator (b) colpitt’s oscillator  (c) wein­bridge oscillator (d) R­C phase shift oscillator. 8. pick the odd­one out :  (a) Hartley oscillator (b) collpitt oscillator  (c) clap oscillator (d) wein bridge oscillator

9.the output voltage at no load in an unregulated power supply is the same as its output voltage at rated load current. its internal resistance  therefore  (a) extremely small (b) zero  (c) infinite (d) extremely large. 10. mark the rectifier circuit that produces the least ripple  (a) single rectifier,half wave, single phase (b) four rectifiers,full wave,single phase  (c) two rectifiers,full wave,single phase (d) six rectifiers,full wave,three phase. http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

6/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

11. indicate the false statement  (a) closed loop gain is always less than the open loop gain.  (b) input impedance is always greater than the out put impedance  (c) the open loop gain falls to zero decibel at a frequency equal to unity gain crossover frequency  (d) closed loop bandwidth is always greater than the open loop babdwidth. 12. one of the following statements in reference to a unity gain noninverting buffer using an opamp is in correct. identify this statement (a) it has extremely high input impedance,much higher than even its open loop input impedance  (b) its input impedance is very high almost approaching its open loop input impedance magnitude  (c) the voltage gain is unity. (d) the inputis applied to the non­inverting input  (e) the feed back magnitude is 100 per cent. 13.the SLEW RATE specification of an opamp is usually measured in  (a) microvolts per second (b) volts per microsecond  (c) decibels (d) volts per microvolt

14. a given opamp has an open loop gain of 110dB and a CMRR rating of 106dB. what should be the open loop common mode gain of this op amp?  (a) it cannot be determined from the given data (b)4dB  (c) 216 dB (d) 110Db

15. in a 555 astable multivibrator operating from Vcc of 15V, the output wave from duty cycle is 0.4 (duty cycle = ON­time/total time period.

circuit is slightly modified with the capacitor now charging from a voltage of 30V rather than Vcc. the duty cycle of the output waveform in t modified circuit will  (a) remain unchanged (b) become about 0.6  (c) be approximately 0.2 (d) none of these 16. the pulse width in a 555 monostable multivibrator is given by  (a)t = 0.69 RC (b)t = 1.1 RC  (c)t = RC (d) none of these 17. in the astable mode of operation of IC 555, the timing capacitor always charges between  (a) 0 and 1/3 Vcc (b) 1/3 Vcc and 2/3Vcc  (c) 0 and 2/3 Vcc (d) 0 and Vcc 18.when a PLL is being used as an FM demodulator,the demodulated signal appears at  (a) the output of phase comparator (b) the output of low pass filter  (c) the VCO output (d) none of these. 19.”A NOR gate is equivalent to a bubbled AND gate”. this statement is an outcome of  (a) demorgan’s theorems (b) involution law  (c) absorption law (d) idempotent law

20.for one of the following conditions, clocked j­k flip flop can be used as DIVIDE BY 2 circuit where the pulse train to be divided is applied  clock input.  (a) J=1, K=1 and the flip flop should have active HIGH inputs  (b) J=1, K=1 and the flip flop should have active LOW inputs  (c) J=0, K=0 and the flip flop should have active high inputs  (d) J=1, K=1 and the flip flop should be a negative edge triggered one.

21. in a presettable, clearable positive edge triggered J­K flip flop, the Q output when the flip flop is clocked for J=1,K=0,preset=1 and clear = will be  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

7/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

(a) 1 (b) 0  (c) indeterminate (d) complement of what it was at the time of clocking  (assume all the inputs to be active LOW inputs). 22. A 4­bit circulating register is initially set to 0001(1 is the true output of the first flip flop and represents LSB).  4­bit number preset in the register at the end of 16 clock pulses is  (a) 0001 (b) 0010  (c) 0100 (d) 1000

23. a shift counter comprising of 5 flip flops with an inverse feedback from the output of the MSB flip flop to the input of the LSB flip flop is  (a) divide by 32 counter (b) divide by 10 counter  (c) 5­bit shift register (d) modulus­5 counter 24. number of comparators needed to build a 6­bit simultaneous A/D converter is  (a) 63 (b) 64  (c) 7 (d) 6 25. the average conversion time in a 4­bit counter type A/D converter run by a 10 MHZ clock shall be  (a) 8ms (b) 400ns  (b) 800ns (d) none of these 26. out of the following,the fastest A/D converter type is  (a) counter type A/D converter  (b) successive approximation type A/D converter  (c) dual slope integrating type A/D converter

27. if the received carrier frequency in an AM communications broadcast receiver is changed from 560kHz to 1120kHz the resonant frequen the IF tuned circuits  (a) would have to be changed from 455Khz to 910kHz.  (b) would remain unchanged at 455kHz  (c) would also change in the same proportion but in the opposite direction. 28. in a broadcast communication receiver,most of the receiver selectivity is achieved in  (a) RF Section (b) IF Section (c) Mixer 29. antenna reciprocity is put to use in :  (a) television broadcast systems (b) commercial radio broadcast  (c) radar systems (d) none of these 30. an antenna behaves as a resonant circuit only when its length is :  (a) l/2 (b) l/4  (c) l/2 or its integral multiple (d) none of these 31. an antenna should have :  (a) a very high SWR (b) a very small SWR  (c) a moderate value of SWR (d) none of these 32. the input impedance of a centre­fed half­wave dipole is :  (a) 300 W (b) 288 W  (c) 75 W (d) none of these 33. an antenna is radiating 100 watts and is drawing 2A from the transmitter, its radiation resistance is :  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

8/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

(a) 100 W (b) 50 W  (c) 25 W (d) none of these 34.smaller the beamwidth angle :  (a) smaller the directivity (b) higher the directivity  (c) higher the power gain (d) none of these 35. in a broadside array :  (a) maximum reception is in a direction perpendicular axis  (b) maximum reception is along the axis  (c) the directional pattern is undirectional  (d) none of these 36. in an end­fire array:  (a) maximum reception is along the axis  (b) maximum reception is perpendicular to the axis  (c) directional pattern is bi­directional  (d) none of these 37.the simplest parasitic array comprises of :  (a) two elements (b) three elements  (c) five elements (d) none of these 38. a yagi­antenna in horizontal plane :  (a) produces an end­fire pattern (b) produces a broadside pattern  (c) produces a figure eight pattern (d) none of these 39. a television transmitting antenna should have :  (a) an omnidirectional pattern (b) an end­fire pattern  (c) a broadside pattern (d) none of these 40. by increasing the height of the TV receiving antenna :  (a) the range of TV broadcast decreases (b) signal pick up is less  (c) antenna may fail to receive the signal (d) the range of TV broadcast increases  (e) none of these 41. a transmission line is having a reflection coefficient of 1/3 when terminated in a certain load. it is SWR is :  (a) 2 (b) ½  (c) 3 (d) none of these 42. medium wave travel as :  (a) space waves (b) surface waves  (c) sky waves (d) none of these 43. high frequency waves follow :  (a) the ground wave propagation (b) the line of sight direction  (c) the ionosphere propagation (d) the bend along the curvature of earth. 44. VHF waves travel as :  (a) space waves (b) sky waves  (c) ground waves (d) surface waves

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

9/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

45. UHF waves travel as :  (a) space waves (b) surface waves  (c) ground waves (d) sky waves 46. during night­ time the ionosphere consists of :  (a) D,E,F1,F2 layers (b) D,E,F1, layers  (c) E,F1,F2 layers (d) E and F2 layers. 47. if the heights of the transmitting and receiving antennas are doubled, the range of TV broadcast:  (a) decrease by a factor of 2 (b) increases by a factor of 2  (c) increases by factor of 1:414 (d) is reduced to one­fourth. 48. in electromagnetic waves, polarisation is :  (a) due to transverse nature of waves (b) always vertical in isotropic medium  (c) due to longitudinal nature of waves (d) caused by reflection of waves 49. the UHF waves are also called as :  (a) millimeter waves (b) centimeter waves  (c) long waves (d) short waves 50. a transmission line has an SWR of 3 when terminated in a certain load. the reflection co­efficient is  (a) 3 (b) ½  (c) 1/3 (d) none of these 51. lines of constant resistance on a smith chart are  (a) parallel to each other (b) all circle tangent to each other on one extreme  (c) arcs of circles (d) none of these 52. electromagnetic wave in which the electric field is entirely transverse to the direction of propogation is known as  (a) TE wave (b) TEM wave  (c) TM wave (d) TE10 wave  (e) TE11 wave 53. one of the following modes does not exist in wave guides  (a) TE10 mode (b) TE11 mode  (c) TEM mode (d) TM01 mode 54. the dominant mode in rectangular waveguides is the  (a) TE10 mode (b) TM01 mode  (c) TE11 mode (d) TM11 mode. 55. for a rectangular wave guide with a=2 cm and b=1 cm, the cut­off wavelength for TE10 mode will be  (a) 2 cm (b) 1 cm  (c) 4 cm (d) none of these. 56. in a radar system, a rotating system is used to  (a) determine the target range (b) determine the target cross­section  (c) determine the target bearing (d) none of these 57. a device that is used to detect objects under water is known as  (a) radar (b) sonar  (c) MTI (d) pulse compression radar http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

10/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

58. a radar system that can determine the range of the target along with the target velocity is  (a) CW radar (b) MTI  (c) pulse radar (d) Doppler radar 59. market the correct expression  (a) Doppler shift = 2vrf/c (b) Doppler shift = 2cf/v4  (c) Doppler shift = 2f/cv4 (d) Doppler shift = vrf/c 60. in a TV picture tube, the deflection of electron beam is achieved by :  (a) electrostatic means  (b) electromagnetic means  (c) electrostatic means for horizontal deflection and electromagnetic means for vertical deflection  (d) electromagnetic means for horizontal deflection and electrostatic means for vertical deflection 61. identify secondary colours  (a) red,green,blue (b) red,cyan,yellow  (c) cyan,yellow,magneta (d) magneta,cyan,green 62. luminance signal is expressed by  (a) Y = R+G+B (b) Y=0.3 R +0.59G+0.11B  (c) Y = 0.5 R + 0.5 G + 0.5 B (d) Y=0.59R + 0.3 G +0.11B 63. one of the following camera tubes is based on photo emissive principle  (a) vidicon (b) saticon  (c) image orthicon (d) newvicon 64. pick the odd one out  (a) vidicon camera (b) plumbicon camera  (c) CCD camera (d) saticon camera 65. transient response of a control system is the one  (a) which approaches zero when the time approaches infinity  (b) which does not depend up on time  (c) which is time dependent  (d) none of these 66. a causal system is the one in which the output depends up on  (a) input as well as output  (b) present and past inputs  (c) present as well as future inputs  (d) present and past inputs and past outputs 67. area under a unit impulse function is  (a) infinity (b) zero (c) unity (d) none of these 68. stability of a control system can be determined from one of the following responses.  (a) impulse response (b) step response  (c) ramp response (d) steady state response 69. a feed back control system has a transfer function given by P (s) = (s+1)(s+3)/s(s+2)(s+4)  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

11/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

it’s a  (a) type­5 system (b) type ­2 system (c) type­3 system (d) type­4 system 70. gain margin can be determined from the root locus plot by  (a) value of gain factor (K) at imaginary crossover/design value of (k)  (b) design value of gain factor (k) / value of gain factor (k) at imaginary crossover  (c) value of gain factor (K) at real axis crossover/design value of (k)  (d) none of these 71. a higher value of gain factor (K) at the imaginary axis crossover of the root locus part of a control system  (a) brings it closer to instability (b) takes it farther from instability  (c) is always undesirable (d) none of these 72. for drawing the root locus plot of a certain closed loop control system, one needs to know  (a) only the open loop transfer function of the system  (b) the closed loop transfer function  (c) the closed loop system pole­zero map  (d) the open loop transfer function, gain and phase margins 73. when the PLL is being used as a frequency multiplier or a frequency divider, the output is taken from  (a) the VCO input (b) the output of phase comparator  (c) the VCO output (d) LPF output 74. the essential building blocks of a phase locked loop are  (a) the VCO , the phase comparator and the error amplifer  (b) the VCO, the phase comparator and the low pass filter  (c)the VCO, the low pass filter and the error amplifer  (d) the phase comparator,the low pass filter and the error amplifier  (e) the phase comparator and the VCO 75. while connecting SCRs in series, the individual SCRs chosen for the purpose should have closely matched  (a) di/dt rating (b) reverse biased characteristics  (c) forward and reverse blocking characteristics (d) forward ON­state characteristics 76. while connecting SCRs in parallel, the SCRs to be connected in parallel should have closely matched  (a) forward ON­ state characteristics  (b) forward and reverse OFF­ state characteristics  (c) forward OFF­state and ON­state characteristics  (d) SCRs cannot be connected in parallel 77. a UJT relaxation oscillator circuit produces a sawtooth like waveform  (a) at B1 terminal (b) at B2 terminal  (c) across the capacitor (d) none of these 78. in half wave SCR power control circuit, if the firing angle is 300 c, then for one complete cycle of operation,the load gets power for (a) 600 (b) 1500 (c) 3300 (d) 300 79. most popular oscillator configuration for audio applications is :  (a) Hartley oscillator (b) colpitt’s oscillator  (c) wein­bridge oscillator (d) R­C phase shift oscillator. 80. the multivibrator characterized by one quasi­stable state is:  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

12/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

(a) bistable multivibrator (b) monostable multi vibrator  (c) astable multivibrator (d) Schmitt trigger 81. one of the following can be used to generate a pulse when ever triggered:  (a) flip­flop (b) monostable multivibrator  (c) astable multivibrator (d) Schmitt trigger 82. one of the following opamp type number is a comparator  (a) LM710 (b) LM 741  (c) LM748 (d) LM747 83. the operation of a thermocouple is based on :  (a) seebeck effect (b) peltier effect  (c) Thomson effect (d) faraday’s laws 84. a high Q­factor coil has:  (a) a flat response (b) a response with slightly lower bandwidth  (c) a higher power loss (d) a peaked response 85.lower the thermal resistances (junction­to­case­to­ambient) of a bipolar transistor,  (a) lower is the power dissipation capability for a given ambient temperature (b) higher is the power dissipation capability for a given ambient temperature  (c) higher is the probability of the device going to thermal runaway  (d) better is its high frequency performance 86. pulse communication system that is inherently highly immune to noise is  (a) PCM (b) PAM (c) PPM (d) PAM

87. the characteristic impedance of a certain transmission line section is 75 ohms. if the length of the line is doubled, the characteristic impe would  (a) reduce to half (b) double too  (c) increase four times (d) characteristic impedance is independent of length of line. 88. one of the following is a tracking radar  (a) monostatic radar (b) bistatic radar  (c) monopulse radar (d) secondary surveillance radar 89.the radar that has a higher range resolution and that makes use of matched filter design is  (a) pulse compression radar (b) MTI  (c) pulse Doppler radar (d) monopulse radar

90. in the radar guidance of missiles where the missile has its own radar and it extracts the tracking data from the target reflected energy, th technique is known as  (a) command guidance (b) beam rider guidance  (c)homming guidance (d) none of these

ELECTRONICS AND COMMUNICATION Engineering Objective Type Questions and Answers :­ ANSWERS FOR THE ABOVE 1.C  2.A  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

13/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

3.A  4.C  5.B  6.B  7.C  8.D  9.B  10.D  11.D  12.B  13.B  14.B  15.C  16.B  17.B  18.B  19.A  20.A  21.B  22.A  23.B  24.A  25.C 26.B  27.B  28.B  29.C  30.C  31.A  32.C  33.C  34.B  35.A  36.A  37.A  38.B  39.A  40.D 41.A  42.B  43.C  44.A  45.A  46.D  47.C  48.A  49.A  50.B  51.B  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

14/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

52.A  53.C  54.A  55.C  56.C  57.B  58.B  59.A  60.B  61.C  62.B  63.C  64.C  65.A  66.B  67.C  68.A  69.B  70.A  71.B  72.A  73.C  74.B  75.C 76.A  77.C  78.B  79.C  80.B  81.B  82.A  83.A  84.D  85.B  86.A  87.D  88.C  89.A  90.C   This entry was posted in ECE Questions and Answers PDF and tagged 200 TOP ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers pdf. Bookmark the permalink.

153 Responses to 200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF sweta says: July 15, 2016 at 3:33 pm

Sir , Plz send me PDF file for ECE Technical question  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

15/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

my mail id [email protected]  Thank you sir Reply

CHANDAN says: July 14, 2016 at 8:12 am

sir please send me electronics and communication question with answer pdf to my email id Reply

jayashri navale says: July 13, 2016 at 3:14 pm

plzzz send mi ECE que ans Reply

jayashri navale says: July 13, 2016 at 2:46 pm

sir plz send mi ECE qie qns pdf Reply

Aroosa Jabbar says: July 13, 2016 at 12:09 pm

Sir please provide the PDF format of these questions and answers. I shall be very grateful to you. Reply

Kashif hamid says: July 13, 2016 at 5:35 am

Sir kindly send me the pdf file on my email address.  [email protected] Reply

reshu says: July 8, 2016 at 5:24 am

Sr please send me objectives qus ans for DRDO ceptam for electronics branch in PDF format Reply

Sathiya says: July 5, 2016 at 12:11 pm

Sir  Please mail me the PDF format with answers and also all interview Q&A  Thank you in advance. Reply

rudhra kamesh says: July 5, 2016 at 10:47 am

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

16/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

[email protected] gmail.com Reply

rudhra kamesh says: July 5, 2016 at 8:39 am

Sir send me this pdf file plzz Reply

peeyoosh says: July 5, 2016 at 6:53 am

plz send pdf Reply

deepa says: July 4, 2016 at 12:25 pm

sir please send me the pdf of this Reply

gracy says: July 4, 2016 at 7:29 am

hi sir these questions are useful send me more ece interview questions to my mail id. [email protected] Reply

S.GOKULNATH says: July 3, 2016 at 5:31 pm

Can u send these questions and answers as a PDF format. And my mail Id [email protected] Reply

niti says: July 3, 2016 at 3:41 pm

can u plz mail me the pdf format… Reply

ur awesome says: July 3, 2016 at 2:39 am

Sir , plz send me these important questions & answers pdf to my mail. Reply

Ravi jha says: July 2, 2016 at 4:36 pm

Sir, please give me also pdf to my mail Reply

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

17/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

[email protected] says: June 29, 2016 at 4:20 pm

Please send me the PDF format sir Reply

kishore says: June 28, 2016 at 2:12 pm

Plz sir will you provide me the pdf of questions and answers of all for ece as soon as possible. Reply

vikram thakur says: June 28, 2016 at 7:08 am

sir plz send me all question answer pdf Reply

AYAN DEB says: June 26, 2016 at 4:33 am

thanks sir please give the questions, answers and answer keys in my mail. Thanks sir Reply

rakshanda says: June 24, 2016 at 2:48 am

plz sir send me pdf of ece interview question and answer on my mail id… Reply

Vijay Kumar says: June 21, 2016 at 9:51 am

please send mail ques & ans [email protected] Reply

Jeevan says: June 18, 2016 at 4:09 pm

Sir please send these questions in PDF format Reply

athuman juma buyogela says: June 18, 2016 at 2:57 pm

it is very helpful please send a pdf to my email Reply

asha says: http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

18/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF June 17, 2016 at 2:31 pm

question and answer are of good help for an interview please send pdf of question and answers to the mail Reply

david says: June 17, 2016 at 7:01 am

plse send me my mail­[email protected] Reply

mahesh says: June 15, 2016 at 5:08 pm

sir plz send me pdf Reply

mahesh says: June 15, 2016 at 5:07 pm

sir plz send me pdf for interview Reply

S kumar says: June 14, 2016 at 8:05 am

Pls send this question in pdf format on my email Reply

mohamed nabuh says: June 13, 2016 at 12:17 pm

please send pdf tomy mail : Reply

shikha sharma says: June 13, 2016 at 4:08 am

pls send me pdf of ece interview question with answer  may email is – [email protected] com Reply

Sumsul Arifin says: June 11, 2016 at 6:03 pm

Sir please send me all ECE questions with answer in PDF. Reply

Satish says: June 10, 2016 at 2:54 am

Sir plz send me pdf format. … http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

19/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF Reply

Satish says: June 10, 2016 at 2:52 am

Can you provide pdf. . Reply

Satish says: June 10, 2016 at 2:50 am

Sir very useful dis ..can u provide pdf Reply

Satish says: June 10, 2016 at 2:49 am

Sir very useful can u provide in pdf format. .. Reply

shekhar says: June 9, 2016 at 10:12 pm

pls send me pdf format of question  s and answer of ece Reply

shekhar says: June 9, 2016 at 10:09 pm

sir pls will u provide me pdf format of questions and ans pls pls Reply

Ram says: June 9, 2016 at 3:13 pm

Sir pls send me the pdf file for this 200 question with [email protected]  [email protected] Reply

anjum says: June 8, 2016 at 6:54 am

hi sir  Please send me the pdf EcE questions and answers Reply

Abhishek says: June 7, 2016 at 11:00 am

can u please mail me the pdf of all interview qustions at [email protected]om Reply

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

20/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

dibya shankar says: June 7, 2016 at 6:04 am

sir please send me pdf file of all electronic and communication questions. it’s a humble request to you sir..I’ll be very grateful to you sir. Reply

Rajkumar says: June 5, 2016 at 5:05 pm

Sir plz send me all electronics quetions Reply

Ritesh Patil says: June 4, 2016 at 3:42 pm

send me sir the pdf of interview questions Reply

yoosuf malik says: June 4, 2016 at 3:52 am

Sir plz send this pdf of ECE question snd answer Reply

pankaj anand says: May 31, 2016 at 8:17 am

PLS send me this pdf Reply

pritesh padhi says: May 30, 2016 at 3:59 pm

please send me this content in pdf form in my email id­[email protected] Reply

haris says: May 29, 2016 at 1:21 pm

sir plz send these in pdf format plzz i need this Reply

kiran chandanshive says: May 27, 2016 at 5:22 am

sir,  please send Questions & Ans in PDF format Reply

Rekhaganesh says: May 26, 2016 at 11:03 am

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

21/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Plz Tell The Hope Of ECE Dept In Future? Reply

Rekhaganesh says: May 26, 2016 at 11:06 am

I am 1st Yr Student Sir Reply

noor says: May 20, 2016 at 11:44 pm

Sir Please Send Me The ECE Questions and Answers in PDF format TO: [email protected] Reply

soniya says: May 20, 2016 at 6:02 am

Thank you  Please send that pdf to my email Reply

soniya says: May 20, 2016 at 6:01 am

Thank you  Please send that pdf to my email My email is:  [email protected] Reply

Padigala Ruth says: May 18, 2016 at 10:31 am

could u send this pdf to my e­mail I m unable to download sir Reply

RAVI GUPTA says: May 16, 2016 at 7:15 am

Please send the PDF on my mail id:[email protected] Reply

bharat says: May 13, 2016 at 11:45 am

please mail me this pdf. Reply

Sivananda says: May 11, 2016 at 12:14 pm

My email ­[email protected]  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

22/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Please send Reply

Sivananda says: May 11, 2016 at 12:10 pm

Sir send me the pdf of this ECE questions and answers Reply

sunil says: May 10, 2016 at 4:45 pm

plzz send me pdf file Reply

Manas Khanda says: May 7, 2016 at 3:17 pm

sir  plz send me ec engineering qus & ans  my email­[email protected]  mob­8116026508 Reply

pranjal borah says: May 6, 2016 at 3:08 pm

very useful question.answar,. thank you sir.  pls sir send me pdf of ece interview question  and answer pdf on my mail id…. Reply

Bhagi says: May 4, 2016 at 5:25 pm

sir will you send me the PDF of questions and answers Reply

Girish M K says: May 1, 2016 at 7:58 am

Sir please send the question and answer in pdf formet Reply

veeresh says: April 30, 2016 at 7:10 am

Sir plz send me this pdf …too useful Reply

khamis says: April 29, 2016 at 6:31 pm

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

23/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Thank you  Please send that pdf to my email My email is:  [email protected] Reply

sunita says: April 29, 2016 at 9:35 am

sir please send me the pdf format Reply

priya says: April 27, 2016 at 10:33 am

sir plz provide the interview questions&answers pdf Reply

Rupali says: April 27, 2016 at 6:46 am

Please send me the ECE question & answer in PDF format  It’s very urgent Reply

Alley says: April 26, 2016 at 6:33 am

Sir plz send me the 200 quesn answr in pdf itz urgent. Reply

suma says: April 23, 2016 at 1:31 pm

sir please send ECE questions and answers to my email id Reply

riyath says: April 23, 2016 at 6:13 am

pls send this content to my mail Reply

sri vani says: April 21, 2016 at 1:35 am

very useful questions….. sir please send pdf to my mail….. Reply

remya says: April 20, 2016 at 7:46 am

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

24/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

useful one…sir pls send me the pdf Reply

suresh says: April 19, 2016 at 5:20 am

sir please send this pdf tomy mail Reply

asha says: April 17, 2016 at 3:28 pm

plzzz..sir send me pdf file… Reply

Niraj says: April 16, 2016 at 6:20 pm

Pls sir send me in pdf Reply

safuramma says: April 14, 2016 at 1:12 pm

Super questions sir pls send me a PDF format of this Reply

Saiprasanna says: April 13, 2016 at 9:33 am

Plz sir send these questions in PDF Reply

Ronak says: April 13, 2016 at 5:49 am

Sir please can u send me EC questions and answer in pdf format Reply

kumar says: April 12, 2016 at 7:14 am

Sir plz send me Questions & Ans in pdf format, Thanks Reply

riyath says: April 23, 2016 at 6:14 am

pls send this content to mu mail Reply

swap says: http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

25/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF April 11, 2016 at 4:55 pm

Sir i also want this pdf .wil u plz send me Reply

swap says: April 11, 2016 at 2:41 pm

Sir i also want this pdf plz send me. Reply

swapna pechfule says: April 11, 2016 at 2:32 pm

Sir plz send me this que pdf. Reply

shalini says: April 8, 2016 at 8:51 am

Sir please send me in pdf format Reply

shalini says: April 8, 2016 at 8:43 am

Sir please send me pdf….i need it badly Reply

Hanmant says: April 8, 2016 at 7:58 am

pls sir send me pdf of ece  interview question and answer pdf  on my mail id….. Reply

yamuna says: April 7, 2016 at 6:41 am

Sir plz send ece final year viva questions and answers pdf to my mail Reply

yamuna says: April 7, 2016 at 6:38 am

Sir plz send final year viva questions&answers of ece to my mail… Reply

Hemant says: April 6, 2016 at 4:20 pm

sir please send the pdf format of  http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

26/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

these 200 questions Reply

Sozhavendhan R says: April 6, 2016 at 7:04 am

Sir, please send pdf with electronics interview questions and answers Reply

thilagam says: April 4, 2016 at 5:27 pm

pls send me the objective questions and answer for all ece in pdf format. Reply

thilagam says: April 4, 2016 at 5:25 pm

pls send me the pdf of questions and answer of all for ece Reply

ABHISH says: April 4, 2016 at 5:16 pm

sir,  pls send me the questions and ans in PDF format Reply

JENI says: April 2, 2016 at 6:31 am

SIR  PLEASE SEND ME 200 QUESTIONS AND ANSWER WITH PDF ..ITS URJENT SIR  [email protected] Reply

sneha says: March 31, 2016 at 12:57 pm

really good qn.s will u pls send me pdf.. Reply

Hari says: March 28, 2016 at 7:43 am

sir plz send me its pdf format Reply

saranya says: March 23, 2016 at 2:34 pm

sir please send the pdf format for this questions ece http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

27/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF Reply

engineer says: March 24, 2016 at 10:38 am

Ok saranya i will send you pdf … Reply

sameer says: March 22, 2016 at 3:37 pm

Plz sir send me pdf file..this is very useful Reply

sameer says: March 22, 2016 at 3:36 pm

Plz sir send me pdf Reply

velmurugan says: March 18, 2016 at 11:42 am

Please send PDF to mail Reply

velmurugan says: March 18, 2016 at 11:41 am

Sir please send me as PDF my email id velmurugan033 @gmail.com Reply

Rashmi says: March 21, 2016 at 4:56 am

Sir please send me this PDF at my mail Reply

engineer says: March 22, 2016 at 10:27 am

Ok Rashmi i will send you questions and answers pdf Reply

sindhu says: May 17, 2016 at 10:41 am

sir please mail me this pdf questions and answers Reply

Jia says: March 16, 2016 at 6:08 am

Please mail these questions immediately. very useful .Mail Id : [email protected] Reply

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

28/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Arunachalam says: March 13, 2016 at 4:28 pm

Very useful page Sir. Thank you for posting. Let me have this 200 Q & A pdf by mail. Thanks in Advance V.Arunachalam Reply

Manoj says: March 13, 2016 at 3:49 pm

Pl. send pdf of questions and answers. Reply

Rehan says: March 8, 2016 at 11:06 am

Sir i want to important Question and answer telecommunication field Reply

Piyush Jhawar says: March 7, 2016 at 8:52 am

Please Sir provide me the PDF of Questions n Answers of all for ECE Reply

sachin says: March 4, 2016 at 2:17 pm

sir send me in pdf format on my email plz and many more……. Reply

engineer says: March 4, 2016 at 4:36 pm

Ok sachin i will send you Questions and answers PDF Reply

Ashu says: March 4, 2016 at 1:00 pm

Sir plz send me these ECE 200 questions along with answer.  Thank u… Reply

engineer says: March 4, 2016 at 4:36 pm

Ok Ashu i will send you Questions and answers PDF Reply

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

29/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Ashish yadav says: March 4, 2016 at 12:43 pm

Sir please send me the PDF of these 200 question of ECE…. Reply

engineer says: March 4, 2016 at 4:36 pm

Ok Ashish yadav i will send you Questions and answers PDF Reply

shruti says: March 3, 2016 at 4:54 pm

sir please will you provide the pdf of the questions and answers for all ece questions Reply

engineer says: March 4, 2016 at 4:27 pm

Ok shruti i will send you Questions and answers PDF Reply

shruti says: March 9, 2016 at 5:26 pm

you haven’t send the pdf yet thank you Reply

VISHAL says: March 3, 2016 at 3:22 pm

sir plz send me ELECTRONICS AND COMMUNICATION MCQ question with answer in PDF Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:35 pm

Ok VISHAL i will send you Questions and answers PDF Reply

vignesh b says: March 3, 2016 at 3:09 pm

sir plse send me interview question with answer pdf format to my mail Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:35 pm

Ok vignesh b i will send you Questions and answers PDF Reply

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

30/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

ratnakar says: March 2, 2016 at 4:58 pm

sir please send the pdf format of these 200 questions Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:06 am

Ok ratnakar i will send you Questions and answers PDF Reply

Satish says: March 2, 2016 at 4:05 pm

Plz sr send me pdf of Ece q/a Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:06 am

Ok Satish i will send you Questions and answers PDF……………… Reply

Satish says: March 2, 2016 at 4:01 pm

Plz Sr will u send me all Eve questions and answers pdf Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:06 am

Ok Satish i will send you Questions and answers PDF…… Reply

Satish says: March 2, 2016 at 3:59 pm

Plzz sr will u send me PDF of all Eve questions and answer Reply

engineer says: March 3, 2016 at 4:06 am

Ok Satish i will send you Questions and answers PDF Reply

Ragav says: March 2, 2016 at 7:56 am

send me sir the pdf of interview questions Reply

engineer says: March 2, 2016 at 11:32 am

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

31/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF

Ok Ragav i will send you Questions and answers PDF Reply

DIPALI BAJAD says: March 1, 2016 at 9:03 am

pls sir send me pdf of ece interview question and answer pdf on my mail id….. Reply

engineer says: March 1, 2016 at 9:12 am

Ok DIPALI BAJAD i will update Questions & answers PDF…… Reply

Sweta patel says: February 29, 2016 at 12:05 pm

Plz send me pdf of these.. Reply

engineer says: February 29, 2016 at 12:44 pm

Ok Sweta patel now i will send you Questions & answers PDF…… Reply

Sweta patel says: February 29, 2016 at 12:04 pm

Plz send me psf of these.. Reply

engineer says: February 29, 2016 at 12:44 pm

Ok Sweta patel i will send you Questions & answers PDF…… Reply

Ravi Kant says: February 28, 2016 at 5:56 pm

Sir please send me the pdf format of these questions and answers at gmail for ECE Reply

engineer says: February 28, 2016 at 6:05 pm

Ok Ravi Kant i will send you Questions & answers PDF…… Reply

srinivas says: February 28, 2016 at 12:49 pm

please send the pdf sir to my mail http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

32/33

7/17/2016

200 TOP MOST ELECTRONICS and COMMUNICATION Engineering Questions and Answers PDF ECE Questions and Answers PDF Reply

engineer says: February 28, 2016 at 2:02 pm

Ok srinivas i will send you Questions and answers PDF…… Reply

ratna says: February 26, 2016 at 3:57 am

sir please provide the pdf format these questions and answers of ece Reply

engineer says: February 26, 2016 at 2:15 pm

Ok ratna i will send you Questions & answers Reply

jyoti says: February 23, 2016 at 4:45 am

Plz sir will you provide me the pdf of questions and answers of all for ece. Reply

engineer says: February 25, 2016 at 8:44 am

Ok i will send you Questions & answers pdf Reply

Kuttu says: April 9, 2016 at 7:01 am

Sir please send me the ECE questions and answers in pdf format Reply

kalyani says: May 24, 2016 at 9:16 am

plz sir send this qutions to my mail id with pdf form Reply

Suganya says: June 3, 2016 at 4:25 am

sir please send ECE questions and answers pdf Reply

Engineering Interview Questions.com [LAB VIVA MANUALS­MCQs­SEMINAR TOPICS­GATE­CAT SYLLABUS­ONLINE QUIZ TEST­OBJECTIVE TYPE QUESTIONS AND ANSWERS PDF DOWNLOAD]

Terms & Conditions | Privacy Policy | Contact us | About us

http://engineeringinterviewquestions.com/electronics­and­communication­engineering­questions­and­answers­pdf/

33/33

View more...

Comments

Copyright ©2017 KUPDF Inc.
SUPPORT KUPDF